Προς το περιεχόμενο

Συντηρητισμος Vs προοδευτισμος

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@insomniaK

Μπορείς όπως φαντάζομαι κάνεις και με τους ανθρώπους γύρω σου, να αγνοήσεις τέτοιου είδους περιπτώσεις. Αναρωτιέμαι που βρίσκεις το κουράγιο να τα επισημάνεις, εγώ θα βαριόμουν αφάνταστα :-)

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν ήταν στο χέρι μου, θα "προήγαγα" την paschalia σε moderator ώστε να μπορεί να κλειδώνει άμεσα τα thread που ανοίγει, για να γλυτώνει κι από την δυσάρεστη κι ενοχλητική τάση των υπολοίπων να καταθέτουν εμπεριστατωμένες και σύνθετες απόψεις. Φαίνεται πως η όποια στιχομυθία πρέπει να είναι επιπέδου "ουγκ", για να μην καταναλώνεται και φαιά ουσία...που καιρός για σκέψη, έρευνα, αναζήτηση κι εκ βάθους συμμετοχή.

Μ' αρέσει μάλιστα που ανοίγονται -τάχα μου- βαθυστόχαστα θέματα με στομφώδεις τίτλους όπως κι αυτός του παρόντος thread, αλλά η αξίωση του αρχικού poster είναι να τα ξεπετάξουμε όπως όπως, ακυρώνοντας μάλιστα ο ίδιος την όποια αξία των αποριών και των θέσεών του.

Μα καλά βρε paschalia...μπορώ να δεχτώ πως απλώς δεν είσαι διατεθειμένη να ακολουθήσεις διαλόγους που ξεφεύγουν από την απλή κατάθεση άποψης, όπως ομολογείς. Είναι όμως δυνατόν να επικρίνεις εκείνους που δεν έχουν μάθει να λειτουργούν λες και γράφουν σε στήλη του Μαντάμ Φιγκαρό και του Μαρί Κλερ; Προς τι τόση πικρία; Δε σε ενοχλεί η μόνιμη επιφανειακή αντιμετώπιση των ζητημάτων; Αν μη τι άλλο, το Διαδίκτυο σου παράσχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να το ψάξεις περαιτέρω για να βελτιωσεις και τη γνωστική σου επάρκεια και να συνεισφέρεις σε μια συζήτηση μέσα από την αναπαραγωγή άγνωστων ενδεχομένως πηγών.

Να τη χαιρόμαστε λοιπόν την επιδερμικότητα...είναι χαρακτηριστικό άλλωστε της ανοησίας και της κοντόφθαλμης στάσης.

Δημοσ.

Βασικά είναι χαρά μου να συνομιλώ με ανθρώπους που έχουν τεκμηριωμένη άποψη, νιώθω πολύ καλύτερα ως πολιτικό ον.

Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ ClouD, μόνο λύπη μου προξένησε η απάντηση που πήρα στο προηγούμενο ποστ μου για συζήτηση δίχως επιχειρήματα και χωρίς αναφορές.

Από την πλευρά μου, μόνο συζητήσεις του πάνελ της Τατιάνας μου έρχονται στο μυαλό με αυτά τα χαρακτηριστικά, που ασχολούνται με τη ρυμούλκηση πλεούμενων από νινιά!?!

Μπορεί να είναι διαστροφή μου, αλλά δεν ξέρω τα πάντα και επομένως χρησιμοποιώ πηγές για να διαμορφώσω μία πρώτη άποψη. Από εκεί και πέρα η άποψη μου πλάθεται με ουσιαστικές συζητήσεις, δέχομαι, κρίνω, αποδέχομαι ή απορρίπτω μία ιδέα ή ένα επιχείρημα και προχωράω (loop).

Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω επί του θέματος, ελπίζω η κριτική (και εν μέρει αυτοκριτική) μου καθώς και κάποιες εκφράσεις μου να μη θίγουν τους υπόλοιπους συνομιλήτες σε αυτήν την αγορά (forum).

Δημοσ.

100% το thread έχει φάει report ή έχει σταλεί pm σε moderator για την διαγραφή του. Από ποιον, ευνόητο, δεν χρειάζεται να πω, κοινή τακτική άλλωστε. Και όπως είδατε εδώ και 2 σελίδες δεν έχει απαντήσει, προφανώς τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς είναι τόσο ατράνταχτα που μας λυπάται...

Δημοσ.
Μπορεί να είναι διαστροφή μου, αλλά δεν ξέρω τα πάντα και επομένως χρησιμοποιώ πηγές για να διαμορφώσω μία πρώτη άποψη. Από εκεί και πέρα η άποψη μου πλάθεται με ουσιαστικές συζητήσεις, δέχομαι, κρίνω, αποδέχομαι ή απορρίπτω μία ιδέα ή ένα επιχείρημα και προχωράω (loop).

Διαστροφή θα μπορούσες να πεις ότι είναι όταν βλέπεις, αναγνωρίζεις μέσω της δοκιμής, πως σε συγκεκριμένο περιβάλλον αυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί ως τρόπος πράξης και παρ' όλα αυτά επιμένεις.

Αν και όχι τόσο διαστροφή, όσο χάσιμο χρόνου.

Χωρίς διάθεση να προσβάλω...

Δημοσ.

συγγνωμη πασχαλια...σου εξηγησα κατι περι επιχειρηματων...

ο καθενας ειναι υπευθυνος για αυτα που λεει...

οταν ανεφερα οτι ο blueviper ειναι ηλιθιος,ΧΩΡΙΣ επιχειρηματα, και εκεινος μου απαντησε με 15 επιχειρηματα γιατι ΔΕΝ ειναι ηλιθιος,επρεπε κατα τη γνωμη σου,να μου πει απλα: οχι,δεν ειμαι ηλιθιος!

αυτοι ειναι διαλογοι παιδιων δημοτικου....

σου εφερα ενα υπερ-απλουστευμενο παραδειγμα, για να σου εξηγησω οτι διαλογος χωρις Ε-ΠΙ-ΧΕΙ-ΡΗ-ΜΑ-ΤΑ δε γινεται...

παραπομπες σε εγκυκλοπαιδειες, αρθρα, sites, κλπ, ειναι ιδιαιτερα χρησιμες για την αποδειξη των γραφομενων και των θεσεων του καθενος...

Δημοσ.

"Μου λέγαν οι δασκάλοι στο σχολειό, πως για να μάθω πρέπει να ρωτώ,

ρωτώντας παίρνει βόλτες το μυαλό σου το αργό, γι' αυτό λοιπόν ερώταγα κι εγώ,

τί, πώς και πού και πότε, και όταν και γιατί και μού'λεγαν τραβώντας μου τ' αυτί :

OΥΓΚΑ ΓΚΑ ΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜ ΧΙ ΚΑΠΑΚΟΥΜ ΜΠΙΡΛΙ ΓΚΑΓΚΑ, ΑΟΥΓΚΙΓΚΙ ΑΟΥΓΚΙΓΚΙ ΜΠΑΓΚΑΛΑΓΚΑΟΥΓΚΑΓΚΑ....."

Δημοσ.

Συντηρητικός=Πουριτανός? Ποια έιναι η διαφορά?

Πουριτανός δεν έιναι κάποιος που εχει ηθικές αξίες.

Συντηρητικός είναι κάποιος που προτιμα τις παραδόσεις και θέλει να της τηρεί.

Μπορεί κάποιος να έιναι Πουριτανός χωρίς να έιναι συντηρητικός?

Δημοσ.
γιατι εφαγε μπαν ο καντισκυ ρε παιδια?

Γιατί όπως μπορείς να δεις από το αριθμό των post του, είναι κατά το ήμισυ ο Αντίχριστος. :twisted:

Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή που θέλει να ξεπέρασε τα όρια, αλλά σε αυτήν την περίπτωση το πιθανότερο είναι να είχαμε πάρει τα 8/10 πόδι, οπότε μάλλον δεν την πολυπιστεύω.

Μη χαλιέσαι...μια αξιόλογη πένα και μια ενδιαφέρουσα άποψη λιγότερη. Πήξαμε άλλωστε από δαύτες. :-D

Μπορεί κάποιος να έιναι Πουριτανός χωρίς να έιναι συντηρητικός?

Για να πάρεις απάντηση, θα πρέπει να πάει ενάντια στα πιστεύω της η paschalia και να αρθρώσει άποψη σύνθετη, κάτι που έχει πει πως δεν είναι διατεθειμένη να πράξει...στη θέση σου λοιπόν δε θα ήμουν και πολύ αισιόδοξος.

Δημοσ.

γενικα , δεν τον ειδα να προσβαλει ιδιαιτερα καποιον (δε θελω να ειμαι ο συνηγορος του διαβολου....ή μαλλον, του μισου διαβολου οπως λεει κ ο blueviper), αλλα ηταν ενα παλικαρι που ειχε αποψη,ειχε επιπεδο,και μπορουσε να δωσει πραγματα εδω μεσα...

ξεπερασε τα ορια?ισως, δεν ξερω τι εγινε...αλλα δεν μου ειχε δωσει τετοια δειγματα ως τωρα...

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ κακο αγορι!!!!μου λυθηκε η απορια...

αλλα περιμενω να γυρισει,γιατι γενικα ειναι μια αξιολογη πενα,οπως ειπε ο βαιπερ, κ με ενδιαφερουσες αποψεις! αν ξεφυγε μια φορα...εεε,ολοι το εχουμε κανει!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...