Προς το περιεχόμενο

Δολοφονία Άλεξ

Kandinsky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Νομίζω πως το post σου Kadinsky αν και ενδιαφέρον' date=' δεν είναι σε άμεση συνάρτηση με το θέμα μας. Το λέω αυτό, επειδή αν και σχολιάζει πολύ όμορφα την ικανότητα για έγκλημα συναρτήσει της ψυχολογίας του εγκληματία, δεν μελετάει τα κίνητρα, κάτι που ενδιαφέρει κυρίως εμάς.

Πχ δεν θα είχα καμία τύψη να σκοτώσω αυτόν τον &^$@ που στέκεται αριστερά στις κυλιόμενες, πραγματικά καμία, παρεγκεφαλίδα, κάννη, κλικ. Θα ήμουν από αυτούς που δεν θα έμπαινα στον κόπο να βιώσω τον πόνο της μάνας/γυναίκας/κόρης του, απλά θα έλεγα "ένας λιγότερος, καμία σημασία".

Δεν το κάνω όμως. Τα πιτσιρίκια (και συνηθίζεται ένας ενήλικας να έχει περισσότερα και πιο περίπλοκα κίνητρα από έναν μπόμπιρα) το έκαναν. Και όχι μόνο τον σκότωσαν και δεν τον έφαγαν κατά λάθος, όχι μόνο τον έθαψαν, αλλά όταν κινδύνευε να ανακαλυφθεί το πτώμα, το ξέθαψαν (το 90% από τους χρήστες εδώ μέσα θα λιποθυμούσαν στην θέα btw) και το ξαναέθαψαν αλλού. Ε αυτό δεν το κάνεις επειδή κάποιος σε τσάντισε στις κυλιόμενες, το κάνεις επειδή κάτι σε οδηγεί.[/quote']

Η αναφορα μου είχε σαν στόχο να θέσει υπόψιν όλων κάποια στοιχεία μια και αρχίσαμε να συζητάμε τα περι κακού κλπ.

Αναμένω όπως ειπα και σε προηγούμενο ποστ μου να μάθουμε τι πραγματικά έγινε ώστε να δούμε τί αναλογεί σε ποιόν.

Είχαν ενήλικο συνεργό οι μικροί? Έχει θαφτεί εκεί που υπέδειξαν? Πώς κατάφεραν και κράτησαν 5 άτομα αυτής της ηλικίας το μυστικό τόσο καλά για τόσο καιρό? Μήπως ο συνεργός απείλησε και τους υπόλοιπους? Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να περιμένουμε.

Τα γυρνάνε τώρα, αφού φυσικά έτσι τους ειπαν να κάνουν. Κάποιοι ψυχολόγοι έχουν μείνει άναυδοι με την ψυχρότητα τους πράγμα που προσωπικα με οδηγεί στο συμπέρασμα, μαζί με την αίσθηση ότι όσοι υποστηρίζουν πως επρόκειτο περί πολύ "προχωρημένης" παρέας/συμμορίας δεν ψεύδονται, ότι είμαστε ενώπιον των πραγματικών φονιάδων.

Όσον αφορά τις απόψεις περί επικτητης ή όχι κακίας, ασφαλώς και πιστεύω πως ο άνθρωπος δεν γεννιέται κακός. Αν ίσχυε αυτό δεν θα ανακαλύπτονταν φυλές που απέχουν από κάθε έννοια βίας και διεκδίκησης, εκτός κι αν είναι μεταλλαγμένοι.

Σίγουρα υπήρξαν και στο παρελθόν φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς που άφησαν με το στόμα ανοιχτό την κοινή γνώμη. Σατανιστές, εταιρεία δολοφόνων, κλπ, το θέμα είναι όμως ότι ποτε δεν είδαμε τέτοιους ειδους συμπεριφορά από άτομα αυτής της ηλικίας. Το γεγονός δε, ότι η εξέλιξη των υπολοίπων κοινωνιών εμφάνισε τα ίδια φαινόμενα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, μας οδηγει στο συμπέρασμα πως έχουμε να δούμε και πολλά άλλα ακόμα διότι και η δική μας κοινωνία κινείται όλο και περισσότερο στα πλαίσια της αμάθειας, του σκοταδισμού και του υλισμού. Και ναι, όπως είπα και πριν, τα παιδιά ειναι σκληρά. Όταν ήμουν μικρός παιζαμε πετροπόλεμο, ξύλο, μπουνιες, κλωτσιές, κλπ αλλά άλλο αυτό και άλλο αυτό που βλέπουμε, να επιτίθεσαι σε κάποιον συστηματικά για χρήματα, ρούχα, κινητά, επίδειξη, κλπ. Και δεν μπορεί να μην έχουν ευθύνες γι' αυτή την κατάντια η οικογένεια και το σχολείο, οι θεσμοί που διαμορφώνουν συνειδήσεις.

Πα να ξαναβάλω την "Πόλη του Θεού" να παίζει....

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε δύο θέματα θα αναφερθώ:

Σε ότι αφορά τους δασκάλους, τα σημερινά παιδάκια του 12 που με το που βγαίνουν τσεπώνουν 1000+ ευρουλάκια δεν είναι να τα λυπάσαι. Τα άτομα που περνούσαν κάποτε στην Ακαδημία ήταν αυτοί που για λίγο δεν μπήκαν στην Ιατρική, όχι αυτοί που με το ζόρι πέρασαν σε ΑΕΙ. Και ναι ο δάσκαλος πρέπει να είναι αν μη τι άλλο ενημερωμένος και να έχει ενδιαφέρον, κάτι που το έχεις έμφυτο και όχι "άντε να παίρνουμε ένα μισθουλάκο". Κλασικά θύματα της γενιάς μου και παλιότερα τα δυσλεκτικά παιδιά που ήταν... κουμπούρες και τεμπέληδες κατά κάποιους δασκάλους. ΟΜΩΣ όταν βγήκαν οι ψυχολόγοι και αρχίσαν τις π*π*ριές περί μη "βιαιοπραγίας" στα βλαστάρια μας και αν κάποιος δάσκαλος κάνει τη δουλειά του τον κατακρίνει η μισή κοινωνία, ε, να κι αυτός ας κάτσουν να γίνουν κ*λόπαιδα!

Σε ότι αφορά τη βία. Τι λέτε ρε παιδιά, εσείς δε βλέπατε GIJOE και Transformers, βλέπατε μόνο μικρό μου Πόνυ. Αν το πρόβλημα ήταν τα βιντεοπαιχνίδια, οι μισοί εδώ μέσα το λιγότερο θα είχαν διαμελίσει τη γιαγιά τους. ΑΛΛΑ αν η μάνα ό,τι ΜΛΚΙΑ κάνει το σπλάχνο της το ενθαρύνει, γιατί εκείνη τη στιγμή πίνει το φρεντολιτοτσίνο της ή κοιτάει τη βαρυσήμαντη καριέρα της ως τρίτη ανθυπουπάλληλος βοηθός κλητήρα τι να σου κάνει το παιδί ΜΛΚΑΣ θα βγει! Καθότι βλέπεις έχουν φροντίσει και οι γονείς του να το φέρουν σε ένα ειρηνικό οικογενειακό περιβάλλον, σε έναν γάμο που έγινε μετά από ώριμη σκέψη...καλά...

Κάτι τελευταίο... επειδή κάποιος αναφέρθηκε στη θρησκεία και την εθνική συνείδηση... αν θυμόντουσαν μερικοί να μεταλαμπαδεύσουν καμιά χριστιανική αρετή και κανά ελληνικό ιδεώδες στα παιδιά τους καλά θα ήταν. Γιατί αν θυμάμαι καλά ο Χριστός είπε κάτι για άλλο μάγουλο και οι Έλληνες είχαν θεό της φιλοξενίας... για να μην ξεχνιόμαστε...

Δημοσ.

θα συμφωνούσα με το post της ΒΙΑΡ στην δευτερη σελίδα.. μου φαίνεται αρκετά ολοκληρωμένο... θα ήθελα να τονίσω αυτό:

"...Ας μας γινει μαθημα. Γινεται σαφες πως ο ρολος της οικογενειας δεν παυει να πρεπει να ειναι ο κυριαρχος, αλλα εφοσον υπαρχει η οποια ελλειψη, ειμαστε ολοι υπευθυνοι, ως δασκαλοι αλλα και ως απλοι συμπολιτες να προλαμβανουμε την οποια παραβατικη συμπεριφορα με ενδιαφερον πραγματικο και εμπρακτο..."

αν και φανταζομαι πως ειναι πολύ δυσκολο να το κάνεις, αν είσαι γωνέας.. ισως η λύση είναι να μην χτίζεις όλες τις ελπίδες σου και τον σκοπό της ζωής σου πάνω στα παιδιά σου (δεν ξέρω αν έχεις άλλη επιλογή, αλλά έτσι σκέφτομαι τώρα) Στην Ελλάδα γενικά τα παιδιά τα προσέχουν πολλές φορές πάρα πολύ οι γωνείς, γενικά ισως θα έλεγα πως στην κοινή γνώμη τα παιδιά είναι κάτι το ιερό (αλλά και ο νόμος ευνοεί κατά πολύ τους πολύτεκνους) - και το να δικαιολογείς ένα παιδί.. είναι σαν να δικαιολογείς τον εαυτό σου, μόνο που το κάνεις πιο ευκολα.. το χειρότερο είναι πως ο ίδιος αρχίζεις και πιστεύεις στο δίκιό σου, πως εντάξει, παιδιά είναι, το έκαναν, συμβαίνει...

βασικά οταν έφυγα απο την δικιά μου χώρα (με πήρανε) και ήρθα εδω, ξελάφρωσα αρκετά, γιατί εδώ είναι πολύ πιο ήσυχα τα πράγματα.. εκεί που έμενα (ηρθα στην ελλάδα 14 χρονών) ήταν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο το να μην κυκλοφορείς αργά το βράδυ, και να προσπερνάς κάποια σημεία τρέχοντας, να κρύβεις τα λεφτά στις κάλτσες ή να βρίσκεις άλλα περίεργα σημεία για να μην τα βρούν τέτοια ανήλικα αμα σε συναντήσουν στον δρόμο. εντάξει, αρκετοί απο μας θα εχουν ζήσει το bullying και πάνω τους, απλά αλλοι είναι πιο τυχεροί, και άλλοι πιο άτυχοι (φρικτό βέβαια...)...

δεν ξέρω ποιόν να κατακρίνω, και δεν νομίζω πως έχω δικαίωμα να το κάνω - σίγουρα είναι μια ένδειξη και θα μπορούσε να γίνει μάθημα για όλους μάς.. να μην αγνοούμε τα προβλήματα αλλά να τα λύνουμε, με κριτήριο προσωπικότητα, ανθρωπιά, να μιλάμε με τους συνανθρώπους μας, ή τα παιδιά μας, να προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε την επικοινωνία, να μην αφήνουμε την ντροπή και τον φόβο να κλείσουν το στώμα το δικό μας και των ανθρώπων γύρω μας (και πολλές φορές εξ'αιτίας δικών μας πράξεων το ενθαρρύνουμε, οπως π.χ. το να λεμε σε ενα παιδί πως το να είσαι φοβιτσιάρης είναι οτι κατώτερο μπορεί να σου τύχει)...

μου άρεσε κάτι που είπε κάποιος σε αυτό το θρέντ, για την επικοινωνία που επιτρέπει σε εναν χαρακτήρα να αναπτύσσεται, να μαθαίνει απο τα λάθη του, να ζει σε αυτή την κοινωνία σύμφωνα με τους νόμους της.. θα έλεγα πως θα ήταν καλό να συνεχίζουμε, να προσπαθούμε να επικοινωνούμε, να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσά μας, ιδίως ανάμεσα σε'μας και τα παιδιά... όποιος και αν είναι ο κοινωνικός μας χαρακτήρας.. πιστεύω πως είναι πολύ πολύ σημαντικό.. :(

φυσικά ευχομαι να πάρουμε ολοι καλό μάθημα κ' να μην το ξεχνάμε... :|

Δημοσ.

Διάβασα και τις 5 σελίδες και γενικά συμφωνώ με τις περισσότερες απόψεις.

Όμως κανείς δεν βρέθηκε να αναφέρει τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων! Σήμερα το πρωί λοιπόν, ρεπόρτερ ανέφερε ότι ο σύλλογος γονέων του σχολείου που ήταν μαθητής ο Άλεξ, δεν ήθελαν να γίνει γνωστό το γεγονός για να μην ...δυσφημιστεί το σχολείο!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τον ρόλο αυτών των συλλόγων!

Ο αδερφός μου είναι δάσκαλος. Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει γενικώς για τα του σχολείου του, ποτέ δεν μου ανέφερε ότι ο μισθός που παίρνει τον κάνει να φυτοζωεί, αν και οι ώρες του δεν περιορίζονται μόνο στην διδακτική αίθουσα, αλλά και στο σπίτι. Κάθεται γύρω στις 2-3 ώρες να προετοιμάσει τις παραδόσεις της επόμενης μέρας, βάση του προγράμματος του Υπουργείου. Δεν παραπονιέται ούτε και για την προετοιμασία. Ο μεγάλος του πονοκέφαλος είναι οι γονείς... Οι περισσότεροι αρνούνται να ακούσουν τον δάσκαλο, όταν εκείνος αναφέρει ότι το παιδί τους έχει πρόβλημα συμπεριφοράς ή εκμάθησης. Και πείτε μου εσείς τώρα: τι να κάνει ο δάσκαλος παραπάνω όταν ο ίδιος ο γονιός δεν είναι συνεργάσιμος για το καλό του παιδιού;

Βλέπετε κάποιες αδυναμίες να έχει το παιδί, οι περισσότεροι γονείς δεν θέλουν να της ξέρουν, γιατί απλά θέλουν να έχουν την εντύπωση πως απ'την στιγμή που αποκαλεί τον πατέρα του 'μα*άκα' και την μάνα του 'πο**άνα' είναι μια χαρά και χαίρει άκρας υγείας!

Δημοσ.

Αγαπητή Μαρία, δεν γνώριζα αυτή την πτυχη του θέματος αλλά δεν με εκπλήσσει.

Η όλη αυτή συπεριφορά εντάσσεται με επιτυχία στο γενικότερο πλαίσιο της παιδειας του νεοέλληνα που αναφέρω συχνά πυκνά και μαζί με άλλους αντίχριστους διεθνιστές κατηγορούμαι γι' αυτό.

Εγωισμός κι άγιος ο Θεός. Όλοι τα ξέρουμε όλα, κάτι που νομίζω φαίνεται κι εδώ μέσα από διάφορες απόψεις του τύπου "δε με νοιάζει να την ψάξω, θα πετάξω την παπαριά μου κι ότι θέλει ας γίνει". Και ναι, το ακούσαμε κι αυτό σχεδόν αυτούσιο.

Άρα για τί μιλάμε λοιπόν? Όταν δεν αναγνωρίζεις στον υπεύθυνο, στον ειδικό, στο δάσκαλο και τον καθηγητή εν προκειμένω το δικαίωμα να κατέχει την τέχνη του καλύτερα από σένα, δεν μπορεις και να τον εμπιστευθείς. Κατόπιν αυτού, το παιδί μας είναι το καλύτερο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να του κάνει παρατήρηση κανένας, άστο εκει λοιπόν να κάτσει να συντονίσει τον εγκέφαλο του με βλακοειδή και τερατόμορφα κινούμενα σχέδια, να ακούει μόνο τις βλακείες που παίζουν στις παιδικές εκπομπες που θεωρούν προφανώς μέγιστο επιτευγμα να βάζουν τα παιδάκια να τραγουδάνε Βίσση και Βανδή και το βιβλίο να θεωρείται βδελυρό μια και θυμίζει σχολείο.

Αυτοί οι γονείς είναι οι ίδιοι κωλοάνθρωποι που βγαίνουν στις συνοικίες και προπηλακίζουν ή χτυπούν όσους υποστηρίζουν το δικαίωμα των τοξικομανών να έχουν μια στέγη για απεξάρτηση, οι ίδιοι που δε θέλουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους αλλά τα πετάνε με περισσή ευκολία στην πόρτα του διπλανού.

Αυτοί οι γονείς είναι ο μέσος Έλληνας. Απαίδευτοι, χωρίς κουλτούρα και σούργελα, φοβισμένα ανθρωπάκια.

Δημοσ.
Αυτοί οι γονείς είναι ο μέσος Έλληνας. Απαίδευτοι, χωρίς κουλτούρα και σούργελα, φοβισμένα ανθρωπάκια.

Προσυπογράφω περήφανα.

Δημοσ.

Πηγαίνοντας και λίγο παραπέρα, είμαι σίγουρος ότι ακόμη κι αν είχε κάνει παράπονα η άτυχη μάνα στο σύλλογο αυτό, θα την έγραφαν και θα ακούγονταν τα όσα ακούστηκαν από διάφορους ότι "τί θέλει τώρα κι αυτή η ξένη". Ίσως βέβαια και όντως να ισχύει αυτό που λέω.

Και για να δούμε πόσο γελοίοι είμεθα, όπως δήλωσε μια φίλη της μάνας, παρόλο που το παιδί ήταν πολύ καλός μαθητής και μέσα σ' όλα, αν χανόταν κάτι ήταν απ' τους πρώτους που κατηγορούνταν. Το "Ρωσάκι".....

Δημοσ.

Τα αν τι τα ήθελες φίλε Kandinsky. Όσοι είδατε καμιά από τις πρωινές εκπομπές (Αυτιάς κλπ.) σίγουρα θα φρίξατε από την αδιαφορία των δασκάλων του παιδιού.

Και φυσικά προσυπογράφω την ανικανότητα των γονέων να αντιληφθούν και να αντιμετωπίσουν έγκαιρα όποια προβλήματα έχει το καμάρι τους.

Δημοσ.

Εντάξει, είναι αηδιαστικό το όλο σκηνικό. Το παιδάκι έλεγε "πως οκ, δεν με απειλούνε αλλά με κοροϊδεύουνε", οι του σχολείου κάνανε κλασσικές συγκαλύψεις που αμφιβάλλω αν θα έκαναν με εξίσου ελαφρά την καρδία αν ήταν ελληνόπουλο και βγάζανε τρελούς τους πάντες...

Και το αποτέλεσμα είναι ένα 11χρονο παιδάκι που δεν ενοχλούσε κανέναν και καλλιεργούσε τον εαυτό του, νεκρό από 5 βλαχόσπορους που τους μάθαιναν πως εδώ είναι Ελλάδα και όχι Ρωσσία. Ο βάρβαρος Ρώσσος έπαιζε την Polonaise στο πιάνο και αυτά σκεφτόντουσαν που θα τον θάψουν ας πούμε, και την ίδια ώρα ο υπουργός δικαιοσύνης βγαίνει και λέει πως δεν φταίει καθόλου αυτός που απέδρασαν 2 τύποι από διαφορετικές φυλακές με τη βοήθεια ελικοπτέρου και πως η ευθύνη είναι διοικητική, ενώ λίγο πιο δίπλα μια χοντρή φακλάνα που δεν αποδέχεται με τίποτα πως ναι, η κλιμακτήριος δεν είναι μύθος, επιμένει πως και να γαμιόμαστε, η εξεταστική θα γίνει, έστω και τον 15αύγουστο.

Ε άντε στο διάολο απόγονοι του Δημοσθένη και του Πλάτωνα.

Δημοσ.

Και το αποτέλεσμα είναι ένα 11χρονο παιδάκι που δεν ενοχλούσε κανέναν και καλλιεργούσε τον εαυτό του' date=' νεκρό από 5 βλαχόσπορους που τους μάθαιναν πως εδώ είναι Ελλάδα και όχι Ρωσσία. Ο βάρβαρος Ρώσσος έπαιζε την Polonaise στο πιάνο και αυτά σκεφτόντουσαν που θα τον θάψουν ας πούμε, και την ίδια ώρα ο υπουργός δικαιοσύνης βγαίνει και λέει πως δεν φταίει καθόλου αυτός που απέδρασαν 2 τύποι από διαφορετικές φυλακές με τη βοήθεια ελικοπτέρου και πως η ευθύνη είναι διοικητική, ενώ λίγο πιο δίπλα μια χοντρή φακλάνα που δεν αποδέχεται με τίποτα πως ναι, η κλιμακτήριος δεν είναι μύθος, επιμένει πως και να γαμιόμαστε, η εξεταστική θα γίνει, έστω και τον 15αύγουστο.

Ε άντε στο διάολο απόγονοι του Δημοσθένη και του Πλάτωνα.[/quote']

Νομίζω ότι, χωρίς να αποκλείεται ο Άλεξ να ήταν ένα χαρισματικό παιδί, κανείς δε μπορεί να ξέρει ούτε να χαρακτηρίζει ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζει, πολύ περισσότερο αν πρόκειται για παιδιά.

Προσωπικά δε βλέπω κανένα λόγο να πιστέψω τα όσα ακούγονται από εδώ κι από εκεί, δε βγάζω συμπεράσματα, δε προτρέχω και δεν χαρακτηρίζω βλαχόσπορους (εφόσον αυτός ο όρος λαμβάνεται ως υπονομευτικός).

Δηλαδή στους φόνους (άσχετα από ηλικίες) ο θύτης πρέπει να είναι "βλαχόσπορος". ?

----

Στον "Ρώσσο" μάθαιναν ότι εδώ είναι Ελλάδα 2 Έλληνες, 1 Ρουμάνος και δύο Αλβανοί ?

ΟΚ, το καταλαβαίνω, αν βάλεις και λίγο ρατσιστική βια, κάνα δυο πλάνα από τη μάνα να κλαίει, τους γείτονες να "πέφτουν από τα σύννεφα" κλπ κλπ γίνεται πιο καλό το "κομμάτι" αλλά να είμαστε και λογκοί.

Δημοσ.

Ε, όχι και να κατηγορηθούμε τώρα για φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα?!? Είναι γνωστό πανσυμπαντικά πως οι Έλληνες δεν είμεθα ρατσιστές, στη δε Ελλάδα δεν ανθεί ούτε η φαιά πορτοκαλέα, ούτε κρούσμα βίας που να προέρχεται από κοινωνικές παθογένειες. Βδελυρά ψέμματα των σιωνιστών απανταχού της Γης.

Στη χειρότερη, είμαστε καλύτερα από οπουδήποτε αλλού...για κοιτάχτε τι γίνεται στις Ιταλίες, Γαλλίες, Γερμανίες, Ηνωμένες Πολιτείες κοκ που αυτά τα βιώνουν εδώ και δεκαετίες. (και ξεμπερδέψαμε πάλι από τους συκοφάντες και τους "με το δάκτυλο στη σκανδάλη" προκειμένου να τρωθεί το εθνικό μας φρόνημα κι η αξιοπρέπεια)

Τα πέντε 12χρονα που φέρονται έπειτα από δική τους ομολογία να έχουν διαπράξει τα συγκεκριμένα, παραμένουν φτηνοί εγκληματίες ακόμα και στο ενδεχόμενο να συνεννοήθηκαν ώστε να παραπλανήσουν ή να κάνουν την πλάκα τους. Με το δράμα αυτής της αξιοπρεπέστατης μάνας δεν μπορείτε να παίζετε ρε παλιοτόμαρα.

Δημοσ.

Δεν έχω δει πουθένα καμία είδηση που να αναφέρει τις εθνικότητες των παιδιών. Απ' ότι έχω καταλάβει είναι κάτι που κρατείται μυστικό. Αν έχεις πηγές καλώς.

Όσο για το "βλαχόσπορος", περά από το ότι από τη μία έχουμε ένα ήσυχο παιδάκι, με καλλιεργημένους γονείς κτλ κτλ και από την άλλη 5 φονιάδες -μια αρκετά χαώδης διαφορά μπορώ να πω-, ακόμα και αν είχα λόγους να αμφισβητήσω το πόσο χαρισματικό παιδάκι ήταν ο Άλεξ και οποιοσδήποτε άλλος (που δεν έχω), τι είδους ανωτερότητα μπορεί να έχει το οικογενειακό περιβάλλον κάποιου, από το οποίο αντλείται το συμπέρασμα πως όποιον δεν γουστάρω επειδή πήρε 10 και εγώ 9, τον σκοτώνω? Εμένα πάντως μου φέρνει στο μυαλό το (σύνηθες για το άρειο ελληνικό σκεπτικό) "ο γείτονας έχει 5 γελάδες και εγώ 4, αντί να αγοράσω μια και να φτιαχτώ, θα πάω να του σκοτώσω 2 για να 'μαι καλύτερος".

Δημοσ.

Ναι εμείς είμαστε ρατσιστές... ίσως γιατί σε εμάς προλαβαίνουν να έρθουν τουλάχιστον και δεν τους βυθίζουμε τις βάρκες αύτανδρες.

Για ρωτήστε κανέναν οικονομικό μετανάστη που έκανε το λάθος να πάει και αλλού, στους πολιτισμένους Ευρωπαίους, να δείτε για τι ξύλο μιλάμε... Ευτυχώς που είμαστε κι εμείς και έχουν οι άνθρωποι κάπου να πάνε!

Και, ναι, ούτε τα μισά δεν ήταν ελληνόπουλα...

Δημοσ.

Νάτο. Αυτό ακριβώς εννοώ. Αυτή η γ#μημένη νοοτροπία του "εντάξει, μπορεί να είμαι σκατά, αλλά ο απέναντι είναι χειρότερος" που δεν κοιτάει να φτιάξει τον εαυτό του, αλλά να βρει έναν άλλον χαμηλότερα για να φτιάξει την συνάρτηση της υπεροχής του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...