Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τρόπος σύνδεσης οικιακού ADSL με Πανεπιστήμιο?

diaitisia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, να μπω αμέσως στο θέμα.

Διαθέτω dail up σύνδεση με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Το δίωρο που παρέχει η σύνδεση όμως δεν είναι αρκετό, εκτός του οτι για να κατέβει κάποιο pdf αρχείο απο την αναζητούμενη βιβλιογραφία κάνει απίστευτη ώρα.

Ρωτάω λοιπόν αν υπάρχει τρόπος σύνδεσης του adsl που έχω στο σπίτι με την IP του πανεπιστημίου, ωστε να έχω βέβαια πρόσβαση στα περιοδικά (αναγνωρίζουν την ip του πανεπιστημίου) και βέβαια και για λόγους ταχύτητας και κόστους.

Απο εξοπλισμός υπάρχει ασύρματο modem/router σύνδεση οτενετ.

Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε ανταπόκριση στο θέμα αυτό.

Δημοσ.

Πραγματικά δε καταλαβαίνω τι εννοείς.

Δε νομίζω ότι απαιτείται να είσαι συνδεδεμένος με την dial-up για να έχεις προσβαση σε περιοχή του site του Πανεπιστημίου που είναι μόνο για φοιτητές.

Αφού από ότι λες έχεις aDSL γιατί να συνδέεσαι με dial-up. Το ζευγάρι username/password που έχεις από το Πανεπιστήμιο είναι (λογικά) αυτό που σου παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες που θες και όχι η σύνδεσή σου.

Δημοσ.

an katalava auto pou theleis na kaneis einai na mpaineis me ip dialup?an nai mporeis me kapoio programataki pou tha breis sto google na allkseis tin ip sou se opoia esu theleis.tora an server tou panepisthmiou kanei elegxo to username kai to password tis dial up tote den mporeis na kaneis kati allo distixws...

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό που θες.

1) ένας τρόπος είναι να έχεις πολλούς λογαριασμούς (και από τρίτους που δεν τους χρησιμοποιούν), να μπαίνεις κάθε 2 ώρες με άλλο account και να χρησιμοποιείς download manager με δυνατότητα να συνεχίσει download αποό εκεί που σταμάτησε.

2) να έχεις μόνιμα κάποιον υπολογιστή ανοιχτό στο πανεπιστήμιο και να ενεργοποιήσεις το remote desktop ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα (αυτή την λύση έχω επιλέξει για τρίτους λόγους)

3) όμοια με την προηγούμενη, αλλά αντί για remote desktop να εγκαταστήσεις έναν http proxy server, ώστε να συνδέεσαι μέσω αυτού

Δημοσ.
Πραγματικά δε καταλαβαίνω τι εννοείς.

Δε νομίζω ότι απαιτείται να είσαι συνδεδεμένος με την dial-up για να έχεις προσβαση σε περιοχή του site του Πανεπιστημίου που είναι μόνο για φοιτητές.

Αφού από ότι λες έχεις aDSL γιατί να συνδέεσαι με dial-up. Το ζευγάρι username/password που έχεις από το Πανεπιστήμιο είναι (λογικά) αυτό που σου παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες που θες και όχι η σύνδεσή σου.

Συγνώμη για την μάλλον λάθος διατύπωση.

Βασικά θέλω πρόσβαση στο pubmed και το heal-link. Τα συγκεκριμένα (για όσους δεν το γνωρίζουν) δίνουν πρόσβαση για τα πλήρη άρθρα μόνο μέσω αναγνώρισης της IP του Πανεπιστημίου. Με την dial up σύνδεση συνδέομαι στο σερβερ του Πανεπιστημίου και απο εκεί έχω ελεύθερη πρόσβαση. Αυτό ρωτάω. Αν μπορώ να αλλάξω κάποια settings στο ADSL με κάποιο mask στο router και να πέρνω το range των IP του Πανεπιστημίου, για να φαίνεται στο pubmed και το Heal-link, να αναγνωρίζουν οτι μπαίνω απο το πανεπιστήμιο και να μου δίνουν πρόσβαση.

Η διάρκεια των δύο ωρών που προανέφερα δεν με απασχολεί, απλά, γιατί να μην εκμεταλευτώ την ταχύτητα του adsl αντί να μπαίνω με dial up?

O Βοβαν μάλλον κατάλαβε τι εννοώ :-D

Όσον αφορά την απάντηση απο τον Dklearhos : Στις dialup γίνεται έλεγχος, γι'αυτό και σε πετάει μόλις τελείωσει το δίωρο. Στο νοσοκομείο που δουλεύω όμως οι υπολογιστές είναι μόνιμα συνδεδεμένοι στο δίκτυο του Πανεπιστημίου χωρίς έλεγχο. Γίνεται να μεταφέρω τα settings ενός εκ των υπολογιστών του νοσοκομείου στην adsl μου? (Κάτι σαν mirror δηλαδή στο router μου)

Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις.

Αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι σαν και αυτά που ανέφεραν κάποιοι φίλοι στις απαντήσεις τους, μπορείτε να μου στείλετε pm για να δω που θα τα βρώ?

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (και σπάσιμο) είχα και εγώ. Να είσαι στην πηγή και να μη μπορέις να πεις. Εγώ είμαι στο ΑΠΘ, το οποίο και έχει καλο τεχικό τμήμα υποστήριξης, αλλά και αυτοί δεν μου έδιναν καποια λύση.

Τελικά, μετά από πιέσεις όλου του κόσμου, το ΑΠΘ έκανε ένα δίκτυο (το ονομάζει AFS: NOC Healink) και όπου δημιουργούμε ένα εικονικό δίκτυο του ΑΠΘ μέσα από μια διαδικασία και έτσι το heal βλέπει ότι έιμαστε του ΑΠΘ.

Μήπως υπάρχει κάτι τέτοιο και στο δικό σου Πανεπιστήμιο? Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, αλλά εγώ δεν είχα βρει κάτι άλλο.

Μια εναλλακτική που όμως δε χρησιμοποίησα για προσωπικούς λόγους είναι η εξής: τα πανεπιστήμια στην Αγγλία επειδή όλοι μπαίνουν από το σπίτι με γαμάτες ταχύτητες τους δίνει προσωπικό κωδικό (σε εμάς πχ. το ΑΠΘ δίνει για όλους). Βρες γνωστούς να σου διαθέσουν τον κωδικό τους. Έτσι και αλλιώς αυτοί δεν έχουν όρια στην ποσότητα. ;-)

Δημοσ.
an nai mporeis me kapoio programataki pou tha breis sto google na allkseis tin ip sou se opoia esu theleis

Den nomizo oti yparxei programma pou na orizeis tin IP pou theleis na pareis.

2) να έχεις μόνιμα κάποιον υπολογιστή ανοιχτό στο πανεπιστήμιο και να ενεργοποιήσεις το remote desktop ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα (αυτή την λύση έχω επιλέξει για τρίτους λόγους)

3) όμοια με την προηγούμενη' date=' αλλά αντί για remote desktop να εγκαταστήσεις έναν http proxy server, ώστε να συνδέεσαι μέσω αυτού

[/quote']

Exmmmm...

To elaxisto pou proypothetei ayto pou les einai to PC sto panepistimio na exei public IP.

Δημοσ.

Καλημέρες!

Φυσικά δε μπορείς να βάλεις IP του πανεπιστημιακού δικτύου, δεδομένου ότι ο router σου δρομολογεί προς τον provider σου, όχι προς το πανεπιστήμιο.

Proxy πανεπιστημιου επίσης δε μπορείς να βάλεις, καθώς απ' όσο γνωρίζω δε δέχονται requests από IPs εξωπανεπστημιακές.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις ένα pc εντός πανεπιστημιακού δικτύου 24/7 ανοικτό και είτε μέσω remote management, είτε μέσω VPN, είτε εγκαθιστώντας proxy σε αυτό το pc να κάνεις web request με πανεπιστημιακή IP. 8)

Δημοσ.

Βλεπω οτι συμβουλες του τυπου "Remote desktop, VPN, remote management" συνεχιζονται, και προσωπικα πιστευω οτι μονο συγχυση μπορουν να αποφερουν στον "diaitisia".

Μπορει να μου εξηγησει καποιος πως μπορει να δουλεψει αυτο το σεναριο;

Λογικα εχουμε στο πανεπιστημιο χ PC's (π.χ. 100) και ολοι βγαινουν απο 1 Public IP. Αντε και σηκωσες Remote Desktop ή οποιοδηποτε τυπου remote management software τι θα κανεις; Σε ποια IP θα του πεις να συνδεθει;

Χωρις NAT δεν κανεις τιποτα.

Δημοσ.

απολύτος σωστό αυτο που είπε ο tech25 αυτα που λέτε για να δουλέψουν θέλουν πρόσβαση στο ΡΟΥΤΕΡ (κοινώς) ΝΑΤ κτλ.

οποτε δέν δουλέυουν στήν περίπτωση του φίλου.

Δημοσ.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος πως μπορει να δουλεψει αυτο το σεναριο;

Λογικα εχουμε στο πανεπιστημιο χ PC's (π.χ. 100) και ολοι βγαινουν απο 1 Public IP.

Στα πανεπιστήμια ο κάθε υπολογιστής έχει το δικό του IP, εκτός ίσως από κάποια υπολογιστικά.

Στην Πάτρα τουλάχιστον, έτσι είναι.

Σε έναν server που τρέχει 24/7, ένας administrator έχει εγκαταστήσει proxy μέσω του οποίου συνδέεται και αυτός και άλλα 2 άτομα, ώστε να έχουν πρόσβαση όταν είναι στο σπίτι τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...