Προς το περιεχόμενο

Τι πραγματικά συνέβη νοτίως της Καρπάθου!

aaret

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να παρακαλάμε να μην γίνει πόλεμος! Γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χάσουμε δυστυχώς...

Οι Τούρκοι είναι φανατισμένοι κατά των Ελλήνων. Επειδή έχω γνωρίσει αρκετούς μπορώ με σιγουριά να το πω αυτό. Και τα Τουρκάκια είναι πιο πολύ φανατισμένα από τους μεγαλύτερους κάτι που δεν συμβαίνει με τα αντίστοιχα Ελληνάκια που αρκετά σκέφτονται μόνο την ξάπλα...

Το αν θα χάσουμε ή όχι είναι κάτι που χωράει πολύ συζήτηση, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι οτι ο πόλεμος δεν έχει κερδισμένους τελικά.

Επίσης εγώ έχω γνωρίσει και Τούρκους οι οποίοι δεν είναι τόσο φανατισμένοι. Βέβαια το κακό ξεκινάει από τα σχολεία και δυστυχώς εκεί είναι αλήθεια οτί η εκπαιδευσή που παρέχεται στην Τουρκία είναι αρκετά εθνικιστική. Όχι οτι εδώ δεν είναι καθόλου. Απλά ο μέσος όρος των πολιτών της Ελλάδος έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε άλλες πηγές πληροφόρησης κατά πολύ περισσότερο απ' οτι στη Τουρκία.

Όσο για το θέμα αν κάποιος που μπαίνει σε μια χώρα λαθραία (δηλαδή χωρίς να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες), μάλλον δεν γίνεται αντιληπτό το πλήρες πρόβλημα.

Η λαθρομετανάστευση είναι μεγάλο πρόβλημα για όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου για διάφορους λόγους.

Πρώτος και κύριος λόγος είναι το θέμα της δημόσιας υγείας μιας και αυτοί οι άνθρωποι εισέρχονται μαζικά χωρίς κανένα έλεγχο. Και αν έστω και ένας από αυτούς είναι άρρωστος με μια μεταδοτική ασθένεια το πλέον εύκολο είναι να μεταδοθεί στους συνταξιδιώτες του και μετά στους συγκατοίκους του (φαντάσου πως πάει μετά).

Δεύτερον αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν αντικείμενο εκμετάλευσης εξ ορισμού, φανάρια πορνεία κτλ.

Τρίτον οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι όταν πάνε σε κάποια δουλειά, παίρνουν τα λιγότερα δυνατά λεφτά χωρίς ασφάλιση χωρίς τίποτα. Και δε λένε και κουβέντα. Αυτό είναι πλήγμα και για την αγορά εργασίας της χώρας (ποιός εργοδότης θα δώσει 60 EU (μεικτά) μεροκάμματο σε Έλληνα, τι στιγμή που μπορεί να κάνει τη δουλεία του με 15EU σε Πακιστανό πχ?).

Και βέβαια στα ασφαλιστικά ταμεία, με μακροπρόσθεσμες συνέπειες στη τσέπη μας. Και οχι μόνο μιας και ένας λαθρομεταναστάτης τα λεφτά συνήθως τα μαζεύει για να πληρώσει αυτούς που τον φέρανε εδώ και να στείλει και κανά λεφτό στο σπιτι του.

Απομονωμένος λοιπόν από την εγχώρια κοινωνία (λόγω του γεγονότος οτι είναι χωρίς χαρτιά σπάνια βγαίνει εξω) και χωρίς να ξοδεύει (δηλαδή να κινείται το χρήμα εντός της χώρας) παρά μόνο για τα απαραίτητα, είναι περισσότερο πρόβλημα παρά οτιδήποτε άλλο.

Όλοι οι άνθρωποι είτε είναι (λαθρο)μεταναστάτες είτε όχι έχουν τα δικαιώματα που απορρέουν απο τη Χάρτα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ (σε όσες χώρες την έχουν υπογράψει δηλαδή).

Αλλά από την άλλη προσωπικά θα προτιμούσα να μην υπήρχε αυτό το φαινόμενο.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε μαστόρια, λέτε να θέλουν να φύγουν από εκεί που είναι οι όποιοι μετανάστες, λαθραίοι και μη? Λέτε να μη θέλουν να δουλεύουν στην πατρίδα τους? Άλλη δουλειά δεν είχανε και κάνουνε ταξιδάκια...

Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή (εκτός του ότι έχουν στρατοκρατία) έχουν και τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα... Το πιο εύκολο για να τραβήξεις τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα είναι ο "εξωτερικός εχθρός"..

Πιάνει κι εδώ..

EDIT και συνέχεια γιατί ξέχασα την συνέχεια αυτής της κουβέντας... Κάποιος λοιπόν να πει, ας έχονται νόμιμα και όχι παράνομα, και να μην κλέβει.. Μα αφού τον κλέβουν κι αυτόν και τον αντιμετωπίζουν εκ των προτέρων σαν παράνομο τι να κάνει? Και εγω έχω ακούσει αρκετά περιστατικά που τους είχε ο εργοδότης, του βγάλανε όλη τη βρωμοδουλεία, κι αντί να τους δώσει τα ψίχουλα που πέρνανε, του έστειλε στους μπάτσους γιατί ήταν παράνομοι...

PS. Sorry, που ανέφερα περιστατικό, καλύτερα να μην αναλοθούμε σε αυτά..

Δημοσ.
Ρε μαστόρια' date=' λέτε να θέλουν να φύγουν από εκεί που είναι οι όποιοι μετανάστες, λαθραίοι και μη? Λέτε να μη θέλουν να δουλεύουν στην πατρίδα τους? Άλλη δουλειά δεν είχανε και κάνουνε ταξιδάκια...

Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή (εκτός του ότι έχουν στρατοκρατία) έχουν και τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα... Το πιο εύκολο για να τραβήξεις τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα είναι ο "εξωτερικός εχθρός"..

Πιάνει κι εδώ..

[/quote']

αντιπερισπασμος-με πλαισια εθνικης ενοτητας-σε εξωτερικους εχθρους οπως και τουρκια ετσι και εδω παντου πιανει εφοσον μπορουν να εμφυτευτουν εθνικιστικες ιδεες.

παρολα αυτα περα απο τα αρνητικα της μεταναστευσης ας δουμε και τα ποσα θετικα προσφερουν στη χωρα μας με τον τροπο που τους χρησιμοποιουμε,της πληρους εκμεταλλευσης δηλαδη που εννοειται οτι δε συμφωνω.

ποιος ελληνας θα δουλευε σα το σκυλι ολη μερα σε οικοδομες,χωραφια κτλ για ελαχιστα φραγκα?

και αυτοι ειναι ανθρωποι και απο την εκμεταλλευση λογικο ειναι πολλες φορες να γινονται βιαιοι.

ακουω που λενε τον ειχα εδω στα χωραφια τον αλβανο,του ειχα βγαλει χαρτια,του ειχα δωσει και το σταβλο να μενει και αυτος με εκλεψε ο αλητης ε?

ποτε ομως δε λεμε το ποσες ωρες δουλευε,το ποσο καιρο ειχαμε να τον πληρωσουμε και πως του φερομασταν.

Δημοσ.

σόρρυ αλλά για την Καλαμάτα που ξέρω όλοι οι αλλοδαποί (ή σχεδόν όλοι για να μην είμαι απόλυτος) δουλεύουν 8ώρο και στα χωράφια απαιτούν το καλοκαίρι μισή ώρα διάλειμα, φαγητό απο το αφεντικό το οποίο να περιλαμβάνει απαραιτήτως και κρέας(ναι δεν κάνω πλάκα, έχουμε σταματήσει για να τσιμπήσουμε αλβανούς και ρώτησαν τι φαγητό έχουμε. Μόλις τους είπαμε μακαρόνια με χταπόδι(13 Αυγούστου γαρ) την έκαναν)

Δημοσ.

Θέλουν μισή ώρα διάλειμμα στο 8ωρο της δουλειάς στο ΧΩΡΑΦΙ, το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ; Ε όχι, αυτό είναι θράσος!

Δημοσ.

Μα κάτι απαιτήσεις που έχουν κι αυτοί...έτσι που πάμε σε λίγο θα ζητάνε κι ασφάλιση, μη σου πω κι εργατικά δικαιώματα...

Βρε χώσ' τους 8ωρία τσάπα πάνω, τσάπα κάτω που μου θέλουν και διάλειμμα οι αχαΐρευτοι! :P

Δημοσ.

@blueviper

περα απο τη πλακα πολλοι θεωρουν αυτα που λεμε τωρα παραλογες απαιτησεις πχ.εργατικα δικαιωματα,ασφαλιση,διακοπες

και το καλυτερο ειναι πως πιστευουν οτι δεν ειναι ρατσιστες/lol

Δημοσ.

Σόρρυ αλλά είστε παπάρες. Είμαι της λογικής του καρότου και όχι του βούρδουλα. Έχω ακριβά γούστα και δεδομένου ότι του πατέρα μου δεν του περίσσευαν, όταν ήμουν φοιτητής στην Αθήνα έπιασα δουλειά για να κάνω το κέφι μου. Άρα ξέρω πως σκέφτεται ο υπάλληλος και πως πρέπει να τον προσεγγίσεις. Αν προσέξατε η προτασή μου δεν έκλεινε στο διάλειμα. Και μιας και το θέλετε λιανά για να το πάρετε πρέφα, είναι άνθρωποι όπως είμαι και εγώ και ο πατέρας μου και λογικό είναι όταν ξεκουράζομαι εγώ να ξεκουράζονται και αυτοί (και πιστέψτε με είναι παραπάνω απο μισή ώρα και ποτέ κανέναν δεν κυνηγάμε με το ρολόι στο χέρι). Άρα όπως εγώ θέλω ένα διάλειμα για ανάσα, μαζί με εμένα θα κάνουν και αυτοί. Σεβαστό και θα ένοιωθα ότι ξεφτυλίζομαι εγώ σαν άνθρωπος αν ψώλαρα ενώ αυτοί δούλευαν. Αλλά ρε σεις αν δε σας φαίνεται κάπως ότι έχουν καταλήξει να ζητάνε και το μενού της ημέρας για να δουν αν γουστάρουν να φάνε ότι θα φάω και εγώ (κοινώς δε μιλάμε για περίπτωση όπου εγώ θα φάω μπον φιλέ και σε αυτούς θα πασάρω μια τηγανιά πατάτες) τότε μάλλον δεν ήσασταν ποτέ στη ζωή σας εργοδότες (και απο κει ξεκινάει το πρόβλημα).

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να είναι δυστυχείς οι χορτοφάγοι, μια κι αυξάνουν τις πιθανότητες να πέσουν στη δούλεψή σου.

Υπογραφή

Ένας παπάρας...προς έναν άλλο! :D

Δημοσ.

Ίσα ίσα το τι μπριζόλα και κοτοπουλάκι καταβροχθίζουμε σε περιόδους τρύγου(edit: για να μη μου πει κανείς παπάρας ότι μόνο τότε δίνουμε κρέας) μιλάω για τη συγκεκριμένη περίοδο επειδή τότε πλέον αξιώνομαι να πάω προς κτήμα μεριά) δε λέγεται. Αλλά σόρρυ αλλά παραμονές 15αύγουστου γουστάρω να μη φάω κρεατικό.

Με παπαρίσια εκτίμηση

Σαρκοφάγος (ενδεχομένως και σαρκοβόρος) παπάρας :razz:

Γμτ με τόσες αναφορές σε κρέας μου φαίνεται πολύ gay το ποστ μου :(

Δημοσ.

Ορίστε λοιπόν μια συνταγούλα χρήσιμη σε εργοδότες αλβανοφάγους και μη...θυμηθείται πως ο ευτυχισμένος Αλβανός αποδίδει τα διπλάσια:

Αρνί χωρίς λαχανικά από το Περμέτι

500 γρ. αρνί

3-4 κουτ. σούπας βούτυρο

1-2 μεγάλα κρεμμύδια (σε φέτες)

½ κουτ. σούπας αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος

2 αυγά

χυμός 1 λεμονιού

αλάτι

πιπέρι

Τσιγαρίζουμε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια σε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, βάζουμε το αρνί που έχουμε κόψει σε κομμάτια να τσιγαριστεί μέχρι να ροδίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι και αφού το ανακατέψουμε τόσο ώστε να γίνει ένα με το ζουμί του κρέατος, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα ανακατεμένο με λίγο νερό. Αφήνουμε το κρέας με τη σάλτσα του να βράσουν για λίγα λεπτά (2-3).

Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα δυο αυγά με το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό. Πολύ προσεκτικά αυγοκόβουμε το κρέας μας, προσθέτοντας το αυγολέμονο σε πολύ μικρές ποσότητες στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς. Πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τον κομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά και σερβίρουμε το αρνάκι μας ζεστό με τη σάλτσα του. Το πιάτο αυτό συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι ή λαχανικά στον ατμό.

Δημοσ.

Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτα

* 400 γρ. λιωμένο ΑΝΘΟΤΥΡΟ

* 2 ΑΥΓΑ

* 200 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό ΖΑΜΠΟΝ

* 3 κουταλιές τριμμένη ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

* 300 γρ. ΛΑΖΑΝΙΑ

* 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ

* 200 γρ. τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

* ΑΛΑΤΑ και ΠΙΠΕΡΙ

* 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ΣΕΛΙΝΟ

* 1 πρέζα από σκόνη ΣΚΟΡΔΟ

* 1 1/2 κιλό ΣΠΑΝΑΚΙ

* το χυμό από μισό ΛΕΜΟΝΙ

* 1 κονσέρβα PUMMARO POMOGUSTO ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

* 1 ΚΥΒΟ KNORR ΖΩΜΟΣ ΒΟΔΙΝΟΥ

* 1 κουταλιά KNORR ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ

Για τη σάλτσα ντομάτα:

1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα Pomogusto με καρότο

1 κύβο κρέατος Knorr

το χυμό μισού λεμονιού

½ φλιτζάνι ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ

μία πρέζα σκόνη σκόρδου

2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο

Επίσης:

1 ½ κιλό σπανάκι

300 γρ. λαζάνια και 1 κύβος ζυμαρικών Knorr

400 γρ. ανθότυρο λιωμένο

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη

200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο

2 αυγά

2 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ

αλάτι και πιπέρι

1. Βάζετε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτα σε κατσαρόλα και τα βράζετε 20 λεπτά περίπου. Αφήνετε τη σάλτσα κατά μέρος.

2. Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το ζεματάτε και το αφήνετε να στραγγίξει. Το ψιλοκόβετε.

3. Βάζετε τα λαζάνια να βράζουν με τον κύβο σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λίγο λάδι. Τα σουρώνετε.

4. Αναμιγνύετε το σπανάκι με το ανθότυρο, την παρμεζάνα εκτός από 2 κουταλιές, την κεφαλογραβιέρα, το ζαμπόν, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.

5. Παίρνετε ένα-ένα τα λαζάνια. Τα τοποθετείτε σε επίπεδη επιφάνεια και βάζετε στη μία άκρη τους 2 κουταλιές από το μίγμα. Τυλίγετε τα λαζάνια σε ρολό σαν κανελόνια.

6. Βάζετε τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτα σε πυράντοχο σκεύος και πάνω στη σάλτσα τοποθετείτε τα κανελόνια από λαζάνια με την ένωση προς τα κάτω. Ρίχνετε πάνω στα κανελόνια την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και τα ψήνετε 20 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.

Δημοσ.

Τορτελίνι με μπρόκολο και ζαμπόν

* ΑΛΑΤΙ

* 4 φέτες ψιλοκομμένες ΖΑΜΠΟΝ

* 1 με 2 κουταλιές ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ

* 300 γρ. χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια ΜΠΡΟΚΟΛΟ

* 50 γρ. (και επιπλέον για το σερβίρισμα) τριμμένη ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

* φρεσκοτριμμένο ΠΙΠΕΡΙ

* 1 σκελίδα ψιλοκομμένη ΣΚΟΡΔΟ

* 1 μικρή ψιλοκομμένη καυτερή ΠΙΠΕΡΙΑ

* 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ CULINESSE

* 300 γρ. ΒΙΤΑΜ COMPLICE ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

* 1/2 κιλό ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ

1. Βράζετε σε κατσαρόλα τα τορτελίνι και τα σουρώνετε. Βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τα μπουκετάκια μπρόκολο μόλις να μαλακώσουν και τα σουρώνετε.

2. Ζεσταίνετε το Culinesse σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και την πιπερίτσα. Προσθέτετε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά να πήξει ελαφριά η κρέμα.

3. Βάζετε τα τορτελίνι σε μπωλ σερβιρίσματος, προσθέτετε την σάλτσα με το μπρόκολο και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...