Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο adventure απο Lucasarts

privateer

Καλύτερο adventure απο Lucasarts  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Καλύτερο adventure απο Lucasarts

• Day of the Tentacle
      6
    • The Secret of Monkey Island
      30
    • Indiana Jones and the Fate of Atlantis
      35
    • Grim Fandango
      24
    • Sam & Max Hit the Road
      3
    • Maniac Mansion
      4
    • Monkey Island 2:LeChuck's Revenge
      19
    • Full Throttle
      16
    • Loom
      8
    • The Dig
      13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία Monkey Island ήταν ψιλοπατάτες.

Προσωπικά έπαψαν να μου αρέσουν τόσο πολύ τα adventures όταν άλλαψε το user-interface τους από εντολές σε 2-3 actions.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.
Τα τελευταία Monkey Island ήταν ψιλοπατάτες.

Ιιιιι! Βλασφημία! :mrgreen: Χμμ... ή τέλος πάντων, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ήρεμα.

Δημοσ.
Ιιιιι! Βλασφημία! :mrgreen: Χμμ... ή τέλος πάντων, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ήρεμα.

Συμφωνω. Για το 3 δε σηκωνω κουβεντα. Το 4 ηταν λιγο πιο πολυ προς τα μοντερνα προτυπα (καθαρο 3d, κινηση με τα πληκτρα, κλπ) που δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα σαν ιδεες, αλλα δεν επαψε να ειναι καταπληκτικο adventure.

• Moderators
Δημοσ.
Full Throttle 2? Τωωωωωωρα... δυστυχως εχει ακυρωθει το project εδω και κανα χρονο τουλαχιστον. Οπως και το Sam 'n' Max 2. Ειχα διαβασει οτι ο λογος που ειχαν ξεκινησει ετσι κι αλλιως οι συνεχειες αυτων των θρυλικων παιχνιδιων, ηταν καποιο μεγαλο κεφαλι μεσα στη Lucas Arts, νομιζω ηταν σε καποιο τμημα της εταιρειας αντιπροεδρος. Αυτος ο τυπος στηριζε πολυ τα παλια adventures και ηθελε να τα αναβιωσει. Εστω και με καποιες υποχωρησεις, π.χ. το πιο 'μοντερνο' 3d style, κλπ. Καποια στιγμη ομως ο τυπος εφυγε απο την Lucas Arts, αγνωστο το γιατι, καθως και το αν το αποφασισε μονος του η τον εδιωξαν. Το μονο σιγουρο ειναι οτι, με το που εφυγε, ακυρωθηκαν αμεσως τα project των Full Throttle και Sam 'n' Max. Δυστυχως... Ενας ανθρωπος βρεθηκε σε μεγαλη θεση που λησμονει το ιδιο με εμας αυτα τα παιχνιδια, και τον εστειλαν αδιαβαστο... Τι να κανουμε... Πρεπει να βολευτουμε με τα παλια.

Νομίζω ότι ο τύπος (Roy Conrad) που έκανε τη φωνή του Full throttle guy (Ben), έχει πεθάνει απο καρκίνο σχετικά πρόσφατα (2002)....(rip) Ακόμα και να κάνανε sequel... it just would not be the same...

Για το SamNMax δε γνωρίζω το ακριβές καθεστώς, αλλά κάπως εμπλέκεται το gametap στην "ανάσταση του" σε μια "επεισοδιακή" μορφή. Έχουν βγάλει και trailer.

Χμ φαίνεται ότι το gametap, έπιασε παρατημένα παιχνίδια και βάλθηκε να τα αναβιώσει (URU live, Sam n Max...). Μακάρι να δούμε και κανένα Loom II, (ή άσχετο αλλά... BIOFORGE II !!!)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Epitrepste mou, na pw kai egw thn gnwmh mou.

To Indiana Jones einai apo ta liga paixnidia pou thelw na ksexasw...

Giati ???? Ma gia na to xanapaixw me ton idio enthousiasmo, opws auton thns prwths foras. De lew, ta 3 diaforetika senaria voithane, alla, thumamai pws na ta lusw....

Oxi oti ta alla ths Lucasarts den aggizoun to teleio!

Den exw dei allh etairia na ta "ntunei" toso omorfa me speech(to voice acting einai aristo se ola) kai mousiki, grifous, sxedia xarakthrwn, backgrounds... ti na lew? Eksoxa einai ola!

Apla to FoA einai gia mena to kalutero(kai xarizw thn psifo mou se auto)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται, σήμερα τελείωσα την πρώτη έκδοση του patch για την ελληνική μετάφραση των Indiana Jones 3 (And the last Crusade) (VGA και FMTowns) και LOOM (EGA και FMTowns αλλά όχι την CD Talkie).

Προς το παρόν μπορείτε να το κατεβάσετε:

1. -> Έκδοση 1.00 Από το site του adventureadvocate.gr <- (link στο σχετικό topic στο site με αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση). Scroll down στο ίδιο topic για την έκδοση 1.01.

2. -> Έκδοση 1.01 (με μερικές διορθώσεις) Από το rapidshare<-

To patch έχει δοκιμαστεί σε Windows XP (και λογικά θα πρέπει να δουλεύει και σε 9x, 2000 και Vista). ... λογικά....

Επίσης έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι συμβατό με τις δύο τελευταίες εκδόσεις του ScummVM (0.9.x και 0.Χ.0), και όλο το testing έγινε με αυτές τις εκδόσεις οπότε δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι για το τρέξιμο των παιχνιδιών ως standalone.

Τυπικά στην εγκατάσταση του patch, θα χρειαστεί απλά να δείξετε στην εφαρμογή του setup το φάκελο όπου έχετε το κάθε παιχνίδι. (προς το παρόν για κάθε διαφορετικό παιχνίδι θα πρέπει να ξανατρέχετε την εφαρμογή του setup). Επίσης -αν έχετε το ScummVM -που καλό θα ήταν να το έχετε-- θα ζητηθεί το path προς το scummvm.ini (αν επιλέξετε να το ενημερώσετε). Αυτό το path μπορεί να γίνει και auto-detect οταν το scummvm.ini βρίσκεται σε κάποια απο τις default θέσεις του.

Δεκτά όλα τα σχόλια και οι παρατηρήσεις :wink:

Καλό gaming!

Δημοσ.

Δύσκολη επιλογή ανάμεσα στα

Day of the Tentacle

The Secret of Monkey Island

Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Τελικά ο Indy ιπερίσχυσε:P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συγχαρητήρια πολλά φίλε μου! Το Loom θα το ξαναπαίξω σίγουρα (φαντάζομαι μέσα στο καλοκαίρι) και θα μου δοθεί η ευκαιρία να καλύψω τα κενά που έχω από την υπόθεση (ναι, το παραδέχομαι, ήμουν μικρός, δεν τα είχα καταλάβει όλα) ενώ το indy θα το παίξω για πρώτη φορά και είμαι σίγουρος ότι θα το χαρώ όσο και το έτερο (fate of the atlantis).

Μπράβο και ευχαριστούμε!

Δημοσ.

Μια ψηφος ακομα στο Loom. Ηταν το 1ο adventure που τερματισα σε 8088 με διχρωμη οθονη αν δεν κανω λαθος. Ηταν και κανα 5αρι δισκετες 5,25in. Ρε τι θυμηθηκα ο παλιογερος!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...