MasterX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Έχω το παρακατω μηχάνημα... - AMD ATHLON 64 3000+ VENICE SOCKET 939 BOX - MSI K8N Neo4 Platinum - GEIL GE1GB3200BHDC VALUE RAM 1024MB PC3200 400MHz DUAL CHANNEL KIT - LEADTEK WINFAST PX6600 GT TDH Extreme - 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID0 stripping) - SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200rpm SATA - PLEXTOR DVD PX-130A 16X50 ATAPI BULK BLACK - NEC DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BLACK - HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK - ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER - MICROCOM INPORT HOME /M PCI V.92 56K BULK - CREATIVE SOUNDBLASTER AUDIGY - SONY TRINITRON G220 17'' CRT Το μεσημερι το ανοιξα για λιγο.. Το απόγευμα που πηγα να το ξανανοίξω, κολλάει σε μια εισαγωγική "εικόνα" που βγάζει η μητρική και γραφει "Platinum" με μεγάλα γραμματα και στο κάτω μέρος της οθόνης γραφει "Press <Tab> to switch to POST or <Del> to run BIOS Setup". Η μητρικη έχει 4 ενδεικτικα led σε ένα λαμακι στο πισω μερος του PC (πολύ άβολο) και τα οποια μου δειχνουν συμφωνα με το manual στη συγκεκριμενη περιπτωση: "Testing Base and Extended Memory Testing base memory from 240K to 640K and extended memory above 1MB using various patterns" Λογικά μου φαίνεται σαν προβλημα μνημης και ετσι δοκιμασα τα 2 modules, 1 προς 1 και στα 2 πρωτα slot που ήταν τοποθετημενα.. Τελικα ομως δεν καταφερα τιποτα λες και εχουν χαλασει και τα σιμακια... Τι προτεινετε;
MasterX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Παιδια δωστε μου τα φωτα σας γιατι δεν βλεπω να βγαζω ακρη... Ψαχνοντας και στο manual σημερα ειδα ότι έκανα και μια μ@λ@κία...:-| Δοκιμαζοντας ένα ένα τα dimακια, τα έβαλα και στο slot 2 (το καθένα μονο του) ενώ στο manual έχει μια σημείωση που λέει: "Always insert the memory modules into the GREEN (1, 3) slots first, and it is strongly recommended not to insert the memory modules into the PURPLE (2, 4) slots while the GREEN slots are left empty" Πράγμα που έκανα εγώ... Το ειχα διαβασει αυτο στο manual όταν ειχα παρει τη μητρικη πριν ένα χρόνο, αλλά που να το θυμάμαι....
MasterX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δεν έκανα.. Τωρα κοιταω το manual αλλα δεν βρισκω πως κανεις reset to bios. Εχει ένα Clear CMOS Button πανω στη μητρικη.. Τελικα, μαλλον αυτο πρεπει να ειναι γιατι δεν βλεπω κατι άλλο σχετικο..
MasterX Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Το δοκιμασα και αυτο.. δεν εγινε τιποτα.. Και ότι δεν ειχα χρονο για ψαξιματα.. Τι αλλο προτεινετε να δοκιμασω στη συνεχεια; Ελπιζω αυριο το μεσημερι να εχω λιγο χρονο..
Stratos2004 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Φιλε μου πρωτα απ' ολα τα Dimmακια μνημης που εχεις παρει ( GEIL GE1GB3200BHDC ) ειναι BH5 που σημαινει πως για να "δουλεψουν" πρεπει να βαλεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2.8VDimm ( αλλιως η μητρικη σου αδρανοποιειται ) . Υστερα παλι το επιθυμητω VDimm ( 2.8 ) ειναι το οριακο που σου προσφερεται απο την μητρικη σου .... οποτε ειναι και κακη επιλογη τοτε να βαλεις BH5 μνημες. Ξεκινησε να βαλεις καποιο δανεικο Dimmακι μνημης απο κανα φιλο εκτος απο BH5 και δοκιμασε ,λεγοντας μας τα αποτελεσματα.
MasterX Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Stratos σημερα δεν ειχα χρονο καθόλου να το ψαξω..Ελπιζω αυριο.. 2.8 εννοεις Volt? Δεν ξέρω τόσες λεπτομέρειες περί μνήμης... Το θέμα είναι ότι δούλεψε για ένα χρόνο έτσι και τώρα το παρουσίασε ξαφνικά..
DarkKnight Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 sorry βρε strato αλλά εδώ λέει http://www.geil.com.tw/portal/product_400_tv_dc.php πως οι μνημούλες παίζουν στα 2.55-2.65 volts πως είναι δυνατόν να δουλεύουν στα 2.8 ?(ίσως λέω κ παπάτζα, δεν γνωρίζω ακριβώς) Επίσης μιας κ είναι εδώ οι συγκεκριμένες μνήμες που θέλω να πάρω θαθελα να ρωτήσω αν είναι συμβατές με Αsus A7N8X-E Deluxe Ultra 400 με το nForce 2 απάνω κ που μπορώ να το διαπιστώσω αυτό?
DarkKnight Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Τελικά είπα παπάτζα οι μνήμες αυτές πάιζουν από 2.55V, αλλά επειδή είναι BH-5 στα υψηλότερα volts μαμάνε οπότε τα timings των μνημών κατεβαίνουν πολύ... αλλά πάλι άτοπο αυτό που λες διότι δεν είναι αναγκαίο να πάιζουν από τα 2.8V κ άνω, εδώ στην δικιά μου μητρική τα dimmάκια τα έχω στα 2.8V που είναι κ 2 γενιές πίσω πόσο μάλλον το σηκώνει στην mobo του master-x. Aς διορθώσει κάποιος πιο σχετικός με το θέμα...
MasterX Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Παιδιά ακούστε... Πάω να ανεβάσω την κεντρική μονάδα και να την βάλω πάνω στο γραφείο μου για να αρχίσω να ξηλώνω πράγματα και να βρω το φταίχτη.. Βλέπω στο πλάι του μονιτορ στο USB HUB που ενα Bluetooth USB Dongle της Gigabyte, που είχα συνδέσει την τελευταία φορα που ανοιξε το PC και το ειχα ξεχάσει πάνω (ποτε δεν το εχω μόνιμα συνδεμένο, το βαζω μόνο όταν θέλω να μεταφέρω κάτι απο κινητό που δεν έχω κάποιο καλώδιο). Ας το βγάλω λεω και ας κάνω μια δοκιμη πριν αρχισω να ξηλώνω.. Και όπως καταλαβαίνετε το PC άνοιξε!!! Όμως επειδή έκανα Reset στο BIOS μου βγαζει "A disk read error occured".. Κάτι παίζει με το RAID controler μάλλον... Βλέπει τους δίσκους, αλλά όχι την συστοιχία μου φαίνεται. Stratos για δώσε τα φωτα σου μην κάνω καμια μ@λ@κία και δεν μπορώ μετα να μπουτάρω από την συστοιχία... Φοβάμαι μην χάσω τα δεδομένα μου!!
Draculina Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 τι raid εχεις??? ειδες οτι τα καναλια ειναι ενεργοποιημενα??αν κανεις reseτ το raid ειναι disabled μετα...(και γω msi εχω...) δες και το boot sequence, και με ποια σειρα bootαρει τους δισκους αν εχεισ πολλους (η πολλα arrays), και αυτα τα αλλαζει... αφου ελεγξεις αυτα μπες στο bios του raid, σου βλεπει το array οπως ήταν πριν?? (πχ stripping...) αν σου βλέπει μόνο τους δίσκους όπως λες το πιθανότερο απλά να είναι disabled τα καναλια...
MasterX Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 - 2x SEAGATE BARRACUDA ST3200826AS 200GB 8MB 7200rpm SATA (σε RAID0 stripping) - SEAGATE BARRACUDA 250GB 7200rpm SATA θα το κοιταξω σε λιγο..
MasterX Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Τελικα το βρήκα! Απλό ηταν .. Ηθελε μεσα απο το BIOS.. Και νομιζα οτι το ειχα ενεργοποιησει.. ολα ΟΚ.. Βεβαια δεν εβαλα το δευτερο dimακι ακομα, αλλα νομιζω αυτο δεν εχει να κάνει.. Ευχαριστω όσους βοηθησαν...
DarkKnight Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2006 Επίσης μιας κ είναι εδώ οι συγκεκριμένες μνήμες που θέλω να πάρω θαθελα να ρωτήσω αν είναι συμβατές με Αsus A7N8X-E Deluxe Ultra 400 με το nForce 2 απάνω κ που μπορώ να το διαπιστώσω αυτό? Απλώς για την ιστορία οι GE1GBPC3200BHDC είναι απόλυτα συμβατές με την εν λόγω μητρική κανένα πρόβλημα με timings 2-3-3-5 στα 190ΜHz κ 2.6v... Πάμε για παραπάνω...
MasterX Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 DarkKnight, εννοείς ότι την εχεις κανει overclock? Αξίζει τον κόπο? Πόσο κερδίζεις? Εχεις δει κάποια αναφορα στις συγκεκριμένες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.