Jimmy_BlinD Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 μάθε σε παρακαλώ' date=' ποιός είναι ο Διονύσης Γουσσέτης...[/quote'] Ποιος είναι αυτός ρε συ? έχει καμια σχέση με το κείμενο ?
g1annis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Ναι είναι αυτός που έγραψε το κείμενο. Αρθρογράφος της Αυγής. * Το ερώτημα είναι γιατί μια "αριστερή" εφημερίδα πετσοκόβει τα άρθρα της (πραμγα απαράδεκτο, εκτός αν δε θέλει πλέον να έχει επαφές με τέτοιους τύπους και να κόψει πέρα) και * γιατί ένας "αριστερός" δημοσιογράφος, καταλήγει να "ζητάει άσυλο" από έναν δεξιό διανοούμενο και δε προσπαθεί να το δημοσιεύσει αλλού. Κατά τη γνώμη μου είναι και τα δύο ενδεικτικά της "αριστεράς" που έχουν στο μυαλό τους. Δεν έχει ιδιαίτερη αξία να επεκταθούμε περισσότερο...
dop Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Έχει σημασία όμως να τονίσουμε ότι τα άτομα του αριστερού χώρου, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του χώρου τους είναι τα κατεξοχήν ανοιχτά σε συζήτηση και με δημοκρατικές ιδέες και αξίες, κατακρίνουν αφενός τον κ. Γουσέτη και αφεταίρου τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός διανοούμενου όπως ο κος. Δήμου, εμμένοντας σε αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό, παραβλέποντας το ποιον τους και την προσφορά τους. Κοινώς για να κοιτούν ένα κοινό δέντρο χάνουν το δάσος - όπως κάνουν τόσα χρόνια. Ο κος. Γουσέτης παρουσιάζει κάτι που οι φοιτητές το ξέρουν από πρώτο χέρι: το άσυλο ΔΕΝ παρέχει αυτά που υποτίθεται. Όταν κάτι δεν δουλεύει καλά ή το αλλάζουμε ή το καταργούμε, δεν το συντηρούμε μέχρι να σαπίσει. Και εν πάση περιπτώση, χώροι ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων δεν είναι τα πανεπιστήμια της Σουηδίας, Ιταλίας, Αγγλίας, ΗΠΑ (ναι, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν είναι όλοι οι καθηγητές υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής και όσοι ζουν στις ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτικό ότι υποστηρίζουν τις επιλογές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας); Γιατί θα πρέπει τα δικά μας να είναι χώρος για την "ανταλλαγή" απόψεων των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων και μόνον; Hint προς υπενθύμιση: η μεγαλύτερη λογοκρισία υπήρχε πριν 20 χρόνια στην ΕΣΣΔ και σήμερα υπάρχει στις: Κίνα, Ισλαμικές χώρες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), Κούβα. Σε καλύτερη μοίρα φαίνεται να είναι η Β. Κορέα.
LL_NEO Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Έχει σημασία όμως να τονίσουμε ότι τα άτομα του αριστερού χώρου, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του χώρου τους είναι τα κατεξοχήν ανοιχτά σε συζήτηση και με δημοκρατικές ιδέες και αξίες, κατακρίνουν αφενός τον κ. Γουσέτη και αφεταίρου τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός διανοούμενου όπως ο κος. Δήμου, εμμένοντας σε αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό, παραβλέποντας το ποιον τους και την προσφορά τους. Κοινώς για να κοιτούν ένα κοινό δέντρο χάνουν το δάσος - όπως κάνουν τόσα χρόνια. Μα τι ψάχνεις να βρεις. Ενδεικτικό των δημοκρατικών διαδικασιών όπως τις έχουν στο μυαλό (?) τους, αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές - επαναστατικές δυνάμεις, είναι ότι πιστεύουν ότι η δημοκρατία υφίσταται μόνο για όσους έχουν ίδιες απόψεις με την αφεντιά τους. Για τους υπόλοιπους.... γκουλαγκ
Jimmy_BlinD Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Και ο Γιωργάκης ... αν τον ρωτήσεις ... ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ θα σου πεί είναι...
g1annis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 χώροι ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων δεν είναι τα πανεπιστήμια της Σουηδίας, Ιταλίας, Αγγλίας, ΗΠΑ (ναι, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν είναι όλοι οι καθηγητές υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής και όσοι ζουν στις ΗΠΑ δεν είναι υποχρεωτικό ότι υποστηρίζουν τις επιλογές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας);Όχι φίλε μου... ΔΕΝ είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Και βέβαια ΔΕΝ είναι. Όταν μετά την 11η Σεπτέβρη απελάσανε όλους τους καθηγητές Πανεπιστημίου που κατάγονταν από χώρες της Μέσης Ανατολής. προς υπενθύμιση: η μεγαλύτερη λογοκρισία υπήρχε πριν 20 χρόνια στην ΕΣΣΔ και σήμερα υπάρχει στις: Κίνα, Ισλαμικές χώρες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), Κούβα. Σε καλύτερη μοίρα φαίνεται να είναι η Β. Κορέα.Κάποιος ή κάποια σε αυτό το φόρουμ έχει για υπογραφή κάτι σαν "ο καλύτερος τρόπος να σου στερήσουν το δικαίωμα της επιλογής, είναι να σου δώσουν μερικές "επιλεγμένες" επιλογές". Δε θα υπερασπιστώ ότι στην ΕΣΣΔ ή στην Κούβα είχαν ποτέ σοσιαλισμό ή κομμουνισμό (στοιχειώδεις γνώσεις της μαρξιστικής φιλοσοφίας και πολιτικής οικονομίας να έχει κάποιος καταλαβαίνει ότι αυτό το πράγμα δεν ήταν κομμουνισμός - γιατί αυτός προϋποθέται κατάργηση του χρήματος, της μισθωτής εργασίας, άρση του διαχωρισμού σε διανοητική και χειρονακτική εργασία, κατάργηση της οικογένειας, απονέκρωση του κράτους, και σίγουρα παγκόσμια επικράτηση του - μόνο τότε θα έχεις κομμουνισμό). Ωστόσο θα διατυμπανίζω ότι το παραπάνω είναι ένα ψέμμα. Όχι ότι δεν υπήρχε λογοκρισία - Μια χαρά λογοκρισία υπήρχε. Αλλά μου τη σπάει να το λέμε αυτό με την ασφάλεια ότι ζούμε σε μια κοινωνία ελεύθερη που δε λογοκρίνει. Αν ρωτήσετε έναν Αμερικάνο, θα σας πει ότι ζεί στην πιο ελεύθερη χώρα του κόσμου. Πλανάται πλάνην οικτρά όμως. Τους έχουν αποβλακώσει και τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι ζουν στη land of the free - home of the brave. Εσείς dop που πιστεύετε ότι εκεί είχαν λογοκρισία (ή στην Κούβα τώρα), σε σχέση με εμάς εδώ, πως είστε τόσο σίγουροι ότι δεν πλανάστε την ίδια πλάνη και ότι σας έχουν κάνει να πιστεύετε ψέμματα? 3 καλά δείγματα της κρατικής λογοκρισίας: 1ον Κώστας Μοναστηριώτης: επ.οπ. εθελοντής που του λένε να πάει να υπηρετήσει στον ανεφοδιασμό των Αμερικάνικων αεροπλανοφόρων για την εισβολή στο Ιράκ. Δεν δέχεται και τρώει ένα χρόνο φυλακισμένος και υπόδικος. Την ίδια περίοδο, φεύγει κι ένα άλλο παλικάρι από τους επ.οπ. αλλά αυτός για να συμμετάσχει στο Fame Story. Είναι ελεύθερος και μουράτος. Που ήταν η ελεύθρη αρθρογραφία για το ζήτημα που βούηξε ο τόπος? 2ον Γιατί ποτέ δε μάθαμε ούτε από το κράτος ούτε από τα ΜΜΕ των 5 νταβατζήδων (δεν το λέω εγώ, ο προθυπουργός το λέει και κάτι θα ξέρει) για τις σφαγές της ελληνικής "ειρηνευτικής" αποστολής στη Σερβία που αποτελούταν σχεδόν αποκλειστικά από Χρυσαυγίτες και φασίστες? Έχω έναν ξάδρφο που πήγε ως 5ετής και γύρισε κλαίγοντας... Και δεν του κάνουμε πλέον κουβέντα γι' αυτό γιατί τον διαλύει. Σκοποβολή σε παιδάκια κάνανε οι έλληνες ειρηνευτές. 3ον Γιατί δε μαθαίνουμε ποτέ γιατί πληρώνουμε τα άντερά μας και σκοτώνονται οι πιλότοι στο Αιγαίο? Που είναι η αθρογραφία για την αιτία του μακελιού? Μιας και μου ήρθε η ιδέα, πάω να ανοίιξω ένα σχετικό θέμα απ' έξω... Οπότε άστο φίλε... Για να μιλάς για λογοκρισία αλλού, θα πρέπει πρώτα να μην λογοκρίνεσαι στο σπίτι σου και στο χωμα που πατάς.
dop Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Όχι φίλε μου... ΔΕΝ είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Και βέβαια ΔΕΝ είναι. Όταν μετά την 11η Σεπτέβρη απελάσανε όλους τους καθηγητές Πανεπιστημίου που κατάγονταν από χώρες της Μέσης Ανατολής. Είσαι σίγουρος; Για κάνε ένα search σε μεγάλα πανεπιστήμια στο faculty για να δεις τι εθνικότητας είναι οι καθηγητές. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχω δει. Τα περισσότερα είναι ιδιωτικά πανεπιστήμια και ζουν από την έρευνα - που όλως τυχαίως την κάνουν οι καθηγητές και πολλοί αραβικής καταγωγής βγάζουν πολλή και καλή έρευνα. Για τα υπόλοιπα πανεπιστήμια περιμένω απάντηση - στα οποία φυσικά δεν απαντάται το φαινόμενο των γνωστών-αγνώστων και μόλις γίνει κάτι βλέπεις τους "αντιεξουσιαστές"-αναρχικούς πίσω από τα κάγκελα. Κάποιος ή κάποια σε αυτό το φόρουμ έχει για υπογραφή κάτι σαν "ο καλύτερος τρόπος να σου στερήσουν το δικαίωμα της επιλογής, είναι να σου δώσουν μερικές "επιλεγμένες" επιλογές". Αν έχεις την στοιχειώδη εξυπνάδα, μπορείς να βρεις και δικές σου επιλογές. Όλοι σου δίνουν επιλογές. Και εμένα μου δόθηκαν αρκετές και επέλεξα αυτή η οποία συνάδει με την λογική μου. Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι και σε εσένα έδωσαν όλες τις δυνατές επιλογές και δεν σε έχουν βάλει σε ένα σύστημα φτιαγμένο από αυτούς για αυτούς; Αν αρχίσουμε αυτά τα φιλοσοφικά θα καταλήξουμε στο Matrix. ΙΜΗΟ, η κοινωνία σήμερα, που διέπεται από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ενημέρωση - σοβαρά και έγκυρα μέσα δεν είναι μόνον οι εφημερίδες και η τηλεόραση, είναι και το Διαδίκτυο, απλώς θέλει αρκετό φιλτράρισμα. Αν δεν μπορεί κάποιος να το κάνει, δεν τον φταίει κανείς - και κυρίως το κράτος. Δε θα υπερασπιστώ ότι στην ΕΣΣΔ ή στην Κούβα είχαν ποτέ σοσιαλισμό ή κομμουνισμό (στοιχειώδεις γνώσεις της μαρξιστικής φιλοσοφίας και πολιτικής οικονομίας να έχει κάποιος καταλαβαίνει ότι αυτό το πράγμα δεν ήταν κομμουνισμός - γιατί αυτός προϋποθέται κατάργηση του χρήματος' date=' της μισθωτής εργασίας, άρση του διαχωρισμού σε διανοητική και χειρονακτική εργασία, κατάργηση της οικογένειας, απονέκρωση του κράτους, και σίγουρα παγκόσμια επικράτηση του - μόνο τότε θα έχεις κομμουνισμό). [/quote'] Και τότε τι ήταν; Καρουζέλ; Ο Λένιν και η ιδεολογία του έκανε την ΕΣΣΔ αυτό που ήταν. Και από την άλλη, ο ουτοπικός κομμουνιστικός κόσμος είναι μη εφικτός με τις τρέχουσες συνθήκες: θα πρέπει να επιβληθεί σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν τον θέλουν. Μια τέτοια κίνηση μοιάζει κατά πολύ με την κίνηση του Χίτλερ για "ενοποίηση" του κόσμου υπό την κυριαρχία του, δεν νομίζεις; Ωστόσο θα διατυμπανίζω ότι το παραπάνω είναι ένα ψέμμα. Όχι ότι δεν υπήρχε λογοκρισία - Μια χαρά λογοκρισία υπήρχε. Αλλά μου τη σπάει να το λέμε αυτό με την ασφάλεια ότι ζούμε σε μια κοινωνία ελεύθερη που δε λογοκρίνει. Αν αύριο γράψω στο blog μου ότι ο τάδε έκανε το δείνα και είναι τέτοιος και αποτέτοιος, κανείς, μα κανείς, δεν πρόκειται να "κατεβάσει" το κείμενό μου. Για να περάσει το κείμενό μου όμως σε εφημερίδα/τηλεόραση, τότε πρέπει να αποδείξω την αξία μου σαν δημοσιογράφος, το οποίο είναι απόλυτα λογικό. Ξέρεις κάποιον που τον έχουν λογοκρίνει; Φυσικά, η κατάσταση αλλάζει όταν εφημερίδα δεν αποδέχεται άρθρο τακτικού αρθρογράφου της: εκεί υπάρχει κάποια άλλη σχέση και δεν έχει καμία απολύτως συσχέτιση με το δικό μου κείμενο που ποτέ δεν θα βγει στα ΜΜΕ. Αν ρωτήσετε έναν Αμερικάνο, θα σας πει ότι ζεί στην πιο ελεύθερη χώρα του κόσμου. Πλανάται πλάνην οικτρά όμως. Τους έχουν αποβλακώσει και τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι ζουν στη land of the free - home of the brave. Εσείς dop που πιστεύετε ότι εκεί είχαν λογοκρισία (ή στην Κούβα τώρα), σε σχέση με εμάς εδώ, πως είστε τόσο σίγουροι ότι δεν πλανάστε την ίδια πλάνη και ότι σας έχουν κάνει να πιστεύετε ψέμματα? Και που ξέρεις τι πιστεύω; Ποια θεωρείς ψέμματα; 3 καλά δείγματα της κρατικής λογοκρισίας: 1ον Κώστας Μοναστηριώτης: επ.οπ. εθελοντής που του λένε να πάει να υπηρετήσει στον ανεφοδιασμό των Αμερικάνικων αεροπλανοφόρων για την εισβολή στο Ιράκ. Δεν δέχεται και τρώει ένα χρόνο φυλακισμένος και υπόδικος. Την ίδια περίοδο' date=' φεύγει κι ένα άλλο παλικάρι από τους επ.οπ. αλλά αυτός για να συμμετάσχει στο Fame Story. Είναι ελεύθερος και μουράτος. Που ήταν η ελεύθρη αρθρογραφία για το ζήτημα που βούηξε ο τόπος?[/quote'] Κάνε ένα search στο Google και θα δεις ότι υπάρχουν πολλά άρθρα περί του θέματος. Το ότι δεν βρήκε τον δρόμο του στην TV δεν σημαίνει κάτι - αν και από όσο θυμάμαι, είχε γίνει σχετική αναφορά 2λέπτου. Link1 Link2 Αν υπήρχε λογοκρισία, δεν θα μπορούσα καν να τα βρω... 2ον Γιατί ποτέ δε μάθαμε ούτε από το κράτος ούτε από τα ΜΜΕ των 5 νταβατζήδων (δεν το λέω εγώ, ο προθυπουργός το λέει και κάτι θα ξέρει) για τις σφαγές της ελληνικής "ειρηνευτικής" αποστολής στη Σερβία που αποτελούταν σχεδόν αποκλειστικά από Χρυσαυγίτες και φασίστες? Έχω έναν ξάδρφο που πήγε ως 5ετής και γύρισε κλαίγοντας... Και δεν του κάνουμε πλέον κουβέντα γι' αυτό γιατί τον διαλύει. Σκοποβολή σε παιδάκια κάνανε οι έλληνες ειρηνευτές. Και πάλι το τι δείχνουν οι 5 μεγάλοι και τι θεωρούν εμπορικό και ότι πουλάει δεν είναι δείγμα λογοκρισίας. Αν το ελληνικό κοινό ενδιαφερόταν για αυτά, θα τα έδειχναν. Αλλά αυτό είναι άλλο topic. 3ον Γιατί δε μαθαίνουμε ποτέ γιατί πληρώνουμε τα άντερά μας και σκοτώνονται οι πιλότοι στο Αιγαίο? Που είναι η αθρογραφία για την αιτία του μακελιού? Μιας και μου ήρθε η ιδέα' date=' πάω να ανοίιξω ένα σχετικό θέμα απ' έξω...[/quote'] Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αρθρογραφία και αιτιολογία: είναι θέμα κυριαρχιακών δικαιωμάτων. Εμείς θέλουμε έτσι, οι Τούρκοι γιουβέτσι. Και αν καθημερινά γίνονται "συμπλοκές" κάποιες από αυτές θα έχουν και άσχημη κατάληξη. Οι πιλότοι στο Αιγαίο υπάρχουν για να είσαι εσύ ελεύθερος. Και τέλος, μίλα και με κάποιον από αυτούς να δεις τι πραγματικά πιστεύει... Οπότε άστο φίλε... Για να μιλάς για λογοκρισία αλλού' date=' θα πρέπει πρώτα να μην λογοκρίνεσαι στο σπίτι σου και στο χωμα που πατάς.[/quote'] Κατ'εσέ λογοκρισία. Εγώ το λέω ελευθερία: ο καθείς δείχνει και συζητά ότι θέλει και όχι καθημερινά για τον πόλεμο στο Ιράκ, τις ειρηνευτικές δυνάμεις και τα συναφή. Δεν μπορούν όλοι να ασχολούνται με όλα. Και τέλος, ξεκάθαρο επιχείρημα υπέρ της μη-ύπαρξης λογοκρισίας είναι το γεγονός ότι συνεχίζεις να γράφεις σε αυτό το forum, παρόλο που οι ιδέες σου και οι απόψεις σου δεν είναι αποδεκτές από το σύνολο. Σημείωση τελευταίας στιγμής: πέρυσι έγιναν 2 ρεπορτάζ (από κρατικό κανάλι και από ιδιωτικό) για τις ιδιωτικές εταιρίες πολέμου - ουσιαστικά μισθοφόρους. Επιπλέον, η ίδια από τις δύο εκπομπές είχε πολύ καλό ρεπορτάζ για την καταστροφή της Ν. Ορλεάνης. Η λογοκρισία στην Ελλάδα δεν υπάρχει - είναι καθαρά στα όρια της φαντασιοπληξίας και του κυνηγιού μαγισσών.
LL_NEO Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 1ον Κώστας Μοναστηριώτης: επ.οπ. εθελοντής που του λένε να πάει να υπηρετήσει στον ανεφοδιασμό των Αμερικάνικων αεροπλανοφόρων για την εισβολή στο Ιράκ. Απο τον όρκο του Οπλίτη: Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου. Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των. Μπορείς να καταλάβεις ότι ο στρατιώτης ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να σκέφτεται και να κρίνει. ΕΚΤΕΛΕΙ. Και αν αυτό ισχύει μια φορά για τον κληρωτό, ισχύει 1000000 για τον επαγγελματία που ξέρει τι πάει να κάνει και το επιλέγει. Οπότε και λίγα του έκαναν
grigas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Καλώς ή κακώς στο στρατό πρώτα εκτελείς και μετά βγαίνεις παραπονούμενος. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που δεν σου ζητήσουν κάτι εμφανώς παράνομο ή αντισυνταγματικό
Jimmy_BlinD Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αρθρογραφία και αιτιολογία: είναι θέμα κυριαρχιακών δικαιωμάτων. Εμείς θέλουμε έτσι' date=' οι Τούρκοι γιουβέτσι. Και αν καθημερινά γίνονται "συμπλοκές" κάποιες από αυτές θα έχουν και άσχημη κατάληξη. Οι πιλότοι στο Αιγαίο υπάρχουν για να είσαι εσύ ελεύθερος. Και τέλος, μίλα και με κάποιον από αυτούς να δεις τι πραγματικά πιστεύει... [/quote'] Μην είσαι και τόσο σίγουρος.... δε βαίνουν όλα ορθώς , όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ ,όσον αφορά τα αμυντικά μας. Η καχυποψία σήμερα πρέπει να συνυπάρχει με κάθε είδους σκέψη μας και ειδικά όσον αφορά τα ενδοκυβερνητικά απο τα οποία απορρέουν και τα θέματα αμύνης. Τι θέλω να πω, οι πιλότοι στο αιγαίο δεν εξασφαλίζουν καμία ελευθερία. Εαν οι Τούρκοι επιχειρήσουν κάτι , τη βάψαμεν μάγκα... (συγνώμη για την έκφραση). Εαν δεις τι ανοργανωσιά , τι τσιφλίκια , τι καθιστόμουτρα (λουφαδόροι) που είμαστε σαν Έλληνες ... τότε θα καταλάβεις τι εστι ελευθερία και απο που κερδήθηκε. Και κάτι τελευταίο "συμπλοκές" δεν γίνονται επειδή εμείς θέλουμε έτσι και οι Τούρκοι γιουβετσ αλλά επειδή κάποιες άλλες δυνάμεις έχουν μπει στα ύδατα μας , κάτω απο τη μύτη μας και έχουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο και την εποπτεία.
dop Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Από θεωρίες συνομωσίας ξέρω και γω. Το θέμα είναι τι πραγματικά ισχύει. Και αυτό που ισχύει είναι ότι ο καθένας θέλει το δικό του - εξού και οι κοκκορομαχίες. Δεν ξέρω αν θα επιχειρήσουν κάτι οι Τούρκοι - πάντως ελπίζω να μην επιχειρήσουν κάτι για να αποκομίσουν δεν ξέρω και γω τι (μην μου πείτε πάλι για τα πετρέλαια του Αιγαίου, είναι πραγματικά πολύ λίγα για έναν πόλεμο) - γιατί θα ήταν μια πολύ καλή ένδειξη για το ότι πάμε πίσω, παρά εμπρός. Πάντως, είναι γεγονός ότι επιβάλλεται να έχουμε μια στοιχειώδη άμυνα. Η μαγική λέξη "λουφαδόροι" μας επαναφέρει και στο θέμα μας: είναι αυτοί ακριβώς που συμμετέχουν στην κατάληψη και ζητούν από την μία να εξοστρακιστούν οι εταιρίες από το πανεπιστήμιο και ίσως και την χώρα, αλλά από την άλλη θέλουν σίγουρη και άμεση δουλειά μετά το πανεπιστήμιο. Εγγυημένο αποτέλεσμα δηλαδή με κόπο μηδέν.
Forensick Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 εχουν βγει ποτε τα ΜΜΕ να πουν οτι κανουμε παραβιασεις και μεις απεναντι στους Τουρκους? η νομιζετε οτι εμεις ειμαστε οι ριγμενοι και μονιμα καλοι?αν το νομιζετε αυτο... το οτι δεν υπαρχει η σωστη ενημερωση ειναι δεδομενο. το οτι τα καναλια(που ειναι το ΠΡΩΤΟ μεσο οσων αφορα την ενημερωση των πολιτων, τι να κανουμε, ετσι ειναι)στη περιοδο των πορειων εδειχναν και ξαναδειχναν τα επεισοδια και απο την μιση ωρα που αφιεροναν στα της παιδειασ και καλα σε αυτα την περισσοτερη ωρα βλεπαμε επεισοδια αντι να ασχοληθουν με τα θεματα που οι φοιτητες διεκδικουσαν, δεν λεει κατι? το οτι ο ταδε που θα δει ΜΟΝΟ αυτα(επειδη τα καναλια επιλεγει για την ενημερωση και οχι καποιο αλλο μεσο) επειδη τα ειδε στα καναλια και θα θεωρησει οτι αυτα εγιναν πραγματικα(που εγιναν-αλλα δεν ειπαν την ουσια), δεν λεει κατι? το οτι στην πρωτη πανελλαδικη πορεια που εγιναν τα χοντρα επεισοδια, γιατι δεν ειπε κανεις οτι το πολυτεχνειο θα καιγοταν αν δεν ηταν μεσα 4000 φοιτητες? γιατι δεν ειπε οτι μονο και μονο απο την φυσικη παρουσια ανθρωπων μεσα στο χωρο του πολυτεχνειου, "εγγυηθηκαν" για την ακεραιοτητα του? γιατι αν δεν ηταν αυτοι οι φοιτητες το πολυτεχνειο θα ειχε καει. γιατι κανεις δεν ειπε οτι στα επεισοδια που εγιναν στην Νομικη, οι φοιτητες εμποδισαν τους μπαχαλους να βγουν στην ταρατσα και να τα κανουν ολα πουτανα? και φυσικα κανεις απο το απλο κοσμο που δεν εχει αμεση σχεση με αυτα δεν θα μαθει ποτε οτι οι φοιτητες επαιξαν ξυλο εκεινη την μερα με τους μπαχαλους για να μην γινει το δικο τους. και για την αποφυγη απαντησεων του στυλ "τους μπαχαλους τους ξερετε και μπορειτε να τους βγαλετε απ εξω". λοιπον σκηνικο: στην τελευταια πορεια που εγινε, μετα την πορεια, επειδη ειχαν ερθει αρκετοι απο Θεσσαλονικη, μαζευτηκαν μετα στο πολυτεχνειο, ωστε να μπορεσουν να συννενοηθουν για το πως θα φυγουν με τα πουλμαν. (δεν ειμαι σιγουρος αν εγινε εκεινη την μερα η την επομενη). εκει λοιπον που καθομουνα με κατι φιλους μου απο θεσσαλονικη ησυχα και ωραια, μεχρι να φυγουν, ξαφνικα χωρις λογο και αιτια πανε να μπουν 3 μπαχαλοι στο πολυτεχνειο. εκεινη την ωρα ηταν γυρω στα 300 ατομα(φοιτητες) μεσα. πανε λοιπον να μπουν απο την εισοδο στην στουρναρη οπου ηταν ο κυριως ογκος. πανε λοιπον οι περιπου 100 που ηταν στην πορτα να εμποδισουν τους μπαχαλους να μπουν(ηθελαν να μπουν γιατι ειχαν ανοιξει ενα μαγαζι και ειχαν κλεψει κατι),και ενας εξ αυτων αρχιζει και βαραει αδιακριτως με ενα μαδερι που ειχε. ρωταω τωρα εγω: οι περισσοτεροι που ειχαν ερθει ηταν απλα για να διαδιλωσουν και οχι για ξυλο, αφου μπορουσαν να το κανουν τοπι, γιατι δεν το εκαναν? γιατι πολυ απλα δεν εχουν μαθει ετσι. γιατι πολυ απλα οταν βλεπεις οτι παρολο που ενας εναντιων 100 σηκωνει και βαραει, τοτε βλεπεις οτι δεν παει κατι καλα. απλα ειναι αδιστακτοι. επισης σε αυτα που ειπε ο φιλος dop: συνφωνω οτι υπαρχουν 1000 διαφορετικα μεσα για να δεις τις ειδησεις κλπ, αλλα ποιο ειναι αυτο που χρησιμοποιει ο κοσμος? με ποιο ενημερωνετε? ουτε με τις εφημεριδες, ουτε με το ιντερνετ ΑΛΛΑ με τα καναλια. τι να κανουμε, ετσι ειναι. και οταν απο εκει εχεις αλλα γεγονοτα απο αυτα που εγιναν, τοτε εκει ειναι η καθοδηγουμενη πληροφοριση. αυτα.
Forensick Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 ολα αυτα δεν τα λεω για να υπερασπιστω φοιτητες, και αυτοι κανουν τις μαλακιες τους, αλλα αυτα τα πραγματ που λεω δεν εχουν ακουστει μεχρι τωρα. επισης σε μια πορεια 20.000 ατομων ειναι μειοψηφιες αυτες που προκαλεσαν επεισοδια και αν μη τι αλλω ειναι αστοχο να κατηγορουμε το συνολο των ανθρωπων που βρεθηκαν εκει επειδη 300 ΜΑΛΑΚΕΣ εκαναν οτι ηθελαν.(που οσο παραλογο η λογικο και αν ακουγεται, οι υπολοιποι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να τους εμποδισουν)
dop Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Πόπη Τσαπανίδου (ΝΕΤ): κάθε μέρα 30+λεπτά για τα πανεπιστήμια. ΕΡΤ3, τοπικά κανάλια Βόλου, Λάρισας: κάθε δύο μέρες με φοιτητές και εκπροσώπους παρατάξεων. Αν μένεις στο τι δείχνει η τηλεόραση, είσαι πολύ φτωχός βέβαια - και φυσικά ο καναλάρχης εφόσον πληρώνει, βάζει ότι θέλει αυτός και το κοινό του και όχι όλα τα πιθανά θέματα.
Forensick Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2006 ναι βρε, δεν λεω για μενα. αλλα για τον ταδε που ετσι εχει μαθει και δεν ενημερωνετε απο αλλου εκτος απο τα καναλια. και θελουμε δεν θελουμε να το πιστεψουμε, αυτοι ειναι και η πλειοψηφια. αυτη ειναι η δυναμη της τηλεορασης δυστυχως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.