Προς το περιεχόμενο

Πώς θα έχω περισσότερα GB???

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
- Όταν λέμε ότι ο σωστός τρόπος είναι να ξεκινήσεις απ' την αρχή τις εγγραφές DVD, ενοούμε ακριβώς αυτό. Άμα φτάσεις στο σημείο να μαζέψεις τόσο πράμα που θα χρειαστεί ένα 40ωρο για να τα γράψεις, τότε καλύτερα πάρε έναν αλβανό να σου γράφει ή έναν καινούριο δίσκο - η επιλογή δική σου.

Poli sosta!!!!!

Tha protimiso disko.

- Τα DVD-RW (οι συσκευές) είναι φτιαγμένες για να γράφουν και να "φθείρονται", εσύ αν αγόρασες recorder για να τον έχεις για γλάστρα νομίζω πως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Μου θύμισες έναν φίλο μου στο γυμνάσιο που του είχαν πάρει δώρο μπάλα ποδοσφαίρου και δεν την κατέβαζε στο σχολείο να παίξουμε επειδή δεν ήθελε να χαλάσει :P

To xero file mou alla malon den me pianeis!!!

Ego to ipa efto thelondas na toniso oti an grapseis 500gb prama me ro rw sou meta tha to petaxeis kai to kostos se sindiasmo panda me ena disko tha ypervei kata poli.

Egina andiliptos?

Diladi na sto kano pio liana.

oti grafondas 500Gb se dvd kalitera pare disko pou to kostos tha sou vgi to idia an meta apo ligo petaxeis to rw sou.Eno ton disko den to petas.

Kai mi mou pis pali oti mpori na sou pathi kati o diskos giati pali girname stin proigoumeni mavri katastasi.

E!!! telika kanena den einai me afto to skeftiko axio gia na kratiseis dedomena pou tha sou minoun.

- Άν χρησιμοποιείς ποιοτικά δισκάκια (δηλαδή αν πληρώνεις ?0,40 αντί για ?0,20 για το καθένα), αν παράλληλα το αντιγραφικό σου δεν είναι της πλάκας κι αν αποθηκεύεις τα δισκάκια υπό σωστές συνθήκες, μπορείς να έχεις DVD που να κρατάνε πολύ πολύ καιρό!

E!!! endaxi sinfonoi.

Me to idio skeftiko an prosexeis tous diskous sou den pathenoun tipota.

Kai opos ipa se proigoumena posts exo poles periptoseis pou exoune se diskous dedomena kai einai eki kai vasilevoune pano apo 5 xronia.

Ola einai sxetika file mou telika.

Τέλος αναλογιστείτε το κόστος για μία ακόμα φορά, και μέσα απ' το παρακάτω σκεπτικό. Δισκάκια Taiyo Yuden (κορυφή ποιότητας) κάνουν ?0,39 και μιλάμε για 4,7GB. Τα 4,7GB σε έναν 300άρη δίσκο των ?100 κοστίζουν ?1,56. Αξιοσημείωτη διαφορά θα έλεγα, τετραπλάσιο [/b'] κόστος!!

Lathos skeptiko.

Epimeno oti to kostos tha einai to idio.To Rw min to xexnas file valto mesa.Na min sou po me afti ti praktiki kai an sinexiseis na ta grafeis ola se dvd tha xriastis meta apo 3-4 xronakia alo ena dvd-rw.

Tespa ego ipa na voithiso mias kai exo pira apo to en logo enxirima kai opios den theli na to paradexti as kanei afto pou nomizei sosto.

TELOS

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εμένα πάντως τόσα χρόνια παραπάνω από 300 GB σε δίσκους και γύρω στα 100-150 DVD για να κρατάω τα βασικά δε μου χρειάστηκαν...Μάθετε να μην κατεβάζετε σαβούρα,αυτό έχω να πω...:-| :-|

Δημοσ.
Δίκιο έχεις' date='αλλά το downloading έχει γίνει εθισμός.

Και οι εξαρτήσεις πληρώνονται..[/color']

Φίλε μου,ο εθισμός είναι στο μυαλό του καθενός...Εδώ άλλοι επιτυγχάνουν απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και μερικοί δεν μπορούν να απεξαρτηθούν από το downloading???:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Τότε εγώ που μπορώ όποτε θέλω να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο και να κατεβάζω από γραμμή περίπου 10 Mbps ό,τι γουστάρω,τι έπρεπε να κάνω??Να έχω αγοράσει 10 σκληρούς δίσκους???:mrgreen: :mrgreen:

Και πες ό,τι κατεβάζεις συνέχεια...Δεν μπορείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πετάς τη σαβούρα???

Έλεος.....

Δημοσ.

Φίλε polidis βαριέσαι να κάνεις τις πράξεις απ' ότι βλέπω. Άς βάλουμε και το DVD recorder (που άντε χαλάει στα 300GB) μέσα στον υπολογισμό που έκανα! Έχουμε λοιπόν:

Δίσκος 300GB = €100 στεγνά

Δισκάκια 300GB = 64x0,40 = 25,6+50 = €75,6 [για όσους μπερδεύονται οι πράξεις είναι: δισκάκια (64) x τιμή του ενός (0,40) = 25,6 + DVD recorder (50)]

Δεν έχω σκοπό να τσακωθώ με κανέναν για το άν θα γράφει DVDιά ή αν θα αγοράζει δίσκους. Απλά όταν κάποιος λέει χωρίς επιχειρήματα πως ο δίσκος είναι η καλύτερη επιλογή, δεν μ' αρέσει! Επιλογή σου είναι, όπως και του καθένα και δεν είμαι εγώ αυτός που θα την αλλάξω.

Δημοσ.

Εγω θα συνεχισω το offtopic οπως ειπε καποιος, αλλα :

Εχω γραψει πανω απο 500 DVD με το ταπεινο μου NEC-3500 και ακομα δεν εχω χαλασει ουτε ενα δισκακι.

DVD γραμμενα και μετα απο 2 χρονια λαιτουργουν ακομα αψογα (thank God)

Και για εμενα οπως και για ολους ο σκληρος δισκος φυσικα θα ηταν η ευκολη λυση, αφου ειναι πολυ πιο γρηγορο συστημα (αλλο το USB 2.0 και αλλο διαβασμα απο DVD), αλλα η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ακομα και αν διαλυσει ενα DVD 2 χρονια μετα που το εχεις γραψει, αν ειναι κατι που το κατεβασες απο το Internet, μπορεις να το ξανακατεβασεις! Αν ειναι κατι πιο σημαντικο, ας πουμε η διπλωματικη σου στο Πανεπιστημιο, ή δεν ξερω και εγω τι, μπορεις να το κρατησεις σε 1,2,3,4 αντίτυπα, ΚΑΙ στον σκληρό, ΚΑΙ να το ανεβασεις σε καποιο free server για να υπαρχει και μακρια απο υλικα αγαθα (σκληρους/DVD) τα οποια και μπορει να χαθουν στην χειροτερη περιπτωση απο καμια φωτια-πλημμυρα-κλοπη.

Δεν προσπαθω να πεισω κανενα, αλλα αν κανετε μια αναζητηση, θα δειτε ποσοι προσπαθουν να κανουν ανακτηση αρχειων απο χαλασμενους δισκους (και DVD φυσικα), οποτε αν αρχισει να λειτουργει πανω μας ο νομος του Μερφι, κλαφτα Χαραλαμπε

Δημοσ.

οτι σημαντικο εχουμε σιγουρα πρεπει να ειναι και σε dvd γιατι οι δισκοι byebye tiktak απο κει που δεν το περιμενεις

οποτε ψηφιζω dvd

σορρυ αν βγηκα κι εγω εκτος

Δημοσ.

Και ένας άλλος τρόπος ανανέωσης των δίσκων είναι η αντικατάστασή τους με άλλα μοντέλα μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Δημοσ.
Φίλε polidis βαριέσαι να κάνεις τις πράξεις απ' ότι βλέπω. Άς βάλουμε και το DVD recorder (που άντε χαλάει στα 300GB) μέσα στον υπολογισμό που έκανα! Έχουμε λοιπόν:

Δίσκος 300GB = ?100 στεγνά

Δισκάκια 300GB = 64x0' date='40 = 25,6+50 = [b']?75,6[/b] [για όσους μπερδεύονται οι πράξεις είναι: δισκάκια (64) x τιμή του ενός (0,40) = 25,6 + DVD recorder (50)]

Nai Ok sta mathimatika eise assos mono pou evales to minimum ton timon.

Tespa den tha tsakothoume me ta noumera.

Alla ok kai etsi opos ta ekanes i diafora sou vgenei pali sta 15-20?.

E!!! ti tha protimiseis re file gia 15 psoro euro na sinexiseis na grafeis se DVD pou meta apo ligo tha ta kles h na pareis disko?

Δεν έχω σκοπό να τσακωθώ με κανέναν για το άν θα γράφει DVDιά ή αν θα αγοράζει δίσκους. Απλά όταν κάποιος λέει χωρίς επιχειρήματα πως ο δίσκος είναι η καλύτερη επιλογή, δεν μ' αρέσει! Επιλογή σου είναι, όπως και του καθένα και δεν είμαι εγώ αυτός που θα την αλλάξω.

Giati xoris epixirimata???

Diavases ta proigoumena post?pou tonisa kiolas giati ego to girisa se diskous?

Ade na to ksanapo.

Eipa mesa se 2 xronia allaxa 2 DVD-RW kratondas dedomena se diskakia kai ta perisotera exoune provlima afti ti stigmi pou milame.Oi tenies oi perisoteres den pezonde kai merika dedomena den ta diavazei oute kan to DVD-RW pou exo tora.

Oso gia tous diskous den exo pathi to paramikro kai ola pou exo apothikefsi einai tzami.

Katalaves tora?

Δημοσ.

Και εγώ ψηφίζω DVD.Αγοράζοντας ποιοτικά δισκάκια(όπως τα ΤΥ) και με μια συνετή και σωστή χρήση του DVD Recorder δεν πρόκειται να βγεις ποτέ χαμένος τόσο από οικονομικής όσο και από πρακτικής πλευράς....:-D :-D

Τώρα βέβαια αν του αλλάζεις τα φώτα στο γράψιμο κάθε μέρα τότε...χαιρέτα μου τον πλάτανο...:mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.
Και ένας άλλος τρόπος ανανέωσης των δίσκων είναι η αντικατάστασή τους με άλλα μοντέλα μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Και αυτή είναι μια καλή λύση,αν και κατά τη γνώμη μου όχι και η καλύτερη...:-|

Δημοσ.
NEC-3540 1200 εγγραφες κι ακομα δουλευει μια χαρα :-D

Εύχομαι να τις φτάσεις 10000 και ακόμα να σου λειτουργεί...:-D :-D

Να δω όμως μετά που θα τα βολέψεις τόσα δισκάκια....:mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ακομα και αν διαλυσει ενα DVD 2 χρονια μετα που το εχεις γραψει' date=' αν ειναι κατι που το κατεβασες απο το Internet, μπορεις να το ξανακατεβασεις! Αν ειναι κατι πιο σημαντικο, ας πουμε η διπλωματικη σου στο Πανεπιστημιο, ή δεν ξερω και εγω τι, μπορεις να το κρατησεις σε 1,2,3,4 αντίτυπα, ΚΑΙ στον σκληρό, ΚΑΙ να το ανεβασεις σε καποιο free server για να υπαρχει και μακρια απο υλικα αγαθα (σκληρους/DVD) τα οποια και μπορει να χαθουν στην χειροτερη περιπτωση απο καμια φωτια-πλημμυρα-κλοπη.

[/quote']

Αναφέρεις επακριβώς την τακτική που χρησιμοποιώ εγώ για να κρατάω backup(η οποία θεωρώ ότι είναι

μακράν η καλύτερη...) με τη μοναδική διαφορά ότι τις εργασίες μου για το πανεπιστήμιο δεν τις έχω ανεβάσει ακόμα σε κάποιο free server...Άν μπορείς δώσε κανα link για να το τακτοποιήσω,οκ?? ;-) ;-)

Εννοείται βέβαια ότι δεν θέλω να μειώσω άλλες τακτικές για backup,έτσι? :oops: :oops:

Απλά τη γνώμη μου λέω...

Δημοσ.

I litrosi elpizw na erthei me ta BR.Tha xriazete perisoteri ora gia to buckup men alla tha allakseis 10 diskakia kai den tha xriazete na eisai sinexia apo panw.Kai tha exoume sto telos mono 10 diskakia gia 280-300GB.

Mia timi pou tha simferei to BR san meso einai gia emena 7e/disk.Se aftin tin timi simferei to DVD se GB/e alla o xronos kai to megethos twn ligoterwn Disk tha to aksizoun.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...