Προς το περιεχόμενο

Καύση νεκρών

antreaslam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωριζω οτι ειναι ενα θεμα που θα προκαλεσει...γιαυτο και το επελεξα!!!!

Ακουσα (δεν γνωριζω αν ειναι αληθεια),οτι ετοιμαζονται στο ΧΑιδαρι οι εγκαταστασεις οπου καποιος θα μπορει να ταφει αν το θελει.

Επισης, διαβασα (σε αρθρο,δε θυμαμαι ποιου,και δεν ορκιζομαι οτι ειναι αληθεια), οτι σε διαπραγματευσεις Χριστοδουλου με το κρατος, δοθηκαν καποια ανταλλαγματα στην εκκλησια, ωστε να το επιτρεψει.

Επειδη θεωρω ΑΔΥΝΑΤΟ να μην υπαρξουν αντιδρασεις απο εκκλησιαστικες κ παραεκκλησιαστικες οργανωσεις, θα ηθελα να ακουστει γενικα η αποψη των περισσοτερων εδω μεσα,να δουμε ποσο ετοιμος ειναι ο κοσμος να το δεχτει.

Η θεση η δικη μου, ειναι αποδοχη του νεου αυτου μετρου «ταφης» τωννεκρων σωματων, για πολλους λογους!

1) Ο χωρος που καταλαμβανουν τα νεκροταφεια, θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει δημιουργικοτερα, ως παρκα για τα παιδια (κρατωντας κ το πρασινο που τοσο αναγκη εχει η χωρα μας)

2) Θα σταματουσαν τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ εσοδα των δημων , τα οποια εχουν ως αποτελεσμα να δημιουργουνται αντιπαραθεσεις ανουσιες για το ποιος τρωει τα περισσοτερα η τα λιγοτερα.

3) Θα σταματουσε η ΣΤΥΓΝΗ εκμεταλλευση του κοσμου που παει να θαψει τον ανθρωπο του,απο παπαδες (δωσε μου 30 ευρω να του κανω ολοκληρο το μνημοσυνο,γιατι αλλιως θα παω στον διπλα ταφο πρωτα),αλλα και απο τις διοικησεις των νεκροταφειων (αν στην 5ετια δεν πληρωσεις 500ευρω για ΚΑΘΕ χρονο που εχεις τον ανθρωπο σου θαμμενο, τοτε τον ξεθαβουμε, και εισαι υποχρεωμενος να παραστεις στο αποτροπαιο αυτο θεαμα του συνοθυλευματος κοκκαλων κ σαρκας που θα εκταφει)

4) Η καυση των νεκρων,Ειναι πιο υγιεινη για την κοινωνια

5) Δε χρειαζεται οσοι επιθυμουν καυση,να «στελνονται» τα πτωματα τους στον πιο κοντινο προορισμο (Ιταλια), και ετσι να εχουμε αυτη την εκροη χρηματων απο τη χωρα, προσθετοντας την ταλαιπωρια της οικογενειας του

Επισης, για καθαρα προσωπικους λογους, αν ποτε παθω κατι, εχω ηδη ενημερωσει συμβολαιογραφο οτι επιθυμω καυση του σωματος μου, και να μην γινει ουτε μνημοσυνο, αλλα και ΚΑΝΕΝΑΣ να μη φορεσει μαυρα στην κηδεια μου,και για καμια αλλη μερα! (οσο φασιστικο κ αν ακουγετε αυτο, ειναι κατι που το απαιτω,μια που αν το εκαναν,θα το εκαναν «εις μνημην μου»..)

Φυσικα, οποιος θελει να συνεχισει το εθιμο της ταφης (πολυ προσφατη ανακαλυψη ιστορικα....γιατι αραγε?),θα ηθελα να μπορει να το κανει, αλλα σε συγκεκριμενους χωρους-νεκροταφεια, τα οποια θα συνεχισουν να λειτουργουν κανονικα.....

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να θάβουμε τα κουτιά κάθετα αντί οριζόντια και να έχουν κάποιο "άρωμα" ώστε να η αποσύνθεση του να γίνεται μέσα σε μήνες.

Δημοσ.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, μόνο που πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα πτώματα τα έκαψαν - μετέφεραν πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο στα νεκροταφία. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα αρχίσουν να εξαφανίζονται παιδάκια μέσα από την τηλεόραση LOL

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα στην καυση των νεκρων για οσους το επιθυμουν αν και εγω δεν εχω αποφασισει ακομα καθως σκεφτομαι οτι ισως ειναι καλυτερα να με θαψουν ετσι ωστε μετα απο χιλιαδες χρονια αν δεν εχει καταστραφει η ανθρωποτητα να μπορουν οι επιστημονες να μελετησουν τα οστα μου και να καταλαβουν καλυτερα την εξελικτικη πορεια του ειδους. :mrgreen:

Δημοσ.
να μπορουν οι επιστημονες να μελετησουν τα οστα μου και να καταλαβουν καλυτερα την εξελικτικη πορεια του ειδους. :mrgreen:

Με αυτό το σκεπτικό, έχουμε πολλούς που θα τους μπερδέψουν άσχημα.

Δημοσ.

Γι'αυτο σκεφτομαι να ταφω.Για να τους ξεμπερδεψω. :mrgreen:

Δημοσ.

Έλα μωρέ σιγά που θα τα μπερδέψουν! Εδώ έλυσαν τον κώδικα του Ντα... ε! του DNA ήθελα να σημειώσω και τα τεστ πάνε κι έρχονται για να δουν ποιος είναι ποιανού! (Ποιανού είναι ρε γυναίκα το παιδί; )

Κι μιας κι ο λόγος για την 'κονόμα! Γιατί νομίζεται ότι η καύση θα κοστίζει φθηνά; Εκεί να δεις το 'κάψιμο της γούνας' που θα πέσει! Για τα λεφτά τα κάνουν όλα για τα λεφτά, όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τα γεμάτα νεκροταφεία!

Δημοσ.
Κι μιας κι ο λόγος για την 'κονόμα! Γιατί νομίζεται ότι η καύση θα κοστίζει φθηνά; Εκεί να δεις το 'κάψιμο της γούνας' που θα πέσει! Για τα λεφτά τα κάνουν όλα για τα λεφτά, όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τα γεμάτα νεκροταφεία!

μαρια, να τα βαλουμε λιγο κατω?

οταν ζητησα να μαθω σημερα,ποια ειναι η τιμη για καυση του δικου μου σωματος (χτυπα ξυλο χτυπα ξυλο) στην ιταλια, μου ειπαν: 4000 ευρω,μαζι με τα μεταφορικα (ειδατε?τσαμπα το χτυπαω το εισητηριακι)!!!!

μια κηδεια,στα...μερη μας,κοστιζει 3000-6000, αναλογα τι ποιοτητα ξυλου θελεις, ο σταυρος να ειναι μαρμαρινος,αν θα κανεις μετα εκτος απο καφε και φαι,κλπ κλπ...

οποτε,με δεδομενο οτι αποκλειετε να κοστολογηθει πανω απο την ιταλια,και αφου μιλαμε καθαρα οικονομικα,ερχεται στα ιδια λεφτα, συν το οτι μετα,δεν εχεις τα ετησια εξοδα ενος ταφου!

Δημοσ.

Και είναι και πιο ένδοξο να καείς πάνω σε μια γαλέρα στη θάλασσα ενώ οι ξανθομαλλούσες Νορβηγίδες σου ψέλνουν ηρωικά μοιρολόγια για να σε συνοδεύουν στην είσοδό σου στη Βαλχάλα.

Δημοσ.

Hello! Εδώ είναι Ελλάδα! :)

Τα έξοδα μιας κανονικής ταφής κλπ. είναι θέμα τι θέλει ο καθένας! Άλλωστε έτσι δείχνουμε ότι θέλουμε ακόμη και στο θάνατο ο συγχωρεμένος να έχει μια αξιοπρέπεια έστω και με έναν μαρμάρινο σταυρό. Όσο για το καφέ της παρηγοριάς και φαγητό που ακολουθεί είναι του εθίμου και δεν υποχρεώνεται κανείς να τα προσφέρει στην καφετέρια (σικ) του νεκροταφείου, το έθιμο θέλει στο σπίτι του αποθανόντος! Άλλωστε εμείς τα έχουμε κάνει όπως είναι σήμερα, για να έχουμε τις ανέσεις μας και την ξεκούρασή μας! :neutral:

Δημοσ.

lucifer, διαφωνω!!! πιο ενδοξο ειναι να ειμαι πανω στη γαλερα ΖΩΝΤΑΝΟΣ με ξανθομαλλουσες νορβηγιδες,και οταν πεθανω,ας με καψουν και μαυροι απο το τιμπουκτου!!!!!!

μαρια...μπορεις να κηδευσεις δικο σου ανθρωπο, αν δεν καταβαλεις καποιο ποσο? η απαντηση ειναι οχι, τον αναλαμβανει η κοινωνικη προνοια, κ τον θαβει οπως κανει στους αστεγους. αρα λοιπον,εφοσον το οικονομικο φτανει στα ιδια επιπεδα, ειναι καθαρα πια θεμα επιλογης!

Δημοσ.

+1 κι από μένα.

Για να υποστηρίξουμε και την Εκκλησία λίγο βέβαια, προτείνω να συμπεριληφθει στο θέμα των ταυτοτήτων το αν έχει κάποιος συγγενή που κάηκε ώστε να του απαγορευθεί η είσοδος στους ναούς και να αφορισθεί πάραυτα.

Εναλλακτικά, να παίρνει ένα 50% η εκκλησία γιατί ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΙΣΑΓΙΑ? ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...