Προς το περιεχόμενο

Προβλημα... κολλαει στο P.O.S.T....

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά οπτικά δεν βλέπω κάποια τρελή διαφορά τη μόνη αριθμητική διαφορά την βλέπω σε benchmarks μνημών π.χ everest, sysandra. Super pi (Cpu Κ μνήμες) όπως κ να το κάνεις άμα έχεις πιο γρήγορες μνήμες (χαμηλά timings) σε μεγαλύτερο fsb η απόδοση του pc γενικότερα αυξάνεται...

Δημοσ.

Να ρωτήσω βρε παιδια...

Μες την εβδομαδα είχα παει Αθήνα και έκανα την κλασική μου βόλτα στην Στουρναρη.. Μπήκα και στο νέο κατάστημα Multirama Extreme και κοιτουσα τα ανοιχτα μηχανακια με το τζαμι στο πλαι που δουλευαν.. Παρατηρησα οτι οι μνήμες ήταν σε όλα τα PC στο ίδιο χρώμα slot, σε κάποιες μητρικες 1-2 slot, σε άλλες 1-3. Ρωτάω και καποιον του μαγαζιου και μου λέει ότι για να δουλεύει το dual channel πρεπει τα 2 dimακια να είναι στα slot του ιδιου χρωματος και αυτό ισχύει σε όλες τις μητρικες.. Θυμηθηκα ότι στην δική μου μητρική (MSI K8N Neo4 Platinum) ίδιου χρώματος ήταν 1-3, 2-4, αλλά εγώ είχα τα dimm στο 1-2..

Παραξενευτηκα γιατι είχα συμβουλευτεί το manual περυσι που έκανα την εγκατασταση, αλλά λεω ότι τελικά πρέπει να έκανα λάθος και έτσι τόσο καιρο δεν δουλευα dual channel.

Κοιτώντας τώρα πάλι το manual της MSI βλέπω ότι όντως τα slot εχουν ως εξής:

1 GREEN (Ch A), 2 PURPLE (Ch B), 3 GREEN (Ch A), 4 PURPLE (Ch B)

Παρ' όλα αυτά γράφει ότι το dual channel δουλεύει στις εξής 3 περιπτώσεις: έχοντας γεμίσει τα slot 1-2, 2-4 και 1-2-3-4. Το οποίο μου φαίνεται αρκετά παράξενο..

Τι λέτε;

Δημοσ.

Αφου ανοιξε τελικά το PC (βλεπε ποστ 1) και τελικα είδε και τη συστοιχία με τους 2 200αρηδες, δεν έβλεπα τον τρίτο δίσκο (250GB). Το άφησα να το ψαξω αργότερα καθως έφυγα και 3 μερες για Αθήνα.

Χτες προσπάθησα να τον δω και αυτόν αλλά δεν κατάφερα τίποτα...

Η μητρική έχει 2 RAID Controlers, έναν της Nvidia και έναν της Silicon Image.. Οπότε έχει και 2 Setup.. Τον τρίτο δίσκο τον έχω πάνω στον Nvidia μαζί με τους άλλους 2. Μέσα από το αντίστοιχο Setup μπορώ να δω μόνο τo Array List το οποιο μου δείχνει μόνο τους δίσκους που είναι σε συστοιχίες, δηλ τους άλλους 2. Αν επιλέξω New Array μου δείχνει το δίσκο αλλα με σκοπο να τον βάλω σε μια νε α συστοιχία..

Δεν βλέπω από καπου αλλου να μπορώ να τον ενεργοποιήσω..... :confused:

Σημειωτέων, τωρα πρόσεξα ότι είναι συνδεμενος στο SATA 4 βυσμα με το 3 αχρησιμοποίητο και τα 1 και 2 για τους άλλους 2 δίσκους...

Δημοσ.

Τελικά όσον αφορά το dual channel της μνήμης τα είχα σωστά... Αντίθετα με όλες τις άλλες μητρικές, για να δουλεύει το dual channel, πρέπει να έχεις στα dimακια σε διαφορετικό χρώμα slot...

Το είδα με το cpu-z...

Δημοσ.

Με τις μνήμες είσαι οκ σίγουρα!!Και μένα έτσι δουλεύουν dual με την MSI...

Για να δεις το 3 δίσκο έχεις 2 επιλογές:

Αν δεν τον θέλεις σε κάποιο array απενενεργοποίησε το raid από το Bios για το κανάλι του μόνο, οπότε θα στον δει κανονικα!!

Να τον βάλεις στο υπαρχον array απτη στιγμή που είναι raid0 δεν γίνεται χωρίς να το χαλάσεις!!!Σε καμία περίπτωση μην πειράζεις το raid0!!!

Εναλλακτικά, αν κρατήσεις τις ρυθμίσεις σου ως έχουν κάνε 1 νέο array όπου θα έχεις το δίσκο μόνο του ως JBOD (επιλογή spanning, το μόνο raid level που δέχεται 1 δίσκο μόνο του!). Το JBOD δεν είναι raid ουσιαστικα,είναι απόλυτα ασφαλες,δεν σου προσφέρει τπτ βέβαια σε ταχύτητα...Σαν να έχεις το δίσκο μόνο του, το ίδιο πράγμα ακριβώς!!Οι 2 επιλογές είναι ισοδύναμες δηλ!!

Αν είναι ενεργοποιημένο το raid σε 1 κανάλι αλλά ο δίσκος δεν συμμετέχει σε κάποιο array δεν τον βλέπεις, είναι απόλυτα λογικό!!!

PS:δεν σε πειράζει που το κανάλι 3 είναι άδειο!!Αυτά είναι εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους!!Τα γεμίζεις όπως θες!!

Δημοσ.

Τελικά ήταν πολύ εύκολο, αλλά δεν το σκέφτηκα...

Ακολούθησα την πρώτη λύση που είναι και η πιο σωστή.

THANKS Draculina... :-D :-D :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...