Προς το περιεχόμενο

Συντηρητισμος Vs προοδευτισμος

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γελοιότητα δείχνει το παρόν θέμα.

Η κατηγοριοποίηση μου θυμίζει το παιχνίδι του δημοτικού:Τα αγόρια κλέφτες-τα κορίτσια αστυνόμοι.

Ελπίζω να μη θιχτεί κανείς, αλλά η προσωπικότητα paschalia είναι επίπεδη και περιορισμένη χωρίς ικανότητα κριτικής σκέψης, το παραπάνω σχόλιο το κάνω έχοντας γνώση του περιεχομένου του, αλλά πήρα το θάρρος έχοντας διαβάσει όλα τα θέματα που υπάρχουν στο μπλαμπλα.

Για παράδειγμα δίνω αυτό, αν και υπάρχουν πάρα πολλά: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=144116 στο οποίο και βέβαια δεν απάντησε κανείς από τους ανεκτικούς και εξαιρετικούς συζητητές που όταν δεν τους αρέσει ένα θέμα προκαλούν για να κλειδωθεί, αφότου βλακωδώς παρουσίασα την πραγματικές θέσεις της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, πιστεύοντας πως ένας δύο άνθρωποι θα ανοίξουν το οπτικό τους πεδίο και καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ελληνοκεντρικό άξονα περιφοράς του σύμπαντος.

Με εκτίμηση.

Δημοσ.

Κατσε , μισο .

Ευχαριστω για τους χαρακτηρισμους , δεν με θιγεις στο ελαχιστο , αλλα αναλυσε μου ποιον θεωρεις επιπεδο κ χωρις κριτικη σκεψη .

Εμενα ? ( σαν πασχαλιά )

το μπλαμπλα ? ( που το προσωποποιησες σε μενα )

τους ανεκτικούς και εξαιρετικούς συζητητές που όταν δεν τους αρέσει ένα θέμα προκαλούν για να κλειδωθεί ?

Επισης , γιατι ουσιαστικα διακρινω μια πικρια στα λεγομενα σου , ισως θα επρεπε να σκεφτεις οτι για να μην σου απαντησει καποιος εκει , παει να πει οτι δεν ειχε τι να απαντησει στην τοποθετηση σου .

Το οποιο κ σημαινει οτι ησουν σωστος σε οτι ελεγες κ οχι οτι σ'εγραψαν ολοι εκει που δεν πιανει μελανι .

Δημοσ.

Δεν υπάρχει συντηριτισμός ή προοδευτισμός... Εγώ αυτό πιστεύω...

Για παράδειγμα εγώ, μπορεί να μην γουστάρω τους ξένους (οπισθοδρομικό) αλλά κάνω παρέα και με Αλβανούς,Ρώσους... (προοδευτικό). Θα μου πείς είναι οξύμωρο αλλά ουσιαστικά δεν είναι. Γιατί η πρώτη θέση είναι απόλυτη, κι άρα λάθος. Όμως δεν είναι έτσι, γιατί δεν πάω τους ξένους που είναι αλήτες αλλά γουστάρω να κάνω παρέα με άλλους ξένους που πραγματικά έχω να κερδίσω κάτι.

Πχ. η εμφάνιση μου...

Στα ρούχα προτιμώ απλά, ούτε τρύπια, ούτε 10.000 χρώματα πάνω, ούτε κρόσια και οτιδήποτε άλλο (οπισθοδρομικό).

Τα μαλλιά μου όμως τα έχω όπως να 'ναι. Εννοώντας ότι τα βάφω, τα ξυριζω όπου να 'ναι...(προοδευτικό)

Οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που είναι μόνο συντηρητικός ή μόνο προοδευτικός...

Δημοσ.

Δε σχολιάζω την internική persona paschalia. Το σχόλιο μου πηγαίνει προς όλους αυτούς που μην έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν διάλογο, φτάνουν στο επίπεδο να σχολιάζουν την άποψη των συζητητών χωρίς να καταθέτουν τίποτα και αφού δουν ότι η λογική επιχειρηματολογία οδηγεί σε αντίθετα συμπεράσματα από τις προσωπικές τους απόψεις, ρίχνουν ατάκες του στυλ:

- Που είναι ο σκύλος να το κλειδώσει;

- Θα σου απαντήσω και μετά δε θα ξανασχολήθω με το θέμα!

- Ωχ θα μας πρήξουν πάλι...

Και παρόμοιες γελοιότητες απολυταρχικού χαρακτήρα.

Οι χρήστες που έχουν την παραπάνω συμπεριφορά συνήθως έχουν κάνει και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις τύπου:

- Καλά, πας καλά;;;

- Οι αλβανοί είναι κλέφτες...

- Οι μουσουλμάνοι είναι Τούρκοι?!?

- Τα αρχαία ελληνικά αγάλματα ήταν γαμιστερά, από εκεί και πέρα το χάος...

Δε με απασχολεί ότι κάποιος έχει αντίθετη άποψη με εμένα, αρκεί να παραθέτει επιχειρήματα και γω με τη σειρά μου να του δίνω τη δική μου οπτική πάνω σε ένα θέμα.

Η έμμεση ή άμεση φίμωση των συνομιλητών μας (πρώτα 3 παραδείγματα) είναι κατάπτυστη πράξη που παραπέμπει σε πρακτικές καθεστώτων, όπως του 1936-1944 στη Γερμανία, 1934-1989 στην ΕΣΣΔ, 1989-2006 στη Ρωσία, 1950-2006 στις ΗΠΑ, 1967-1974 στην Ελλάδα και πάει ο κατάλογος.

Το δεύτερο σετ των παραδειγμάτων, είναι θέματα που έχουν θιχτεί εδώ μεσα και από κάποιους έχουν δωθεί στερεότυπα που απορρέουν είτε από την εθνικοκεντρική ή κακώς νοούμενη ελληνοκεντρική προσέγγιση του πλανήτη γη. Πολλές φορές έχω δώσει (και διάφοροι άλλοι χρήστες) πηγές που αποτελούν το αντίπαλο (οικονομικό και κοινωνικό) δέος δημοσιογραφικών κολλοσών όπως το bbc ή το cnn, και είναι το Αλ τζαζίρα ανεξάρτητες πηγές της ΕΕ και άλλα, μερίδα χρηστών όχι μόνο δε τις διαβάζουν, ούτε καν ανοίγουν τα άρθρα και όμως αρχίζουν να χλευάζουν κάποιες από τις πηγές χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του θέματος που θίγεται.

Και βασιζόμενοι σε κάποια ακατανόητα στερεότυπα, ελληνική ψυχή, είτε σε λίγο στραβλές πηγές, όπως ιστορικές εγκυκλοπαίδειες που έχουν βραβευτεί από τη χούντα, είτε δημοσιογραφικές πηγές τύπου κομματικών οργάνων, απορρίπτουν ασυζητητί το οτιδήποτε αντίθετο στην παγιωμένη και αμετάβλητη άποψη που έχει εγκαθιδρυθεί στην κεφαλή τους. (το τελευταίο σχόλιο πηγαίνει και στις 2 "κατηγορίες" χρηστών που αναφέρονται στον τίτλο.)

Αν ο καθένας από εμάς βάλει τον εαυτό του στα παραπάνω, δεχτεί ότι όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψη μας και ας αφήσει λίγο την ξεροκεφαλιά του στην άκρη, δεν ξέρω αν θα θεωρείται προδευτικός πάντως θα 'εχει τη δυναντότητα να διευρύνει λίγο τον πνευματικό του ορίζοντα.

Δημοσ.

Μαλιστα .

Θα το πω απλα - κ για την παρτη μου πως το βλεπω .

Οι δικες μου αποψεις ειναι αρκετα απλες .

Δεν εχω καθησει να ψειρισω καμια μαιμου για να μπορω να μιλησω για γαμάτα επιχειρηματα που θα κανουν τον αλλο να προσκυνησει στην λογικοτητα κ την αποδεκτικοτητα τους κ βασικα δεν θελω να το κανω .

Δεν μου χρειαζεται ν'αποδειξω την ορθοτητα τους σε οποιους δεν συμφωνουν με αυτα , καταθετοντας την μιση βιβλιογραφια της ταδε εγκυκλοπαιδειας κ του δεινα ιστορικου .

Κ επειδη εχω αρχισει να παθαινω αλλεργια κ μονο στην λεξη .. προτιμω να πω την απλη αποψη μου κ να τελειωσω εκει το θεμα .

Αν θες να κανουμε μια συζητηση χωρις να γραφτει η λεξη ''επιχειρηματα'' εστω κ μια φορα .. μεσα .

Αλλα αυτο σημαινει οτι θα μου πεις την δικη σου απλη αποψη κ οχι την βιβλιογραφια της ταδε εγκυκλοπαιδειας ..

Απλα τα πραγματα .

Δημοσ.
Μαλιστα .

Θα το πω απλα - κ για την παρτη μου πως το βλεπω .

Οι δικες μου αποψεις ειναι αρκετα απλες .

Δεν εχω καθησει να ψειρισω καμια μαιμου για να μπορω να μιλησω για γαμάτα επιχειρηματα που θα κανουν τον αλλο να προσκυνησει στην λογικοτητα κ την αποδεκτικοτητα τους κ βασικα δεν θελω να το κανω .

Δεν μου χρειαζεται ν'αποδειξω την ορθοτητα τους σε οποιους δεν συμφωνουν με αυτα ' date=' καταθετοντας την μιση βιβλιογραφια της ταδε εγκυκλοπαιδειας κ του δεινα ιστορικου .

Κ επειδη εχω αρχισει να παθαινω αλλεργια κ μονο στην λεξη .. προτιμω να πω την [b']απλη[/b] αποψη μου κ να τελειωσω εκει το θεμα .

Αν θες να κανουμε μια συζητηση χωρις να γραφτει η λεξη ''επιχειρηματα'' εστω κ μια φορα .. μεσα .

Αλλα αυτο σημαινει οτι θα μου πεις την δικη σου απλη αποψη κ οχι την βιβλιογραφια της ταδε εγκυκλοπαιδειας ..

Απλα τα πραγματα .

Ε τότε, ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ, γιατί γράφεις στο Μπλα Μπλα; Write a fucking blog. Έχω βαρεθεί το attitude απλά θέλω να πω την άποψή μου, χωρίς να την στηρίξω, χωρίς επιχειρήματα, κτλ κτλ.

Κοινώς, αν δεν έχεις ψάξει όπως λες κάποιο θέμα, ποιος ο λόγος να συμμετέχεις σε συζήτηση στο Μπλα Μπλα για αυτό;

Εντάξει, αυτό είναι μαργαριτάρι ανεκτίμητης αξίας...:-)

Δημοσ.

........Δεν εχω καθησει να ψειρισω καμια μαιμου .....

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

έτσι, να μαθαίνεις και νέες εκφράσεις :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...