Λυκόφρων Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Γεια σας παιδιά! Προέρχομαι από το χώρο των PC και θέλω να κάνω «Την Αλλαγή». Ο κύριος λόγος είναι πως θέλω να ασχοληθώ με μουσική. Προσανατολίζομαι, για πολλούς λόγους, στην αγορά ενός φορητού, αλλά, άσχετος ων από Mac, αναρωτιέμαι αν είναι απαραίτητο να αγοράσω MacBook Pro ή αν φτάνει ένα απλό MacBook. Υποθέτω πως θα μπορώ να έχω καλό ήχο, χωρίς διακοπές, με ένα Cubase (όποτε παίξει) κι ένα Reason rewired στο πρώτο. Υποθέτω ακόμα πως το latency θα είναι αρκετά χαμηλό. Αλλά, τι θα μπορώ να κάνω με το Pro που δε θα μπορώ να κάνω με το απλό; Αναπληρώνονται με την προσθήκη μιας επαγγελματικής κάρτας ήχου (η οποία προφανώς θα κοστίζει λιγότερα από τη διαφορά των δυο μηχανημάτων). Έχω φάει το νετ και δεν έχω βρει απάντηση. Από την άλλη, ίσως είναι ακόμα νωρίς για τέτοια ερωτήματα... Όπως και να έχει, ευχαριστώ εκ τον προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angeldust Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Απο άποψη επεξεργαστικής ισχύος σε καλύπτουν και τα 2. Απο'κει και πέρα, κρίνεις και με βάση τη διαφορά των χρημάτων, που είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης, το μέγεθος είναι πολύ σημαντικό. Εμένα πχ με βολεύει το Macbook που είναι 13,3 το Pro μου φαίνεται σχετικά μεγάλο. Αυτό είναι και υποκειμενικό βέβαια. Οσον αφορά την κάρτα ήχου, όπως είπες κι'εσύ, μπορείς να βάλεις μια εξωτερική σε Firewire και να κάνεις άψογα τη δουλειά σου. Cubase μπορεί να μην υπάρχει για MAC αλλά υπάρχει το Logic, το οποίο για πολλούς είναι ανώτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nimrod7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Υπάρχει και το Cubase για Mac. http://www.steinberg.net/35+M52087573ab0.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λυκόφρων Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Ευχαριστώ για την απάντησή σου Angeldust. Σκεφτόμουν ακριβώς τα ίδια, δηλ. το μικρό μέγεθος του απλού MacBook το βρίσκω αφάνταστα βολικό, ενώ θα προτιμούσα, αντί να πάρω ένα Pro, να δώσω αρκετά λιγότερα και να πάρω το απλό, αλλά με πολλά καλούδια! Τώρα για Logic & Cubase, αυτό είναι άλλο ένα υπέροχο δίλημμα που θα αντιμετωπίσω αργότερα. Χώρια που λένε πως και το GarageBand είναι πολύ καλό! Nimrod7, αυτό που άκουσα για το Cubase είναι πως δεν έχει βγει ακόμα για τα Intel-based Macs, αλλά, η Steinberg έχει βάλει στόχο να το βγάλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lomar Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Λυκόφρων επειδη και εγώ ήθελα να πάρω Mac λόγω μουσικοσκηνοθετικών ανησυχιών γούγλισα για προγράμματα κτλ. και κατέληξα πως για Mac αν θέλεις να συνθέτεις μουσική με πραγματικά όργανα, synthesiser αλλά και αν θέλεις μεγάλη ποικηλία απο λούπες, χωρίς να χρειάζεται να μπείς στο κόπο να τις δημιουργείς, μπλέκοντας ηχογραφήσεις απο cd η line in απο πικ απ κτλ. ένα είναι το κατάλληλο πρόγραμμα και μάλιστα είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα Mac!!! Το Garage Band 3, απλώς όλα τα λεφτά για επαγγελματικές δημιουργίες, χωρίς δυσκολίες κτλ. και το καλύτερο; Όλα αυτά με την ισχύη του Mac... Σχετικά: http://www.rainbow.gr/apple/software/GarageBand_3.html Παρόλα αυτά εδώ μπορείς να βρείς και άλλα προγράμματα της apple που αντοίστιχα δε νομίζω να υπάρχουν για τα win... http://="http://www.applestore.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/1/wo/9WjgAzbZk07iz8JvjfQbJg/2.0.5.10.3.1.0.3.6.1.0"] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Το μοναδικό μειον που έχει το απλό, είναι η κάρτα γραφικών. Αυτό θα σου τρώει λίγη ισχύ όταν κινούνται οι κυμματομορφές στην οθόνη. Αν βάλεις μικρό παράθυρο, ή καθόλου προεπισκόπιση κυμματομορφών, η απόδοση θα είναι η ίδια. Αν όχι, τότε ανάλογα με το μέγεθος των παραθύρων και της κίνησης θα σου καταναλώνει ισχύ για τα γραφικά και θα έχεις λιγότερα real time εφέ. Αυτό το παρατήρησα στο Wavelab, που παλιότερα σε ένα σχετικά αργότερο pc, έχανε frames και κλιπάριζε ο ήχος αν είχα animated την κυμματομορφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 file StavrosD,nomizw pws ayto pou les einai dyskolo na symbainei sto macbook,kataraxas an yphrxe estw kai h paramikrh yponoia oti de tha douleyei apswga kai aproblhmatista de tha to ebaze h apple sto macbook! epipleon einai lathos na sygrineis to mackbook me ena palio pc,to mackbook einai kalytero apo ta perisotera pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2006 Όπως ανάφερα το φαινόμενο το παρατήρησα σε παλιότερο PC, το οποίο είχε μια Radeon 7200. Οι σύγχρονες κάρτες γραφικών είναι σαφώς ανώτερες. Όσο για το αν θα συμβαίνει στο macbook, αυτό που ξέρω είναι ότι η onboard VGA θα τρώει εύρος από την μνήμη του επεξεργαστή,και σε οριακές συνθήκες μπορεί να ζοριστεί το σύστημα. (έστω ότι έχεις μια κυμματομορφή σε ένα παράθυρο 800x400, η συχνότητα ανανέωσης της οθόνης είναι 60Hz, και με τυπικά 24bit χρώμα. Το bandwidth που καταναλώνεται για την κίνηση της κυμματομορφής είναι 800x400x60x24/8=55MB/sec. Οπότε το πολύ πολύ το pro να σηκώνει μερικά real time plugin παραπάνω. Κάτι άλλο που πρέπει να λέβει κανείς υπ'όψιν είναι η διαθεσιμότητα. Απ'ότι ξέρω δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα macbook ετοιμοπαράδοτο, και θα έρθουν από Ιούλη. (αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό να μου πει να πάω να πάρω, γιατί ήδη περιμένω αρκετά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λυκόφρων Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις ακριβέστατες απαντήσεις σας! Ήταν αυτό που ήθελα! Δεδομένου πως οι κυματομορφές δε με καίνε ιδιαίτερα ο κύβος ερρίφθη! (Μένει να μαζευτούν τα λεφτά :? ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotirisl Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2006 πάντως αν αποφασίσεις να πάρεις το macbook προτίμηση το black: καλύτερη ποιότητα υλικού, δεν "βρωμίζει" (κοίτα αντίστοιχο topic) και δεν γρατσουνίεται τόσο εύκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vrethan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Καλοί μου φίλοι Macάδες, όπως ο φίλος Λυκόφρονας αποφάσισε να κάνει την ΑΛΛΑΓΗ, έτσι και εγώ είμαι σ' αυτή την κατηγορία. Συγκεκριμένα, αποφάσισα να αποκτήσω φορητό της Apple και δη είμαι μεταξύ των MacBook Pro 2000MHz, που έχει RAM1024, HDD100 και που κοστίζει 2400ευρώ με το ΦΠΑ και, MacBook Black 2000MHz, που έχει RAM512, HDD80 και κοστίζει 1716 ευρώ με το ΦΠΑ. Ο λόγος που βρίσκομαι σε αυτό το δίλημμα είναι η dedicated κάρτα γραφικών που έχει το πρώτο. Δεν ενδιαφέρομαι να παίξω παιχνίδια (εκτός από κανένα σκάκι) αλλά να κάνω τις εργασίες μου όπως και τις παρουσιάσεις. Έτσι λοιπόν το ερώτημα είναι εάν αξίζει να δώσω παραπάνω χρήματα λόγω της κάρτας γραφικών με βάση τις προαναφερόμενες απαιτήσεις μου ή όχι:???: . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afantos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Αν είναι να πάρεις Mac Book μην δώσεις 1700 και ευρώ, πάρε ένα πιο φτηνό, αλλιώς πάρε το PRO που είναι και πολύ πιο όμορφο, εγώ λέω να πάρω (αν τελικά το αποφασίσω γιατί η τιμή είναι υπερβολικά υψηλότερη από ότι στο εξωτερικό, ιδίως στις ΗΠΑ και αυτό με τσαντίζει) θα πάρω το πιο μικρό που υπάρχει, πέρνω και μια μήμη και ένα εξωτερικό DVD-R και είμαι πασάς.... Αν δεν παίζεις παιχνίδια η i950 θα σε καλύψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vrethan Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2006 Αν είναι να πάρεις Mac Book μην δώσεις 1700 και ευρώ, πάρε ένα πιο φτηνό, αλλιώς πάρε το PRO που είναι και πολύ πιο όμορφο, εγώ λέω να πάρω (αν τελικά το αποφασίσω γιατί η τιμή είναι υπερβολικά υψηλότερη από ότι στο εξωτερικό, ιδίως στις ΗΠΑ και αυτό με τσαντίζει) θα πάρω το πιο μικρό που υπάρχει, πέρνω και μια μήμη και ένα εξωτερικό DVD-R και είμαι πασάς.... Αν δεν παίζεις παιχνίδια η i950 θα σε καλύψει. Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχεις εν μέρει δίκιο όσον αφορά για την αξία των φορητών της Apple εδώ στην Ελλάδα σε σχέση με εκείνα του εξωτερικού, όμως δεν έχω την πολυτέλεια, αν θέλεις, όπως και την εμπιστοσύνη να ψωνίσω ηλεκτρονικά συστήματα γενικώς είτε μέσω του διαδικτύου είτε μέσω κάποιου γνωστού από το εξωτερικό. Από την άλλη, οι κριτικές για τα MacBook (είτε μαύρο είτε άσπρο) είναι αρκετά καλές, τόσο από άποψη εμφάνισης όσο και από άποψη επιδόσεων. Επιπλέον, λάβε υπόψη σου πως τα MacBook Pro παρότι είναι εμφανισιακώς όμορφα (αλουμίνιο) και έχουν πολύ καλές επιδόσεις εντούτοις αναφέρθηκαν παράπονα με την υψηλή θερμοκρασία που απλώνεται σε όλο το σύστημα σε αντίθεση με τα μικρά αδερφάκια του όπου το πρόβλημα είναι λιγώτερο έντονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.