Προς το περιεχόμενο

Κλεισιμο απο το κουμπι η stand by?

papazaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η απορια μου ειναι αν στις TFT οθονες , παιζει ρολο για την διαρκεια ζως τους και την καλη λειτουργεια τους, αν καποιος την κλεινει απο το κουμπι της συχνα η την αφηνει σε stand by mode.

Οι CRT ξερω οτι δεν θελουν και πολλα πολλα αναβοσβησιματα απο το power κουμπι τους, αραγε ισχυει και στις TFT?

τι λετε?

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ να την κλείνω τελείως την CRT μου. Το ίδιο θα έκανα κι αν είχα TFT.

Μέχρι σήμερα ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα.

Δημοσ.

paidia gia oles isxuei to idio kai gia tis tv oxi mono sta monitor

otan einai stand by leitourgi kata to imisi sxedon

kanonika den prepei na tis afinoume para poles ores akoma kai meres

ektos oti uparxei katanalosi reumatos polla mporoun na simboun

(me tin dunami tis dei) diakopes reumatos sunexis leitourgia trofodotikou.. ktl

enoeite oti an tha tin anoixeis pali se liges ores tin afoineis stand by

giauto uparxei aloste

ase pou an einai na xalasei tha xalasei xero periptoseis pou alles paizoun 24oro kai den exoun problima kai alles den douleuoun katholou kai off!!!! (astoxia ulikou)

Δημοσ.

Συνήθως τα εξαρτήματα "πεθαίνουν" όταν πατάμε τον διακόπτη για να "ανάψουν".

Εχετε παρατηρήσει π.χ τις λάμπες που καίγονται όταν πατήσουμε τον διακόπτη?

Την CRT μου την έχω βάλει να μπαίνει σε stand by μετά από 2 λεπτά,εφόσον δεν δουλεύω στο πισί.Γιατί να καταναλώνει ρεύμα,όταν βλέπω tv ή είμαι στην τουαλέτα ή φτιάχνω καφέ ή μιλάω στο τηλ. ή κατασκοπεύω την γειτόνισα?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απ' όσα ξέρω, οι μεγαλύτερες φθορές στα εξαρτήματα τροφοδοσίας γίνονται με την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, δηλαδή όταν ανάβουμε τη συσκευή. Για τις TFT δεν έχω διαβάσει σχετικές πληροφορίες, αλλά όσον αφορά τις CRT ξέρω ότι είναι πολύ καλύτερο για την ζωή της οθόνης να την αφήνουμε στο Stand By αν δεν μείνει σε αχρηστεία πάνω από 2-3 μέρες.

Φαντάζομαι πως κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για τις TFT. Το Stand By σε καμία περίπτωση δεν θα μειώσει την ζωή της οθόνης, άλλωστε αν δημιουργούσε προβλήματα θα είχε καταργηθεί. Απ' την άλλη πατώντας το κουμπί να σβήσει η οθόνη είναι μία παπάνω κίνηση που για μένα μετράει και την βρίσκω παραπανίσια..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...