red7genius Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Πιστεύω πως ειναι το καλυτερο adventure και ισως το καλύτερο παιχνίδι... Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας... Kate Walker&Oscar for ever!!
silencer51 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Καλό το Broken Sword, αλλα με τίποτα το καλύτερο adventure ever... Προτείνω κάποιο απο τα SCUMM-based παιχνίδια της Lucasarts (π.χ. Monkey Island series)...
Marcos_Aurilius Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Πριν γυρίσουμε σε flame, να συμφωνήσω πως τα Broken Sword I ("From the makers of Lure of the Temptress and Beneath a Steel Sky comes a brand new adventure of epic proportions...") και Syberia I ήταν εξαιρετικά adventures... (δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις συνέχειές τους). Σε πολύ-πολύ υψηλό επίπεδο κινήθηκαν τα Riven και Myst IV: Revelation...
red7genius Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Εμένα δεν με ενθουσιασαν ιδιαιτερα...Δεν ξερω αλλα τα Syberia μου φαινονται εξαιρετικα...
red7genius Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Ελπιζω να βγει και μια τριτη συνεχεια....
planetman Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Τρίτη συνέχεια του Syberia; Μα αφού τελείωσε η ιστορία!!!
Arioch79 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Έβγαλε το Paradise ο Benoit Sokal, αλλά δεν έχω ακούσει πολύ ενθουσιώδεις κριτικές. Θα περιμένω όμως ετυμηγορία Τσουρινάκη πρώτα. Οι περισσότεροι game reviewers ξένων sites ξέρουν να κρίνουν adventures όσο οι Έλληνες κριτικοί κινηματογράφου ξέρουν να κρίνουν ταινίες (καθόλου δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν). Τα Syberia δεν ήταν μόνο κορυφαία, αλλά ήταν και τα μόνα adventures που κατάφερα να τερματίσω χωρίς καμία βοήθεια! Α, και το καλύτερο adventure όλων των εποχών είναι το longest journey.
blueviper Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Όσο κι αν σέβομαι το γεγονός πως ο Τσουρινάκης καταπιάνεται με τα adventure πριν κι από την εποχή του The Pawn, έχω πάψει να εμπιστεύομαι προ πολλού την κρίση του, μια κι έχει την τάση να εξωραΐζει λίγο τα αρνητικά στοιχεία, προκειμένου να προωθήσει το ιδίωμα. Δεν το έχω παίξει το παιχνίδι, οπότε δεν έχω κι άποψη...προτιμώ όμως να εμπιστευθώ τη δική μου κρίση, όταν κι όποτε μου δοθεί η ευκαιρία.
Arioch79 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δε νομίζω ότι εξωραΐζει τα αρνητικά στοιχεία για να προωθήσει το ιδίωμα, όπως ισχυρίζεσαι. Πιστεύω αντιθέτως ότι είναι 100% έντιμος απέναντι στον εαυτό του όταν κάνει κάποια κριτική. Και 100% επαγγελματίας (αν πέσει στα χέρια σου το PC Master Ιουνίου, διάβασε το Adventure SOS και θα καταλάβεις τι εννοώ). Σίγουρα δε θα πάω να το πάρω με κλειστά μάτια αν το προτείνει Τσουρινάκης, απλά τόσο καιρό που τον διαβάζω καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοεί με τις κριτικές του και μπορώ από τα λεγόμενά του να "εξάγω" τις πληροφορίες που χρειάζομαι.
blueviper Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Προφανώς και δε θα συμφωνήσουμε...τον Τσουρινάκη τον διάβαζα από την εποχή του Pixel και τα αλήστου μνήμης text adventures. Έχω ξεχάσει πόσες φορές έχω δει κάτι αστείες βαθμολογίες >90%...άσε που δεν πιστεύω και σε αυθεντίες.
Arioch79 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Κι εγώ διάβαζα Τσουρινάκη από Pixel εποχή. Γι' αυτό και ξέρω πια ότι δεν πρέπει να κρίνω ένα review του βάσει της βαθμολογίας, αλλά βάσει των γραφομένων. Άλλωστε έχει μαλλιάσει η γλώσσα και του ίδιου να το λέει αυτό. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε όμως, γιατί μάλλον έχουμε φύγει αρκετά off topic.
DrFreeman Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Κι εγώ διάβαζα Τσουρινάκη από Pixel εποχή. Γι' αυτό και ξέρω πια ότι δεν πρέπει να κρίνω ένα review του βάσει της βαθμολογίας' date=' αλλά βάσει των γραφομένων. Άλλωστε έχει μαλλιάσει η γλώσσα και του ίδιου να το λέει αυτό.Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε όμως, γιατί μάλλον έχουμε φύγει αρκετά off topic.[/quote'] Συμφωνώ πως ο Tσουρινάκης έχει τρομερή πείρα στα adventures, ωστόσο δυσκολεύεται κατά τη γνώμη μου να δει το grand scheme της gaming σκηνής σήμερα, με αποτέλεσμα να θεωρεί πως μόνο στα adventures (κι εν μέρει στα RPGs) μπορεί να βρει κάποια πράγματα (ατμόσφαιρα, σενάριο, κλπ). Μου αρέσει παρόλα αυτά ο τρόπος που γράφει και διαβάζω τα άρθρα του πολλές φορές μόνο και μόνο γι΄ αυτό....
Arioch79 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές DrFreeman. Συμφωνώ απόλυτα. Για μένα λίγα παιχνίδια έχουν την ατμόσφαιρα του Max Payne ή των Silent Hill. Ξεφύγαμε τελείως τώρα από το thread όμως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.