Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χθες έπρεπε να κατέβω Αθήνα. Πήρα το μετρό και κατέβηκα στην στάση Πανεπιστήμιο. Το θέαμα ήταν τραγικό και αποκαρδιωτικό: πανέμορφα κλασικά κτίρια (δεν είμαι Αθηναίος και έχω περάσει ελάχιστες φορές από εκεί) γεμάτα με ηλίθια συνθήματα στους τοίχους. Δεν ήταν συνθήματα συμπαράστασης σε αναρχικούς ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν συνθήματα "υπέρ" της παιδείας και των καταλήψεων. Ήταν γραμμένα από "φοιτητές" και από "ανθρώπους" που "αγωνίζονται" (?) για ένα καλύτερο αύριο.

Τελικά χρειάζεται και καλύτερη και περισσότερη παιδεία αυτός ο τόπος: η έλλειψή της φαινόταν στους γραμμένους τοίχους.

Μιας και λες για συνθήματα μπορείς να μου πεις τι είναι το μπρετόν???:confused:

Είδα πριν λίγες μέρες ένα σύνθημα που έλεγε "αφήστε το μπετόν και πιάστε το μπρετόν" .Καμμιά εξήγηση??

Α είδα κι ένα άλλο:αφήστε τη Μαριέτα και πάρτε τη Μαργέτη...Δεν το'ξερα ότι η σατανίστρια σχετίζεται και με την παιδεία....

Τελικά μαθαίνει πολλά πράγματα κανείς από αυτά τα συνθήματα.....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μιας και λες για συνθήματα μπορείς να μου πεις τι είναι το μπρετόν???:confused:

Είδα πριν λίγες μέρες ένα σύνθημα που έλεγε "αφήστε το μπετόν και πιάστε το μπρετόν" .Καμμιά εξήγηση??

Δεν είναι το μπρετόν, είναι ο Μπρετόν :-P Andre Breton, ο πατέρας του σουρεαλισμού. Το σύνθημα αν μη τι άλλο πάντως είναι σουρρεαλιστικό :-P

Δημοσ.
Χθες έπρεπε να κατέβω Αθήνα. Πήρα το μετρό και κατέβηκα στην στάση Πανεπιστήμιο. Το θέαμα ήταν τραγικό και αποκαρδιωτικό: πανέμορφα κλασικά κτίρια (δεν είμαι Αθηναίος και έχω περάσει ελάχιστες φορές από εκεί) γεμάτα με ηλίθια συνθήματα στους τοίχους. Δεν ήταν συνθήματα συμπαράστασης σε αναρχικούς ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν συνθήματα "υπέρ" της παιδείας και των καταλήψεων. Ήταν γραμμένα από "φοιτητές" και από "ανθρώπους" που "αγωνίζονται" (?) για ένα καλύτερο αύριο.

Τελικά χρειάζεται και καλύτερη και περισσότερη παιδεία αυτός ο τόπος: η έλλειψή της φαινόταν στους γραμμένους τοίχους.

Εγω θα παρομοίαζα φίλε μου τα συνθήματα... ως λόγια αγανάκτησης και όχι σαν "ηλίθια". Δεν λέω η αισθητική που προκαλούν δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά την να την κάνεις την αισθητική όταν χάνεις τον άνθρωπο. Και ο άνθρωπος , χάνεται , αλλοιώνεται... διαφθείρεται... έ τα συνθήματα προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό.. όσο αντέχουν φυσικά.

Όσο για τον Μπρετόν.. απαντήθηκε απο τον προηγούμενο!

Δημοσ.
Δεν είναι το μπρετόν, είναι ο Μπρετόν :-P Andre Breton, ο πατέρας του σουρεαλισμού. Το σύνθημα αν μη τι άλλο πάντως είναι σουρρεαλιστικό :-P

Ναι πολύ......Δείχνει το υψηλό επίπεδο της νεολαίας μας....

Δημοσ.
Εγω θα παρομοίαζα φίλε μου τα συνθήματα... ως λόγια αγανάκτησης και όχι σαν "ηλίθια". Δεν λέω η αισθητική που προκαλούν δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά την να την κάνεις την αισθητική όταν χάνεις τον άνθρωπο. Και ο άνθρωπος ' date=' χάνεται , αλλοιώνεται... διαφθείρεται... έ τα συνθήματα προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό.. όσο αντέχουν φυσικά.

Όσο για τον Μπρετόν.. απαντήθηκε απο τον προηγούμενο![/quote']

Την επόμενη φορά που θα θέλω να διαμαρτυρηθώ για το καλό του συνόλου μου επιτρέπεις να γράψω στο σπίτι σου, το αυτοκίνητό σου ή το μέτωπό σου;

Η αισθητική τους απλώς δεν υπάρχει: τα πανώ κατεβαίνουν, τα λεκτικά παραληρήματα του σπρέυ όμως μένουν. Στο βωμό της μη-αλλοτρίωσης του ανθρώπου, χάσαμε την αισθητική και την λογική μας.

Δημοσ.
Την επόμενη φορά που θα θέλω να διαμαρτυρηθώ για το καλό του συνόλου μου επιτρέπεις να γράψω στο σπίτι σου' date=' το αυτοκίνητό σου ή το μέτωπό σου;

[/quote']

Εννοείται πώς σου επιτρέπει!!!Αφού υποστηρίζει τη διαμαρτυρία άνευ όρων και περιορισμών...:mrgreen: :mrgreen:

Η αισθητική τους απλώς δεν υπάρχει: τα πανώ κατεβαίνουν' date=' τα λεκτικά παραληρήματα του σπρέυ όμως μένουν. Στο βωμό της μη-αλλοτρίωσης του ανθρώπου, χάσαμε την αισθητική και την λογική μας.[/quote']

Και που σαι ακόμα....:( :(

Δημοσ.
Η Μακεδονία είναι κινεζική!!

Σώπα ρε!!Και από πού το συμπεραίνεις αυτό???Το είδες γραμμένο στον τοίχο κανενός πανεπιστημίου?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Τα συνθήματα , αυτά που πρέπει να υπάρχουν και να περνάνε ένα ουσιαστικό και σοβαρό μύνημα (είτε κομματικό είτε όχι) δεν νομίζω ότι γράφονται σε τοίχους σπιτιών ή σε αμάξια. Τα πιο ωραία συνθήματα , τα έχω δει σε πανό , κρεμασμένα στους δρόμους ή σε διάφορες πλατείες κτλπ. Τώρα , αν αναφέρεσαι σε άτομα , τα οποία είναι με ένα σπρέυ στο χέρι και γράφουν σε τοίχους σπιτιών και αμάξια ότι τους κατεύει στην γκλάβα ... εκεί και γω διαφωνώ. Όχι όμως στην ιδέα του να μην υπάρχουν καθόλου συνθήματα. Σίγουρα , κανείς δεν θέλει να βλέπει το σπίτι του βαμμένο απο καφρο-συνθήματα και τριφυλλο-αετούς αλλά έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση , είναι δύσκολο την παρούσα στιγμή να σταματήσουν όλα αυτά.

Δημοσ.

Πανώ κρέμασε όσα θες και όπου θες, μέχρι να στο κατεβάσουν. Είναι όμως σοβαρή έλλειψη παιδείας το να καταστρέφεις δημόσια περιουσία. Το δημόσια περιουσία δεν σημαίνει ότι ανήκει στο κράτος ή σε εσένα. Σημαίνει ότι ανήκει σε όλους τους πολίτες της χώρας. Συνεπώς, είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και πάνω από όλα αψυχολόγητη η καταστροφή της.

Εγώ σου λέω ότι έκαναν πανέμορφα κτίρια χειρότερα από τον άθλιο εαυτό τους και εσύ μου λες ότι χρειάζονται τα συνθήματα. Δεν με νοιάζει. Ποτέ δεν κατέβηκα με πανώ - προτιμώ άλλους τρόπους αντίδρασης, πιο... συμβατικούς και λογικούς από το να κάνω κατάληψη ή να κατεβαίνω στους δρόμους. Αλλά δεν αντέχω να βλέπω την περιουσία του ελληνικού λαού - και κατ' επέκταση την δικιά μου - να καταστρέφεται...

Και τέλος η λογική του "έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση , είναι δύσκολο την παρούσα στιγμή να σταματήσουν όλα αυτά" με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο - αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε για μερικές δεκαετίες ακόμα, πρέπει να εναρμονιστούμε με το περιβάλλον μας. Ο ωχαδερφισμός νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσει και δη από τους ανθρώπους που σε 20 χρόνια θα βρίσκονται σε κύριες θέσεις (μιλάω για τους τωρινούς φοιτητές ή μερίδα των).

Δημοσ.

τι έλλειψη κατανόησης είναι πάλι αυτή ????

Αφήστε ρε αντιδραστικοί τα παιδιά να εκφραστούν

μη μας πάθουν και κανένα ψυχολογικό 1053178878.gif

Δημοσ.

Και τέλος η λογική του "έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση ' date=' είναι δύσκολο την παρούσα στιγμή να σταματήσουν όλα αυτά" με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο - αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε για μερικές δεκαετίες ακόμα, πρέπει να εναρμονιστούμε με το περιβάλλον μας. Ο ωχαδερφισμός νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσει και δη από τους ανθρώπους που σε 20 χρόνια θα βρίσκονται σε κύριες θέσεις (μιλάω για τους τωρινούς φοιτητές ή μερίδα των).[/quote']

Ακριβώς.Άν συνεχίσουμε με τη νοοτροπία αυτή χαθήκαμε...:evil: :evil:

Άν θέλουν κάποιοι να γράφουν συνθήματα καταστρέφοντας δημόσια περιουσία επειδή δε γίνεται αλλιώς(άκου τώρα άποψη),γιατί μετά δεν αναλαμβάνουν και την οικονομική αποκατάσταση των κτιρίων που καταστρέφουν "για να εκφραστούν"???Εγώ έτσι θα έκανα πάντως!!!Αλλά εκεί κάνουν τους κινέζους όλοι αυτοί οι "αγωνιστές"....

Άντε μωρέ έχει γίνει η ελληνική παιδεία μπ....ο....:evil: :evil: :evil:

Δημοσ.
Πανώ κρέμασε όσα θες και όπου θες, μέχρι να στο κατεβάσουν. Είναι όμως σοβαρή έλλειψη παιδείας το να καταστρέφεις δημόσια περιουσία. Το δημόσια περιουσία δεν σημαίνει ότι ανήκει στο κράτος ή σε εσένα. Σημαίνει ότι ανήκει σε όλους τους πολίτες της χώρας. Συνεπώς, είναι αδικαιολόγητη, παράνομη και πάνω από όλα αψυχολόγητη η καταστροφή της.

Εαν δεν σου αρέσει , να κάνεις τα παράπονά σου στη κυβέρνηση που ψηφίζεις (γενικά μιλάω-δεν κάνω προσωπική επίθεση!!!) και τη χρηματοδοτείς ταυτόχρονα. Δεν είναι καταστροφή να γραφτούν συνθήματα ... δεν αναφέρομαι στις φρικαλεότητες που γράφουν κ ζωγραφίζουν ορισμένοι. Δεν το θεωρώ καταστροφή αλλά ουτε και αψυχολόγητη ενέργεια.

Όσο για το πανό κανείς δεν θα τα κατεβάσει. Αν υπάρχει αυτή η νοοτροπία , θα υπάρχουν αντιδράσεις , οι αντιδράσεις προκαλούν τις μικρο-επιθέσεις και σαν απόρροια όλου αυτού.. τα συνθήματα! Όπως καταλαβαίνεις , το σύνθημα είναι λόγια αγανάκτησης και παροτρυνσης. Τώρα τι είδους? Ανάλογα με το τι απεικονίζει και τι εκφράζει κάθε σύνθημα.

Εγώ σου λέω ότι έκαναν πανέμορφα κτίρια χειρότερα από τον άθλιο εαυτό τους και εσύ μου λες ότι χρειάζονται τα συνθήματα. Δεν με νοιάζει. Ποτέ δεν κατέβηκα με πανώ - προτιμώ άλλους τρόπους αντίδρασης' date=' πιο... συμβατικούς και λογικούς από το να κάνω κατάληψη ή να κατεβαίνω στους δρόμους. Αλλά δεν αντέχω να βλέπω την περιουσία του ελληνικού λαού - και κατ' επέκταση την δικιά μου - να καταστρέφεται...[/quote']

Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό ότι έκαναν πανέμορφα κτίρια και άρα δεν χρειάζονται συνθήματα. Τι να το κάνω το κτίριο ρε φίλε , έαν καταπατούν τα δικαιώματά μου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να με κάνουν υποχείριό τους?

Ποιος διοικεί τα κτίρια? Ποιος τα κατέχει αυτά τα <<πανέμορφα>>? Ποιος άραγε?? Ο απλός λαός που πληρώνει τους φόρους ? Εαν ενστερνίζεσαι και συ την καθιστική διαμαρτυρία του καναπέ (είναι σίγουρα πιο συμβατική) πως να κατέβεις στους δρόμους και να κάνεις κατάληψη στη σχολή σου...? (εεεε ρε που φτάσαμε!!) Αυτό συνέχεια με την περιουσία του ελληνικού λαού , επειδή έχει γίνει πολύ καραμέλα στις μέρες μας, να ξέρεις... ΠΩΣ! Την περιουσία σου πρέπει να την προστατεύεις και να την διατηρείς όχι απο τον υπόλοιπο λαό ... αλλά απο τους κεφαλαιοκράτες που έχουν βαλθεί όχι μόνο να στην πάρουν με το έτσι θέλω αλλά και να σε κάνουν ένα φυτό , που να μην ξέρει τι του γίνεται...

Και τέλος η λογική του "έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση ' date=' είναι δύσκολο την παρούσα στιγμή να σταματήσουν όλα αυτά" με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο - αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε για μερικές δεκαετίες ακόμα, πρέπει να εναρμονιστούμε με το περιβάλλον μας. Ο ωχαδερφισμός νομίζω ότι είναι καιρός να σταματήσει και δη από τους ανθρώπους που σε 20 χρόνια θα βρίσκονται σε κύριες θέσεις (μιλάω για τους τωρινούς φοιτητές ή μερίδα των).[/quote']

Δεν είπα πως είμαι ενάντια στην ανατροπή και φυσικά είμαι υπερ σε αυτό αλλά ανέφερα , πως η αγανάκτηση του κοσμάκι κ συγκεκριμένα των φοιτητών (για να μην ξεφεύγουμε και απο το topic) είναι δύσκολο να της βάλουν ταφόπλακα. Το όλα αυτά που χρησιμοποίησα δηλώνει ένα σύνολο δραστηριοτήτων ενάντια σε όσους θέλουν να μας <<αναδιαρθρώσουν>>.

αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε για μερικές δεκαετίες ακόμα' date=' πρέπει να εναρμονιστούμε με το περιβάλλον μας[/quote']

Δλδ , να κάτσουμε να αποδεχτούμε όλες αυτές τις απάνθρωπες χυδαιότητες που προσπαθούν να επιβάλουν με κάθε τρόπο για να ζήσουμε? Δεν μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς δλδ? Δεν υπάρχουν οράματα? Να τα ισοπεδώσουμε όλα ?

Δεν είναι έτσι τα πράγματα , η ιστορία το έχει αποδείξει περίτρανα το τι μπορούμε να καταφέρουμε ενάντια στην εξουσία. Αρκεί να μην υπάρχουν και οι μ@L@kες που πάνε και ψηφίζουν τα πρασινο-μπλε καραβάκια!

Δημοσ.

Ο απλός λαός που πληρώνει τους φόρους ?

Ο απλός λαός θα πληρώσει για την επισκευή των κτιρίων πάντως.....Αυτή είναι η ωμή αλήθεια....

Άμα ερχόταν ο κάθε άλλος και σου βαφε τον τοίχο του σπιτιού σου με συνθήματα,θα σου λεγα εγώ αν μίλαγες έτσι....

:evil: :evil: :evil: :evil:

Δημοσ.

Ρε φίλε, δεν λέω αυτό. Συμφωνώ με την ιδέα ότι αν ερχόταν κάποιος και έβαφε τον τοίχο του σπιτιού μου θα τσαντιζόμουν αλλά αυτά είναι οι <<φρικαλεότητες>> που αποκαλώ και δεν τις αποδέχομαι εννοείται. Δεν εννοώ όμως αυτό!!! Λέω πως το σύνθημα πρέπει να υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι λόγια α γ α ν α κ τ η σ η ς. Εγω είμαι της άποψης πως θα πρέπει να διατυπώνονται όλα σε πανώ κ να βρίσκονται σε κεντρικά μέρη πόλεων.

Όσο για το αν θα πληρώσει για την επισκευή των κτιρίων ... σκέψου πρώτα τι στόματα γεμίζει ο απλός λαός καθημερινά και μετά έλα και πες μου για επισκευές κτιρίων. Και σιγά τις επισκευές ρε φίλε , εδώ μεγαλοκεφάλια πρυτάνεων βάζουν <<ταραξίες>> να τα σπάνε για να παίρνουν την αποζημίωση ή επιδότηση και να την μοιράζονται μεταξύ τους. Έλεος δλδ, και συ κάθεσαι κ μου λες πως ο απλός λαός θα πληρώνει τις επισκευές των κτιρίων? Ανοίξτε τα μάτια σας να δείτε τι γίνεται καθημερινά όξω...

Και επειδή πρόλαβα και είδα το μυνηματάκι σου με το αν ψηφίζω κόκκινο καράβι , σε πληροφορώ πως ούτε εκεί ρίχνω ... τώρα που είμαι , τι ψηφίζω και αν ανήκω κάπου δεν θα το συζητήσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...