admin.iekep Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 αυτοι φιλε μου παιρνουν αρκετα χιλιαρικα ευρω και δουλευουν μεχρι το μεσημερακι για να δουνε αυτους που δουλευουν π.χ στα ναυπηγεια η στα λιμανια που για μενα αξιζουν να παρουν και 3000 ευρω και 5000 ευρω για την δουλεια που κανουν αλλα τι να πεις ελλαδα ειναι εδω περα. το ποτε το ψηφισαν και ποτε εγινε και γιατι δεν κυνηγανε να δουνε κατα ποσο εφαρμοζεται ειναι αλλο θεμα. παντως απο προσωπικη εμπειρια λογω ποστου ΑΔΕΙΑ δεν ειχα παρει ποτε μου με την δικαιολογια δεν υπηρχε αντικαταστατης ουτε ΡΕΠΟ οταν με ΑΠΕΛΥΣΑΝ τα πηρα ολα μεχρι τελευταια δεκαρα αυτα απο ιδιωτη. τωρα ειμαι στο δημοσιο τομεα (εκπαιδευτικο) και θα παρω αδεια οπως και με πληρωνουν τις υπερωριες οταν κανω.
dop Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Τώρα είναι περίοδος διακοπών - μπάνια του λαού κλπ κλπ. Που να μαζέψεις κόσμο να κάνει καταλήψεις το καλοκαίρι; Και ακόμα περισσότερο, πόσες πορείες μπορείς να κάνεις μέσα στην κάψα;
Jimmy_BlinD Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2006 Ρε παιδιά αυτό θα εξαρτηθεί . Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μετά το πέρας κάθε εξεταστικής , θα πραγματοποιηθεί συνέλευση σε κάθε σχολή και απο εκεί κρίνοντας η κάθε σχολή την κατάσταση και το τί πρέπει να κάνει , θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. Μην περιμένουμε να δούμε δηλαδή , απο την πρώτη στιγμή 350 καταλήψεις.. Η στάση της κυβέρνησης θα δείξει πολλά και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων. Πάντως , μετά τις δημοτικές εκλογές θα γίνει το μεγαλύτερο <<τζέρτζελο>> (sorry για την έκφραση)
sam sam Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 οι εκλογες ειναι πριν 'η μετα την εναρξη της σχολικης χρονιας? με τα μαθηματα σας που χασατε η' δεν τα δωσατε τι γινετε?
nontasg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2006 Άντε και από Οκτώβριο πάλι στους δρόμους,πάλι να κλείνετε τα πανεπιστήμια,να σπάτε την ξένη περιουσία και με το καλό να δίνετε διπλή,τριπλή,τετραπλή κλπ εξεταστική(μιλάω γενικά ε,no offense....).Αλλά θέλω μια μέρα όλα αυτά τα παιδιά που χάνουν αδίκως την εξεταστική τους από μερικούς...μην πω...που κλείνουν τα πανεπιστήμια να επαναστατήσουν και να γίνει χαμός...... Εγώ και που είπα τόσα πράγματα εδώ μέσα,ο τοίχος τα άκουσε και έχασα άδικα το χρόνο μου..... Άντε γεια σας και καλή συνέχεια!!! Edit: sotirakis.net:πρώτα πρώτα το ύφος σου είναι αδικαιολόγητο.Άν θες να συζητήσουμε σοβαρά,άσε τα "γη καλεί nontasg" κλπ. Από προηγούμενα posts σου επί του θέματος,οι απόψεις σου δεν φαίνονται και τόσο σωστές,ούτε αντικειμενικές....Άσχετα από αυτά όμως,το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ναι υπάρχουν και αυτά τα παιδιά που λες(που κατά τη γνώμη μου μάλλον αυτοί πιο πολύ υποστηρίζουν την κατάληψη),αλλά δεν μπορείς με τίποτα να βάζεις τους πάντες σε ένα καλούπι....Υπάρχουν παιδιά που μετά βίας πληρώνουν το ενοίκιο της διαμονής τους στην πόλη όπου σπουδάζουν και το να χάνουν μια εξεταστική επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν τον "αγώνα" τους,σίγουρα δεν θα τους προκαλεί και ιδιαίτερη χαρά....Ούτε και στους γονείς τους βέβαια που πασχίζουν να βγάλουν τα έξοδά του παιδιού τους. Άν λοιπόν αυτά τα παιδιά επαναστατήσουν(και με το δίκιο τους βέβαια) τότε δε νομίζω ότι αυτό το βιολί θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.Για πήγαινε πες σε αυτά ταπιαδιά γιατα γραφεία του κόμματος και θα σου πω εγώ τι θα σου απαντήσουν για το κόμμα.... Αυτά τα είπα μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.Καλημέρα σας. Edit:Forensick και γνώση έχω του τι γίνεται στις σχολές και άποψη.Δε χρειάζεται να στηριχθώ στα συμπεράσματα άλλων λοιπόν....Μη λες ότι σου κατεβαίνει χωρίς να ξέρεις μόνο και μόνο για να να μου την πεις...Εκτός του ότι το ύφος σου είναι ξεκάθαρα επιθετικό απέναντί μου...Σε παρακαλώ πολύ.....Και όπως και εσύ προείπες,τα συμπεράσματα δικά σας....
Jimmy_BlinD Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Nα δω τους ΔΑΠ-ήτες να κατεβαίνουν στο δρόμο και τίποτα άλλο.... Αχ αυτά τα παιδιά που χάνουν αδίκως την εξεταστική τους...
sotirakis.net Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Άντε και από Οκτώβριο πάλι στους δρόμους' date='πάλι να κλείνετε τα πανεπιστήμια,να σπάτε την ξένη περιουσία και με το καλό να δίνετε διπλή,τριπλή,τετραπλή κλπ εξεταστική(μιλάω γενικά ε,no offense....).[b']Αλλά θέλω μια μέρα όλα αυτά τα παιδιά που χάνουν αδίκως την εξεταστική τους από μερικούς...μην πω...που κλείνουν τα πανεπιστήμια να επαναστατήσουν και να γίνει χαμός......[/b]Εγώ και που είπα τόσα πράγματα εδώ μέσα,ο τοίχος τα άκουσε και έχασα άδικα το χρόνο μου..... Άντε γεια σας και καλή συνέχεια!!! Τα ποια ; Hellooooo ! Γη καλεί nontasg, nontasg ακούει ; Αυτά τα καημένα τα παιδάκια που λες ότι χάνουν αδικώς την εξεταστική τους από κάποιος μαλάκες-κάφρους-αναρχικούς-κομμουνισταί είναι παιδάκια που δεν μπορούν να δουν (πόσο μάλλον να σκεφτούν και να δράσουν) πέρα από το μοτίβο σχολή-σπίτι-WoW-καφές-clubάκι-διακοπές με τη μαμά και το μπαμπά και μετά Μύκονος...:twisted: Είναι παιδάκια τα οποία δεν τα νοιάζει η κατάσταση στα πανεπιστήμια αλλά τα νοιάζει μόνο ο κώλος του και πως θα πάρουν το κωλόχαρτο του πτυχίου για να αποκτήσουν επιτέλους το αυτοκίνητο που τους έταξε ο μπαμπάς...:twisted: Είναι παιδάκια τα οποία είτε εμφανίζονται στις εκλογές για να καβατζώσουν το μεταπτυχιακό τους μέσω των εδρών των Δ.Σ., είτε δεν έχουν ανοίξει ποτέ το στοματάκι τους για να πουν κάτι μη σχολικό μέσα στα αμφιθέατρα... :twisted: Αυτά τα παιδάκια που λες, έχουν και στοματάκι, και καλό θα ήταν να το ανοίξουν κάποια στιγμή αυτό το ρημαδιασμένο το στόμα τους και να πουν την άποψη τους και να μην κρύβονται πίσω από βαμμένα μαντριά και την λογική του ωχαδερφισμού... :twisted: Αυτά τα παιδάκια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ, γιατί πολυ απλά δεν τους το έχει δείξει κανείς από τα γραφεία του κόμματος... So simple...
dop Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 @sotirakis.net: η γενίκευσή σου είναι άτοπη. Υπάρχουν όντως φοιτητές που υποστηρίζουν τις αλλαγές: και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, και την αξιολόγηση και τις αλυσίδες στα μαθήματα και άλλα πολλά. Επειδή δεν συμβαδίζουν με τις επιταγές όσων κάνουν κατάληψη δεν είναι υποχρεωτικά και βολεμένοι. Φυσικά, όλοι όσοι διαμαρτύρονται στο δικό μου το τμήμα για τα μέτρα για παράδειγμα κατά των αιωνίων φοιτητών (ελληνική πατέντα), είναι όλως τυχαίως αυτοί που είναι στο 6 έτος και θα πάνε στο 8-9. Εφόσον δεν βοηθάνε αυτοί τον εαυτό τους και να κάτσουν να στρωθούν και να διαβάσουν (γιατί κακά τα ψέματα, ΔΕΝ διαβάζουν και για αυτό ΔΕΝ περνούν) γιατί να τους βοηθήσω εγώ; Και στο κάτω-κάτω τι είναι το πανεπιστήμιο, το διάλλειμα από το σχολείο; Υποτίθεται ότι για να βρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο έχεις την απαραίτητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αφού επέλεξες προσεκτικά ποιες σχολές σε ενδιαφέρουν - και όχι να γεμίζεις το μηχανογραφικό με 80 σχολές. Αλλά πόσοι από αυτούς που διαμαρτύρονται διάλεξαν έτσι; Το να επαναστατείς δεν απαραίτητα είναι δείγμα του ότι ενδιαφέρεσαι, είναι περισσότερο κατάλοιπο καταπιεσμένης εφηβείας.
apoikos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 @dop: είπαμε, Σπουδές Ήσσονος Προσπάθειας. Το πτυχίο μας ανήκει δικαιωματικά απλά και μόνο επειδή μπήκαμε. Α, και πρέπει να ξεκουραστούμε από τις Πανελλήνιες κιόλας, μην ξεχνιόμαστε ;-) @all: Ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποια διάταξη του πορίσματος ενόχλησε περισσότερο, ε; Και πόσο καλά όλοι οι «επαναστάτες» υπηρετούν - έστω και άθελά τους - αυτό το κομματικό καρκίνωμα που κατατρώει αυτή τη χώρα. Φυσικά, αφού η Διορατικότητα, η Μετριοπάθεια και η Απλή Λογική απουσιάζουν από την ελληνική κοινωνία.
Forensick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 @Αγγλια απ οσο ξερω, μετα το σχολειο κανουν ενα χρονο διαλλειμα, να τα ξυσουν και μετα πηγαινουν σε σχολη. αυτα απο την καθηγητρια μου στα Αγγλικα η οποια μεχρι πριν 2 χρονια εμενε Αγγλια, αλλα και απο τον ξεδερφο μου ο οποιος ειναι Σκωτια. οπως ειπαν και παραπανω καποια παιδια, καλο θα ειναι αυτοι που ειναι κατα της καταληψεις να δειξουν οτι υπαρχουν. κανεις δεν τους εχει δει μεχρι τωρα. εκτος αν πρεπει να περιμενουμε να γινουν daywalkers γιατι μαλλον φοβουνται το φως της μερας. Νωντα:απο την στιγμη που δεν εχεις αποψη για τι γινεται σε μια σχολη και ποιες οι συνθηκες, γιατι καθεσαι και υποστιριζεις αυτες τις ιδεες(και με πολυ σθενος κιολας), χωρις να ξερεις τι γινεται, αλλα στηριζεσαι σε λογια γνωστων? τα συμπερασματα δικα σας... @apoikos: δεν εχει σημασια ποια διαταξη ενοχλησε περισσοτερο και ποια οχι. εως ενα σημειο αυτη η αντιδραση εχει κομματικο χαρακτηρα. αλλα χρειαζεται ως ενος σημειου, γιατι αυτο σημαινει περισσοτερη οργανωση. φαντασου να επρεπε να συντονιστουν σχολες χωρις να εχουν καποια σημεια επαφης. τωρα οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο, τοτε ας μου δωσει απαντηση στο ΠΟΥ ΗΤΑΝ οταν αντιστοιχα υπηρχαν τετοιες καταστασεις και δεν εδεινε λιγο απο την σοφια του ωστε να αποφευχθουν ολες αυτες οι "καταντιες"???ε??τι κανατε τοτε ρε παιδια? λεγατε παλι την γνωμη σας/εξυπναδα σας αλλα παρολαυτα εισασταν σαν τους γερους στο muppet show που σχολιαζαν τους παντες και τα παντα ΧΩΡΙς ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ???
dop Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Ε, τότε όσοι είναι να τα ξύσουν ας κάτσουν έξω από το πανεπιστήμιο όσο θέλουν και να μην ενοχλούν. Γιατί ενοχλούν όταν αξιώνουν να περνούν τα μαθήματα με ανούσιο διάβασμα. Επί δύο χρόνια προσπαθούσα να λύσω προβλήματα σαν εκλεγμένο μέλος του ΦΣ, προερχόμενος από ανεξάρτητο συνδυασμό μαζί με άλλα άτομα (ναι, δεν ήμαστε ακόμα κομματικοποιημένο τμήμα). Οι πολιτικοί συνδυασμοί όχι μόνον δεν βοηθούσαν, αλλά εκτός από τις κινήσεις κάτω από το τραπέζι, μας έβαζαν και εμπόδια. Αυτοί είναι που σήμερα θα τα λύσουν; Οι φοιτητές έχουν ξεχάσει να συζητούν με τους καθηγητές και πλέον μόνον απαιτούν και παρεμβαίνουν στην δουλειά τους. Μερίδα των τελευταίων, ελέω δόξης και χρημάτων, θέσης και κοινωνικής καταξίωσης, εμπλέκονται σε δοσοληψίες με τους κομματικοποιημένους φοιτητές και οι οποίοι κατευθύνουν απόλυτα τις συνελεύσεις - όποιος έχει βρεθεί σε συνέλευση, καταλαβαίνει. Θείος μου, που αποφοίτησε πριν δεκαετία+, μου έλεγε: όταν ήταν να κάνουμε συνέλευση, το πρώτο θέμα ήταν η πολιτικοκοινωνική κατάσταση στην Αφρική (δεν θυμάμαι για πιο κράτος ακριβώς). Αυτό κρατούσε 1-1,5 ώρα - και φυσικά οι περισσότεροι έφευγαν και οι καλοθελητές αποφάσιζαν ότι ήθελαν με τη συμμετοχή του ισχνού κοινού. Συμβαίνει κάτι διαφορετικό σήμερα; Πόσες φορές έχουν διακόψει συνελεύσεις άτομα γνωστού χώρου με το έτσι θέλω, και ας μην είναι μέλη της συνέλευσης (δεν έχουν όλοι δικαίωμα λόγου βάση καταστατικών); Ε, αυτοί οι ίδιοι ηγούνται των καταλήψεων και όλων των "αγώνων", όπως θέλουν να τις ονομάζουν, τα τελευταία 8 χρόνια (do the math πόσες χρονιές έχουν χάσει).
Jimmy_BlinD Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Οντως dop , αυτά που λές δεν απέχουν απο την πραγματικότητα. Ζούμε σε μία κοινότητα που διακυβέυονται πολλά συμφέροντα και το prestige για τον κάθε μελλοντικό υποψήφιο. Αυτό που λες με τους καθηγητές δεν στέκει και πολύ διότι ποιος σου είπε πως ο κάθε καθηγητής είναι διατεθειμένος να σε ακούσει. όλοι σχεδόν είναι βολεμένοι και όταν δουν ότι τα μισθολογικά τους διαβρώνονται μέσα απο διαφανείς εσωκομματικές καταστάσεις , παρεμβαίνουν διακριτικά μέσα απο τα σωματεία τους με ψηφίσματα συμπαράστασης ... τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου. Όσο για τις συνελεύσεις , αυτό είναι τακτική ορισμένων και μπορείς να το αποφύγεις με κατάλληλες ενέργειες. Γενικά στις συνελεύσεις αν ασχολείσαι και παρακολουθείς υπάρχει ένα saying : << Κανείς δε σου παίρνει τον αέρα , εσύ προσπαθείς να τους τον πάρεις!>>
dop Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2006 Έχω γνωρίσει καθηγητές-επιστήμονες που δεν ενδιαφέρονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες - τα προς το ζην τα βγάζουν από τα projects με τα οποία ασχολούνται. Και φυσικά σε βοηθούν, νοιάζονται για την πορεία σου, χαίρονται να δουλεύουν μαζί σου - αρκεί φυσικά να αξίζεις και να μην παρασιτείς εις βάρων των ή άλλων φοιτητών. Διάθεση για δουλειά να έχεις και οι βαθμοί είναι οι τελευταίοι που κοιτούν (συνήθως). Έχω γνωρίσει και τους άλλους: μίζεροι άνθρωποι, με κανένα ή σχεδόν κανένα ερευνητικό ενδιαφέρον. Μούμιες μιας παλαιότερης λογικής. Τι ακριβώς δεν στέκει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.