Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο adventure απο Lucasarts

privateer

Καλύτερο adventure απο Lucasarts  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Καλύτερο adventure απο Lucasarts

• Day of the Tentacle
      6
    • The Secret of Monkey Island
      30
    • Indiana Jones and the Fate of Atlantis
      35
    • Grim Fandango
      24
    • Sam & Max Hit the Road
      3
    • Maniac Mansion
      4
    • Monkey Island 2:LeChuck's Revenge
      19
    • Full Throttle
      16
    • Loom
      8
    • The Dig
      13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται απλώς για impossible choice :)

Είμαι μεταξύ Loom, Monkey Island και Fate of Atlantis.

Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα σεντράρω το Loom και τον Indy και θα διαλέξω Monkey Island. Στις αναμνήσεις μου όμως έχουν κυρίαρχη θέση και τα τρία, όπως και τα περισσότερα adventures της Lucas.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.
Νομίζω πως το monkey island έχει μπει στην καρδιά μου πιο βαθειά από τα άλλα.

(Αξέχαστε Guybrush Threepwood)

Αν κάποιος που δεν έχει παίξει adventure και διαβάσει αυτό το topic σίγουρα θα νομίζει ότι είμαστε τρελοί !

Same here!...αν και δεν μπορω να ξεχωρισω ποιο απο τα 3 πρωτα!

..οχι οτι το full throttle και τα υπολοιπα πανε πισω!Κοινως δεν ξερω ποιο να διαλεξω για να μην αδικησω τα αλλα:mrgreen:

Δημοσ.

Privateer μπραβο παντως για την ωραια ιδεα για topic. Προβλεπεται σκληρη μαχη. Και αργοτερα θα ηταν ωραιο και ενα poll για τα adventures της sierra. Space quest, Police Quest, King's Quest, Quest for Glory, κλπ κλπ. Κι εκει πιστευω θα γινει χαμος.

Δημοσ.

Poli kalo to poll alla i epilogi einai para poli diksoli.Egw psifisa Full throttle alla de mporw na pw an kalitero apo Fate of Atlantis i apo to Dig,pisteuw na me katalabenete;)

Δημοσ.

πωπω!! τι μου θυμισες τωρα ρε privat33r!!! :-D

μακαρι να βγουνε και αλλα τετοια φοβερα games σε ατμοσφαιρα, γριφους και περιεχομενο!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ητανε ΜΟΝΑΔΙΚΑ στην εποχη τους και μακραν τα πιο ευχαριστα adventures.

ολα ειχανε εμφαση στο humor, αλλα και στην ατμοσφαιρα, στους γριφους.

250px-Maniac_Mansion_%28Commodore_64%29_box_front_cover_art.jpg

εγω ψηφιζω το αρχετυπο.

το ΜΑΝΙΑC MANSION του 1987 (?)

αυτο που εισηγαγε το scumm system καθως και το φοβερο humor το οποιο ητανε διαχυτο σε ολα τα επομενα games της Lucas.

Maniac_Manison_Screenshot.png

EGA graphics ρε!! αλλες εποχες!!!

Δημοσ.

Δυστηχώς τα poll αυτά είναι λίγο άδικα προς κάποια παιχνίδια.

Θα έπρεπε ο καθένας να γράψει ένα πινακάκι

ποιά παιχνίδια έχει παίξει | ποιά παιχνίδια έχει τερματίσει

και στο τέλος να αναφέρει το αγαπημένο του

Αυτό το λέω γιατί το Grim Fandango ή κανά Maniac Mansion ίσως να μην το έχουν τερματίσει πολλοί και να παραμένει κάπως άγνωστο σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια.

Εγώ έχω παίξει και τερματίσει όλα τα παιχνίδια που αναφέρθηκαν και βάζω το Grim Fandango στην κορυφή.

Δημοσ.

και εγω τα εχω τερματισει ολα, και συμφωνω οτι αποκορυφωμα ητανε το τρομερο grim.

ομως τιποτα δεν μπορει να συγκριθει με εκεινη την εποχη που μαζευομασταν 3-4 μπροστα απο ενα monitor C64 ή ega pc και μας επιανε ζαλαδα με το νεο κοσμο adventure gaming που μας ανοιγε το mansion.

good times.. 8)

Δημοσ.

Γενικά, η χρυσή εποχή της Lucas δεν συγκρίνεται κατά τη γνώμη μου. Κάθε adventure που κυκλοφορούσε, ήταν έργο τέχνης.

Τι να πρωτοθυμηθώ...

Τις μονομαχίες - προσβολές στο Monkey Island;

Τον διαγωνισμό φτυσίματος στο Monkey Island 2;

Το giraffe-necked girl στο Sam and Max;

Το πέταγμα του αεροπλάνου βάσει εγχειριδίου στο Indiana Jones and the last crusade;

Την πλοκή του Fate of Atlantis;

Αυτά ήταν παιγνίδια...

Δημοσ.
και εγω τα εχω τερματισει ολα' date=' και συμφωνω οτι αποκορυφωμα ητανε το τρομερο grim.

ομως τιποτα δεν μπορει να συγκριθει με εκεινη την εποχη που μαζευομασταν 3-4 μπροστα απο ενα monitor C64 ή ega pc και μας επιανε ζαλαδα με το νεο κοσμο adventure gaming που μας ανοιγε το mansion.

good times.. 8)[/quote']

Vasika afth einai i idea k giauto goustarame me afta ta games.

3 atoma : O enas xeirizotan,o allos koitage gyrw gyrw na vrei tis "perierges" "krypswnes" (etsi tis legame :P) k o allos espage to kefali tou na lysei tous gryfous klp.Vevaia oi roloi antistrefontan syxna k ekei vriskota h olh "fash".

Axxx dyskolo ws akator8wto na ksanar8oun tetoies stigmes pleon....

Δημοσ.
Vasika afth einai i idea k giauto goustarame me afta ta games.

3 atoma : O enas xeirizotan' date='o allos koitage gyrw gyrw na vrei tis "perierges" "krypswnes" (etsi tis legame :P) k o allos espage to kefali tou na lysei tous gryfous klp.Vevaia oi roloi antistrefontan syxna k ekei vriskota h olh "fash".

Axxx dyskolo ws akator8wto na ksanar8oun tetoies stigmes pleon....[/quote']

P.s : Den mporw na dialeksw giati epaiksa prwta to Monkey island alla porw8hka eksisou me to grim (to opoio exw k original akoma,les na to ksanapaiksw?:P)

OOOppppsss sorry paides den kserw ti egine la8os mou to diplo post :(((((((((

Επισκέπτης
Δημοσ.
αλλά σε κανένα δεν άρεσε το The Dig? :P

νομίζω ότι είναι άδικο για όλους να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις, έτσι δεν είναι; ;-) Όλοι εδώ έχουν κάνει σαφές ότι αγαπούν τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια και ότι το να επιλέξουν ένα, τους κάνει να αισθάνονται ενοχές για τα άλλα. Όπως εγώ τώρα με το Monkey Island...

Δημοσ.

Ετσι ειναι... ηταν η ΕΠΟΧΗ τοτε που εφερε πραγματικη ανθιση σε ολοκληρη τη βιομηχανια των adventure games. Για μενα προσωπικα ειναι απο τα polls που επιλεγω μονο μια επιλογη, απλα γιατι δε μπορω να επιλεξω παραπανω. Δηλωσα την αδυναμια μου για το fate of atlantis, αλλα δε μπορω παρα να νιωθω οτι αδικω τα υπολοιπα. Ειναι απο τα λιγα polls επισης, που οποιο παιχνιδι και να βγει νικητης, θα εχει μικρη διαφορα απο τα υπολοιπα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ετσι ειναι... ηταν η ΕΠΟΧΗ τοτε που εφερε πραγματικη ανθιση σε ολοκληρη τη βιομηχανια των adventure games. Για μενα προσωπικα ειναι απο τα polls που επιλεγω μονο μια επιλογη, απλα γιατι δε μπορω να επιλεξω παραπανω. Δηλωσα την αδυναμια μου για το fate of atlantis, αλλα δε μπορω παρα να νιωθω οτι αδικω τα υπολοιπα. Ειναι απο τα λιγα polls επισης, που οποιο παιχνιδι και να βγει νικητης, θα εχει μικρη διαφορα απο τα υπολοιπα.

βασικά όποιο παιχνίδι και να κερδίσει, δε θα μου κακοφανεί καθόλου ;-) Μακάρι να κερδίσει και το fate of the atlantis. Κανένα πρόβλημα!

Δημοσ.

Πραγματικά πολύ δύσκολη επιλογή.... Επέλεξα το Monkey Island, και με μισή καρδιά άφησα πίσω το Day Of The Tentacle....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...