Προς το περιεχόμενο

αξιζει και εγω να περιμενω τα conroe?

joef_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον καταρχας χαιρετω!

τωρα εχω εναν Pentium 4 660 3.6 gh.

με μια μητρικη asrock της πλακας επειδη δεν περισεψαν λεφτα για καλητερη!

και σκεφτομαι για αναβαθμιση και ειμαι αναμεσα στο

να παρω μια καλη μητρικη για το τωρινο συστημα με κανα 200 και συν αλλα 200 για ενα ζευγος καλες μνημες!

η να παρω εναν amd athlon 3400 που με 300 περνω τον επεξαργαστη και μια καλη μητρικη και μου μενουν και οι παλιες οι μνημες οι ddr!

η για σεπτεβρη (διοτι και τα χρηματα δεν βγαινουν στα δεντρα :-D )

περνω ενα conroe μια σχετικα καλη μητρικη και ενα καλο ζευγαρι μνημες!

τι λετε να κανω!

παντως το μηχανημα το θελω για επιδοσεις κυριως για μουσικα προγραματα που τρεχω αλλα και κανα παιχνιδι βαρους εως call of duty 2!

Δημοσ.

Το συστημα που εχεις ειναι μια χαρα για το σκοπο που αναφερεις (επεξεργασια μουσικης, αντε και κανα παιχνιδι) .Οποτε μην πεταξεις λεφτα για αλλο, οι διαφορες στις επιδοσεις δε θα ειναι τοσσοοοο μεγαλες που να δικαιολογουν τα φραγκα. Αμα θες, βρες μια πολυ καλη καρτα γραφικων (με 200-250 ευρα) και εισαι ΟΚ.

Βεβαια, αμα ψηνεσαι για αναβαθμιση ουτως ή αλλως, τοτε περιμενε Σεπτεμβρη τους conroe (να εχουν πεσει και λιγο οι τιμες και να εχουν βγει αρκετες -και καπως φθηνες- μητρικες γι'αυτους).

Δημοσ.

και εγω λεω να περιμενω για σεπτεμβρη αλλα θελω να παρω τον conroe

μια μητρικη ζευγος μνημες και μια καρτα γραφικων!

οποτε θα παει πολλα!

για τους amd τι λετε αξιζει να παρω η καλητερα τα καινουργια τις intel?

Δημοσ.

Μα το μηχάνημά σου είναι ήδη πολύ γρήγορο-ιδίως για τις δουλειές που το θέλεις, τί να το κάνεις το ταχύτερο; Στην πράξη μάλλον δεν θα δεις και καμμία διαφορά.

Δημοσ.
Λοιπον καταρχας χαιρετω!

τωρα εχω εναν Pentium 4 660 3.6 gh.

με μια μητρικη asrock της πλακας επειδη δεν περισεψαν λεφτα για καλητερη!

και σκεφτομαι για αναβαθμιση και ειμαι αναμεσα στο

να παρω μια καλη μητρικη για το τωρινο συστημα με κανα 200 και συν αλλα 200 για ενα ζευγος καλες μνημες!

η να παρω εναν amd athlon 3400 που με 300 περνω τον επεξαργαστη και μια καλη μητρικη και μου μενουν και οι παλιες οι μνημες οι ddr!

η για σεπτεβρη (διοτι και τα χρηματα δεν βγαινουν στα δεντρα :-D )

περνω ενα conroe μια σχετικα καλη μητρικη και ενα καλο ζευγαρι μνημες!

τι λετε να κανω!

παντως το μηχανημα το θελω για επιδοσεις κυριως για μουσικα προγραματα που τρεχω αλλα και κανα παιχνιδι βαρους εως call of duty 2!

Pε συ φιλαρακι συγνωμη για το υφος:) ειναι δυνατον να μιλας για αναβαθμιση

απο την στιγμη που εχεις 3,6GHZ Pentium 4??????και τι να παρεις... amd 3400

και τι θα δεις διαφορα??Κριμα ειναι ρε συ φιλε!!!Καλυτερα μαζεψε λευτα για μια καλη μελοντικη αναβαθμιση πολυ αργοτερα!!!

Αυτο που θες ειναι μια καλη καρτα γραφικων(εαν δεν εχεις)και τιποτα αλλο!!

Και προς θεου μην κανεις το λαθος και αγοραζεις καθε τρεις και πεντε πραγματα για το PC σου ειναι πεταμενα λεφτα!!!

Εγω απο το 95 μεχρι το 2000 εχωνα λεφτα και ουσιαστικα δεν καταλαβα τιποτα!!!:)

Δημοσ.

λοιπον να σας ξεκαθαρισω την θεση μου επειδη σας μπερδεψα και μπερδευτικα!

λοιπον για καρτα γραφικων δεν χρειαζεται να παρω καινουργια αυτη που εχω ειναι οκ!

οποτε η ερωτηση μου ειναι

να κρατισω τον τωρινω επεξαργαστη και να τα σκασω σε μητρικη και μνημες?

να παω σε κατι της amd οπως τους opteron επειδη μου φαινονται πολυ δυναμικοι!

η να παρω εναν conroe που φαινετε να εχει κορυφαιες επιδοσεις?

θελω να μου πειτε τι απο τα παραπανω θα μου κρατισει για πολυ καιρο και δεν θα χρειαστω αμεση αναβαθμιση!

οτι και να γραψετε ευπροσδεκτο διοτι πιστευω αυτο ειναι και στο μυαλο πολλων αλλων τωρα δηλαδη conroe η κατι ακριβω απο τα υπαρχοντα?

Δημοσ.
Το συστημα που εχεις ειναι μια χαρα για το σκοπο που αναφερεις (επεξεργασια μουσικης, αντε και κανα παιχνιδι) .Οποτε μην πεταξεις λεφτα για αλλο, οι διαφορες στις επιδοσεις δε θα ειναι τοσσοοοο μεγαλες που να δικαιολογουν τα φραγκα.

Pε συ φιλαρακι συγνωμη για το υφος ειναι δυνατον να μιλας για αναβαθμιση

απο την στιγμη που εχεις 3,6GHZ Pentium 4??????και τι να παρεις... amd 3400

και τι θα δεις διαφορα??Κριμα ειναι ρε συ φιλε!!!Καλυτερα μαζεψε λευτα για μια καλη μελοντικη αναβαθμιση πολυ αργοτερα!!!

Αυτο που θες ειναι μια καλη καρτα γραφικων(εαν δεν εχεις)και τιποτα αλλο!!

Και προς θεου μην κανεις το λαθος και αγοραζεις καθε τρεις και πεντε πραγματα για το PC σου ειναι πεταμενα λεφτα!!!

Εγω απο το 95 μεχρι το 2000 εχωνα λεφτα και ουσιαστικα δεν καταλαβα τιποτα!!!

Παιδια συγγνωμη που θα διαφωνησω με αυτα που λετε, αλλα επειδη τυχαινει να δουλευω επαγγελματικα ως ηχοληπτης και να εχω και δικο μου studio ηχογραφησεων, πιστεψτε με, οι νεοι διπυρηνοι θα εχουν 50 ως 80% περισσοτερη επεξεργαστικη ισχυ, και υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στις μουσικες εφαρμογες. Στο cubase, αν προσπαθησεις να κανεις freeze ενα midi instrument θελεις με εναν απλο pentium 4 στα 3,x γυρω στο 1,5 με 2 λεπτα, αναλογα παντα την περιπτωση. Φαντασου να εχεις να κανεις πολλα τετοια σε ενα τραγουδι. Με τους νεους επεξεργαστες θεωρητικα θα θελουμε μισο λεπτακι για το καθενα... Και κατι ακομα πιο γρηγορο να βγει, εχει ακομα πολυ δρομο ωσπου να πουμε οτι θα μας φτανει... Αποψη μου λοιπον, αν το παιδι που χρειαζεται το συστημα ασχολειται επαγγελματικα, καλο ειναι να επενδυσει στους conroe. Αν την επεξεργασια μουσικης ομως την εχεις ερασιτεχνικα απλα για να περναει η ωρα σου, τοτε σκεψου αν θελεις να δωσεις τοσα χρηματα.

Δημοσ.

Επισης με τους dual core μπορεις να φορτωσεις ποιο πολλα οργανα η εφε

στο cubase η το sonar χωρις να γονατιζει το συστημα!

Δημοσ.

Ehmm egw apo p4 sta 3ghz piga se enan opteron 165 kai mia dfi lan party(320+120euro pes), einai apo ta korifea komatia pou kiklofoun oi opteron dual core gia ta lefta tous kai anevenoun eukola ftanodas se epeidoseis fx 3ghz+ me nero opws kai motherboard exei papades pano, ama kaneis mia tetia kinisi exeis to pleonektima oti tha exeis ena sistima pou auti tin stigmi tha ta spaei.An perimeneis tous conroe me 350 euro tha einai o 2.4 i o 2.6 kapou ekei nomizw kai tha exei sigoura kaliteres epeidosis apo ton opteron clockarismeno kai 4mb cashe, i diafora den einai chaotiki alla oso na nai einai diafora, episis gia conroe thes mobo pou mexri stigmis ola ta socket 775 mobo einai gelia asimbatotites sto full kai episis tha thes mnimes ddr2.Egw pisteuw to sistima sou einai kalo krata ta lefta kai perimene apo xristougena na kaneis mia geri anavathmisi legodas quad core kai directx10 karta.

Δημοσ.
Επισης με τους dual core μπορεις να φορτωσεις ποιο πολλα οργανα η εφε

στο cubase η το sonar χωρις να γονατιζει το συστημα!

Βασικα για να τρεχουν πολλα μαζι θες κυριως πολλη RAM... RAM και αγιος ο θεος. Και μιας και ηρθε στη RAM το θεμα, ετσι για την ιστορια να πω κατι που μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση (off topic).

Αν ασχολεισαι με το θεμα ισως να ξερεις το Bossendorfer. Ειναι ενα πολυ καλο vst piano της East West. Μονο του για να φορτωσει εναν flat piano ηχο (χωρις βαθος, χωρις οποιοδηποτε εφε), χρειαζεται 1,5 GB RAM!!! Φυσικα θα ηταν αδυνατον να δουλεψεις ετσι γιατι θα σου ετρωγε μονο του ολη τη μνημη και θα γονατιζε το συστημα πριν προλαβεις να πεις "μαμα βοηθεια, το pc μου βγαζει καπνους". Γι'αυτο το λογο η εταιρεια εβγαλε ενα patchακι το οποιο κανει το προγραμμα να διαβαζει τον ηχο κατευθειαν απο το δισκο (streaming) χωρις να περναει απο τη μνημη καθολου! Καλο?

Πισω στο θεμα μας, στο φιλο που ψαχνεται για αναβαθμιση, το παν ειναι για τι το θελει το μηχανημα του. Οπως ειπα και πιο πανω, αν θελει το pc για επαγγελματικες δουλειες με ηχο, ενας conroe θα του λυσει τα χερια αν διαθεσει τα χρηματα. Αν παλι το κανει μονο γιατι το γουσταρει και δεν εχει τρελες απαιτησεις (και μαλλον πιστευω πως αυτο κανει, γιατι ειναι λιγο επικινδυνο σε υπολογιστη που εχεις μονο για δουλεια να βαζεις παιχνιδια και διαφορα αλλα τετοια), τοτε ας το σκεφτει πριν διαθεσει τοσα χρηματα. Ας δουμε ομως ολοι πρωτα και ποσο θα εχουν οταν βγουν. Ποτε δε ξερεις.

Δημοσ.

σιγουρα καποια μουσικα προγραματα θελουν πολυ επεξεργαστικη ισχυ για να δουλεψουν καταληλα οποτε οσο πιο καλος επεξεργαστης(διπυρινος ακομα καλητερα)

οποτε μαλλον θα περιμενω εως χριστουγεννα για να τα παρω ολα μαζι!

αλλα επεξεργαστη μνημες ddr2 και μητρικη θα μου πανε τουλαχιστον 500 ευρω!

ισως τα δοσω αλλα παιζει να βγουν καλητεροι επεξεργαστες μετα τα χριστουγεννα που να ειναι τοσο δυνατοι που να ξεπερνανε κατα πολυ και τους conroe?

δεν νομιζω εγω τουλαχιστον!

παντως θα ηθελα να κανω οτι πιο καλη αγορα για να μου μεινουν τα πραγματα αυτα για αρκετο καιρο!

Δημοσ.

Η intel δεν εχει ανακοινωσει κατι αλλο μετα τους conroe, τουλαχιστον για τον προσεχη χρονο... το ιδιο και η AMD. Εκτος κι αν παιζεται κατι στα κρυφα, πιστευω οτι θα ειναι καλη αγορα ενας conroe.

Δημοσ.

Απο hralman.....Αν ασχολεισαι με το θεμα ισως να ξερεις το Bossendorfer. Ειναι ενα πολυ καλο vst piano της East West. Μονο του για να φορτωσει εναν flat piano ηχο (χωρις βαθος, χωρις οποιοδηποτε εφε), χρειαζεται 1,5 GB RAM!!! Φυσικα θα ηταν αδυνατον να δουλεψεις ετσι γιατι θα σου ετρωγε μονο του ολη τη μνημη και θα γονατιζε το συστημα πριν προλαβεις να πεις "μαμα βοηθεια, το pc μου βγαζει καπνους". Γι'αυτο το λογο η εταιρεια εβγαλε ενα patchακι το οποιο κανει το προγραμμα να διαβαζει τον ηχο κατευθειαν απο το δισκο (streaming) χωρις να περναει απο τη μνημη καθολου! Καλο?

Xε χε καλα απο VST εχω σχεδον οτι κυκλοφορει!!Mου τα φερνει φιλος που εχει στουντιο!Παντως ναι εχει βαρια οργανα οπως και τα καινουρια reverb

τα οποια εχουν ηχογραφημενους χορους θελουν δυναμη cpu!Τι αραγε θα δουμε στο μελον!!!:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...