gthdch Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΑΣΗ Access. ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΟΡΙΣΩ ΩΣΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ (ΑΠΟ - ΕΩΣ). ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ Select... Where .....(ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ
isim Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Στο select που γραφεις στο WHERE ειτε θα πεις αρχικη ημερομηνια>=ημερομηνια AND δευτερη ημερομηνια<=ημερομηνια, ειτε θα χρησιμοιησεις το BETWEEN clause στο WHERE. Νομιζω οτι αυτο θες
gthdch Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 αν κατάλαβα καλά η παραπάνω λύση είναι αν δωσω τις ημερομηνίες εγώ γράφοντας τες μέσα στην εντολή, αλλά η απορία μου είναι σχετικά με το πως θα δώσω στην εντολή select την ημερομηνία που ΄θα καταχωρησει ο χρήστης σε ένα textbox π.χ where ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ = TextBox1.text, αλλα φυσικά αυτό δεν μου δουλέυει γιατί δεν τραβάει την ημερομηνιά από το πλαίσιο κειμένου
isim Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 oxi to sql sou tha einai dinamiko. Prepei na do to sql pou exeis grapsei gia na sou po ti den kaneis sosta
gthdch Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Το πρόβλημα μου μάλλον δεν στο περιέγραψα σωστά.΄Έχει ως εξής: Φαντάσου σε μια φόρμα που εμφανίζει εγγραφές από μια βάση δεδομένων της Access με πληροφορίες για παραγγελίες. Κάθε παραγγελία έχει πραγματοποιειθεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Οπότε στη φόρμα με τα κουμπιά πλοήγησης μπορεί κάποιος να δει μια μια όλες τις εγγραφές. Μέχρι εδώ όλα δουλέυουν καλά. Θέλω να δωσω στο χρήστη τη δυνατότητα να αναζητά παραγγελίες για μια συγκεκριμένη ημερομηνία την οποία θα την καταγράφει σε ένα TextBox. Αυτό που δεν μπορώ να δώσω στην εντολή είναι να διαβάσει την ημερομηνία από το Textbox. Επίσης το προσπάθησα και με το query builder, απότε διαλέγω τα πεδία που θέλω και στο πεδίο της ημερομηνίας ως κριτήριο γράφω Textbox.text, αλλά και πάλι δεν δουλεύει. Τί θα έπρεπε να γράψω ως κριτήριο; Η εντολή που βγαίνει από το query builder είναι η εξής και φυσικά δεν δουλεύει: SELECT Πελάτης, ΚωδΠαραγγελίας, Ημερομηνία, Τηλέφωνο FROM Παραγγελίες WHERE (Ημερομηνία = 'textbox1.text')
leukonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 "....where imerominia= '" & txtimerominia.Text & "' " αυτό δουλεύει σε vb6 με access 2000
isim Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Ti data type einai to pedio pou exeis gia imerominia?? an einai text tote h hmeromhnia pou bazeis tha prepei na einai akribos idia me tin imerominia stin basi....
leukonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Επίσης μπορείς να βάλεις ενα mask text box και επίσης να ορίσεις στη βάση σσου το πεδίο ως date.Απλά πρόσεξε στα windows που θα τρέχει η εφαρμογή η ημερομινία να ορίζετε όπως ακριβώς ορίζετε και στη βάση και στο mask text box της εφαρμογής σου.
gthdch Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Το πεδίο είναι τύπου date, αλλά αυτό είναι OK. Ανεξάρτητα όμως αν διαβάσατε την SQL παραπάνω το πρόβλημα μου είναι πως θα το διαβάσει από το textbox, όπως γενικότερα αν ήθελα να αναζητήσω πελάτη με βάση το τηλέφωνό του το οποίο θα το συμπλήρώνει ο χρήστης σε ένα textbox. Όταν πάω στο query builder και κατασκευάζω το ερώτημα στην επιλογή Critiria για το πεδίο τηλέφωνο τί θα δώσω; Π.χ για συγκεκριμένο τηλέφωνο θα έδινα =2104444444, αλλά τώρα που το τηλέφωνο θα είναι στο textbox πώς θα το πάρει από εκεί; Η λύση που πρότεινες leukonas δουλεύει όντως σε vb6, αλλάσε .net δεν δουλεύει δυστυχώς. Thanks anyway! Αν θέλετε προσπαθείστε να φτιάξετε στα γρήγορα μια βάση (έχει έτοιμη η Access την καταχώρηση παραγγελιών) και συνδέστε τη με μια φόρμα στη vb. Έπειτα προσπαθείστε να βέλετε ένα textbox στο οποίο ο χρήστης θα καταχωρεί π.χ το τηλέφωνο όπως περιέγραψα και παραπάνω και με το query builder προσπαθείστε να φτιάξετε το ερώτημα και θα καταλάβετε τί εννοώ, οπότε αν βρείτε τη λύση παρακαλώ να μου την αναφέρετε.
Hatman Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 egw tha sou elega na kaneis to e3hs gia na apofygeis ta lathi apo ton xristh. on focus sto textbox na petas ena calendar object(mia forma pou na exei mono ena calendar kai ena ok button) kai me to ok button na paei na vazei aytomata thn hmeromhnia ekei pou prepei. egw etsi kanw se vb6 kai vb2005 kai den exeis lathh me apo ton xrhsth.
gthdch Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2006 Ok Hatman, αλλά το πρόβλημά μου είναι πως όταν θα επιλέξει ο χρήστης την ημερομηνία από το calendar, πως θα πω εγώ στην εντολή select στο query builder ότι θέλω να διαβάσει την ημερομηνία αυτή που επέλεξε ο χρήστης, διάβασε και τα προηγούμενα μυνήματα και θα καταλάβεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά μου. thanks.
Hatman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Ok Hatman, αλλά το πρόβλημά μου είναι πως όταν θα επιλέξει ο χρήστης την ημερομηνία από το calendar, πως θα πω εγώ στην εντολή select στο query builder ότι θέλω να διαβάσει την ημερομηνία αυτή που επέλεξε ο χρήστης, διάβασε και τα προηγούμενα μυνήματα και θα καταλάβεις ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά μου. thanks. tha dialegei thn hmerominia. tha pataei ok kai tha thn bazei se mia variable pou na einai se module gia na thn stelneis apo forma se forma. meta tha kaneis to query sqll="select * from customers where mydate='" & mydate & "'" me ti server paizeis? Na prosexeis giati kapoioi servers paizoun me amerikanikh hmeromhnia: 2006/06/14
gthdch Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Hatman, σε vb6, που έχω φτίαξει κάποια προγράμματα έτσι τα έφτιαχνα, αλλά το θέμα είναι σε vb.net, ότι θα ήθελα να μάθω με ποιο τρόπο θα δώσω την αντίστοιχη ερώτηση στο query builder, ώστε το ερώτημα να δημιουργείται από μόνο του απλά να διαλέγεις τα πεδία και τα κρητήρια, όπως και στα ερωτήματα της Access. Προσπάθησε το ερώτημα αυτό να το δημιουργήσεις με το query builder και δες εκεί πως θα μπορούσε να γίνει. :? Στα συννημένα φαίνεται ακριβώς τι χρειάζομαι!!! 2.txt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.