Προς το περιεχόμενο

Δολοφονία Άλεξ

Kandinsky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα να εκφράσω τη λύπη μου για το παιδί.

Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν βίαιες συμπεριφορές ανηλίκων. Γνωστό άλλωστε ότι τα παιδιά ειναι σκληρά και πολλές φορές ανάλγητα, το θέμα όμως ειναι τα πράγματα εχουν εκτραχυνθει αρκετά. Ποιος ο ρόλος των γονιών, της κοινωνίας, του σχολείου?

Μήπως αν ζούσε σήμερα ο Μότσαρτ να ειχε την ίδια τύχη? Και δεν το αναφέρω ως συγκριση ικανοτήτων αλλά ως σύγκριση αντιμετώπισης του διαφορετικού...

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχετε δει τι κινουμενα σχεδια παρακολουθουν τα παιδακια 4 ετων?

δρακουλες τερατα...........

Στην εποχη μας μ@λ@κ@ λεγαμε μετα το Γυμνασιο

τωρα λενε στα νηπιαγωγια

Οι γονεις πλεον ειναι στα @@ τους, δουλευουν και οι 2, χωριζουν για πλακα,

τα παιδια τα μεγαλωνουν αλβανιδες

Τα σχολεια και οι δασκαλοι ειναι της πλακας

Αλλοδαπα κακοποια στοιχεια εχουν μπει στη ζωη μας

Ηθικοι φραγμοι δεν υπαρχουν πλεον

Τι αλλο μπορουμε να περιμενουμε ?

Δημοσ.

Με τρομάζει αυτό το thread σε επίπεδα που δε θέλω να συμμετέχω για να αντιληφθώ τι μπορεί να φταίει...

Δημοσ.

Πολύ μεγάλο κρίμα για τα υπόλοιπα μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να πιστεύουμε οτι οτι η Ελλάδα δεν είναι κοινωνία αγγέλων...Δεν γίνονται μονο στην Αμερική στην αφρική αλλά στην δίπλα πόρτα δυστηχώς ξυπνήστε?????

Δημοσ.

Εχετε δει τι κινουμενα σχεδια παρακολουθουν τα παιδακια 4 ετων?

δρακουλες τερατα...........

Το ίδιο έλεγαν και οι μεγαλύτεροί σου για τα cartoons που έβλεπες εσύ.

Γενικά έχουμε την τάση να ωραιοποιούμε τα δικά μας παιδικά χρόνια και να νομίζουμε πως ήταν αγνά και αμόλυντα.

Στην εποχη μας μ@λ@κ@ λεγαμε μετα το Γυμνασιο

τωρα λενε στα νηπιαγωγια

Εγώ πάντως έλεγα στο δημοτικό "μαλάκα" και άλλες κακές λεξούλες. Τα παιδιά αναπαράγουν ό' date='τι ακούν στο περιβάλλον τους. Είναι στο χέρι των γονιών να τα σταματήσουν.

Οι γονεις πλεον ειναι στα @@ τους, δουλευουν και οι 2, χωριζουν για πλακα,

Συμφωνώ εν μέρει, δυστυχώς οι απαιτήσεις των καιρών είναι τέτοιες που πρέπει να δουλεύουν και οι 2.

τα παιδια τα μεγαλωνουν αλβανιδες

Βλέπω το κυνήγι μαγισσών είναι ακόμα της μόδας.

To Malleus Maleficarum μην ξεχάσεις.

Τα σχολεια και οι δασκαλοι ειναι της πλακας

Όπως επίσης και οι μισθοί των δασκάλων.

Αλλοδαπα κακοποια στοιχεια εχουν μπει στη ζωη μας

Βλέπε σχόλιο για τις αλβανίδες.

Ηθικοι φραγμοι δεν υπαρχουν πλεον

Ούτε το '94 υπήρχαν όταν ο Δουρής βίαζε και σκότωνε το παιδί του' date=' ούτε το '93 με τους "σατανιστές" της Παλλήνης. Μάλλον ουδέποτε υπήρξαν ηθικοί φραγμοί με την δική σου έννοια.

Τι αλλο μπορουμε να περιμενουμε ?

Ιδέα δεν έχω.

Δημοσ.

Καλά χαλαρώστε λίγο!Έχει κανένας σας μικρό αδελφό η μιλάτε έτσι στο αδιάφορο?Ο δικός μου μια χαρά είναι όπως και οι φίλοι του...ούτε thriller βλέπουν ούτε τίποτα...τώρα το βρισίδι ok τυχαίνει...απτίν άλλη υπάρχουν και τα games που παίζουν οποτε εκεί ίσος να είναι λάθος...αλβανίδες μεγαλώνουν τα παιδιά?Τι λες ρε κολλητέ, που το είδες αυτό?

p.s. καλύτερα να ανησυχούμε για την μουσική παιδιά που είναι αισχρή...

Δημοσ.

Αν ισχύουν όλα αυτά που λέγονται στον τύπο,τότε πρόκειτε για τραγική ιστορία.Απομένει μόνο η τιμωρία των υπευθύνων...

Δημοσ.

Εγώ λέω καλύτερα να ανυσηχούμε για τους 1ογενείς παράγοντες όπως είναι η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και το ΣΧΟΛΕΙΟ. Όταν το μικρο το παιδί ακούει συνέχεια "παλιοαλβανοί, παλιορουμάνοι, μας κλέψανε τις δουλειές, κλέφτες", (ιδέες τις οποίες δεν ασπάζομαι διόλου), του μπαίνει ο ρατσισμός στο υποσυνείδητο. Το θεωρεί κάτι καλό και φυσιολογικό, και φυσικά όταν ο γονιός πιστεύει το ίδιο, το παιδί έχει κάθε "ελαφρυντικό" να εκφράζει με πράξεις όλα αυτά.

Όσον αφορά το σχολείο, είδατε να κάνει το ΥΠΕΠΘ καμία ενημέρωση σε όλα τα σχολία (παιδικούς σταθμούς - δημοτικά - γυμνάσια) σχετικά με το ότι όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα? ΌΧΙ. Είδατε να το έχει εντάξει όλο αυτό κάπως στην φιλοσοφία της μάθησης και της εκπαίδευσης? ΟΧΙ ! Ίσως σε κάπια μαθήματα στην έκθεση και στο "εμείς και ο κόσμος" που λέει ο λόγος, αλλά οι δάσκαλοι-καθηγητές, δίνουν το βάρος που πρέπει? ΟΧΙ!

Δημοσ.

Το άσχημο είναι ότι οι μικρές κοινωνίες, οι γειτονιές, οι συγκάτοικοι στην πολυκατοικια, τις περισσότερες φορές ξέρουν αλλά εθελοτυφλούν. Το μόνο που μας νοιαζει είναι μην στιγματιστει ο κοινωνικος και τοπικος μας περίγυρος.

Όπως και στην περίπτωση του Δουρή όλοι ήξεραν τί γίνεται, έτσι και τώρα όλο και κάτι είχε ακουστει αλλά όλοι τουμπεκί. Αναμένεται να βγουν πολλά στη φόρα, και πιστεύω πως θα ακούσουμε αρκετές δηλώσεις του τύπου "ανώνυμο τηλεφώνημα ανέφερε.....", κλπ.

Το σχολείο ήταν απαράδεκτο. Α-πα-ρά-δε-κτο. Όλα καλά κι όλα ωραία. Βγήκε κι ένας ηλίθιος, δεν θυμάμαι τί ήταν και ειπε "καλό παιδί αλλά δεν έπαιζε με τα άλλα παιδιά, δεν συμμετειχε". Οι έννοια "παιδοψυχολογία" είναι άγνωστη στα σχολεία μου φαίνεται. Τη δουλειά μας να κάνουμε σαν καλοί δημόσιοι υπάλληλοι και δεν τρέχει τίποτα.

Όλοι ένοχοι με τη σιωπή και την ολιγωρία τους. Αυτα σκοτωσαν τον μικρό, μαζι με αυτό που υποστηριζω και στην συζήτηση για τα τσιμπούκια στο σχολείο, οτι τα πρότυπα και η παιδεια που δίνεται ειναι λάθος. Όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο προγράφων, ο ρατσισμός αναπαράγεται. Και μην πει κανείς οτι "μα τι λες τώρα, Αλβανοί, Έλληνες και Ρουμάνοι ήταν". Κάθε μορφή διάκρισης που εχει σαν στόχο τον διαφορετικό απο σένα, αποτελει ρατσισμό. Η ζήλια για τον καλύτερο, όταν ειδικά αυτός ειναι ξενόφερτος, γίνεται τυφλός θυμος ενιοτε και οδηγει σε βία.

Δημοσ.
Η ζήλια για τον καλύτερο, όταν ειδικά αυτός ειναι ξενόφερτος, γίνεται τυφλός θυμος ενιοτε και οδηγει σε βία.

Αυτό και αν είναι θέμα παιδείας.

Αλλά ο γονιός(ως επί τω πλείστω) βλέπεις καλλιεργεί το αίσθημα του εγωισμού λίγο

παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε.

Δημοσ.

Που υπαρχει αντικειμενικότητα στα σχολεία?

Κινούνται στο δυπτιχο Ελλάς-Θρησκεία

Που είναι η οικογενεια?

Πουθενά δεν σε μαθαίνουν να μην φανατίζεσαι, να μην είσαι ρατσιστης,να μην είσαι πορωμένος.

Από 2 Δημοτικού σου λένε για τον καλό Χριστό και ότι όλες οι άλλες θρησκείες είναι ψέματα και μετά από περίπου 11 χρονιά προσυλιτισμου σου λένε ότι υπάρχουν και άλλες θρησκείες (Το πως κάνει ο καθηγητής αυτά τα μαθήματα κι ας μην είναι θεολόγος το ξερώ καλά μόλις 3 χρόνια έχω που τελείωσα ).

Και δεν αφήνει πολλά περιθώρια να σκέφτεσαι .

Ούτε τα καρτούν δεν έχουν ποια κάποιο ηθικό δίδαγμα και αντί τα παιδιά να βλέπουν κάτι το πρωί του Σαββάτου βλέπουν πρωιναδικα.

Έχω να δω τηλεόραση πολλές ώρες περίπου 3-4 χρονιά και τώρα κοιτώντας την μπορώ να καταλάβω ποσό η Ελληνική τηλεόραση μπορεί να χαζέψει κάποιον.

Και δεν φταίει η ποιότητα των ερεθισμάτων , χρονιά τώρα δεν είχαμε γίνει US με παιδάκια να σκοτώνουν σε σχολεία ούτε να πηδάνε από μπαλκόνια απλά γιατί είχαμε την πλατεία και το μυαλό πρέπει να “ανακατευτεί” για να “πήξει”.

Εμείς ήμαστε τυχεροί γιατί το περιβάλλον που μεγαλώσαμε ήταν κοινωνικό και καταλάβαινες το σωστό από το λάθος λόγω της επαφής σου με το σύνολο και ας έπαιζες ηλεκτρονικα. Οι επόμενες γενιές μονό χειροτέρα μπορούν να πάνε. Μαθήτριες σαν την Τζένη και παιδάκια σαν τον Αλεξ θα δούμε δύστυχος κιαλλα.

Δεν ήμουν ποτέ αντιδραστικό στοιχειό και δεν έχω πρόβλημα με την εξουσία η κάτι τέτοιο, αυτά είναι η σκέψεις μου τις τελευταίες μέρες.

Δημοσ.

το χειροτερο ολων θα ειναι να ισχυει αυτο που ακουσα σε μια στιγμη στις ειδησεις οτι τον σκοτωσαν τα πιτσιρικια στα αληθεια επειδη δεν ηταν ελληνας.

''Μακαρι'' το ατυχημα να εγινε πανω στο παιχνιδι και να μην ειναι θυμα ρατσισμου οποιας μορφης και αν ειναι αυτη.

οσο για οικογενεια και σχολειο ολοι τα ζησαμε ο καθενας με το τροπο του.

Δημοσ.

τωρα το ακουσα στις ειδησεις,και στεναχωρεθηκα πολυ.

σε αυτην την περιπτωση τι γινεται?αναμωρφοτηριο και μετα φυλακες ισοβια?

υπαρχει ελαφριντικο στην περιπτωση τους για να μην φανε ισοβια? (οχι οτι τους λυπαμαι,απλα ερωτηση κανω).

Δημοσ.

Σταματήστε να τα φορτώνετε στους γονείς και τα παιχνίδια. Υπάρχουν γονίδια που καθορίζουν το χαρακτήρα. Οι εμπειρίες απλά βελτιώνουν ή χειροτερεύουν την κατάσταση.

Τα "παιδιά" δολοφόνοι αξίζουν φυλάκιση στις φυλακές ενηλίκων με κανένα ελαφρυντικό. Και με όλες τις συνέπειες εκεί μέσα.

Τα αποκαλείτε όλοι παιδιά λες και είναι άλλο είδος μέχρι να γίνουν 18. Λες και αποκτούν συνείδηση και χαρακτήρα τότε. Είναι τελείως γελοίο, δε νομίζετε;

Δημοσ.
Σταματήστε να τα φορτώνετε στους γονείς και τα παιχνίδια. Υπάρχουν γονίδια που καθορίζουν το χαρακτήρα. Οι εμπειρίες απλά βελτιώνουν ή χειροτερεύουν την κατάσταση.

Τα "παιδιά" δολοφόνοι αξίζουν φυλάκιση στις φυλακές ενηλίκων με κανένα ελαφρυντικό. Και με όλες τις συνέπειες εκεί μέσα.

Τα αποκαλείτε όλοι παιδιά λες και είναι άλλο είδος μέχρι να γίνουν 18. Λες και αποκτούν συνείδηση και χαρακτήρα τότε. Είναι τελείως γελοίο' date=' δε νομίζετε;[/quote']

Δηλαδή πιστεύεις πως ο δολοφόνος γεννιέται και δε γίνεται...

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...