kyriakos425 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Ρε παίδες έχω ADSL 512 και θέλω να χρησιμοποιήσω το Voip. Θέλω μια συσκευή να μετατρέψω τα τηλέφωνα που έχω σε τηλέφωνα Voip και να μην χρειάζεται να ανοίγω τον υπολογιστή κάθε φορά για να παίρνω τηλέφωνο. Υπάρχει κάτι τέτοιο και αν ναι πως δουλεύει? Είχα ακούσει για μια συσκευή της εταιρίας Zyxel. Έχετε να προτείνετε τίποτα? SOS Please!:???:
manik Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Διάβασε εδώ για οτι θες... http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=109
yiah Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 ριξε μια ματια και στο http://greekvoip.com/ και για αρχη εδω και εγω το ιδιο ψαχνω αλλα δεν εχω καταληξει καπου.
kyriakos425 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Σ'ευχαριστώ για το link αλλά δεν βρηκά πουθενά πως θα χρησιμοποιω το voip χωρις να εχω τον υπολογιστη μου ανοικτο.
kyriakos425 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Εχω βρει για συσκευη μετατροπης 2 τηλεφωνων σε voip της Linksys PAP2. Αλλα θελω κι'ολας να μην ανοιγω τον υπολογιστη καθολου!
yiah Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Εχω βρει για συσκευη μετατροπης 2 τηλεφωνων σε voip της Linksys PAP2. Αλλα θελω κι'ολας να μην ανοιγω τον υπολογιστη καθολου! στο greekvoip γραφει "Για χρησιμοποιήσει κανείς την voip τηλεφωνία σε καθημερινή βάση χρειάζεται. ( εννοείται χωρίς ν΄ ανοίξει τον υπολογιστή του και με ανάλογη αξιοπιστία ) . 1. Σύνδεση ADSL ( δηλαδή γραμμή + παροχή internet ) Οπωσδήποτε χωρίς χρονοχρέωση ή ογκοχρέωση 2. adsl modem-router με μια τουλάχιστον ελεύθερη θύρα Ethernet 3. Phone adapter ( ATA ) για να χρησιμοποιεί την απλή τηλεφωνική συσκευή του. Το κόστος του παραπάνω εξοπλισμού αλλά περισσότερο τα μηνιαία πάγια adsl ( που ειδικά στην Ελλάδα είναι ακριβά ) φρενάρουν δραματικά την διείσδυση του κόσμου στον κόσμο της voip τηλεφωνίας" προφανως για να κανεις καποιες αρχικες ρυθμισεις θελεις υπολογιστη, απο οτι εχω καταλαβει
kyriakos425 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Από εξοπλισμό έχω το modem ADSL που δίνει η forthnet, το netmod του ΟΤΕ γιατί πριν βάλω ADSL είχα ISDN, 1 Hub της 3com office connect, 1 ISDN Lan modem office connect πάλι της 3com, το spliter της forthnet και θα πάρω το ΡΑΡ2 της Linksys. Εννοείται τις αρχικές ρυθμίσεις θα τις κάνω από τον υπολογιστή. Η συνδεσμολογία πως μπορεί να γίνει με όλα αυτά? Το ISDN Lan modem office connect της 3com μπορεί να αντικαταστήσει το router που χρειάζομαι και αν ναι πως? Ευχαριστώ παιδιά...!!!
manik Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Αν έχεις το Crypto F200 USB που δίνει μαζί η Forthnet θα χρειαστεί να πάρεις κάποιον router και να το πετάξεις αυτό καθώς δεν γίνεται δουλειά. Θέλεις router οπωσδήποτε. Το 3com ISDN modem δεν το χρειάζεσαι τώρα με την ADSL. Διάβασε καλά στο adslgr.com τα θέματα για να καταλάβεις.
kyriakos425 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Και κάτι άλλο που έχω απορία είναι που θα βάλω το spliter που μου έχει δώσει η forthnet ώστε και τα 2 τηλέφωνα που έχω να λειτουργούν. Πριν τα είχα πάνω στο που netmod του ΟΤΕ λόγω ISDN. Τώρα πως θα συνεργαστούν αυτά τα δυο μαζί ? Thanks...
manik Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Το splitter το βάζεις στην κεντρική γραμμή του OTE στο καλώδιο δηλαδή που είναι κάτω από το netmod και στις δύο εξόδους του συνδέεις το netmod και το ADSL modem/router. Router υπάρχουν πολλοί. Ένας καλός είναι το USR 9107 το οποίο μπορεί να παίξει και σε ADSL2. Ψάξε και το insomnia και το adslgr.com και θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς.
kyriakos425 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου manik!
Highlander Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Εχω βρει για συσκευη μετατροπης 2 τηλεφωνων σε voip της Linksys PAP2. Αλλα θελω κι'ολας να μην ανοιγω τον υπολογιστη καθολου! Έρχεται μάλλον αύριο ένα της Linksys με ένα FXS. Έχει RJ45 βύσμα πάνω και δεν χρειάζεται το pc για την λειτουργία του, παρά μόνο για την εγκατάσταση. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω νεότερα από την ερχόμενη εβδομάδα.
kyriakos425 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Περιμένω να μου πεις νεώτερα. Σ'ευχαριστώ. Είναι πολύ συμαντικό για μένα!
Highlander Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Λοιπόν το Linksys SPA1001 μπορεί και λειτουργεί συνδεμένο πάνω στο router χωρίς τη χρήση υπολογιστή. Μέχρι τώρα κατάφερα να το δουλέψω με το i-call της Altec και παίζει άψογα. Έψαξα τρόπο να το κάνω να δουλεψει με skype αλλά μάλλον δεν γίνεται. Φυσικά αφού δουλεύει με i-call σίγουρα δουλεύει και με άλλους providers λόγω του ότι απλά αλλάζεις τον proxy και το stun. Το θετικό είναι ότι οι κλήσεις ανάμεσα σε χρήστες i-call είναι δωρεάν και έτσι αν έχεις 2 ή περισσότερα σημεία με adsl και ένα τέτοιο gadget μπορείς να μιλάς δωρεάν και απεριόριστα. Σύντομα θα φτιάξω ένα review το οποίο θα μπει στην ενότητα gadgets. Απλά μου έχουν πέσει όλα μαζί αυτές τις ημέρες.... :?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.