CHRIS_MALL Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Γεια σας παιδιά! Αποφάσισα να γράψω γι'αυτό το topic γιατί τελειώνω σιγά-σιγά την σχολή μου (Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο ΜΑκεδονίας) και σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (Αγγλία ή Αμερική). Λίγο πολύ ακούμε όλοι συγκεχυμένες πληροφορίες και σίγουρα οτί είναι ακριβά. Ας μας κάτι συγκεκριμένο όμως αν κάποιος κάνει ήδη μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Αν το μετάνοιωσε, πόσο ακριβά είναι,τις εμπειριες του, την κατάρτιση των ξενων πανεπιστημίων κτλ.
aliaser Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Φίλε ετοιμάσου για πολύ μαμήσι Εγώ κάνω MSc Advanced Computer Science στο Lancaster university που είναι από τα TOP για πληροφορικη (rated 5A) http://www.comp.lancs.ac.uk/ Ευτύχως τώρα κάνω την πτυχιακή μου γιατί μέχρι τώρα δεν κοιμόμασταν τα βράδια ,δεν τρώγαμε ,δεν βγαίναμε έξω για να προλάβουμε τα deadlines. Πάντως ένα να ξέρεις ....θα βγείς με γνώσεις. Εγώ δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Έμαθα τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Μερικά άσχημα σημεία. Εστία : Μένω σε ένα δωμάτιο με μπάνιο και κουζίνα μοιράζομαι με άλλα 6 άτομα. Οι τοίχοι είναι απο χαρτί και ακούγονται τα πάντα. Εμένα μου χουνε σπάσει τα νεύρα κάτι μαλάκες που κάνουν κάτι master της πλάκας και δεν διαβάζουν ποτέ. Οπότε ψάξε λίγο το θέμα με το σπίτι. ps : Μην βγεις για master αν δεν ξέρεις object oriented programming. Κατά προτίμηση η JAVA χρησιμοποιείται πολύ. Οπότε μάθε java. Άν δεν έχεις πάρει πτυχιακή ακόμα κάντην σε JAVA. Εγώ την είχα κάνει σε C++.net και ήξερα λίγη java οπότε δεν συνάντησα πρόβλημα. Τώρα έχω γίνει πολύ καλός στην java
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Φίλε ετοιμάσου για πολύ μαμήσι Εγώ κάνω MSc Advanced Computer Science στο Lancaster university που είναι από τα TOP για πληροφορικη Καλό κουράγιο. Έχω ένα φιλαράκι που κάνει μεταπτυχιακό στο Lancaster στα Χρηματοοικονομικά και τρώει γερό παπ@ρι!!! Έχω μάθει οτι είναι δύσκολο σαν πανεπιστήμιο.
aliaser Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Καλό κουράγιο. Έχω ένα φιλαράκι που κάνει μεταπτυχιακό στο Lancaster στα Χρηματοοικονομικά και τρώει γερό παπ@ρι!!!Έχω μάθει οτι είναι δύσκολο σαν πανεπιστήμιο. δεν το συζητάω στο management το lancaster έρχεται τρίτο μετά την οξφόρδη και το cambridge.
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Ακριβώς και νομίζω εικοστό στην παγκόσμια κατάταξη (?)
CHRIS_MALL Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Φίλε και εγώ για αυτό το Πανεπιστήμιο σκεφτόμουν. Αλήθεια , πες μου πως είναι στον οικονομικό τομέα; Πόσα δίνεις;
LL_NEO Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Εξαρτάται... Αν θες για Finance http://www.lums.lancs.ac.uk/Postgraduate/pgfin/finance/ Όταν έψαχνα να βρω που θα πάω ρώτησα ένα φιλαράκι μου που είχε πάει την προηγούμενη χρονιά και μου είπε ότι δεν έμεινε ευχαριστημένος επειδή παραήταν θεωρητικό. Πάντως όπου και να πας ετοιμάσου να φας στη μάπα είτε πολλούς κινέζους είτε πολλούς ινδούς. Οι μεν πρώτοι είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν να μιλάνε αγγλικα (σε σημείο που στο Strathclyde που είμαι πολλοί να προσπαθησαν στην αρχή να δώσουν εργασία μέσω SYSTRAN, αλλά τσίμπησαν άκυρο) oi δεύτεροι είναι παρτάλια (κυρίως επειδή οι περισσότεροι έρχονται στην Αγγλία για να σπουδάσουν ΑΛΛΛΑ και για να ψιλοκάνουν διακοπές. Αλλά είναι ψυχούλες παναθεμά τους και δε σου πάει η καρδιά να τους (πολυ)ρίξεις γκάζια.) Αυτό είναι συνήθως το πρόβλημα των Ελλήνων στα μεταπτυχιακά του εξωτερικού. Οι ομαδικές εργασίες με άτομα τα οποία δεν την πολυπαλεύουν.
revil Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Παιδιά έτσι όπως μας τα παρουσιάζετε είναι μια πίκρα και μισή. δηλαδή εκτός του βγαίνεις με γνώσεις κατά τάλλα είναι σα να χάνεις 2 χρόνια απτή ζωή σου?
LL_NEO Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 α) Αν εξαιρέσεις τα ΜΒΑ συνήθως τα Master είναι 1 χρόνο β) Πως ακριβώς χάνεις ένα χρόνο όταν τελικά αποκομίζεις αυτό για το οποίο πήγες (γνώσεις that is)
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Εάν έχεις τα λεφτά πάνε US φιλαράκι...γιατί να σαπίσεις στο UK?Τουλάχιστον εκεί θα διαβάζεις όλη την βδομάδα αλλα το σούκου θα τα spas...
beastgr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 καταρχήν εξαρτάται τι το θέλεις το μεταπτυχιακό, τι περιμένεις από το εξωτερικό (αν περιμένεις να είναι όπως ελλάδα άστο καλύτερα) αν θα θέλεις να μείνεις έξω ή να γυρίσεις ελλάδα, αν το θέλεις μόνο για μόρια στο δημόσιο κτλ κτλ κτλ. Πες μας λίγα πράγματα και θα σου πούμε αν θα σε ωφελήσει να βγεις έξω. Εγώ πάντως δεν πήγα σε top αλλά δε με πολυαπασχολεί όταν μου δίνουν full υποτροφία!!!
aliaser Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Πάντως όπου και να πας ετοιμάσου να φας στη μάπα είτε πολλούς κινέζους είτε πολλούς ινδούς. Οι μεν πρώτοι είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν να μιλάνε αγγλικα (σε σημείο που στο Strathclyde που είμαι πολλοί να προσπαθησαν στην αρχή να δώσουν εργασία μέσω SYSTRAN' date=' αλλά τσίμπησαν άκυρο) oi δεύτεροι είναι παρτάλια (κυρίως επειδή οι περισσότεροι έρχονται στην Αγγλία για να σπουδάσουν ΑΛΛΛΑ και για να ψιλοκάνουν διακοπές. [/quote'] Οι κινέζοι δεν ξέρουν αγγλικά όντως αλλά βλέπω οι περισσότεροι έχουν βελτιωθεί θεαματικά!Είναι χαμογελαστά άτομα και δεν πειράζουν κανένα. Τώρα με τους ινδούς κοντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Μακριά είναι μαλάκες και δεν δουλεύουν καθόλου. Είναι παμπόνηροι και όλο την σκαπουλάρουν. Εγώ ήμουν έτοιμος να κάνω report ένα άτομο γιατί δεν έκανε τίποτα σε ομαδική εργασία και τα έκανα όλα εγώ. Αλλά είπα γάμησε το γιατί δεν θα βγάλω άκρη. Εγώ άμα ξαναέκανα master θα απαιτούσα να μην με βάλουν ποτε σε group με ινδό αλλιώς γεια σας. Με τους άγγλους είχα την καλύτερη συνεργασία. Δεν έδειξαν καθόλου κόμπλεξ και ήταν πολύ τυπικοί.
aliaser Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Όσοι φύγετε έξω ξεχάστε επίσης τις εργασίες του τύπου copy paste από το internet . Ενημερωθείτε πολύ καλά όσον αφορά το plagiarism. Οι άγγλοι δεν αστειεύονται σε αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.