Προς το περιεχόμενο

Post Your First PcSystem

mikelamar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Samsung 8088, 9.54 Mhz, με 20 mb σκληρο, 5.25 floppy, και οθονη πορτοκαλι!

Και θυμαμαι ακομα τις ατελειωτες ωρες που επαιζα Leisure Larry

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Commodore 64 με το απαραίτητο κασετόφωνο και το ακόμα ποιό απαραίτητο joystick της εποχής εκείνης...

μία από τα ίδια.....6 χρονών είμουν τότε:mrgreen:.....Αχ ωραία πράγματα.....Δυστυχώς για μένα δεν το γλύτωσα μιας και το έστειλε ο father πριν αρκετά χρόνια σε επιχείρηση "Σκούπα"....:evil::evil::evil:

Δημοσ.

Γειά χαρά!

Ξεκίνησα το 1992 με:

AMD386DX-40MHz

4MB RAM

120MB HDD (δε θυμάμαι κατασκευαστή τώρα, πάντως 0 bad sectors)

SVGA 1MB Trident 8900CL (με windows acceleration παρακαλώ!)

Soundblaster 16

Star LC20 9άκιδο

Δημοσ.

το πρώτο μου ήταν ένα λαπτοπ 486, στα 80 περίπου mhz αν θυμάμαι καλά, με ασπρόμαυρη οθόνη. Μετά από καιρό ήρθε και το desktop, ένας amd στα 166.

Δημοσ.
το 1986 σαν τώρα το θυμάμαι. Ίκαρος pc xt 80088 στα 4,77 mhZ και με το turbo στα 10 Mhz. Μνήμη 640 ΚB. 3 floppy 8'', 5 1/4'' , 3,5'' και με dos 3.11 Κάρτα γραφικών dual (hercules και cga- όταν οι άλλοι είχαν μονο hercules και τρέχαν προγράμματα τύπου simcga!!!) Το είχα πάρει από την New Logic (Θεσ/νικη)

έχω αρκετά κοινά με εσένα.. το παρέλαβα 23 Νοεμβρίου 1993 (αφού το θυμάμαι ακόμα μάλλον δε θα το ξεχάσω ποτέ), Ίκαρος (ελληνική εταιρεία απότι θυμάμαι), New Logic - Θεσ/κη.. Τώρα για το pc δε θυμάμαι και πολλά, το είχα πάρει από την Infosystem, ήταν 386 στα 20ΜΗΖ με turbo στα 40ΜΗΖ!!!!, 40ΜΒ σκληρό, 1 floppy 3.5", οθόνη ασπρόμαυρη 14'.. για OS εννοείται DOS, νομίζω αρχικά 5 και μετά 6.. δε θυμάμαι καλά.. αυτό που θυμάμαι καλά είναι το Norton Commander ή αλλιώς σε συντομία nc

επίσης, σημειώνω με νοσταλγία το απαράδεκτο πληκτρολόγιο που κάθε τόσο "κολλούσε" και έχανα πόντους/ζωές/χρόνο στα διάφορα παιχνίδια με τα οποία έβγαζα τα μάτια μου στην ασπρόμαυρη (ίσως έφταιγε γενικά το σύστημα και όχι απλά το πληκτρολόγια αλλά εγώ τότε το πληκτρολόγιο κοπανούσα ανελέητα)..

ΚΑΙ

την στεναχώρια μου όταν είδα ότι δεν είχε floppy 5 1/4".. νόμιζα ότι ήταν πιο προηγμένα τεχνολογικά λόγο μεγέθους και ευκαμψίας!!! τόσο ήξερα τόσο έλεγα

ΚΑΙ

τη χαρά μου όταν διαπίστωσα ότι με το tab στο Norton Commander περνούσα από παράθυρο σε παράθυρο.. μέχρι τότε το tab το θεωρούσα το πιο άχρηστο πλήκτρο

Δημοσ.

Το πρώτο ήταν το 1986 ένας Amstrad 6128 με Color Monitor (ακόμα δουλεύει σαν καινούργιο :) )

Αλλά επειδή μιλάμε για PC το πρώτο ήταν το 1995:

Cyrix 486 @ 40MHz

Mobo: Soyo

Ram: 4Mb

HD: Western Digital 420Mb

Κάρτα γραφικών: ISA Cirrus Logic 1Mb

CD-Rom: Όχι ακόμα

Κάρτα ήχου: Όχι ακόμα

Monitor: Targa 14'' (απαίσια οθόνη)

Λειτουργικο: Doctor(!) DOS

Δημοσ.

ειχα ενα μεταχειρισμενο commodore 64 απο τον θειο μου.

το πρωτο pc μου ειταν ενα

Athlon 64 3000+

1024GB RAM

Radeon X800 Pro

με μια εγχρωμη Benq FP783

:mrgreen:

παλια επαιρνα το pc του μπαμπα, ενα Pentium στα 233MHz με καπου 2GB σκληρο

Δημοσ.

Τελικά είμαστε πολλοί οι Amstrad 6128 εδώ μέσα...

1989 το έτος (αν θυμάμαι καλά), πράσινη οθόνη, και cat για να δω περιεχόμενα του floppy... Ωραίες εποχές... Λίγο αργότερα, ένα Amstrad 1640 (αν θυμάμαι καλά), με δύο floppy drives των 5,25" και DOS 6 (νομίζω)...

Δημοσ.
Τελικά είμαστε πολλοί οι Amstrad 6128 εδώ μέσα..

Παντού υπάρχει ένας Amstrad :D

Αν δεν κάνω λάθος έχω ακόμα κάπου τα...απομεινάρια από τον 6128 μου :D

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε:

1) Spectrum z56

2) amstrad 464

3) amstrad 6128

4) amstrad 1512 (first PC)

5) amstrad 1640 (second pc)

6) Amiga 500 & amiga 1200

7) hyundai Pc 33 Mhz IBM compatible

Και μετα ακολουθησαν τα γνωστα σε ολους αναβαθμιση και παλι αναβαθμιση!

Δημοσ.

το πρώτο PC ...

καλοκαιρι του 96

mobo intel atlantis με ενσωματωμενα γραφικά ATI mach 64 1mb

pentium 100

16mb ram

μετά από 2 χρονια πηρα την Viper 330 (Riva 128 4mb) τρέλαααα

850mb hd

cd-rom 6x

14 color monitor ADI στρόγγυλη :D

με τα καινούρια Windows 95.. :)

αν και ο πρώτος πρώτος υπολογιστής ηταν ενα Commodore 128 (γυρνούσε σε mode C64 :D )

Δημοσ.

Κι εγώ με παρόμοιο σύστημα έσκασα μύτη το '96

AMD 100 mhz

16 mb RAM

1.2 giga HD

14" Colour monitor

CD-ROM Αργό

Floppy

Windoze 95

300.000δρχ ζεστά-ζεστά, ευκαιρία κιόλας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...