magic bit Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Καλησπέρα, Έχω μια εργασία στη σχολή, όπου χρειάζεται να στήσουμε ένα δίκτυο μεταξύ των γραφείων μια εταιρίας, τα οποία είναι διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα. Η εργασία ζητάει να προτείνουμε και λύσεις για την ασφάλεια του δικτύου, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω. Σκέφτηκα για VLAN (επειδή προσφέρει SSL κτλ), αλλά το δίκτύο είναι χωρισμένο με κλασσικό subnetting, οπότε δεν ξέρω αν έχει ουσία η χρησιμοποίηση του. Να προτιμήσω routers με firewall; Να χρησιμοποιήσω NAT; Να τονίσω πως από κάθε πόλη φεύγει ξεχωριστή γραμμή, όλες μαζί συνδέονται σε ένα κεντρικό router στην Αθήνα το οποίο με τη σειρά του βγαίνει στο internet. Δε ζητάω λύση της άσκησης εννοείται, αλλά μερικές αρχικές κατευθύνσεις πάνω στο θέμα ώστε να ξεκινήσω το αναλυτικότερο ψάξιμο. Ευχαριστώ
mvar Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 εφοσον οπως λες ολα θα καταληγουν σε ενα κεντρικο router στην Αθηνα και απο εκει θα βγαινουν στο internet τοτε αρκει ενα firewall στο router αυτο.. Φανταζομαι οτι η συνδεση Γραφειων/Κεντρου θα γινει με frame relay/leased lines σωστα;
platongr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Χρειάζονται f/w και τα υποκαταστήματα για να μην βλέπονται μεταξύ τους (ή να βλέπονται όπου χρειάζονται). Επίσης policies για τους χρήστες. Ένας διευθυντής δηλαδή θα μπορεί να συνδεθεί από την Καλαμπάκα στην Αθήνα και να δει ότι πρέπει να δει. Αν τα υποκαταστήματα πρέπει να βγαίνουν inet από το κεντρικό, τότε θα παίξεις και με nat.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.