Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει πρόβλημα αν δεν χρησιμοποιώ μπαταρία στο laptop.

ErnestoGr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μπαταρία του laptop ΔΕΝ λειτουργεί σας UPS. Απλά αν πέσει το ρεύμα, θα λειτουργήσει αυτή και δεν θα σβήσει το laptop. Αν όμως έχετε απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος τότε το latop θα καεί όπως ένα κοινό PC. Η μπαταρία κοινώς δεν προστατεύει απο τις αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος.

Το laptop είτε λειτουργεί με την μπαταρία πάνω ή χωρίς δεν παίζει κανένα ρόλο, όπως κι αν λειτουργεί για μέρες με την μπαταρία πάνω.

Η καλύτερη χρήση της μπαταρίας είναι αυτό που σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω. Πλήρης κύκλος φόρτισης - αποφόρτισης 1 φορά την εβδομάδα. Όταν την βγάζετε εκτός Laptop καλό είναι να είναι full charged. Τώρα αυτό με το ψυγείο πρώτη φορά το ακούω και ομολογώ πως μου ακούγεται κάπως... Επειδή δεν ξέρω όμως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Δημοσ.
Η μπαταρία του laptop ΔΕΝ[/b'] λειτουργεί σας UPS. Απλά αν πέσει το ρεύμα, θα λειτουργήσει αυτή και δεν θα σβήσει το laptop.

Αυτό είναι απόλυτα σωστό.

Αν όμως έχετε απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος τότε το latop θα καεί όπως ένα κοινό PC. Η μπαταρία κοινώς δεν προστατεύει απο τις αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος.

Αυτό πάλι είναι λάθος. Από την στιγμή που θα περάσει 1 ισχυρό ρεύμα λόγω αυξομοίωσης του δικτύου της ΔΕΗ, το πρώτο που θα καεί θα είναι ο μετασχηματιστής του τροφοδοτικού, με αποτέλεσμα την διακοπή τροφοδοσίας και την λειτουργία του laptop με την μπαταρία. Άρα δεν θα καεί το laptop μας, αλλά το τροφοδοτικό του.

Δημοσ.

Αυτό που σας είπα για το ψυγείο δεν ξερώ ούτε εγώ εαν ισχύει.Το είχα διαβάσει στο τεύχος του Μαρτίου εαν δεν κάνω λάθος του RAM που έδινε οδηγιες για καλή διαχείριση των μπαταριών.Και εμένα μου φάνικε περίεργο άλλα κατι περισσότερο θα ξέρουν λογικά αυτοί που το έγραψαν

Δημοσ.

Το ψυγείο πρέπει να είναι no frost για ποιο σίγουρο αποτέλεσμα;

Το ερώτημα που γεννιέται είναι : συντήρηση , κατάψυξη ή φρουτολεκάνη;

Δημοσ.
Όταν την βγάζετε εκτός Laptop καλό είναι να είναι full charged.

Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό (γι' αυτό και ρώτησα παραπάνω :) )

Έχω την εντύπωση ότι η μπαταρία πρέπει να είναι μισοφορτισμένη γιατί βλέπω ότι τα κινητά π.χ. και τα λαπτοπ που είναι στις αποθήκες προς πώληση, είναι με μισοφορτισμένη μπαταρία και όταν το αγοράζεις, ο πωλητής σου λέει να τη φορτίσεις.

Δημοσ.
Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό (γι' αυτό και ρώτησα παραπάνω :) )

Έχω την εντύπωση ότι η μπαταρία πρέπει να είναι μισοφορτισμένη γιατί βλέπω ότι τα κινητά π.χ. και τα λαπτοπ που είναι στις αποθήκες προς πώληση' date=' είναι με μισοφορτισμένη μπαταρία και όταν το αγοράζεις, ο πωλητής σου λέει να τη φορτίσεις.[/quote']

Αυτό είναι σωστό, αναφέρεται μάλιστα σε κάμποσα εγχειρίδια χρήσης και το είχα διαβάσει κάπου εδώ στο ινσόμνια. Με μια γρήγορη αναζήτηση όμως, δεν το βρήκα να σας το δείξω. Αν το βρώ κάποια στιγμή, θα σας δώσω το link.

Δημοσ.

Οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου όπως τόνισα παραπάνω είναι καλό να αποφορτίζονται και να φορτίζονται για να μην 'παγώνουν' τα στοιχεία τους απο την αχρησία. Αν την έχεις συνεχώς στο ρεύμα τότε κάνεις χρήση του 1-2 % των στοιχείων τους και τα άλλα σταδιακά θα αχρηστευτούν..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...