mjmj Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 http://www.ekepis.gr Ξερει κανεις στην πραξη τι ισχυει με αυτο το συστημα πιστοποιησης? Απ' οσο ξερω, εχει αρκετα χρονια στο...κουρμπετι αλλα δεν ειδα να...απογειωνεται ποτε. Εννοω οτι-με τα λιγα που ξερω/διορθωστε με αν κανω λαθος-οτι υποτιθεται οτι πιστοποιει καποιος εκπαιδευτης τις γνωσεις του και επειτα τον προτιμουν για επιδοτουμενα σεμιναρια ως εκπαιδευτη κλπ Ομως τελικα, νομιζω, οτι λογω ανυπαρξιας πιστοποιημενων εκπαιδευτων, κι επειδη τα σεμιναρια πρεπει να γινουν, οι διοργανωτες προσλαμβανουν εκπαιδευτες μη πιστοποιημενους σε συντριπτικη πλειοψηφια. Τελικα, περα απο οσα λεει στο επισημο site(εκει υπαρχει εικονικος κοσμος-ολα ροδινα-ολα οπως θα ηθελαν να ειναι-η πραγματικοτητα ομως?), αξιζει κανεις να ασχοληθει με το ekepis? Θα εχει την ανοδικη πορεια του ecdl ή είναι κατι πολυ εξειδικευμενο και πιθανως τελικα στην πραξη αποτυχημενο? Και ολα αυτα, μονο για εκπαιδευτικη διαδικασια ή υπαρχει χρηση και αλλου?
admin.iekep Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 τουλαχιστον σε κρατικα εκπαιδευτικα ιδρυματα ισχυει αυτο απο το ΕΚΕΠΙΣ αν δεν εχεις δεν διδασκεις το ξερω επειδη ολοι οι πληροφορικης καθηγητες της σχολης εχουν πιστοποιηση απο το ΕΚΕΠΙΣ. και εγω θα παω καποια φαση να την βγαλω γιατι εχω και διδακτικη εμπειρια κατι χιλιαδες ωρες και επαγγελματικη το θεμα ειναι το ποτε?
admin.iekep Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ , ΤΕΕ , ΙΕΚ , ΚΕΚ ζητανε την πιστοποιηση ΕΚΕΠΙΣ σε καθηγητες πληροφορικης.
mjmj Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Χμ, τα ΙΕΚ κραζουν και δινουν γη και υδωρ να βρουν καθηγητες, ειδικα για την επαρχια που γνωριζω... Ψαχνουν καθηγητες για να μην κλεισουν τα τμηματα και κατα συνεπεια μην υποβαθμιστει το ΙΕΚ... Δυσκολο να ζητουν και εκεπις, νομιζω. Χωρις να αμφισβητω οτι τυπικα μπορει να προβλεπεται, πιθανως ως επικουρικο προσον που δινει προβαδισμα σε οποιον το εχει.
zaxoys Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Παίζει όμως και η περίπτωση αν δεν έχεις πιστοποίηση να μπορείς να διδάξεις μέχρι κάποιο συγκεκριμένο (μικρο) αριθμό ωρών .Ξέρει κανείς αν ισχύει αυτό?
mjmj Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Tελικα δεν εχουμε κανενα insomniac να το εχει παρει να μας πει την ολη εμπειρια?
AbreLosOjos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Είμαι πιστοποιημένος στο ΕΚΕΠΙΣ, βασικά γιατί είναι απαραίτητο προσόν για να διδάξεις σε ΚΕΚ. Σε ΙΕΚ, σε 3-4 διαφορετικά που είχα κάνει αίτηση και με πήραν, αλλά και σε ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, δεν ζητούσαν ποτέ πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ, ούτε στην προκήρυξη αναφερόταν ως επικουρικό προσόν. Ούτως ή άλλως στα δημόσια ΙΕΚ πιο μεγάλο ρόλο παίζει η γνωριμία με τον εκάστοτε διευθυντή. Αλλά ούτε και για ΤΕΕ του Υπουργείου Παιδείας έχω ακούσει ποτέ τίποτα για ΕΚΕΠΙΣ.
admin.iekep Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 στο ΚΕΚ το οποιο ειμαι η πιστοποιηση του ΕΚΕΠΙΣ ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και οπως το εχω ακουσει απο καθηγητες σε σοβαρα ΙΕΚ και ΤΕΕ αλλα και πανεπιστημια οπου διδασκουν επισης το θεωρουν απαραιτητο προσον.
mjmj Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Είμαι πιστοποιημένος στο ΕΚΕΠΙΣ, βασικά γιατί είναι απαραίτητο προσόν για να διδάξεις σε ΚΕΚ. Σε ΙΕΚ, σε 3-4 διαφορετικά που είχα κάνει αίτηση και με πήραν, αλλά και σε ΤΕΕ του ΟΑΕΔ, δεν ζητούσαν ποτέ πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ, ούτε στην προκήρυξη αναφερόταν ως επικουρικό προσόν. Ούτως ή άλλως στα δημόσια ΙΕΚ πιο μεγάλο ρόλο παίζει η γνωριμία με τον εκάστοτε διευθυντή. Αλλά ούτε και για ΤΕΕ του Υπουργείου Παιδείας έχω ακούσει ποτέ τίποτα για ΕΚΕΠΙΣ. Φιλε μου διαβασα ενα σωρο πραγματα στο ekepis.gr Τωρα, αν και πτυχιουχος ΑΕΙ, αν σου πω οτι δεν πολυκαταλαβα τι ακριβως παιζει? Ενταξει, ειναι μια πιστοποιηση γνωσεων, ειναι απαραιτητο για να διδαξεις πχ. σε ΚΕΚ, αλλα τι αλλο? Και τι? Ωρες ωρες νομιζω διαβαζω ξυλινη γλωσσα και αποστεωμένο κειμενο χωρις ουσια. Εχω διαβασει κειμενα και βιβλια επιστημονικα, αλλα παντα εβγαινε 'ζουμι'. Εδω διαβαζεις, και στο τελος αναρωτιεσαι ποια ειναι η ουσια της υποθεσης. Ισως να φταιει και η δομη του site, ο τροπος που τα εγραψαν, τι να πω... Θα ηθελα αν μπορεις λιγες λεπτομερειες περισσοτερες, και πιο πρακτικα πραγματα-συμβουλες. Οτι, πχ ειναι ευκολο ή δυσκολο να το παρεις, οτι θελει ή δεν θελει διαβασμα, οτι εχει μελλον ή όχι, ότι θελει αυτη τη διαδικασια κλπ. Οτι πεις, χρησιμο θα ειναι.
AbreLosOjos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Φιλε μου διαβασα ενα σωρο πραγματα στο ekepis.grΤωρα' date=' αν και πτυχιουχος ΑΕΙ, αν σου πω οτι δεν πολυκαταλαβα τι ακριβως παιζει? Ενταξει, ειναι μια πιστοποιηση γνωσεων, ειναι απαραιτητο για να διδαξεις πχ. σε ΚΕΚ, αλλα τι αλλο? Και τι? Ωρες ωρες νομιζω διαβαζω ξυλινη γλωσσα και αποστεωμένο κειμενο χωρις ουσια. Εχω διαβασει κειμενα και βιβλια επιστημονικα, αλλα παντα εβγαινε 'ζουμι'. Εδω διαβαζεις, και στο τελος αναρωτιεσαι ποια ειναι η ουσια της υποθεσης. Ισως να φταιει και η δομη του site, ο τροπος που τα εγραψαν, τι να πω... Θα ηθελα αν μπορεις λιγες λεπτομερειες περισσοτερες, και πιο πρακτικα πραγματα-συμβουλες. Οτι, πχ ειναι ευκολο ή δυσκολο να το παρεις, οτι θελει ή δεν θελει διαβασμα, οτι εχει μελλον ή όχι, ότι θελει αυτη τη διαδικασια κλπ. Οτι πεις, χρησιμο θα ειναι.[/quote'] Τα χαρτιά μου τα είχα κάνει ακριβώς πριν ένα χρόνο και τότε η διαδικασία ήταν πιο απλή. Απλά κατέθεσα ένα κάρο χαρτιά και ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 60-80 Ευρώ για εξέταση του φακέλου υποψηφιότητας. Τώρα έχουν προσθέσει και συνέντευξη και δεν ξέρω τι άλλο. Το βασικό είναι να έχεις προϋπηρεσία σε εκπαίδευση ενηλίκων με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις ασφάλισης. Στην προκήρυξη εξηγεί ποιες θεωρούνται ενηλίκων. Αξίζει να γραφτείς στο ΕΚΕΠΙΣ και μάλιστα, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα γιατί φτιάχνουν πίνακες με τους εκπαιδευτές και τους περνάνε και από σεμινάρια επιμόρφωσης, τα οποία καλό είναι να παρακολουθήσεις. Τα χρήματα στα ΚΕΚ είναι αρκετά καλά και εύκολα και επειδή ο φορέας ΕΚΕΠΙΣ ίσως μπλεχτεί και σε άλλους χώρους, πέραν των ΚΕΚ, καλό είναι να είσαι ψηλά στους πίνακες του Μητρώου του. Διάβασε προσεκτικά τα έντυπα και τις οδηγίες του ekepis.gr, πάρε και κάνα τηλέφωνο και στείλε τα.
mjmj Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Εχει στο site εκπαιδευτες ΣΕΚ και ΣΥΥ. Για ποιους μιλαμε?
mjmj Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Και δεν βρισκω στο site ποια δικαιολογητικα χρειαζονται. Δηλαδη αν αυτο το τοσο απλο δεν υπαρχει ηλεκτρονικα και χρειαζεται τηλεφωνο τοτε τι να πω.
AbreLosOjos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Και δεν βρισκω στο site ποια δικαιολογητικα χρειαζονται.Δηλαδη αν αυτο το τοσο απλο δεν υπαρχει ηλεκτρονικα και χρειαζεται τηλεφωνο τοτε τι να πω. http://www.ekepis.gr/qnr/dynamic/view.asp?newsid=237 Θα κάνεις αίτηση για εκπαιδευτής ΣΕΚ, για να ενταχθείς στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, έπειτα από το οποίο, αν παρακολουθήσεις και το πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτών θα πιστοποιηθείς. Αλλά προς το παρόν ξεκίνα με το παραπάνω.
mjmj Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Σημερα ολη μερα προσπαθουσα να μιλησω με τους 'υπευθυνους'-ανευθυνους του μητρωου εκπαιδευτων, στο τηλεφωνο... Η ευγενικη κυρια συνεχεια μου ελεγε οτι ειναι σε Meeting τα αρμοδια στελεχη... Μετα, ρωταμε απο εδω και απο εκει να βγαλουμε ακρη... Το σεμιναριο που λες ποσο διαρκει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.