Προς το περιεχόμενο

Alan Wake (Xbox360)

psilos2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλά εντάξει μαμάει ο Alan...ήχος,ατμόσφαιρα,story,τι να πρωτοαναφέρεις...το combat system άψογο και οι μάχες δεν είναι τόσες ώστε να σε κουράζουν και ν aσου χαλάνε την ατμόσφαιρα...προσωπικά μόνο και μόνο λόγω της κινηματογραφικής του ατμόσφαιρας, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για GOTY (αν και με Reach τον Σεπτέμβρη χλωμό)

• Απαντ. 399
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για όσους ενδιαφέρονται, ορίστε και ένα review σχετικά με το παιχνίδι το οποίο μετά από τα σχετκά "τετ-α-τετ" που είχαμε, μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε. Δεν με άφησε και με το στόμα ανοιχτό, όπως για παράδειγμα συνέβη με το Heavy Rain (μιας και πολλοί, πριν καιρό, τα συνέκριναν, όχι τόσο λόγω gameplay αλλά ως μεγέθους σαν κυκλοφορίες) αλλά δεν ήταν και κακό από την άλλη. Περιμένω να δω τι καλό μας ετοιμάζει η Remedy με το DLC...

Δημοσ.

Είμαι στο 6ο επεισόδιο, το παιχνίδι είναι πολύ εθιστικό, για 5 χρόνια development δεν έχει να μας παρουσιάσει τίποτα καινοτόμο, τα γραφικά είναι ξεπερασμένα,το παιχνίδι είναι μια μίξη του Siren: Blood Curse και του Silent Hill Homecoming. Επίσης σε πολλά σημεία υπάρχει ένα ενοχλητικό stutering παρόλα αυτά όμως οφείλω να ομολογήσω πως δεν μπορώ να ξεκολλήσω!

Δημοσ.

Απλα καταπληκτικο.Η ατμοσφαιρα απλα respect και το gameplay αψογο.Τα επεισοδια σε στυλ twilight zone που εχει στις τηλεορασεις που βρισκεις προσθετουν πολλα στην ηδη καταπληκτικη ατμοσφαιρα.Ευγε Remedy.

Δημοσ.
Απλα καταπληκτικο.Η ατμοσφαιρα απλα respect και το gameplay αψογο.Τα επεισοδια σε στυλ twilight zone που εχει στις τηλεορασεις που βρισκεις προσθετουν πολλα στην ηδη καταπληκτικη ατμοσφαιρα.Ευγε Remedy.

το οτι πάντα ξεκινάνε τα επεισόδια όταν ανοίγεις την τηλεόραση και είναι πάντα απο την ίδια σειρά μόνο εμένα πείραξε? θα πρωτειμούσα καμιά διαφήμιση ή κανα τηλεμάρκετιγκ πότε πότε .

Δημοσ.
το οτι πάντα ξεκινάνε τα επεισόδια όταν ανοίγεις την τηλεόραση και είναι πάντα απο την ίδια σειρά μόνο εμένα πείραξε? θα πρωτειμούσα καμιά διαφήμιση ή κανα τηλεμάρκετιγκ πότε πότε .

Το στυλ του παιχνιδιου κυμενεται στο σεναριακο υφος του

Stephen King.

Δημοσ.

ενταξει,νομιζω οτι προσθετουν στην ατμοσφαιρα και με πολυ στυλακι κιολας για το ειδος του παιχνιδιου.γουστα ειναι αυτα βεβαια.το οτι παιζουν την ωρα που ανοιγεις τις τηλεορασεις δε με ενοχλει ιδιαιτερα αλλα τεσπα.

Δημοσ.

Τι να ενοχλούν ρε παίδες; Είναι σα να σας ενοχλεί το ότι ο Wake έχει σγουρό μαλλί. :P

Παρακολουθήστε τα βιντεάκια. Έχουν concept και μιλάνε για κάποιες έννοιες που χρησιμοποιούνται και

στο βασικό σενάριο. Χωρίς να ρίξω spoiler, έχει μια εκπομπή με 2 γυναίκες που πάνε σε ένα υπόγειο και τους περιμένει ένας άντρας με... "κάτι". Αυτό το κάτι έχει πολύ μεγάλη σχέση με το βασικό σενάριο.

Επειδή γενικά το σενάριο έχει πολλές φλου άκρες και μπορεί να ερμηνευθεί με άπειρους τρόπους, αυτά τα βιντεάκια είναι κάπως σαν οδηγοί για να σε βάλουν στο κλίμα ως προς το πώς λειτουργεί η λογική του σεναρίου. Πανέμορφο και τρελό βάθος.

Γενικά εξαιρετικό παιχνίδι. Δε με ενδιαφέρει πόσο καιρό έκαναν να το φτιάξουν. Τεχνικώς είναι παιχνίδι της αιχμής, σεναριακά αγγίζει νέα ύψη με το βάθος του και gameplayικά είναι ότι θα περίμενε κανείς απ' τους δημιουργούς του Max Payne. Διασκεδαστικότατο και ισορροπημένο.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι τέλειο, αλλά συστήνεται ανετότατα, γιατί είναι top σε πολλούς τομείς.

EDiT:

τεράστιο σπόιλερ ιστορίας ,μην το δείτε αν δεν το τερματήσατε

ήταν πραγματικότητα,σκότωσες την γυναίκα με τις σκιές,σώθηκε η alice αλλα ο άλαν πιάστηκε στο δίχτυ της γυναίκας σκιάς (μάλλον)και συνεχίζει να γράφει το βιβλίο αντί να πάει στην alice(δλδ κάνει αυτό που του είχε πει να κάνει η γυναίκα σκια).αυτά κατάλαβα εγώ τελος πάντων.

εμένα άλλο με χάλασε,ο τύπος με την κάσκα δύτη τι ρόλο βαράει???χαχαχαχα καλά μιλάμε απο το 5 episode και μετά το παιχνίδι χαλάει εντελώς,δεν πα να βάζανε και εξωγήινους μέσα καλύτερα θα ήταν απο αυτό το τέλος.

http://forum.alanwake.com/showthread.php?t=3669

Θεωρίες τεκμηριωμένες για το τέλος. Διαβάστε γιατί έχει πτυχές που μπορεί να μην τις αντιλαμβάνεσαι καν την ώρα που παίζεις.

Ο δύτης είναι ο Zane. Ή αλλιώς δημιουργός του Wake. Ή δημιούργημα. Ή και τα 2. :P

Τέσπα, αυτό που ξέρουμε στάνταρ είναι ότι είναι η κινητήρια δύναμη του Wake κατά της Darkness. Κι επίσης ήταν ο άντρας της σκοτεινής άκαρδης κυρίας. :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι στο 2ο επεισόδιο, το ξεκίνησα χθες.

Μέχρι τώρα φαίνεται παιχνιδάρα...! Δεν το περίμενα τόσο καλό...! Και φαίνεται και πολύ polished...

Μου άρεσε ιδιαίτερα η αρχή με το φάρο, μετά το τέλος του 1ου επεισοδίου και στη συνέχεια η αρχή του δεύτερου που σε πάει τρία χρόνια πίσω...εκεί πιστεύω απογειώνεται το παιχνίδι..θα το ξαναπιάσω αύριο..!

Απίστευτη τεχνοτροπία στο φωτισμό και στο foliage/depth of field και στη χρήση του blur. Επίσης μ αρέσει πάρα πολύ το art design. Υστερεί λίγο στην απεικόνιση του νερού και στο face animation απ' ό.τι βλέπω ως τώρα.

Για μένα τα καλύτερα γραφικά συνολικά ως τώρα στο 360...ειδικά στο φωτισμό και το πως φαίνονται οι σκιές κτλ..προσωπικά το θεωρώ ό.τι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα και σε pc. Ίσως υπερβάλλω, ίσως ο ενθουσιασμός της 1ης επαφής με το παιχνίδι...γενικά δε περίμενα το 360 να βγάλει τέτοια γραφικά. Και επίσης το ότι δε βασίζεται σε unreal engine 3, αλλά σε custom μηχανή του προσδίδει ζωντανά χρώματα και όχι αυτό το χαρακτηριστικό brown της UE3.

Για μένα top στιγμή μέχρι τώρα, όταν ήμουν στο σπίτι του alan στη νέα υόρκη. Πραγματικά πολύ photorealistic γραφικά, μου θύμισε maya3d...!

Μαζί με το heavy rain, ό.τι καλύτερο έχω δει φέτος σε παιχνίδια και σε τεχνοτροπία γραφικών...(όχι δεν έχω δει ακόμη το red dead redemption)

Δημοσ.

Μόλις το τελείωσα... απλά κορυφή. Από το στόρι, την ατμόσφαιρα, την μουσική μέχρι και το game play...

Λίγο κουραστικό μονότονο το δάσος αλλά χαλάλι...

ps: και ένα ... απρόσμενο... η φωνή του Alan Wake είναι του ήρωα με τα κολάν Matthew Porretta

Δημοσ.

Ηταν σιγουρο οτι θα πατωσει. Η ξενερα ηταν μεγαλη γι αυτους που πραγματικα ενδιαφερονταν για το παιχνιδι. Η MS πυροβολησε τον εαυτο της στο ποδι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...