staretuner Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Katarxin SUGGNWMI gia ta greeklish alla eimai kainourgios sta linux kai den exw perasei akoma ellinika...opote anagkastika grafw etsi...xilia sorry... Tha ithela tin voitheia sas loipon....exw perasei ta fedora core 5 kai yparxei to exis provlima...exw ena deutero disko gia storage o opoios ontas xristis windows itan NTFS...prospathontas loipon mataia na perasw kai na kataferw na doulepsw to ntfs-kernel den katafera na dw ton disko apo ta fedora...etsi ton ekana FAT32 diavazontas oti ton FAT32 ton anagnwrizei kanonika...parola auta kati den ginetai swsta(profanws ftaiw egw...) kai tha ithela tin voitheia sas gia to pws tha ton kanw swsta partition kai mount se fedora...please an ginetai peite leptomeros giati den exw kai megali anesi kai gnwsi peri linux kai idikotera peri fedora... EYXARISTW KAI SUGGNWMI GIA TA GREEKLISH.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Γιατί δεν τον κάνεις ext3 να ησυχάσεις; Παράδειγμα (για hdb secondary master σκληρό δίσκο IDE) Ως root, ακολουθείς τα παρακάτω βήματα: ># cfdisk /dev/hdb ή ># fdisk /dev/hdb κάνεις τα ή το partition που επιθυμείς. ># mkfs -t ext3 /dev/hdbX όπου Χ ο αριθμός του κάθε partition το οποίο κάνεις format κάθε φορά. Προσθέτεις στο αρχείο /etc/fstab γραμμές, όσες και τα partition που έφτιαξες παραπάνω, σαν την παρακάτω:> /dev/hdb1 /home/staretuner/storage1 ext3 defaults Λογικά μετά από restart ή μετά από ένα > # mount -a θα έχεις τα partition που δημιούργησες στις καθορισμένες διαδρομές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
staretuner Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Ευχαριστώ ρε συ...μετά από μια προσπάθεια μετατροπής σε ext3 και mounting κάτι έγινε και δεν κάνει boot....κάποιο πρόβλημα έχει το GRUB...δεν ξέρω τι έγινε...θα κάνω φορματ και θα ξαναδοκιμάσω....με αυτά που μου έδωσες κάνω εξαρχής τον δίσκο ext3...??Γιατί πολύ φοβάμαι ότι έχει γίνει κάποια βλακεία...θέλω να τον φτίαξω εξαρχής σε ΕΧΤ3 και να τον φορμάρω....ΤΗΑΝΧ!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μήπως φόρμαρες κανένα άλλο δίσκο; Αν βγάλεις το δίσκο που έχεις storage, bootαρει; Ίσως χρειάζεται καμιά ρύθμιση εκ νέου ο grub, αν μπερδεύτηκαν τα ονόματα, αλλά λίγο δύσκολο αφού πρόκειται για ξεχωριστό σκληρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
staretuner Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δεν το έψαξα...δεν έχω κουράγιο απ΄την κουραση...θα το δω από αύριο και θα σε ξαναρωτήσω αν δεν βγάλω άκρη...ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ...!!!!!!!!!!!!!! edit:Ελπίζω άν έχει γίνει καμιά βλακεία να φτιάχνεται εύκολα....ευτυχώς που έκανα buckup τον ntfs πρίν αρχίσω την αλλαγή.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
staretuner Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Loipon...sto fdisk kai cfdisk opws kai sto mkfs mou leei <<command not found>>....mporeis please na mou peis tin diadikasia exarxis giati den exw katalavei kapoia pragmata... edit:Ola auta ginontai mesw grafikou perivallontos??tha me voleue perissotero na katalavw ti ginetai... thanx!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
staretuner Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Loipon....telika apo to <<Logical Volume Management>> to eftiaxa....mono na rwtisw...kanonika prepei meta to mount ton disko na ton parousiazei ws fakelo h' tha prepei na ton exei sto <<computer>>???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Ο τρόπος που σου είπα εγώ είναι γενικός, αρκεί να έχεις τα παραπάνω προγράμματα/εντολές εγκατεστημένα. Κι αυτό γιατί Fedora δεν έχω και δεν ξέρω τι γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
staretuner Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 ok...THANX..!!!!!!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Loipon...sto fdisk kai cfdisk opws kai sto mkfs mou leei <<command not found>>....mporeis please na mou peis tin diadikasia exarxis giati den exw katalavei kapoia pragmata... Νομίζω το Fedora δεν "επιτρέπει" να έχουν οι απλοί χρήστες αυτές τις εντολές διαθέσιμες. Οι εντολές που σου έδωσε ο capthookb έχουν μπροστά τον χαρακτήρα # που σημαίνει ότι τα κάνει ο root (σαν τον administrator στα windows). Εσύ όταν ανοίγεις κονσόλα βλέπεις κάτι σάν αυτό: > [staretuner@localhost ~]$ Το δολάριο σημαίνει ότι έισαι απλός χρήστης. Οπότε δίνεις την εντολή > su - (προσωχή στην παύλα) και τον κωδικό του root και το δολάριο γίνεται δίεση. Τώρα είσαι ο αρχοντας του Fedora σου. edit:Ola auta ginontai mesw grafikou perivallontos??tha me voleue perissotero na katalavw ti ginetai...thanx!! Οι άντρες το κάνουν με το πληκτρολόγιο. Ευχαριστώ ρε συ...μετά από μια προσπάθεια μετατροπής σε ext3 και mounting κάτι έγινε και δεν κάνει boot....κάποιο πρόβλημα έχει το GRUB...δεν ξέρω τι έγινε... Σε ποιόν δίσκο έχεις εγκαταστίσει το linux; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.