dop Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Οι "κεφαλαιοκράτες" θα σου δώσουν αύριο δουλειά. Δουλειά που πρέπει να την κερδίσεις όχι με αγώνες στους δρόμους, αλλά με προσωπικό μόχθο. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει "ορίστε, πάρε μία θέση". Και γω θα ήθελα σίγουρη δουλειά - αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, δεν γίνεται... Όσοι έχουν μια επιχείρηση, δεν ενδιαφέρονται για τα κτίρια του πανεπιστημίου, οπότε τα υπόλοιπα μένουν ασχολίαστα, μια και δεν έχουν καμία βάση. Δεν τους γλύφουμε ή οτιδήποτε άλλο, τους δείχνουμε τι αξίζουμε - και όχι πόσο ανάξιοι είμαστε ακόμα και για τα πανεπιστημιακά κτίρια, γιατί τότε θα χάσουν και το ενδιαφέρον τους για το έμψυχο δυναμικό των κτιρίων. Τι να παραπονεθώ στην κυβέρνηση; Που 5-10 απροσάρμοστα γράφουν στους τοίχους; Και να κάνω καταγγελία στην Αστυνομία θα μου πουν "έχουν άσυλο, τι να κάνουμε". Στο σπίτι σου έχεις κρεμάσει πανώ; Και από εκεί το διαβάζει κόσμος. Δεν έχω δει κανέναν φοιτητή να βάζει στο μπαλκόνι του πανώ για να υποστηρίξει την άποψή του. Επίσης, δεν έχω δει κανένα απροσάρμοστο να γράφει συνθήματα στην πολυκατοικία του... Το ότι εγώ προτιμώ άλλους τρόπους αντίδρασης, δεν σημαίνει ότι είμαι του καναπέ. Η αγωνιστικότητα δεν φαίνεται με το να κάνεις 5 χλμ ποδαρόδρομο, να φωνάζεις και καταστρέφεις δημόσια περιουσία. Φαίνεται και με άλλους τρόπους - όπως το να προσπαθείς να πείσεις με λογικά (και όχι λογικοφανή) επιχειρήματα τον απέναντι ότι έχεις δίκιο, με επιστολές στα σωστά άτομα, με ανθρώπινο και πολιτισμένο τρόπο. Και εν πάση περιπτώση, κάποιοι φοιτητές συμφωνούν με την πλειονότητα των αλλαγών και δεν είναι υποχρεωμένοι να κατέβουν για τον άλλον που δεν συμφωνεί. Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου, και οι καταλήψεις ξεπέρασαν τα όρια. Και προσωπικά πιστεύω την κα. Γιαννάκου περισσότερο από τους φοιτητές-φερέφωνα που βγαίνουν στην τηλεόραση και λένε ωραία το ποιηματάκι τους. Και οι "χυδαιότητες" που πάνε να περάσουν δεν τους θίγουν όλους: μη κρατικά πανεπιστήμια υπάρχουν σε σχεδόν όλη την Ε.Ε. (εκτός αν αρχίσεις να λες να φύγουμε και από την Ε.Ε οπότε τότε δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος να συζητάμε). Όποιος έχει λεφτά, μπορεί να πάει και έξω. Και να ξαναγυρίσει. Τι θα αλλάξει με το μη κρατικό στην Ελλάδα; Το ένα και μοναδικό σύγγραμμα το καθιέρωσε η χούντα - η πλειονότητα των βιβλίων που μου έχουν δώσει δεν με καλύπτουν επιστημονικά, μια και τα ξένα συγγράμματα είναι κατά πολύ καλύτερα και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τα μεταφράσει για να μπορεί να τα αγοράσει το ελληνικό κράτος (υπάρχει σχετικός νόμος που απαγορεύει την αγορά ξενόγλωσσων). Καλύτερα να μου έδιναν χρήματα για να αγοράσω τα βιβλία μου. Γιατί να μην γίνει αξιολόγηση; Να μην ξέρουμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε; Να ζούμε μια ζωή στην απατηλή και αποστειρωμένη πραγματικότητα που δημιουργήσαμε; Ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι κορυφαία; Ε δεν είναι. Είναι καλά αλλά υπάρχουν και καλύτερα. Και ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και εγώ έχω όραμα: μια Ελλάδα όπου οι Έλληνες θα δουλεύουν πραγματικά. Μια Ελλάδα που δεν θα διώχνει τους ερευνητές της επειδή τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να συνεργαστούν με εταιρίες, που δεν θα τους κλέβουν την έρευνά τους, που θα τους χρηματοδοτούν σωστά. Μια Ελλάδα που θα ξέρω ότι το τάδε πανεπιστήμιο είναι καλό και το δείνα κακό, αλλά μέσα σε 1 χρόνο έγινε καλύτερο. Που δεν θα τελειώνουν άνθρωποι επειδή ήξεραν το σωστό άτομο, αλλά επειδή το άξιζαν. Απλώς το δικό μου όραμα διαφέρει από την μετριότητα του "να βρω μια δουλείτσα, να κάνω το (αυστηρό και χωρίς καμία παρέκκλιση) 7ωρό μου και απλώς να τα βγάζω πέρα".
nontasg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Απόλυτα σωστός dop.... :) Ξέρεις κάτι όμως???Άδικα κουραζόμαστε...Όταν κάποιος είναι κολλημένος πάει και τελείωσε....Και στην Ελλάδα με την πλήρη ασυδοσία που υπάρχει επικρατούν οι αντιφρονούντες και αναρχικοί...Με το να προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους να καταλάβουν ποιο είναι το πραγματικό καλό για τον τόπο,πράττουμε μεν σωστά αλλά χωρίς αντίκρυσμα...Οπότε μην το κουράζεις....Η κλασσική τακτική των περισσοτέρων εδώ μέσα είναι "κάνω τον νταή οταν με παίρνει,τον κινέζο όταν δε με παίρνει"". Στην τελική την ακούμε και από πάνω....Εγώ πχ τις προάλλες επειδή έχω βάλει στην υπογραφή μου την ειδικότητα που έχω τελειώσει με πτυχίο στα ΙΕΚ με έλεγαν ψώνιο και εγωιστή και και και....Οπότε βγάλε άκρη μετά!!!Αυτό είναι το επίπεδο των νέων σήμερα,να θεωρούν τον εαυτό τους άψογο και τους άλλους ψώνια,ηλίθιους και υποδεέστερους.... Εξάλλου από Σεπτέμβριο πάλι τα ίδια χάλια θα βλέπουμε με τις καταλήψεις.Μακάρι να διαψευστώ βέβαια,αλλά δεν το νομίζω....
Forensick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 σε ορισμενα θεματα σωστος. σε αλλα λαθος. αλλα βαριεμαι να γραφω τον αντολογο γιατι θα μπουν οι γνωστοι να τραμπουκιζουν και μετα λετε για αυτους που καταστρεφουν τις περιουσιες της χωρας. μαθετε να μιλατε και μετα πειτε και για αυτους(οχι nontasg, δεν μιλαω για σενα). οι καφαλειοκρατες θα σου δωσουν μια δουλεια που θα δουλευεις παραπανω απο 8 ωρες και θα παιρνεις 700ευρο? να τους φτιαξουμε και αγαλμα τοτε... για τους τοιχους συμφωνω. να γινουν μη κρατικα, οταν ΟΜΩΣ τα κρατικα θα εχουν φτασει το επιπεδο που πρεπει. τωρα αν φτιαχτουν μη κρατικα, τα κρατικα ΠΑΠΑΛΑ. αν μια εταιρια θελει να κανει ερευνα, δικο της προβλημα,να φτιαξει κεντρο ερευνων για αυτην. δλδ θα την βγαζουν μια ζωη με τα μισα χρηματα εαν δωσουν την ερευνα στα παεπιστημια και ο φοιτητης που εκανε τον κωλο του ΤΟΟΟΟΣΟ δεν θα εχει καμια απολαβη. γιατι φυσικα δεν τους συμφερει να φτιαξουν κεντρο ερευνων. επισης ξεχναμε την κυρια αποστολη της εκπαιδευσης: να σε παιδευει και να σου ανοιγει το μυαλο χωρις να ειναι εξερτημενη απο ΤΙΠΟΤΑ. και οσο εισαι εξαρτηεμενος απο εταιριες δεν εχεις παιδεια. αξιολογηση? φυσικα! οχι απο εταιριες ομως...αλλα απο αντικειμενικους , που εχουν σχεση με την παιδεια και ΜΟΝΟ. στην τελευταια παραγραφο, ΦΥΣΙΚΑ, δεν διαφωνει ΚΑΝΕΙΣ...
Forensick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Και εις ανώτερα....... δηλαδη οποιος διαφωνει ειναι λαθος ε? ωραια λογικη. ωραιος ο παιχτης.ειπα καποια πραγματα και συ απαντησες μονολεκτικα.χμ, καπου εχει γινει λαθος. εκτος οταν σου λενε καποια πραγματα, τοτε εσυ κατευθειαν τα αποριπτεις χωρις καν να δεις αν στεκουν η οχι. το μυαλο πρεπει να το εχουμε ανοιχτο και οχι να απορριπτουμε κατι χωρις καν να σκεφτουμε. και ας ειναι ο αλλος αντιθετης ιδεολογιας, μπορει να εχει κατι να πει. αλλα ξεχασα, καφροι ειναι αυτοι που γραφουν στους τοιχους και οχι αυτοι που δεν δεχονται συζητηση πανω στις ιδεες τους.
Forensick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 γιατι banned o nontasg? ps:σορυ για το 2ο ποστ, αλλα εγινε απο κεκτημενη ταχυτητα. αν μπορει να το βαλει καποιος mod στο παραπανω ποστ.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δεν θα βγάλουμε άκρη εδω μέσα. Ο dop έχει τις απόψεις του και καλά κάνει με τις οποίες όμως είμαι κάθετα αντίθετος. Έχεις μπλέξει ορισμένα πράγματα. Βλέπεις τους φοιτητές ως μάζα , δεν ξέρω αν κ συ τους βλέπεις ως μειονότητα ... δεν ξεχωρίζεις αυτούς που κάνουν την πορεία και διαμαρτύρονται απο αυτούς που εκμεταλλεύονται την πορεία και το όλο σκηνικό για να ξεδώσουν. Νομίζω , πως δεν έχεις αντιληφθεί ακριβώς το τι προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση και σε ποιο βούρκο προσπαθεί να μας ρίξει. Το όραμά σου πιστεύω έχει αντίκρισμα και σε πολλούς απο εμάς αλλά για δες καλύτερα αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί απο τα θεμέλια που προσπαθεί να βάλει η παρούσα κυβέρνηση... Όσο για τα πανώ και τα συνθήματα δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη. Και αν πιστευείς πως μόνο με τις επιστολές στα σωστά άτομα (ποια είναι τώρα τα σωστά?) και την εσωτερική διαμαρτυρία γίνεται δουλεία , κάνεις μεγάλο λάθος. Όσο για τη Γιαννάκου , πίστευε και μη ερεύνα ... αυτό θέλει και η ίδια άλλωστε!! Καλή συνέχεια
dop Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Μήπως εσύ δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου; Δεν ανταγωνίζεσαι τους συμφοιτητές σου στην αγορά εργασίας, ανταγωνίζεσαι όλον τον κόσμο. Και αν θαρρείς πως τα εφόδια σου είναι υπερ-αρκετά, πλανάσαι. Όταν θα μιλήσεις με ανθρώπους που έφυγαν/ήταν στο εξωτερικό, θα καταλάβεις πως είναι τα πράματα και πως πρέπει να είναι οι φοιτητές. Όλος ο κόσμος σύμφωνα με την μικροαστική μας αντίληψη είναι λάθος και ο ελληνικός τρόπος σωστός. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Και γω προπτυχιακός φοιτητής ήμουν πριν από 9 μήνες, τώρα μεταπτυχιακός. Δεν έχει περάσει και πολύς χρόνος. Αν είναι φυσιολογικό το "όραμα" που έχω, άρα τότε δεν είμαι αλλοτριωμένος - και σίγουρα δεν είμαι στρατευμένος. Αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν - και οι φοιτητές θέλουν την υπάρχουσα κατάσταση στην οποία έχουν βολευτεί. Αυτό βλέπω: τις καταστροφές, στρατευμένους φοιτητές, βολεμένους καθηγητές. Και άρα σοβαρό πρόβλημα στην παιδεία. Πριν κάποιο καιρό, οι σπουδαστές των ΤΕΙ φώναζαν για εξίσωση με τους φοιτητές των ΑΕΙ/Πολυτεχνείων. Τώρα, οι ίδιοι φωνάζουν να μη γίνουν μη κρατικά πανεπιστήμια. Τι στέκει λογικά από όλα αυτά;
Forensick Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Αλλαγές στην παιδεία πρέπει να γίνουν -[b'] και οι φοιτητές θέλουν την υπάρχουσα κατάσταση στην οποία έχουν βολευτεί. [/b] εδω εχεις λαθος. η πλειοψηφια που ξερω ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ την υπαρχουσα κατασταση. απλα ηταν θεμα timming οτι εγιναν ολα τωρα.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2006 Νομίζω πως στο προηγούμενο post μου ήμουν σαφής
admin.iekep Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2006 εγω βλεπω ομως οτι ο απλος λαος θα πληρωσει τα σπασμενα παλι και οχι αυτοι που τα εκαναν οποιοι και αν ειναι αυτοι (ειτε φοιτητες , ειτε αναρχικοι , ειτε οποιοςδηποτε). για το θεμα παιδεια δεν θα το σχολιασω για τον λογο οτι προσωπικα δεν βλεπω καμια πλευρα να ενδιαφερεται για αυτο το προβλημα ο καθενας λεει τα δικα του και λυση καμια. για το θεμα δουλεια που αναφερονται καποιοι ενα πραγμα θα πω ισως τσαντισει μερικους αλλα δεν πειραζει ναι δεν λεω οτι ειναι ωραιο να παιρνεις 700 ευρω και να δουλευεις παραπανω απο το 8ωρο αλλα καποιοι το ψηφισαν αυτο για τις υπερωριες να μην τις πληρωνουν οι εργοδοτες και δεν αντιδρασε κανεις να τα αποτελεσματα βεβαια και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα. αλλωστε μην ξεχναμε οτι επιχειρησεις στην ελλαδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (μικρομεσαιες) αλλα μονο οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ οι οποιοι φυσικα πανε κατα γραμμα του νομου στην μισθοδοσια και αυτο το εχω δει εκ πειρας (10 ετη) οπως επισης δεν πιστευω οτι ιδιωτης θα δωσει λεφτα για να κανει ιδιωτικο πανεπιστημιο και σε ενα μηνα να το δει οπως εχουν κανει τα δημοσια αυτη την στιγμη. αλλα ελλαδα ειναι αυτη τι περιμενεις....
nontasg Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 εγω βλεπω ομως οτι ο απλος λαος θα πληρωσει τα σπασμενα παλι και οχι αυτοι που τα εκαναν οποιοι και αν ειναι αυτοι (ειτε φοιτητες ' date=' ειτε αναρχικοι , ειτε οποιοςδηποτε).[/quote'] Μάγος είσαι?? για το θεμα δουλεια που αναφερονται καποιοι ενα πραγμα θα πω ισως τσαντισει μερικους αλλα δεν πειραζει ναι δεν λεω οτι ειναι ωραιο να παιρνεις 700 ευρω και να δουλευεις παραπανω απο το 8ωρο αλλα καποιοι το ψηφισαν αυτο για τις υπερωριες να μην τις πληρωνουν οι εργοδοτες και δεν αντιδρασε κανεις να τα αποτελεσματα βεβαια και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα. Έτσι είναι φίλε' date='αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.... οπως επισης δεν πιστευω οτι ιδιωτης θα δωσει λεφτα για να κανει ιδιωτικο πανεπιστημιο και σε ενα μηνα να το δει οπως εχουν κανει τα δημοσια αυτη την στιγμη. Εννοείται πώς όχι.... αλλα ελλαδα ειναι αυτη τι περιμενεις.... Κάτι καλύτερο ίσως,αλλά μερικοί δεν θέλουν να πάμε μπροστά φίλε admin.....
Jimmy_BlinD Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2006 για το θεμα δουλεια που αναφερονται καποιοι ενα πραγμα θα πω ισως τσαντισει μερικους αλλα δεν πειραζει ναι δεν λεω οτι ειναι ωραιο να παιρνεις 700 ευρω και να δουλευεις παραπανω απο το 8ωρο αλλα καποιοι το ψηφισαν αυτο για τις υπερωριες να μην τις πληρωνουν οι εργοδοτες και δεν αντιδρασε κανεις να τα αποτελεσματα βεβαια και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα. Ποιοι αντιπρόσωποι υπήρχαν όταν ψηφίστηκε? Πως ψηφίστηκε? Το ότι δεν αντέδρασε κανείς κάπου οφείλεται... για ψάξτο καλύτερα αν ισχύει έτσι όπως τα λές
CHRIS_MALL Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2006 Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν θα υπάρξει διπλή εξεταστική όπως με τόση σιγουριά δηλωνόταν από τους καταληψίες! Η εξεταστική Ιουνίου χάθηκε: http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1655&categorymenu=7&tmima=1 Και η εξεταστική Σεπτεμβρίου θα γίνει μέσα σε 4 εβδομάδες δυστυχώς με τα μαθήματα 3ου έτους να μπαίνουν όλα μαζί στο τέλος και των 2 πρώτων ετών όλα μαζεμένα στην αρχή. Διπλό το κακο δηλ. Ελπίζω τουλάχιστον να εισακουστούν οι διαμαρτυρίες και οι καταλήψεις και να μην χάθηκαν όλα τζάμπα! :cry:
Forensick Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 καταληψίες εχω την εντυπωση οτι πλεον εχουμε βρει ενα νεο ειδος ανθρωπου: homo catalipsius.
fantomas3004 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2006 Αρχικό μήνυμα απο admin.iekepγια το θεμα δουλεια που αναφερονται καποιοι ενα πραγμα θα πω ισως τσαντισει μερικους αλλα δεν πειραζει ναι δεν λεω οτι ειναι ωραιο να παιρνεις 700 ευρω και να δουλευεις παραπανω απο το 8ωρο αλλα καποιοι το ψηφισαν αυτο για τις υπερωριες να μην τις πληρωνουν οι εργοδοτες και δεν αντιδρασε κανεις να τα αποτελεσματα βεβαια και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα. Οι καημένοι οι εργοδότες που δέν έχουν λεφτά να πληρώσουν τις υπερωρίες Ας τις πληρώσουν τότε οι βουλευτές που το ψήφισαν απο την τσέπη τους, θα τους αρέσει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.