mjmj Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Ok, ολοι εχουμε συνηθισει σε μεγαλες οθονες στα επιτραπεζια συστηματα μας. Μεγαλη επιφανεια εργασιας, λιγοτερα σκρολαρισματα, ανετοτερη δουλεια κλπ. Ωστοσο, οταν προκειται για laptop, τοτε τα πραγματα αλλαζουν. Δηλαδη, σημαντικο ρολο παιζει η φορητοτητα=μικρο βαρος+μικρες διαστασεις. Μεγαλη οθονη σε laptop, σημαινει και μεγαλυτερο βαρος+μεγαλυτερες εξωτερικες διαστασεις. Αν θεωρησουμε λοιπον οτι υπαρχει μια τετοια αναλογικη σχεση στους περισσοτερους κατασκευαστες, και πουμε οτι παιζουμε μεταξυ 12'' και 15'', ποιο μεγεθος οθονης θεωρειτε βελτιστο απο την εμπειρια σας? Χρυση τομη μεταξυ μικρου βαρους+διαστασεων αλλα και να υπαρχει λειτουργικοτητα στο φορητο περιβαλλον εργασιας? Ολα αυτα φυσικα με την προυποθεση οτι μιλαμε για πραγματικη εργασια στο Laptop χωρις υποστηριξη εξωτερικων οθονων κλπ. Για να μιλησουμε καθαρα για laptops και να φτασουμε σε καποια συμπερασματα. Μεγεθος οθονης, βαρος φορητου, λειτουργικο περιβαλλον εργασιας με ανεση. Ποια η αποψη σας?
Mavronasel Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 15,4 ιντσες για εμένα είναι ιδανικές.Όμως απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή οι οθόνες διαφέρουν.
mjmj Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Ενταξει, πχ το 15αρι του ενος κατασκευαστει μπορει να ζυγιζει 3κιλα, και του αλλου 2,5. Αυτες οι διαφορες παντα θα υπαρχουν.
HexStatic Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Pio basiko einai i analisi tis othonhs para to megethos tis... px mia 17ara me 1024 x 768 einai poly xeiroterh apo mia 15ara pou sikwnei 1400x1050 analisi. Me liga logia oso pio mikri othonh breis me oso megalyterh analisi ginetai toso kalytera.
mjmj Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Ναι, αλλα σε μικρη οθονη, μεγαλη αναλυση, δεν ειναι κουραστικη για τα ματια? Εννοω, θα δειχνει τα παντα μικρα-αν και ολα μπορει να χωρουν στην οθονη.
Christos19 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 με 14,1 στο VAIO είμαι κατευχαριστημένος. Όσο σκέφτομαι ότι έψαχνα ακόμη και για 15,4 μπρρρ
GIORGARAS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Λοιπόν στο επιτραπέζιο έχω Dell 24" 1920 x 1200 Στο laptop 15.4" 1400 x 1050 και ετοιμάζομαι να το αλλάξω το laptop με 12". Στον φορητό πρέπει να έχουμε φορητότητα. Βέβαια αν το laptop σου είναι ο μοναδικός σου υπολογιστής, τότε αλλάζει το θέμα. Δηλαδή αν το θες για desktop χωρίς μετακινήσεις πάρε με την μεγαλύτερη οθόνη που μπορείς. Αν θες λίγες μετακινήσεις πάρε 15.4, αν θες πολλές πάρε με < 13.3".
GI@RG@S Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 pistebo oti isos idaniki diastasi othonis einai 14.1". Afto epeidh me aftes tis intses boreis na kalipseis isos kai tous 13.3ides kai tous 15arides,kathos boreis na breis laptop me 14.1" pou einai arketa elafri oso peripou ena 13.3'' alla akoma exei arketa megali othoni oste na min diasarestei aftous pou theloun na blepoun tainies kai na pezoun kana paixnidaki.
tonyp Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 paidia apo prosopikis empeirias tou IBM T42 pou exw o syndiasmos twn 14,1' me analisi 1400*1050 kai synoliko baros tou laptop 2,1kg den to allazw me tipota.
mjmj Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Εχουμε ηδη 3 γνωμες θετικες για μεγεθος 14,1. Βαρος Ok, σε αυτο το μεγεθος. Με 1400-1050 αναλυση, δουλευει κανεις ανετα?
GIORGARAS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Εχουμε ηδη 3 γνωμες θετικες για μεγεθος 14' date='1.Βαρος Ok, σε αυτο το μεγεθος. Με 1400-1050 αναλυση, δουλευει κανεις ανετα?[/quote'] Απ'όταν άρχισα να δουλεύω σε αυτή την ανάλυση, δεν έπεσα παρακάτω, τουλάχιστον σε δικό μου μηχάνημα.
tonyp Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 oute kai gw exw kanena problima.einai idiaiteri apolaysi sto diktyo kai genikotera otan se auti thn analisi mporw na anoiksw mexri kai 9 parathira xwris na mou ta mazepsei se ena.
apaixtos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 uparxoun arketa laptops me othoni ipsilis analisis me mazemenes diastaseis-varos-kali autonomia kai othoni 15,4.Idaniki othoni gia mena mia 15,4 me oso to dunaton ipsiloteri analisi.an den uparxei desktop kai to laptop einai to mono pc isws axizei kati me 17ara alla allazei varos-diastaseis-autonomia...an kai to thema othoni se laptop den stekei giati o kathenas apofasiszei analoga me tis anages tou.allos thelei poli mikri othoni allos megali me ta analoga + -.ousiastika simperasmata den tha vgainoun..
mjmj Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Παιδια ειχα καποτε 13,3. Βεβαια με μικρη αναλυση 1024-768. Ε, ημουν συνεχεια στο scrolling. Ισως με μεγαλυτερη αναλυση να ηταν καλυτερα τα πραγματα. Ειχα βεβαια μικρο βαρος και διαστασεις. Ετσι, ως αντιδραση(!!!) το επομενο μου Laptop ηταν γιγας! 17'' και 8 κιλα, εκτος τροφοδοτικα κλπ Τωρα φυσαει η επιφανεια εργασιας αλλα...απλα δεν σηκωνεται. Μονο με αυτοκινητο. Αλλα και ελαφρυ να ηταν, οι διαστασεις ειναι μεγαλες...οποτε... Ετσι, ενοψει νεας αγορας (προσεχως), πολυ προβληματιζομαι... apaixtos η συζητηση ειναι χρησιμη, οπως και οι εμπειριες του καθενος. Να δουμε τι προτιμα ο περισσοτερος κοσμος που θελει και χρηστικοτητα αλλα και φορητοτητα. Εχω και την απορια: ας πουμε οτι μια 14' ή 15' σηκωνει μεγαλη αναλυση. Τα γραμματα δεν μικραινουν? (τοσο ασχετος ειμαι?) Εκει λοιπον, ναι, βλεπεις εικονες κλπ αλλα δεν σου βγαινουν τα ματια στο κειμενο?
laantonios Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Τελείως υποκειμενικό άν εξαιρέσεις την φορητότητα. Έχω 15,4'' , συνάδελφός μου 15'' , άλλος συνάδελφος 17'' και καθένας λέει τα δικά του..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.