antreaslam Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 ομολογω οτι αυτο δεν το σκεφτηκα...δεν ειναι κακη η ιδεα του ποσοστου παντως... (σκεφτεστε εικονα? 3 κουστουμαρισμενοι διαπραγματευτες απο το κρατος, σε ενα τραπεζι με τον παρασκευαιδη κ 1-2 μητροπολιτες,να κανουν παζαρια??? σου δινω....20%....-οχι οχι,με σκοτωνεις, δε βγαινω σου λεω,καντο 48% να τα βρουμε-αντε,σου δινω 24% -κοιτα,με κατω απο 46% βγαινω στους δρομους με τα λαβαρα της αγιας σοφιας κ μαζευω υπογραφες....κλπ κλπ)!!!
MariaTs. Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 ..... μαρια...μπορεις να κηδευσεις δικο σου ανθρωπο, αν δεν καταβαλεις καποιο ποσο? η απαντηση ειναι οχι, τον αναλαμβανει η κοινωνικη προνοια, κ τον θαβει οπως κανει στους αστεγους. αρα λοιπον,εφοσον το οικονομικο φτανει στα ιδια επιπεδα, ειναι καθαρα πια θεμα επιλογης! Μα δεν είπα το αντίθετο. Απλά εννοώ ότι το κόστος μιας κηδείας εμείς το μεγαλώνουμε με το τι θέλουμε. Για παράδειγμα: δεν είναι υπερβολή να θέλεις να βάλεις την σορό σε φέρετρο από μαόνι με χρυσά χερούλια κλπ; Ο αποθανών πάει... φεύγει κι αυτό που του αρκεί είναι καμιά προσευχή να οδεύσει γαλήνιος εις τόπον χλοερόν! Δεν νομίζω ότι θα θέλει και το φέρετρο παρέα και τα στεφάνια και τις κορδέλες και τα λουλούδια! Στην δε καύση πάλι και θα πληρώσεις την όλη διαδικασία και τον ιερέα που μάλλον θα πρέπει να παρεβρίσκεται για επιβεβαίωση (παιδιά δεν γνωρίζω την διαδικασία της καύσης νεκρών και γράφω ότι περνά απ'το ακατοίκητο...) και βάλε και το ...σταχτοδοχείο! Αν το θες χρυσό ή ασημένιο! Λέω εγώ...
DrLo Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 1) Ο χωρος που καταλαμβανουν τα νεκροταφεια' date=' θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει δημιουργικοτερα, ως παρκα για τα παιδια (κρατωντας κ το πρασινο που τοσο αναγκη εχει η χωρα μας) [/quote'] Δε ξέρω τι θα γίνουνε τ αάλλα νεκροταφεία, αλλά αν κλείσει το 3ο προβλέπω νεά επέκταση του Village/Allou 2) Θα σταματουσαν τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσοδα των δημων ' date=' τα οποια εχουν ως αποτελεσμα να δημιουργουνται αντιπαραθεσεις ανουσιες για το ποιος τρωει τα περισσοτερα η τα λιγοτερα. [/quote'] Δε νομίζω, εκεί που σε γδέρνουνε για να σε θάψουνε, θα σε γδέρνουνε για να σε κάψουνε (ή ακόμα χειρότερα εκεί που πλήρωνες 4-5 για να κουβαλάνε στεφάνια να πληρώνεις άλλους 2 που θα κουβαλάνε ... πυροσβεστήρες ) 4) Η καυση των νεκρων' date='Ειναι πιο υγιεινη για την κοινωνια [/quote'] Όχι για το νέφος. (θα επιτραπούν οι diesel κηδείες στο λεκανοπέδιο τελικά ή όχι) 5) Δε χρειαζεται οσοι επιθυμουν καυση' date='να «στελνονται» τα πτωματα τους στον πιο κοντινο προορισμο (Ιταλια), και ετσι να εχουμε αυτη την εκροη χρηματων απο τη χωρα[/quote'] Συμφωνώ. Και όσοι θέλουνε να φουμάρουνε δε χρειάζεται να πηγαίνουνε στην Ολλανδία.
antreaslam Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 φυσικα κ ειναι υπερβολη! οτι γινεται σε αυτα τα θεματα,και σε οτι σχετιζεται με την εκκλησια,κατανταει υπερβολικο (ξερεις....200 ευρω για να αναψω τους πολυελαιους, 500 ευρω οι λαμπαδες ,20 ευρω ολοκληρο το μνημοσυνο κλπ κλπ)!!!συν την εκμεταλλευση που υφισταται η οικογενεια του αποθανοντος ΧΡΟΝΙΑ μετα το θανατο του!!!ακομα κ οικονομικα να το δουμε,εεε, η καυση συμφερει!!!
antreaslam Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 DrLo ...εκτος απο ειρωνια, θα μας κανεις την τιμη να μας πεις κ την αποψη σου? υγ: σας αφηνω...τα λεμε δευτερα (Αδειουχος γαρ)!!!
MsquitoPrincess Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δεν είναι μόνο το οικονομικό σ'αυτή την ιστορία ρε παιδιά... Όπως και να το κάνεις η καύση είναι πολύ πιο αξιοπρεπές τέλος από την ταφή. Μπορεί να έχεις κάνει τα χίλια μύρια σημαντικά στη ζωή σου και καταντάς να σε τρώνε τα σκουλήκια και να σαπίζεις.Είναι έλεος αυτό το πράγμα! Οπότε,στάχτη και μπούλμπερη να γίνουν όλοι!!:-P
zaxoys Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Φαντάζομαι βέβαια οτι οι περισσότεροι έχετε δει την γνωστή σκηνή στο "The Big Lebowski "
subdee Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δηλαδή σκέφτονται να ανοίξουν μαυσωλεία; Εγώ πάλι επειδή είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος δε θα το έκανα....
The_Judas Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δεν γνωρίζω την ισχύουσα νομοθεσία για το ζήτημα... είναι απαγορευμένη η καύση των νεκρών από το κράτος ή από την εκκλησία;
Cromb Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Και για όσους σκέφτονται τα λεφτά, με 200 ευρώ σας καίω στον χώρο σας (ξύλα-βενζίνη δικά σας). Το βαζάκι για τη στάχτη δώρο.
Kandinsky Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δεν γνωρίζω την ισχύσουσα νομοθεσία για το ζήτημα... είναι απαγορευμένη η καύση των νεκρών από το κράτος ή από την εκκλησία; Απ' όσο ξέρω η Ορθοδοξία δεν επιτρέπει την καύση...
guido Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Και είναι και πιο ένδοξο να καείς πάνω σε μια γαλέρα στη θάλασσα ενώ οι ξανθομαλλούσες Νορβηγίδες σου ψέλνουν ηρωικά μοιρολόγια για να σε συνοδεύουν στην είσοδό σου στη Βαλχάλα. έτσι έτσι
Physics_Rulez Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Καλή και η καύση, αλλά νομίζω πως είναι το τελευταίο πράγμα το οποίο πρέπει να σκεφτούμε για το γεγονός οτι Θα υπήρχαν περισσότερα πάρκα... μου φαίνεται αστείο. Θεωρώ την ταφή και στοιχείο πολιτισμού, όχι απαραίτητα κάτι που έχει σχέση με την εκκλησία. Δεν θα μου άρεσε πάρα πολύ το στιλάκι "κουτάκι με στάχτη πάνω από το τζάκι"... Θα έπρεπε σαν δικαίωμα να το έχει ο καθένας though...
hugelacky Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δεν είναι μόνο το οικονομικό σ'αυτή την ιστορία ρε παιδιά...Όπως και να το κάνεις η καύση είναι πολύ πιο αξιοπρεπές τέλος από την ταφή. Μπορεί να έχεις κάνει τα χίλια μύρια σημαντικά στη ζωή σου και καταντάς να σε τρώνε τα σκουλήκια και να σαπίζεις.Είναι έλεος αυτό το πράγμα! Οπότε' date='στάχτη και μπούλμπερη να γίνουν όλοι!!:-P[/quote']+1 και από μένα!
BIAP Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Καυση και πεταγμα της σταχτης, ουτε βαζακια, ουτε αναμνηστικα, ουτε μνημοσυνα. Τα εξοδα του κρεματοριου, και αντε γεια. Σιγα μην ασχολουμαστε με το σαπιοκουφαρι μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.