Narayan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Θεωρώ την ταφή και στοιχείο πολιτισμού, όχι απαραίτητα κάτι που έχει σχέση με την εκκλησία. Δηλαδή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήσαν απολίτιστοι που έκαιγαν τους νεκρούς τους; Οποιαδήποτε διασύνδεση υπάρχει ανάμεσα στις έννοιες "ταφή" και "αξιοπρέπεια" έχει γίνει από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και μόνο.
gria-kat Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δεν είναι μόνο το οικονομικό σ'αυτή την ιστορία ρε παιδιά...Όπως και να το κάνεις η καύση είναι πολύ πιο αξιοπρεπές τέλος από την ταφή. Μπορεί να έχεις κάνει τα χίλια μύρια σημαντικά στη ζωή σου και καταντάς να σε τρώνε τα σκουλήκια και να σαπίζεις.Είναι έλεος αυτό το πράγμα! Οπότε' date='στάχτη και μπούλμπερη να γίνουν όλοι!!:-P[/quote'] Συμφωνώ απόλυτα. Και όταν μιλάμε για έξοδα να πούμε ότι όταν θάβεις κάποιον είναι μόνο για 3 χρόνια, διάστημα στο οποίο σχεδόν κανένα σώμα δεν έχει λίωσει, όπου αν αποφασίσεις να κάνεις εκταφή σε βάζουν σε ένα καρότσι αφού σε σπάσουν στα δύο και σε μεταφέρουν σε έναν ομαδικό τάφο όπου είσαι θαμένος κοντα στήν επιφάνεια για να λιώσεις πιο γρήγορα, εννοείται ότι και αυτή την ομαδική ταφή την πληρώνεις έξτρα. Αν όμως αποφασίσεις να μην κάνεις εκταφή στα 3 χρόνια για να μην περάσει αυτή την διαδικασία το σώμα του δικού σου για κάθε 6μηνο που θα κρατάς τον τάφο πληρώνεις. Και ας μιλήσουμε και για τα συναισθήματα όπου για παράδειγμα η μητέρα μου νιώθει ότι ο αδερφός μου (ο οποίος όταν πέθανε η μητέρα μου αγόρασε τον τάφο για 3,000,000δρχ) είναι στο νεκροταφείο μόνος του και έτσι πηγαίνει συνέχεια εκεί. Δεν είναι μαρτύριο αυτό?
mazda Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 ........ασε που θα εξαφανιστουν λογω καυσης και τα ζομπι...αυτο το σκεφτηκατε ;
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δηλαδή οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήσαν απολίτιστοι που έκαιγαν τους νεκρούς τους; Στοιχείο πολιτισμού μπορεί να αποτελεί και κάτι πιο σύγχρονο από τους αρχαίους ημών προγόνους. Μάλλον δεν με κατάλαβες, ή μπερδεύεις τις έννοιες στοιχείο πολιτισμού και απολίτιστος. Δεν σημαίνει φυσικά οτι ήταν απολίτιστοι..
Narayan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Στοιχείο πολιτισμού μπορεί να αποτελεί και κάτι πιο σύγχρονο από τους αρχαίους ημών προγόνους. Μάλλον δεν με κατάλαβες, ή μπερδεύεις τις έννοιες στοιχείο πολιτισμού και απολίτιστος[/i']. Δεν σημαίνει φυσικά οτι ήταν απολίτιστοι.. Ούτε φυσικά ισχύει πως αν μετά θάνατον με θάψουν θα μου έχουν φερθεί πολιτισμένα, ή κατ' εσένα, πως θα έχουν δείξει "στοιχεία πολιτισμού" (προσωπικά δεν μπορώ να διαχωρίσω τις δύο έννοιες). Όταν αυτουργός της διάλυσης του σώματος είναι η πυρά, τα "στοιχεία πολιτισμού" είναι απόντα, ενώ όταν αυτουργοί είναι οι παρασιτικοί οργανισμοί που τρέφονται από αυτό και η χρόνια διάβρωση, είναι παρόντα; Δεν καταννοώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Εννούσα φυσικά πως το θεωρώ στοιχείο πολιτισμού του τόπου μας. Μπορεί ή πυρά να είναι στοιχείο πολιτισμού κάποιου άλλου τόπου. Sorry αν δεν έγινα σαφής.
aliaser Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 παιδιά καλή η πύρα αλλά έτσι απορίπτουμε κάθε πιθανότητα να ξυπνήσει ο νεκρός !!!. Υπάρχουν αληθινές περιπτώσεις οπού έχουν ξυπνήσει νεκροί ή όταν ανοίχθηκαν οι τάφοι από μέσα είχαν γρατζουνιές απο τα νύχια από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ΖΝ να βγει έξω
The_Judas Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 παιδιά καλή η πύρα αλλά έτσι απορίπτουμε κάθε πιθανότητα να ξυπνήσει ο νεκρός !!!. Υπάρχουν αληθινές περιπτώσεις οπού έχουν ξυπνήσει νεκροί ή όταν ανοίχθηκαν οι τάφοι από μέσα είχαν γρατζουνιές απο τα νύχια από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ΖΝ να βγει έξω Με την πυρά όμως μπορεί να ξυπνήσει ο ΖΝ λόγω της υπερβολικής ζέστης και να σωθεί προτού συμβεί το μοιραίο!
gria-kat Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 παιδιά καλή η πύρα αλλά έτσι απορίπτουμε κάθε πιθανότητα να ξυπνήσει ο νεκρός !!!. Υπάρχουν αληθινές περιπτώσεις οπού έχουν ξυπνήσει νεκροί ή όταν ανοίχθηκαν οι τάφοι από μέσα είχαν γρατζουνιές απο τα νύχια από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ΖΝ να βγει έξω Δηλαδή με την ταφή πως δεν απορίπτουμε την πιθανότητα να ξυπνήσει ο νεκρός, αν ξυπνήσει δήλαδη και είναι 3 μέτρα κάτω από το έδαφος ποιος θα τον ακούσει να τον βγάλει?
BIAP Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2006 Eνας απο τους λογους που επικρατησε απο παλαιοτερες εποχες να ξενυχταμε τον νεκρο [να αφηνεται δηλαδη καποιο περιθωριο χρονου μεχρι την ταφη] ηταν και καποια πιθανη νεκροφανεια. Σημερα υπαρχουν ελεγχοι και ιατροδικαστικο πορισμα ωστε να αποφευγεται το φαινομενο, το οποιο παρεπιπτοντως δεν ειναι και ο,τι πιο συχνο.
antreaslam Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Εννούσα φυσικά πως το θεωρώ στοιχείο πολιτισμού του τόπου μας. Μπορεί ή πυρά να είναι στοιχείο πολιτισμού κάποιου άλλου τόπου. Sorry αν δεν έγινα σαφής. μα η πυρα ηταν στοιχειο πολιτισμου και αυτου εδω του πολιτισμου,για χιλιαδες χρονια,μεχρι να επικρατησει η χριστιανικη θρησκεια και να ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ταφη... και μιλαω τοσο πολυ υπερ της πυρας, για τον απλουστατο λογο οτι με ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ η εκμεταλλευση του πονου των ανθρωπων απο την εκκλησια κ τους υποτιθεμενους λειτουργους της...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 [...'] με ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ η εκμεταλλευση του πονου των ανθρωπων απο την εκκλησια κ τους υποτιθεμενους λειτουργους της... Δεν είναι απόλυτα ακριβές αυτό. Δεν είναι η εκκλησία ή οι λειτουργοί της που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, είναι όλα τα "παρασιτικά" επαγγέλματα που συνδέονται με την ταφή: λουλούδια, φέρετρα και στολισμός νεκρού, μάρμαρα, τάφος, καφενείο κλπ. Όλα αυτά συνθέτουν την εκμετάλλευση, η επίσημη εκκλησία είναι ένα μικρό κομμάτι της εκμετάλλευσης. Το πλέον απλό είναι να υπάρχει επιλογή ανάλογα με το τι επιθυμεί ο καθένας ή με το τι επιθυμεί η οικογένεια του νεκρού (αν αυτός δεν έχει εκφράσει επιθυμία). Ο διαχωρισμός σε χριστιανούς και... λοιπούς είναι βλακώδης. Αν ένας χριστιανός επιθυμεί την καύση, είναι δικό του θέμα (και της εκκλησίας του) το πώς θα κριθεί μετά θάνατον - όχι της πολιτείας. Πρέπει δηλαδή ευσεβείς χριστιανοί να δηλώνουν... αθεΐα για να καούν; Τι ηλιθιότητα είναι αυτή; :evil: Άλλωστε το δόγμα της εκκλησίας δεν νομίζω να απαγορεύει την καύση. Αυτές οι ερμηνείες έχω την εντύπωση ότι δίνονται από τους λειτουργούς της εκκλησίας που ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα κείμενα...
antreaslam Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 κατα βαση δε διαφωνουμε παρεδωσε! και ειδικα στο κομματι περι ΕΠΙΛΟΓΗΣ,συμφωνω 101% μαζι σου! το προβλημα ετσι κ αλλιως,δεν το εχω με την θρησκεια,αλλα με αυτους που ερμηνευουν τις γραφες της ΟΠΩΣ εκεινους τους συμφερει! κ για να μην ξεφευφω απο το θεμα του τοπικ πολυ,να πω οτι δε θελω ουτε να σκεφτω τους πρωτους 100,που θα εχουν αποφασισει να καουν ,τι θα συμβει...δε θα βρισκεται παπας να τους διαβασει (αν ειναι ΧΟ), θα ειναι μαζεμενα καναλια κ ολο το συναφι των παραεκκλησιαστικων οργανωσεων απεξω για να εμποδισουν την οικογενεια του νεκρου να βεβηλωσει(κατ αυτους)το σωμα του,συζητησεις επι συζητησεων με τον παπα τσακαλο και λοιπους στην τβ κλπ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 [...]το προβλημα ετσι κ αλλιως' date='δεν το εχω με την θρησκεια,αλλα με αυτους που ερμηνευουν τις γραφες της ΟΠΩΣ εκεινους τους συμφερει! [...'] Καλά, εδώ μάλλον διαφοροποιούμαι.
antreaslam Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2006 εεχχχμμμ....κοιταξε να δεις,αυτο ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα.... δηλαδη,κ εγω εχω προβλημα με τη θρησκεια,αλλα ομως,δεν ξερω αν θα ειχα προβλημα, αν μου παρουσιαζοταν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διδασκαλια του ανθρωπου Ιησου,κ το περιεχομενο της. Ισως, να με εβρισκε συμφωνο,ισως οχι! το ζητημα ειναι οτι η καταληξη ειναι ιδια! η θρησκεια ειναι πραγματι το οπιο του λαου... μονο κ μονο για αυτο, ειμαι στην "απεναντι πλευρα"! για να κρινω την θρησκεια αυτη καθαυτη,θα πρεπει πρωτα να μαθω ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αρχες της, οι οποιες εξαιτιας καποιων ανεγκεφαλων λειτουργων της,χαθηκαν στον χρονο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.