Προς το περιεχόμενο

Πώς θα έχω περισσότερα GB???

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, τώρα τελευταία αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα...

Δεν μου φτάνουν οι σκληροί...

Να δώσω τα δεδομένα.

Έχω ένα σκληρό στον "καλό" υπολογιστή 200GB με ελεύθερα 4-5 ακόμα

Έχω έναν εξωτερικό 250GB τελείως γεμάτο.

Στον παλιό υπολογιστή έχω 80GB τελείως γεμάτα.

Στο φορητό έχω 60GB τελειώς γεμάτα.

Πώς θα αυξήσω τον χώρο?

Σκέφτομαι να αγοράσω ακόμα έναν 250-300GB.

Το ερώτημα είναι υπάρχει κάποια λύση σαν server, οπού ξέρω εγώ θα αγοράσω μία συσκευή σαν κούτα υπολογιστή και εκεί πάνω θα βάλω ας πούμε 4 σκληρούς. Θα είναι εξωτερικό και θα έχει δικιά του τροφοδοσία. Αυτό το έχω δεί στην επιχείρηση του πατέρα ενός γνωστού, που πλέον δεν μπορώ να τον βρώ...

Τί να κάνω?

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί δεν αποφασιζεις να γράψεις και τίποτα σε μερικες δεκάδες DVD?

Εκτός και αν τα χρειάζεσαι συνεχώς και τα 600 GB!!!

Δημοσ.

File mou poli aplo.

Otan gemizei kapios skliros na perneis eksoterikous kai na exeis isixo to kefali sou.

Eixa enan 160ari gemise

Pira enan 250ari gemise

Kai tora exo akoma enan 250ari pou einai stin mesh tou.

An gemisei kai aftos sinexizo me eksoterikous kai paei legondas.

Idi to kostos tous exei pesei para poli kai sinferoune.

Kai vriskeis afti ti stigmh disko 250ari me 110€

Oso gia andigrafes se Dvd pou ipe filos pio pano file ase den paizi den mporis 500Gb (peripou 120 diskakia)na ta grapseis ase pou tha fas mia vdomada alla kai to kostos tha ypervi kata poli tin agora enos eksoterikou diskou ase pou kai ta dedomena sou den einai sigoura kai adfaleis

Δημοσ.

Περίπου 300Gb είναι ταινίες... Το θέμα είναι ότι δεν τις γράφω σε DVD γιατί βαριέμαι. Για να κάνω ένα avi με υπότιτλους σε DVD θέλω ένα βράδυ... Οπότε τα αφήνω για του χρόνου που δεν θα έχω διαβάσματα...

Όσο για τους εξωτερικούς δεν τους χρειάζομαι. Θέλω κάτι μόνιμο, συνεχώς αναβαθμίσιμο (να προσθέτω σκληρόυς)κτλ.

Το ερώτημα είναι: Στον υπάρχων υπολογιστή θα μπορώ να βάλω κι άλλους σκληρούς απροβλημάτιστα???

Όσο για αυτό που είπα παραπάνω που χρησιμοποιείται σε server δεν είναι καλή λύση? Πως θα το αναζητήσω στο google?

Δημοσ.
.... to kostos tha ypervi kata poli tin agora enos eksoterikou diskou...

Μία κατοστάδα (περίπου 450 gb) DVD κοστίζει βίαια 30 ευρώ...

Περίπου 300Gb είναι ταινίες... Το θέμα είναι ότι δεν τις γράφω σε DVD γιατί βαριέμαι. Για να κάνω ένα avi με υπότιτλους σε DVD θέλω ένα βράδυ... Οπότε τα αφήνω για του χρόνου που δεν θα έχω διαβάσματα...

Όσο για τους εξωτερικούς δεν τους χρειάζομαι. Θέλω κάτι μόνιμο' date=' συνεχώς αναβαθμίσιμο (να προσθέτω σκληρόυς)κτλ.

Το ερώτημα είναι: Στον υπάρχων υπολογιστή θα μπορώ να βάλω κι άλλους σκληρούς απροβλημάτιστα???

Όσο για αυτό που είπα παραπάνω που χρησιμοποιείται σε server δεν είναι καλή λύση? Πως θα το αναζητήσω στο google?[/color']

Μα τις ταινίες θα τις γράψεις σε avi και όχι σε DVD-VIDEO.

Σκληρούς μπορείς να προσθέτεις όσο έχεις ελεύθερες θέσεις ΑTA/SATA και όσο αντέχει το τροφοδοτικό σου.

Για τα NAS έχω διαβάσει ότι μερικά δημιουργούν ένα δικό τους File system το οποίο ουσιαστικά αποκλείει την δυνατότητα μεταφοράς του σκληρού σε άλλο PC. Το ενδεχόμενο να κάνεις το ένα PC σου file server το έχεις σκεφτεί?

Δημοσ.

Αυτό το τελευταίο με ενδιαφέρει... Με το παλιό PC για Fileserver. Πώς γίνεται?

Αν μπορεί κάποιος ας μου δώσει λέξεις-κλειδιά να ψάξω στο google για να μην αναλύει εδώ αν βαριέται...

Δημοσ.

Και εγω ειχα και εχω αυτο το προβλημα (παλαιότερα με 120 GΒ σκληρό, τώρα με 250) αλλά το πρόβλημα μου δημιουργείται από την βαρεμάρα. Ναι, βαριέμαι να γράψω 30-40 DVD σε μία ημέρα, αλλά κάποια στιγμή το κάνω για να ξεμπουκώσει ο σκληρός.

Όσο για το κόστος, με 110 € που κάνει ο 250αρης, αγοράζεις πολλά DVD!

Για την ασφάλεια, από την στιγμή που το βρήκες στο Internet, μπορείς να το ξαναβρεις και μετά από 1 χρόνο! Αν είναι κάτι που δεν το ξαναβρίσκεις (μια ταινία που έφτιαξες εσύ, ο γάμος σου, η βάφτιση των παιδιών σου κλπ) κάνεις 2-3 αντίτυπα ή το ανεβάζεις σε μία εταιρεία με free hosting (βλέπε streamload ή κάτι αντίστοιχο) και έχει το κεφάλι σου ήσυχο.

Ούτως ή άλλως ποιος λέει ότι οι σκληροί δίσκοι δεν χαλάνε????

Δημοσ.

Τα παλιά PC έχουν το πρόβλημα να μην βλέπουν μεγάλους σκληρούς και άλλα τέτοια...χρειάζεσαι δλδ επιπλέον controllers κτλ...

Μία καλή λύση είναι να αγοράσεις ένα καλό Switch 10/100 με 5 ή καλύτερα 8 ports (πάμφθηνα πλέον) και να πάρεις ένα εξωτερικό κουτάκι που πέρα από USB ή firewire να υποστηρίζει και LAN (network drive). Είναι σχεδόν το ίδιο με το να κάνεις το παλιό PC σου file server. Υπάρχουν και Wi-Fi ανάλογα.

Δημοσ.

Kai me 2 Tb exei vgalei i Lacie eksoteriko (4psifia timi) alla kai pali kapoia stigmi sou gemizoun. Kikloforoun koutia pou mboreis na valeis apo 8 ews 24 HHD se sirtarakia, vazeis mono+cpu+ram+vga san na einai kanoniko pc, ena trofodotiko apo 400 ews 600watt analogos posous diskous tha valeis kai sata controler promise gia 8sata sklirous (3controlers 24 hdds) kai exeis ena NAS poli oraio.Mboreis na arxiseis me 1 HHD kai oso pas na vazeis.

Δημοσ.
Kai me 2 Tb exei vgalei i Lacie eksoteriko (4psifia timi) alla kai pali kapoia stigmi sou gemizoun. Kikloforoun koutia pou mboreis na valeis apo 8 ews 24 HHD se sirtarakia, vazeis mono+cpu+ram+vga san na einai kanoniko pc, ena trofodotiko apo 400 ews 600watt analogos posous diskous tha valeis kai sata controler promise gia 8sata sklirous (3controlers 24 hdds) kai exeis ena NAS poli oraio.Mboreis na arxiseis me 1 HHD kai oso pas na vazeis.

Αυτή είναι φοβερή και οικονομική λύση, γεμίζεις όλες τις PCI με SAT controllers.

Είναι η πιο οικονομική λύση!

Δημοσ.

Στον "καλό" υπολογιστή δεν υπάρχει ούτε μία PCI άδεια...

Στον παλιό δεν νομίζω να σηκώσει, τόσους σκληρούς (Ρ3).

Αν αγοράσω έναν καινούριο υπολογιστή με 200-300Ευρώ με athlon 2500+,vga nvidia5200, 256ram θα κάνω την δουλειά μου???

Οι controllers που ανέφερε Imagine πόσο έχουν? και που μπορώ να βρω πληροφορίες???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...