Tsiou Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2006 Αναφέρεις επακριβώς την τακτική που χρησιμοποιώ εγώ για να κρατάω backup(η οποία θεωρώ ότι είναι μακράν η καλύτερη...) με τη μοναδική διαφορά ότι τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο δεν τις έχω ανεβάσει ακόμα σε κάποιο free server...Άν μπορείς δώσε κανα link για να το τακτοποιήσω' date='οκ?? ;-) ;-) Εννοείται βέβαια ότι δεν θέλω να μειώσω άλλες τακτικές για backup,έτσι? :oops: :oops: Απλά τη γνώμη μου λέω...[/quote'] Εγω προσωπικά ανεβάζω ότι μου είναι απαραίτητο στο streamload.com φροντίζοντας τα αρχεία να είναι μικρότερα από 10ΜΒ για να μπορώ να τα κατεβάσω free όποτε θέλω. Τα άκρως απαραίτητα, τα στέλνω με email στο gmail μου και μενουν εκει περιμένοντας
giankyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 E!!! ti tha protimiseis re file gia 15 psoro euro na sinexiseis na grafeis se DVD pou meta apo ligo tha ta kles h na pareis disko? Πληροφοριακά στους υπολογισμούς αυτούς βάλαμε κι ένα DVD Recorder γιατι τα δικά σου χαλάνε εύκολα - κάτι που είναι 150% περιττό για όσους ασχολούνται με εγγραφές DVD. Όταν μιλάω για ποιοτικά δισκάκια, ποιοτικά recorders και σωστές συνθήκες αποθήκευσης, μιλάω για δισκάκια που διαβάζονται μετά από 3 χρόνια σα να γραφτήκανε χτες. Και ξαναλέω, αγόραζε δίσκους αφού βλέπεις να σε βολεύει καλύτερα αυτό. Λύσε μου και μία απορία που γεννήθηκε μέσα απ' αυτή τη συζήτηση, γράφεις κι κανένα βιβλιαράκι με τα περιεχόμενα του κάθε δίσκου για να βρίσκεις τι αποθηκεύεις στον καθένα?
polidis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Πληροφοριακά στους υπολογισμούς αυτούς βάλαμε κι ένα DVD Recorder γιατι τα δικά σου χαλάνε εύκολα - κάτι που είναι 150% περιττό για όσους ασχολούνται με εγγραφές DVD. Όταν μιλάω για ποιοτικά δισκάκια, ποιοτικά recorders και σωστές συνθήκες αποθήκευσης, μιλάω για δισκάκια που διαβάζονται μετά από 3 χρόνια σα να γραφτήκανε χτες. Giafto sou ipa pio pano oti vazeis to minimum ton timon. An pei na agorazeis piotika diskakia kai piotiko dvd recorder e!!!! eki ta xalas telika me tis praxeis pou ekanes pio pano. Ara imaste stis idies times giati den thes na to paradexteis telika kai to vasanizeis to thema? Ok ego den tha sou alaxo ta miala gia na apothikeveis se diskous vazeta se dvd.No problem Και ξαναλέω, αγόραζε δίσκους αφού βλέπεις να σε βολεύει καλύτερα αυτό. Λύσε μου και μία απορία που γεννήθηκε μέσα απ' αυτή τη συζήτηση, γράφεις κι κανένα βιβλιαράκι με τα περιεχόμενα του κάθε δίσκου για να βρίσκεις τι αποθηκεύεις στον καθένα? Nai re file etsi me volevei pos na to kanoume. Tin exo patisi me ta Dvd kai den ta empistevomai pleon. Oso gia to vivliaraki tora an to les eironika provlima sou. Alla ego den to xriazome prosopika giati den exo kai pola gia na psaxnomai. Ego apothikevo file mou sinithos Dika mou Video travigmena apo Camera epidi tin patisa opos ipa sto parelthon me ta dvd tora tis vazo se diskous ola oxi mono video dika mou kai pola akoma apo tenies mp3 fotos programata engrafa tis doulias genikos ta panda pane se diskous. Ala kai pali kai na pathoun oi diskoi kati sto melon ta dedomena den tha xathoun tha anaktithoun se alous diskous me ligo kopo kai ligo kostos. Esy tha ithela na xera an sou xalasoune ta dvd pos tha anaktiseis ta dedomena sou? Telos gia na telionoume me afti tin istoria giati exoume vgei poli off topic o kathenas prati afto pou nomizei oti einai kalo gia tin parti tou. Ego katethesa tin empiria mou sto thema afto kai opios tin pire me kalo kai theli na tin akolouthisi den tha vgei xamenos kai opios tin pire strava kai theli na kanei kati alo ego den mporo na ton piso na alaxei einai provlima tou kathenos.
SuPer-SoNiC Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μερικά συμβουλές που ακολουθώ 10 χρόνια τώρα που κρατάω back up σε cd και dvd.(το πρώτο μου back up ένα cd με το warcraft ΙΙ σε Basf διαβάζεται άνετα ακόμα από όλα τα dvd's) -προτιμάτε επώνυμα dvd-r,cd-r.Μην τσιγκουνεύεστε τα 30 λεπτά παραπάνω για να μην το μετανιώσετε 1 χρόνο μετά που τα dvd σας θα είναι άχρηστα. -τα dvd's+cd's εφόσον είναι προστατευμένα από σκόνη και υγρασία σε ειδικές θήκες αντέχουν για πάρα πολλά χρόνια( http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.SAN00002 )Προτιμήστε κουτάκια και όχι φακελάκια για τοποθέτηση για ακόμα καλύτερη προστασία. -αρχειοθετήστε τα dvd με προγράμματα όπως το diskDB(http://www.softpedia.com/get/Others/File-CD-DVD-Catalog/DiskDB.shtml) για να μην χάνετε τη μπάλα με το που ειναι τι και σε περίπτωση που κάποιο dvd καταστραφεί να ξέρετε τι έχει μέσα για να τα ξανακατεβάσετε. -μοιραστείτε τα αρχεία σας με φίλους.Έτσι αν χάσετε για οποιοδήποτε λόγο αρχεία θα μπορείτε να τα επανακτήσετε πιο εύκολα -δε συγκρίνεται η απώλεια 250 GB δεδομένων αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που τα φτήνει η που καταστρέφεται λόγω ΔΕΗ με την απώλεια 4,5 η 9 gb δεδομένων ενός dvd. -αν έχετε οικονομική δυνατότητα κάντε raid1 με τους σκληρούς ουτώς ώστε αν χαλάσει ο ένας να υπάρχουν τα δεδομένα στον άλλο.
MasterX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Τελικά πιστεύω ένας συνδιασμός όσων ειπώθηκαν είναι το καλύτερο... Δεν κατεβάζουμε ασταμάτητα και οτιδήποτε αχρηστο..Χρήση σκληρών σε συνδιασμό με DVD, δεν είναι όλα τα δεδομένα το ίδιο χρήσιμα.. και το RAID που χρησιμοποιούν τα NAS (νομίζω το RAID 5 ή το RAID 10) είναι η καλύτερη επιλογή για όλους (γιαυτό αλλωστε το έχουν και τα NAS..): 4 δίσκοι με ωφέλιμη χωρητικότητα ίση με των 3 και ταυτόχρονα ασφάλεια. Αν χαλάσει ο ένας δεν χάνουμε τίποτα και απλώς τον αλλάζουμε.. εννοείται έχουμε και UPS..
nontasg Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Συμφωνώ κι εγώ ότι ένας συνδυασμός όλων των απόψεων που ειπώθηκαν είναι το καλύτερο και ξαναλέω ότι με μια συνετή χρήση όποια μέθοδο λήψης backup και να ακολουθείς,θα βγεις κερδισμένος τελικά. :-D
giankyr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μερικά συμβουλές που ακολουθώ 10 χρόνια τώρα που κρατάω back up σε cd και dvd.(το πρώτο μου back up ένα cd με το warcraft ΙΙ σε Basf διαβάζεται άνετα ακόμα από όλα τα dvd's)-προτιμάτε επώνυμα dvd-r' date='cd-r.Μην τσιγκουνεύεστε τα 30 λεπτά παραπάνω για να μην το μετανιώσετε 1 χρόνο μετά που τα dvd σας θα είναι άχρηστα. -τα dvd's+cd's εφόσον είναι προστατευμένα από σκόνη και υγρασία σε ειδικές θήκες αντέχουν για πάρα πολλά χρόνια( http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.SAN00002 )Προτιμήστε κουτάκια και όχι φακελάκια για τοποθέτηση για ακόμα καλύτερη προστασία. -αρχειοθετήστε τα dvd με προγράμματα όπως το diskDB(http://www.softpedia.com/get/Others/File-CD-DVD-Catalog/DiskDB.shtml) για να μην χάνετε τη μπάλα με το που ειναι τι και σε περίπτωση που κάποιο dvd καταστραφεί να ξέρετε τι έχει μέσα για να τα ξανακατεβάσετε. -μοιραστείτε τα αρχεία σας με φίλους.Έτσι αν χάσετε για οποιοδήποτε λόγο αρχεία θα μπορείτε να τα επανακτήσετε πιο εύκολα -δε συγκρίνεται η απώλεια 250 GB δεδομένων αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που τα φτήνει η που καταστρέφεται λόγω ΔΕΗ με την απώλεια 4,5 η 9 gb δεδομένων ενός dvd. -αν έχετε οικονομική δυνατότητα κάντε raid1 με τους σκληρούς ουτώς ώστε αν χαλάσει ο ένας να υπάρχουν τα δεδομένα στον άλλο.[/quote'] Πες τα χρυσόστομε! Giafto sou ipa pio pano oti vazeis to minimum ton timon.An pei na agorazeis piotika diskakia kai piotiko dvd recorder e!!!! eki ta xalas telika me tis praxeis pou ekanes pio pano. Ara imaste stis idies times giati den thes na to paradexteis telika kai to vasanizeis to thema? Ok ego den tha sou alaxo ta miala gia na apothikeveis se diskous vazeta se dvd.No problem Μεθυσμένος postάρεις?? Δεν είμαστε στις ίδιες αλλά στο 75% της τιμής του δίσκου' date=' περιλαμβανομένου και ενός DVD Recorder![/b'] Και καινούριο DVD Recorder κάθε 100 εγγραφές ΜΟΝΟ εσύ θέλεις. Nα παραδεχτώ ΤΙ? Ότι ξεκινήσαμε να συγκρίνουμε δίσκους με DVD και καταλλήξαμε να συγκρίνουμε δίσκους με DVD+DVD Recorder? Και ξαναλέω ότι καλά θα κάνεις να παίρνεις δίσκους εφόσον βλέπεις ότι για 'σένα είναι η καλύτερη επιλογή. Αρκεί να σταματήσεις να παραπλανείς λέγοντας πως είμαστε στην ίδια τιμή!
jimarass Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μέγιστη ασφάλεια αποκτάς όταν έχεις αποθηκεύσει τα δεδομένα σου τουλάχιστον 2 φορές και σε διαφορετικά μέσα αποθήκευσης. Εγώ έχω όλα τα αρχεία μου στο σκληρό (1χ300 + 1Χ80) . τα βαριά αρχεία όπως οι ταινίες τα διατηρώ backup σε streamload και τα ελαφριά σε DVD. Πιστεύω ότι είμαι καλημμένος. Τώρα είναι απαραίτητο και το συνετό κατέβασμα. Βέβαια σε αυτό φταίει και το αργό ιντερνετ στην Ελλάδα. Πέρισυ που ήμουν Αγγλία με 2mbit κατέβασα όλο το ιντερνετ και βαρέθηκα. Τώρα αν βρω κανά καλό παιχνίδι το αγοράζω , διότι κατάλαβα τελικά ότι μόνο αυτό αξίζει. Μετά ακολούθησα και τη συμβουλή ενός παλικαριού ο οποίος είχε κατεβάσει πάλι το ίντερνετ 10 φορές και μετά το γύρισε σε αναζήτηση γκόμενας. Πολύ καλήτερο!!!!!....μετά από 5 χρόνια που θα ξαναγεμίσει το ίντερνετ θα πάρω μία πάμφθηνη 10mbit γραμμή και θα αρχίσω πάλι!!! Στην περίπτωση που κάποιος έχει ειδικές ανάγκες όπως συχνές βιντεοσκοπήσεις και τέτοια, πιστεύω ότι η πιο πρακτική λύση είναι να αλλάξεις κουτί, (όχι να αγοράσεις άλλο υπολόγιστή μόνο και μόνο για να κινείς την αγορά πληροφορικής!!!) και να αρχίσεις να φορτώνεις σκληρούς.Φυσικά το backup σου ΜΟΝΟ σε DVD.Δεν νομίζω να υπάρχει άτομο που να έχει την αυταπάτη ότι έναw σκληρός δίσκος έχει καλήτερο προσδόκιμο ζωής από ένα DVD MEDIA. Το media το πετάς στον τοίχο , το πατάς και πάλι υπάρχει.Για δοκίμασε να πετάξεις το σκληρό σου........ Επομένως ανακεφαλεώνουμε: 1)Σκληρούς για έυκολη πρόσβαση 2)DVD backup κάθε Σάββατο και είσαι άρχοντας.
polidis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Μεθυσμένος postάρεις?? Δεν είμαστε στις ίδιες αλλά στο 75% της τιμής του δίσκου' date=' περιλαμβανομένου και ενός DVD Recorder![/b'] Και καινούριο DVD Recorder κάθε 100 εγγραφές ΜΟΝΟ εσύ θέλεις. Nα παραδεχτώ ΤΙ? Ότι ξεκινήσαμε να συγκρίνουμε δίσκους με DVD και καταλλήξαμε να συγκρίνουμε δίσκους με DVD+DVD Recorder? Endaxei esy to violi violaki!!! Re megale poso kanei 70+40?.....pou andistixi se timi enos DVD recorder piotiko kai eponimo kai se diskakia ton 300Gb? Ade na sou po ego.110? kanei file mou. Ade na sto valo 90? gia na min se kataxodepso me ta piotika pare kai kamia patata me ena 50ariko na sou kakarosi meta apo 200 engrafes. Poso kanei enas disko 300Gb? 100?? E!!!ade geia!!!! Meta apo ola afta katse esy kai grafe se DVD kai me 2x taxitites oste na min exeis sto melon provlima. Και ξαναλέω ότι καλά θα κάνεις να παίρνεις δίσκους εφόσον βλέπεις ότι για 'σένα είναι η καλύτερη επιλογή[/u']. Αρκεί να σταματήσεις να παραπλανείς λέγοντας πως είμαστε στην ίδια τιμή! Pios paraplanei? Esy paraplaneis kai den to exeis pari xampari kai pas na peraseis tis apopseis sou oti soni kai kala kaliteri apothikefsi einai se DVD. Ego tha sou elega oti afou exeis toso megalo kolima me tous diskou kaliteri apothikefsi einai se CD-R. Arxina kai apothikeve eki gia na exeis dedomena gia pano apo 100 xronia. Kai sto xanaleo gia na to xonepseis giati mou fenete den katalaveneis afta pou diavazeis. Ego katatheto prosopiki empiria epi tou thematos. Oute pao na peraso tis apopsis mou oute tipota aloste den eimai kai idikos. O kathenas kanei oti tou einai gia fton pio kalo. P.s.Tha sinfoniso me merikous en meri pou lene oti o sindiasmos dvd kai diskon einai oti kalitero.Ego tha elega diskon kai CD-R(einai pio anthektika apo ta dvd) E!!! esy perna to diko sou DVD eki kai ta miala sta kangela
ppetr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Υπάρχει και η άλλη λύση. Έχεις κοινή συλλογή mp3 με τον κολλητό σου. Οπότε έχετε και οι δύο backup χωρίς να στήνετε συστοιχίες RAID.
_DiMoN_ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Check this[/url'] out. Καλά εκεί που το φτιάχνει ξανά με RAID 5 έχει κάνει απίστευτη δουλιά... Διάβασα για RAID 5 αλλά στην ουσία τι συμβαίνει αν χαλάσει ένας δίσκος ή ακόμη περιοσσότεροι?
MasterX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Με έναν δεν παθαίνει τίποτα.. Αν χαλάσουν 2 δεν είμαι σίγουρος... Ίσως πάλι να μην έχει πρόβλημα... δεν θυμάμαι..
jimarass Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2006 seagate 750bg diskos.Trelathika.Diladi me ena raid-0 exeis gia tin plaka 1,5tb!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.