tromeros dennis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 καλησπερα! το σκηνικο ειναι το εξεις: εχουμε 3 pc. το 1 εχει σηνδεση κατ ευθειαν στο μοντεμ. Τα αλλα δυο, εχουνε σηνδεση μεσω ενος hub στο μοντεμ. τα pc εχουν προσβαση το ενα στο αλλο, δλδ το lan δουλευει. το προβλημα ειναι μονο οτι το λαν δουλευει μονο στα pc που ειναι στο ιντερνετ. το προβλημα ειναι προβλημα, επειδη μονο δυο pc μπορουν να μπουν ταυτοχρονα στο ιντερνετ. το τριτο δεν μπαινει οσπου να βγει ενα. -κατι με το isp μου θα παιζεται... δεν ξερω. τωρα η ερωτηση μου: πως θα καταφερω να φτιαξω ενα λαν που να μην ειναι απαραιτητο;;;
mvar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 πολυ γενικα αυτα που λες. Καταρχας πες μας τι συνδεση εχεις. DSL? Dialup? Οταν λες modem, εννοεις το εχεις επανω στο pc1 και με internet connection sharing το μοιραζεις στους αλλους υπολογιστες; Επισης τι xp χρησιμοποιεις, pro/home;
tromeros dennis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 εχεις δικαιο! εχω DSL συνδεση μεσο ενος DSL μοντεμ που εκει συνδεονται τα pc οπως ειπα. επισης και τα τρια pc εχουν xp pro με sp2.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 dsl modem pou to mirazeis me internet connection sharing exeis?gia mena an exeis auto kane to pio aplo sto euato sou gia doro.pare ena router me 4 ethernet pano kai kotsare kai ta 3 pc ekeipano na pezoun to kathena autonoma .
tromeros dennis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 εχω ηδη ενα μοντεμ με 4 ethernet (και 1 usb). αλλα λογο αποστασεως, δεν μπορω να τραβιξω δυο καλοδια εκει απο τα δυο αλλα pc, και γι αυτο εχω το hub. αλλα και που ειχα τρεια pc κατ'ευθειαν στο μοντεμ εναν καιρο, παλη εχει το ιδιο προβλημα...
djgenesis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Zwgrafise to se ena word, kai steile mas thn arxitektwnikh sou me oles tis rythmiseis/ip/dns/gtq kai 3anakane post. Egw toulaxiston den mporw na katalabw giati to kaneis toso poluploko.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 tote router ixes.kanonika ola ta pc mpenoun sto internet tautoxrona .kane kalitera sxedio kai ligo periliptiko opos ipe o genesis giati alios ....
tromeros dennis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 >arketa eidate < να και το αρχιτεκτωνικη μου χρειαζοσαστε καποιες επιπλεον πληροφοριες;;;
djgenesis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Pws einai dynaton na exeis duo diaforetikes IP se ayta ta mhxanhmata? To DSL modem ti IP exei ? Ta PC1 , 2 , kai 3 ti alles rythmiseis exoun ? Kane dhladh ena IPCONFIG kai pes mas ti exoun gia DNS kai gateway ta mhxanhmata pou einai sto hub kai ayto pou einai mono tou. An kai fantazomai oti gia na doulepsoun ta PC2 kai PC3 taytoxrona, prepei na baleis gia DNS kai GTW thn IP tou router sou (opws exeis dei3ei esy MODEM) P.S. mhn deixneis oloklhres tis e3wterikes IP sou. Ekana Ping kai Scan sto mhxanima sou kai phra reply. Allos mporei na kanei kati polu perissotero epiblabes....
DungeonaS Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 giati den vazeis kai to pc1 eanw sto switch kai na doseis san GW thn ip tou modem sou ? emena pantos mou fenete to pio aplo pou mporeis na kaneis
tromeros dennis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Pws einai dynaton na exeis duo diaforetikes IP se ayta ta mhxanhmata? δεν εχω ιδεα για network κλπ :? To DSL modem ti IP exei ? Ta PC1 ' date=' 2 , kai 3 ti alles rythmiseis exoun ? Kane dhladh ena IPCONFIG kai pes mas ti exoun gia DNS kai gateway ta mhxanhmata pou einai sto hub kai ayto pou einai mono tou. [/quote'] pc1 (μονο του) >arketa eidate < pc2 (στο hub) >arketa eidate < pc3 (στο hub) >arketa eidate < P.S. mhn deixneis oloklhres tis e3wterikes IP sou. Ekana Ping kai Scan sto mhxanima sou kai phra reply. Allos mporei na kanei kati polu perissotero epiblabes.... μη το λες δυνατα και σε ακουσουν αλλοι που εχουν κακους σκοπους :oops: κανονικα το zone alarm security suite το εχω για να μη γηνονται τετοια πραγματα' date=' ουτε απαντηση σε ping... την παπια θα κανει το zone alarm... giati den vazeis kai to pc1 eanw sto switch το pc1 ειναι μονο του, επειδη ενα αρκετα μακρια απο τα αλλα, και για να μη τραβαω δυο καλοδια για τα αλλα, εβαλα το hub χρειζοσαστε καποιες επιπλεον πληροφοριες. (νομιζω εδειξα πολυ ip παλη...)
mvar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 γκμουχ!! αυτο το πραγμα με τις 3 διαφορετικες public ip πρωτη φορα το βλεπω σε home network..!! λοιπον σε καθε pc ανοιξε το καταραμμενο network connections και σβησε τελειως απο μεσα (disable, delete δεν ξερω, οτι να'ναι) οτιδηποτε ΔΕΝ εχει σχεση με local area network , την τοπικη σου συνδεση δηλαδη - αυτο περιλαμβανει καταχωρησεις για tunel, bridge και αλλα κουλα επειτα δες τι IP στο τοπικο σου δικτυο εχει το MODEM. Αναλογα την IP που εχει το modem, βαζεις IP στα υπολοιπα PC. Προσεχε, την διευθυνση του modem στο ΤΟΠΙΚΟ δικτυο, και οχι στο internet. (θα ειναι κατι που αρχιζει απο 10.χ.χ.χ ή 192.168.χ.χ ή 172.16.χ.χ ) Τωρα, ανοιξε το local area connection properties -> tcp/ip properties -> και βαλε μονος σου IPs στο καθε pc αντιστοιχα. Τα υπολοιπα θα ειναι ιδια: subnetmask 255.255.255.0, default gateway -> η IP του modem, DNS -> την DNS του Provider σου. Πες μας τι provider εχεις να σου πουμε dns.. Εαν το modem εχει DHCP, μπορεις απλα να τα βαλεις ολα στον αυτοματο..
tromeros dennis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 στο network connections ολα εχουν μονο το lan connection και το internet. που βλεπω το ip του μοντεμ, εκανα ipconfig αλλα δεν διακρεινω πουθενα που να εμοιζε με μοντεμ, δες αν θες στα πανω screenshot το pc2. οσο για τα tcp/ip properties, εχω βαλει ηδη σε καθε pc 192.168.3.Χ οσο για provider, ειμαι γερμανια, εχω HanseNet η Alice, μια το λενε ετσι μια αλλιος. απο'τι βλεπω στο ipconfig /all το DHCP ειναι παντου inactive...
tromeros dennis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 δεν ειπαρχει ελπιδα να τα καταφερω ρε παιδια;;;
citizen Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Οι εικονες απο το ipconfig μπερδεψαν περισσότερο , γιατί προφανως παρθηκαν διαφορετικες χρονικες στιγμές ή εχεις συνδεση με αρκετες public ip Στο δια ταύτα : Γραψε μας μάρκα και μοντέλα hub και modem μπας και βγαλουμε άκρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.