Προς το περιεχόμενο

Πώς θα έχω περισσότερα GB???

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Seagate μόνο έχουν 5 χρόνια εγγύηση.Οι άλλοι έχουν 3.Αλλά εγγύηση σε τι;Στα δεδομένα σου;Το θέμα δεν είναι να μη χάσεις το δίσκο και δε μπορούν να στον αλλάξουν, αλλού είναι το θέμα.

Και γεγονός είναι ότοι οι σημερινοί σκληροί είναι πολύ μη μου άπτου.Προσωπικά δεν έχω δει και πολλούς να βαστάνε 3-4-5-6 χρόνια.Το να μη μου κάνει τη στραβή στη διετία και να την κάνει στην τετραετία δε μου λέει και κάτι.Το διάστημα και πάλι είναι πολύ μικρό.Και ένας τετραετής σκληρός σημερινός έχει πολλά φλερτ με το απόλυτο σκοτάδι.

Μπερδεγουέι, η έντασή μου στο όλο θέμα είναι πως δεν αξίζουν οι σκληροί γιατί πρέπει να έχεις τα αρχεία και αλλού για να είσαι καλυμμένος.Επειδή μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε κάνει μάγκα, χωρίς καμία προειδοποίηση, πρέπει να έχεις και Backup.Αλλά η όλη διαδικασία είναι ατέρμονη έτσι, κατ' εμέ, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλους σκληρούς.(π.χ που θα τα βάλω τα 300gb, για να ρίξω το φορμάτ που λες; :? Δε θέλω άλλο δίσκο;]

Απύθμενο πηγάδι.Κάθε λίγο πρέπει να αυξάνεις τον αποθηκευτικό σου χώρο για να κρατάς και τα αντίγραφα των ήδη πολλών δεδομένων.

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παντως εγω απο προσωπικη μου πειρα εχω 2 300αρηδες γεματους και τα δεδομενα σε dvd και αυτο γιατι πριν καποια χρονακια(προ adsl εποχης) με χτυπησε κατι και εχασα ολα τα αρχεια που ειχαν μεσα το γραμμα x.Το φυσαγα και δεν κρυωνε

Δημοσ.

Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά για αποθήκευση χρησιμοποιώ εξωτερικούς σκληρούς πάνω από πέντε χρόνια και βασικά τους πέρνω στο πεδίο μαζί μου και τους αφήνω να δουλεύουν 5-6 εβδομάδες σερί και να γράφουν δεδομένα. Κανείς και ποτέ δε μου έχει καεί, κάνει τσαφ ή δεν ξέρω τι άλλο...

Βέβαια επειδή έχω δοκιμάσει πολλές εταιρείες, πια προτείνω μόνο έτοιμες λύσεις της Seagate, είναι τουλάχιστον 2 φορές καλύτερη από τις υπόλοιπες.

*Η χειρότερη σχετική αγορα μου είναι maxtor εξωτερική (ανεβάζουν σχεδόν 100 κελσίου) αλλά μετά από 3,5 χρόνια κανείς δεν έχει χαλάσει.

Ο φτηνότερος τρόπος αποθήκευσης είναι tapes, πχ τα TOSHIBA tape-recorders ξεκινούν από 800ευρώ (τα τελευταία μοντέλα) και σε μία κασέτα των 35ευρώ σώζεις 200 ή 400Gb (ανάλογα με τη συμπίεση).

Το μειονέκτημα είναι ότι από win (που σου δίνει το software μαζί) δεν μπορείς να διαλέξεις ένα αρχείο που θες από την κασέτα, αλλά πρέπει να τα αποσυμπιέσεις όλα. Ευτυχώς υπάρχουν τα *nix συστήματα και συμπιέζεις σε .din (αν θυμάμαι καλά) στα οποία όλα τα αρχεία μέσα στην κασέτα είναι προσπελάσιμα.

Σημείωση-Απορία:

Τις ταινείες γιατί τις κρατάτε;

Τα mp3 με τι κριτήρια τα κατεβάζετε; του ρακοσυλλέκτη;

Αν τα απαντήσετε αυτά ίσως εξοικονομήσετε χώρο;;;

Δημοσ.

Lipon koitakste.Grafontas 200 DVD den tha xaseis 4.3 GB se periptosi pou ginei kati.Giati den thahalasei 1 DVD mono. SE ena backup me 100 DVD pou eixa grapsei emfanistikan lekedes sta 4 kai exasa arketa GB. I kaliteri lisi einai HDD pou afou gemisoun na vgenoun kai na apothikeuontai se asfales merws kai ena koutaki USB otan xriastei enas apo autous na mbenei ekei kai na min xriazete na anoigoun case kai na ginete restart.Tora gia mia eggrafi kai merikes xriseis stin evdomada, gia na sou halasei enas HDD prepei na perasei 10etia analogika me tous dikous mou diskous pou douleuoun 1.5 hrono 24/7 kai den exoun pathei tpta.

Δημοσ.
Αλλά η όλη διαδικασία είναι ατέρμονη έτσι' date=' κατ' εμέ, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλους σκληρούς.(π.χ που θα τα βάλω τα 300gb, για να ρίξω το φορμάτ που λες; :? Δε θέλω άλλο δίσκο;']

Απύθμενο πηγάδι.Κάθε λίγο πρέπει να αυξάνεις τον αποθηκευτικό σου χώρο για να κρατάς και τα αντίγραφα των ήδη πολλών δεδομένων.

Loipon oso kai na sou fenete diskolo kai paraxeno einai i moni lisi file mou.

Ksero atoma pou tin kanoune afti ti mangia xronia giati einai trelamenoi me tis tenies kai ta mp3 tous kai kanenas ma kanenas den mou ipe oti tou xtipise o diskos h exase dedomena etc...etc...

Ipame h magia einai na prosexeis tous diskous sou kai na tous exeis panda kala apothikevmenous.

Kai to simandikotero kathe 3-4 xronakia(An goustaris kai pio ligo)stelneis ta dedomena sou se alon exoteriko kaneis format ton diko sou kai eise Arxigos gia ta epomena 4 xronakia.

Oso gia to pou tha vris alo disko gia na metafereis ta dedomena sou?

Em pou zeis re file.

Idi yparxoune magazakia pou kanoun afti ti doulia.

Dineis ston tipo ena 15ari ?Klinis randevou erxete spiti sou me ton exoteriko kai se 10min eise etimos.

Yparxoun omos kai oi koliti olo kai kapios tha exei adio disko.

Δημοσ.

xaxa ti vlakeies exoune graftei edw mesa. Akou leei h magia einai na prosexeis tous diskous sou kai na tous exeis panta kala apothikeumenous. Enas diskos mporei na xalasei eite apo astoxia ylikou,eite apo bad sectors,eite apo ypertash, eite epeidh to moter ta ftyse,eite eite eite. Eseis pou nomizete oti eiste asfaleis tha thn pathete mia mera kai egw tha gelaw....Egw krataw backup se dyo diaforetikous diskous. Mporei na einai ypervoliko alla eimai kalymenos 100% oti tha exw panta ta arxeia mou otan eseis tha exete mona ta arxid** sas :D

Δημοσ.

Μία είναι η λύση για να μη χάσεις ποτέ τα δεδομένα που κατεβάζεις και μαζεύεις με κόπο. Να γράφεις DVDιά απ' την αρχή χρησιμοποιώντας ποιοτικά δισκάκια και όχι ταχύτητες πάνω απ' τις recommended. Ένα ζωντανό παράδειγμα της ιδέας αυτής: έχω πάνω από 700GB πράμα και το 90% είναι γραμμένα σε DVD και αρχειοθετημένα σε θήκες. Αυτά που δεν μπορώ να γράψω είναι τα τραγούδια, κι αυτά επειδή τα ακούω όλα ανάλογα με τις ορέξεις μου :)

Αν περιμένεις να μαζέψεις 300 ταινίες για να ξεκινήσεις να γράφεις DVDιά, ζήτω που καήκαμε, καλύτερα να τις αφήσεις στον δίσκο και να ξεκινήσεις να φτιάχνεις file server! Θα φάς 5 μεροκάματα για να τις γράψεις, οπότε πάρε καινούριο δίσκο καλύτερα :P

Η δουλειά πρέπει να γίνεται απ' την αρχή, ολοκλήρωσες την τέταρτη σαιζόν της τάδε τηλεοπτικής σειρας? Γράψτην αθεόφοβε, είμαι σίγουρος πως δεν θα την βλέπεις κάθε πρωί παρέα με τα Korn Flakes σου οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να την έχεις στον δίσκο για άμεση πρόσβαση..

Δημοσ.

Katse to palikari thelei file server gia na exei tainies?

Sto diko mou file server exw mp3, documents programmata kai genikotera pragmata pou xrhsimopoiw polu...

Tis tainies tis grafw se DVD kai tis kanw delete apo tous diskous...

An arxizoume na kratame tis tainies stous diskous zhtw pou kahkame...

Δημοσ.
xaxa ti vlakeies exoune graftei edw mesa. Akou leei h magia einai na prosexeis tous diskous sou kai na tous exeis panta kala apothikeumenous. Enas diskos mporei na xalasei eite apo astoxia ylikou,eite apo bad sectors,eite apo ypertash, eite epeidh to moter ta ftyse,eite eite eite. Eseis pou nomizete oti eiste asfaleis tha thn pathete mia mera kai egw tha gelaw....Egw krataw backup se dyo diaforetikous diskous. Mporei na einai ypervoliko alla eimai kalymenos 100% oti tha exw panta ta arxeia mou otan eseis tha exete mona ta arxid** sas :D

Em fisika esy den andexes tin petaxes tin arxivlakia sou.

Akou krataei leei se dio diaforetikous diskous ta dedomena tou.XAXAXAXAXAXAXA.

Me afto to skeptiko sou mpori na sou xtipisoun kai oi 2 oi diskoi sou kai meta na kles eis diploun eno emeis tha klapsoume mia fora XA XA XA!!!

Re file ipame an einai na ti pathis tha ti pathis se osous diskous kratiseis backup.

Ti kara LOL itan aftoooooooooooo!!!!!!!XAXAXAXAXAXAXAXAXA

Re ti tha akousoume pleon se touti ti kenonoia

Δημοσ.

Πάντως το καλύτερο είναι να είσαι λίγο επιλεκτικός σε τι κατεβάζεις. Μου έχει τυχει πολλές φορές να πετάω πράγματα και να λέω "μα καλά τι βλακείες κατεβάζω".

Οπότε η λύση του να προσέχεις τι κατεβάζεις /κρατάς σε γλιτώνει από αρκετά χρήματα σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε χρόνο να αποχωριστείς όλη τη σκαρταδούρα που μπορεί να έχεις μαζέψει.

Όσο για τους σκληρούς δε θεωρούνται backup, αντίθετα το cd-dvd θεωρείται.

Δημοσ.

Εγώ πάντως τα πιο πολλά data από αυτά που έχω στους σχεδόν γεμάτους δίσκους μου(έναν 80GB WD και έναν 200GB επίσης WD) τα έχω γραμμένα και σε δισκάκια DVD TDK που θεωρώ ότι είναι μια αρκετά αξιόπιστη μάρκα.Και βέβαια δεν θεωρώ σημαντικά αρχεία τις ταινίες και τις..."κοινωνικές" σειρές.:mrgreen: :mrgreen:.Ούτε τόσο και τα mp3,σιγά ρε παιδιά...

Τώρα όσον αφορά τους δίσκους,ρε ακόμα και σε πούπουλα να τον έχεις αν είναι να χαλάσει θα χαλάσει από πολλούς πιθανούς λόγους με βασικότερο το να σου χτυπήσει bad sectors...Βέβαια αν κι εσύ του αλλάζεις την πίστη σε restarts και formats και δεν του κάνεις και καμμιά ανασυγκρότηση,ε,δεν θα αργήσει να τα φτύσει...:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Οπότε η λύση του να προσέχεις τι κατεβάζεις /κρατάς σε γλιτώνει από αρκετά χρήματα σε αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε χρόνο να αποχωριστείς όλη τη σκαρταδούρα που μπορεί να έχεις μαζέψει.

Σωστότατος!!!Η μόνη καλή λύση!!!Γι'αυτό κι εγώ δεν έχω 4 και 5 και 6 δίσκους σαν άλλους...φροντίζω να αποθηκεύω ό,τι μου χρειάζεται πραγματικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα "σουτάρω" τα λιγότερο χρήσιμα ή τα περνάω σε DVD.:wink:

Άς έχουμε και ένα σεβασμό στην τσέπη μας ρε παιδιά...Δεν θα πάθουμε και τίποτα αν δεν κατεβάζουμε συνέχεια ταινίες και mp3's και και και...Έλεος με τον υπερκαταναλωτισμό πια...Σου λέει ο άλλος είχα πχ 3 δίσκους και μετά πήρα άλλους 2 και μετά άλλους 2...Σιγά ρε φίλε συλλογή δίσκων θα κάνεις???:mrgreen:

Δημοσ.

Σημείωση-Απορία:

Τις ταινείες γιατί τις κρατάτε;

Τα mp3 με τι κριτήρια τα κατεβάζετε; του ρακοσυλλέκτη;

Αν τα απαντήσετε αυτά ίσως εξοικονομήσετε χώρο;;;

Όλο το θέμα είναι εδώ...

Καλά, polidis μου ζάλισες τα @@ τόση ώρα, όλο μλκ λες!

Αν η πιθανότητα να σου καεί ο ένας είναι 0.1% λέω έγω τώρα, ξέρεις πόση είναι να καούν και οι 2? Έλεος ρε φίλε :evil: :evil: :evil:

Επίσης, αν παίρνεις μούφα dvd και dvd-rec δεν σου φταίει κανείς. Εγώ έχω γράψει αρκετά με το Plextor μου και ούτε θόρυβοι, ούτε χαλασμένα dvd ούτε τπτ.

Eπίσης δίσκος 300gb = 100e

DVD μεγέθους 300gb = 30-35e

Εξ'άλλου εγώ όταν το έχω συνέχεια ανοιχτό το πολύ να κατεβάσει 2-2,5gb/ημέρα. Μην μου πειτε ότι έχετε πρόβλημα να γράφετε 1 δισκάκι ανά 1-2 μέρες. Αυτά με 384 ταχύτητες μέχρι 40kb/s. Ας μη βαριόμαστε καλύτερα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...