DrFreeman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Όχι ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. !!! Σοβαρολογείς;;;!!! Πρέπει να ήταν άδειο το ΤΕΙΘ σε εκείνη τη φάση!
nikosdimos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Τι να σας πω ρε παιδιά. Εγώ ξέρω ότι από το Σεπτέμβριο η Ξάνθη θα πάρει 30Gbps. Δεν μου το είπε όποιος και όποιος. Στο κόμβο του ΤΕΙ δουλεύει το παλικάρι. Ξέρει τί παίζεται. lol Και από που θα βγαίνουν στο Ίντερνετ αυτά τα 30Gbps; Όπως είπε και ο billpepas ούτε σαν σύνολο στην Ελλάδα δεν έχουμε 30Gbps
sotirisl Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 λοιπόν για την Ξάνθη... Η αναβάθμιση του δικτύου του πολυτεχνείου έχει προγραμματιστεί για αρχές Σεπτεμβρίου (ή μόλις ολοκληρωθούν τα καινούργια κτήρια που χτίζονται). Σίγουρα τα 30GBps ακούγονται πολλά αλλά η Ξάνθη θα αποτελεί πλέον κομβικό σημείο για τηλεποικοινωνίες για Ελλάδα(Αιγαίο)/Βαλκάνια/Τουρκία.
billpeppas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 λοιπόν για την Ξάνθη... Η αναβάθμιση του δικτύου του πολυτεχνείου έχει προγραμματιστεί για αρχές Σεπτεμβρίου (ή μόλις ολοκληρωθούν τα καινούργια κτήρια που χτίζονται). Σίγουρα τα 30GBps ακούγονται πολλά αλλά η Ξάνθη θα αποτελεί πλέον κομβικό σημείο για τηλεποικοινωνίες για Ελλάδα(Αιγαίο)/Βαλκάνια/Τουρκία. Εξακολουθεί να ακούγεται/είναι αστείο. 30GBPS όχι κομβικό σημείο της Ελλάδας...ούτε το 2050 δεν θα έχουμε. Δεν έχω υπόψιν μου τα σχέδια επί του κορμού της Ελλάδος, αλλά 30GBPS εξ ουρανού και μάλιστα στην Ξάνθη είναι απίθανο
antonisid Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 TEI Kritis sto tmima efarmosmenis pliroforikis kai polimeswn...An piasoume 7 kb/s euxaristimenoi tha maste!!!!:)To megalo kommati tis pitas(Bandwidth) gia tous ligous(Admins) kai to mikro gia tous pollous... Opios katalave katalave!!!
DrFreeman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 ούτε το 2050 δεν θα έχουμε. Eντάξει μη γινόμαστε και υπερβολικοί...εδώ στα δίκτυα και το χώρο του ΙΤ γενικότερα δε μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει σε 10 χρόνια κι εσύ λές για το 2050; Πάντως σίγουρα τα 30Gbps δεν ισχύουν, συμφωνώ σε αυτό. Μάλλον πρόκειται για αναβάθμιση της Ξάνθης από 34Mbps σε 1Gbps και κάπου παίχτηκε σπασμένο τηλέφωνο, that's all...
sugoruyo Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Εμείς στην Αθήνα πάντως σε ώρες μη αιχμής κατεβάζουμε από FTP ένα cd ubuntu (700mb) σε λίγο κάτω από ένα λεπτό. Δηλαδή είμαστε κοντά στα θεωρητικά transfers του 1Gbps που έχουμε στη σχολή μας. Με τα επαρχιακά ιδρύματα το πρόβλημα είναι η απόσταση από τα κοντινότερα κέντρα του ΟΤΕ όπου βρίκσεται ο τερματικός εξοπλισμός. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται δεν είναι και τόσο καλές σε μεγάλες αποστάσεις. Η καθηγήτριά μας των Δικτύων [που ασχολείται με αυτά τα θέματα στο ΕΔΕΤ] μας ενημέρωσε ότι το καλοκαίρι -όταν με το καλό λήξουν οι καταλήψεις- υπάρχει σκοπός σε αρκετά ιδρύματα να αναβαθμιστούν οι γραμμές. Πιο συγκεκριμένα στο ΤΕΙ-Θες θέλουν να προσθέσουν σε ότι έχει τώρα μια γραμμή 1 Gbps και πιθανότατα άλλη μία στο ΤΕΙ-Αθ. Αυτά με κάθε επιφύλαξη. Μιλάμε για προθέσεις πάντα που εκφράζονται ανεπίσημα από ανθρώπους του ΕΔΕΤ. Καλή μας τύχη...
MoUCLAs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 re paidia ti lete twra.. to ap8 oloklhro exei 1 me 5GBps..analoga me thn kinhsh!
DrFreeman Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 re paidia ti lete twra.. to ap8 oloklhro exei 1 me 5GBps..analoga me thn kinhsh! huh? Τι πάει να πει ανάλογα με την κίνηση; Δεν μπορεί να είναι δυναμική η σύνδεση....κι απ'όσο ξέρω (από την τοπολογία του ΕΔΕΤ που έχω) το ΑΠΘ έχει 1Gbps σύνδεση με Αθήνα.
geoastrix Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 To 1994 .....! στη πρώτη νησίδα του ΑΠΘ (φυσικό) κατέβαζες σελίδα ,ανάλογα με το "βάρος" της απο 10 λεπτά ως 2,5 ώρες (αν άντεχες)...κοίτα που φτάσαμε ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ .Στα dial-up που μας έδινε το 1995 με 17άρι modem ,αφου έβγαζες γραμμη σε 2-3 ώρες κατεβαζες μεχρι και με 10-20 bytes/sec (σας ζάλισα με την ταχύτητα Αυτά ..έτσι για την εξέληξη
neperios_1984 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 oi simerines genies den ektimoun tis taxitates sindeseis mas... mono enas pou katevaze palia ena tragoudaki se mia mera kai xairotan mporei na ektimisei ta simerina dedomena... PS: Plaka kano. Den ftanei pou genika eimaste pio piso apo olous se ipodomi kai oxi mono, ta plironoume kai akriva. To geant2 den ksero an exei oloklirothei akoma pantos vlepo oti exoume 20GB san xora. Auto fantazomai afora kirios ta panepistimia ktl ktl.
DrFreeman Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 oi simerines genies den ektimoun tis taxitates sindeseis mas...mono enas pou katevaze palia ena tragoudaki se mia mera kai xairotan mporei na ektimisei ta simerina dedomena... PS: Plaka kano. Den ftanei pou genika eimaste pio piso apo olous se ipodomi kai oxi mono' date=' ta plironoume kai akriva. To geant2 den ksero an exei oloklirothei akoma pantos vlepo oti exoume 20GB san xora. Auto fantazomai afora kirios ta panepistimia ktl ktl.[/quote'] Aφορά πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα (βλέπε Δημόκριτος, Αστεροσκοπείο, κλπ) και τα σχολεία.
NKod Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 TEI Kritis sto tmima efarmosmenis pliroforikis kai polimeswn...An piasoume 7 kb/s euxaristimenoi tha maste!!!!:)To megalo kommati tis pitas(Bandwidth) gia tous ligous(Admins) kai to mikro gia tous pollous... Opios katalave katalave!!! 7?!?!?!?!?!??! EFTA?!?!?!?!?!?!?!?!? EFTAAAAA??!?!?!!? AAAAAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXA an itan 7 tha eniotha oti eixame ADSL se sygkrisi me tis pragmatikes taxytites...paidia prin tis 9 to prwi pou anoigoun ta grafeia twn proanaferthentwn pianoume 120-150kb (to exw zhsei)... me to pou patisei to roloi 9???? 120-150 BYTE...oxi kb..exw kai screenshots opoios thelei TRELH katastash
DrFreeman Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Mια από τα ίδια και στην Καβάλα. Το μάθαν το κόλπο οι "υπεύθυνοι"...
MoUCLAs Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Συγκεκριμενα λεει και στο σαιτ του απθ : "Το ΑΠΘ αυτή τη στιγμή συνδέεται με το υπόλοιπο INTERNET μέσω του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ή GRnet), το οποίο είναι το δίκτυο της Γεν. Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας, με 2 γραμμές: κύρια γραμμής τεχνολογίας Gigabit Ethernet (εύρους ζώνης 1 Gigabit/second (Gbps)) και εφεδρική (backup) γραμμή εύρους ζώνης 4 Megabits/second (Mbps), η οποία λειτουργεί μόνο σε περίπτωση βλάβης της κύριας γραμμής." Παιδες εκανα λαθος και ειδα το Μbit σαν Gigabits.. ο νυστικος καρβελια ονειρευεται.. αυτες τις μερες ειμαι με μια απλη isdn και εχω χαζεψει.. απο τα σαλόνια στα αλώνια.....χιχι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.