Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

καλά τώρα δεν νομίζω να μιλάμε σοβαρά... η ψήφος είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει σε καμιά δημοκρατική διαδικασία , τώρα θα μου πείτε που είδα τη δημοκρατία ε? στα χαρτιά μόνο... :)

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις "καφρίλες":

1ον: τα μέλη της Συγκλήτου, είναι εκπρόσπωποι των φοιτητών και των καθηγητών κι όχι το ανάποδο (δηλαδή οι καθηγητές και φοιτητές εκπρόσωποι των αποφάσεων της Συγκλήτου). Αυτό σημαίνει ότι αν μια Γενική Συνέλευση ή μια Συνέλευση Τμήματος (όπως λέγεται η Γ.Σ. των καθηγητών) πάρει κάποιες αποφάσεις, τότε οι Συγκλητικοί του συγκεκριμένου φ. Συλλόγου ή Τμήματος, είναι υποχρεωμένοι να τις υπερασπιστούν ακόμα κι αν διαφωνούν. Δηλαδή ο καθένας εκεί πέρα δεν πάει ως άτομο αλλά ως υπηρέτης της απόφασης της πλειοψηφίας. Με αυτή την έννοια, δικαιολογείται απόλυτα το "δε θα φύγει κανένας αν δε παρθεί η σωστή απόφαση". Επειδή υπήρξα επί σειρά ετών μέλος της Συγκλήτου, και άλλες τόσες φορές αναγκάστηκα με την παρεούλα μου να την σπάσω έχω να θυμηθώ πολλά παραδείγματα: οι #@$@$-ίτες έκαναν πάντα το ίδιο πχ: ενώ η Γ.Σ. έπαιρνε απόφαση με σοβαρή πλειοψηφία, και αυτούς τους ψήφισαν μόνο 7-8 άτομα, κατέβαιναν στη Σύγκλητο και έλεγαν τα δικά τους, άσχετα με την απόφαση της Γ.Σ. που υποτίθεται εκπροσωπούσαν.

2ον: Όπως δεν πλήρωσε κανείς τα εκατομύρια δραχμές που έχασε κάθε οικογένεια επειδή ένας μαλάκας καθηγητής έκοψε επειδή έτσι γούσταρε (υπάρχουν αυτά) ή επειδή κρατούσε κακία (και τέτοια έχω δει) ή επειδή βαριόταν να διορθώσει (στη σχολή μου έχουμε έναν τουλάχιστον που το κάνει συστηματικά πχ), και αναγκάστηκε ο φοιτητής να μείνει 1 χρόνο ακόμα με ενοίκιο, ή να χάσει το μεταπτυχιακό, έτσι να μην πληρώσει και κανείς για το κατεστραμένο γραφείο του καθηγητή. Αν θέλετε τη γνώμη μου, οι φοιτητές δε σπάνε έτσι γενικά τα γραφεία του κάθε τυχαίου, ούτε τους γρατσουνάνε τα αυτοκίνητα, ουτε τους σκάνε τα λάστοιχα. Συνηθέστερα τα βέλη της οργής των φοιτητών, τα συσσπειρώνουν εκείνοι που προκαλούν συστηματικά τη δυσαρέσκεια των μαθητών τους.

3ον: Δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα του κινήματος η καταστροφή, ή η εκδίκηση, ή το μπάχαλο και η δολιοφθορά: εμείς ότι κάνουμε το κάνουμε με τα μουτράκια μας φάτσα-κάρτα, λέμε γιατί το κάνουμε, και το δηλώνουμε δημοσίως, γιατί για εμάς ο τελικός κριτής είναι ο συμφοιτητής μας, ο συμπολίτητς μας κλπ. Υπήρχε πριν χρόνια στο Μαθηματικό Πάτρας, ένα λεβέντης (αναρχικός δήλωνε και μπορεί να διαφωνούσα μαζί του αλλά ήταν τίμιος) που κατέβαινε στη Συνέλευση, έλεγε "να σπάσουμε αυτή την τρέπεζα, να βάψουμε το αμάξι του τάδε, και να χτίσουμε το γραφείο του Πρύτανη πχ". Το κατέβαζε στο πλαίσιο, τον ψηφίζανε 10-15 άτομα, δεν πέρναγε ποτέ το πλαίσιό του και κατέβαινε κι έκανε την πορεία του όπως όλοι οι υπόλοιποι. Τους άλλους που αυτοβούλως αποφασίζουν, ποτέ δε λένε την άποψή τους στον κόσμο, και κρύβουν τη φατσούλα τους, δεν τους θεωρώ κομμάτι του κινήματος. Είναι μάλιστα ανταγωνιστικό κομμάτι απέναντι στο κίνημα. Αν εσείς τους βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με τους καταληψίες, τους κάνετε μεγάλη τιμή.

Και 4ον, επειδή κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει και στη σχολή μας αλλά το αποτρέψαμε τελευταία στιγμή, έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου για το ποιοι είναι εκείνοι που ίσως κάνουν αυτά τα πράγματα. Μάλιστα έγραψα και μια καταγγελία που ψηφίστηκε από το σώμα αλλά δε θα τη δημοσιεύσω εκτός κι αν θέλετε να το κάνω, ασχέτως με το αν πιστεύω ότι το άρθρο που παρέθεσε ο φίλος paredwse είναι πολύ πολιτικότερο και υποκειμενικότερο μιας προκύρηξης, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από το blog του υπερ-συντηρητικού και κραγμένου ΝεοΔημοκράτη Νίκου Δήμου (που λόγω 4Τροχών τυχαίνει να τον διαβάζω από το 1994(?) σε περιοδικά και εφημερίδες). Λοιπόν πάιδες ΑΝ ΔΕΝ σας κάνει φοβερή εντύπωση πχ ότι στο Π. Πάτρας γίνονται 2-3 κλοπές στον χρόνο τις περιόδους κανονικής λειτουργίας, που το πανεπιστήμιο φυλάσσεται μόνο από 6-7 φύλακες ΕΝΩ μέσα σε 1 μήνα καταλήψεων που βρίσκονταν σε 24ωρη βάση εκτός από τους φύλακες και τουλάχιστον 600 φοιτητές ανα πάσα στιγμή, γίνανε 10-15 απόπειρες κλοπής, τότε λυπάμαι αλλά δεν έχετε και καλή αντίληψη των πραγμάτων. Στο Οικονομικό της Πάτρας τη μια μέρα πήραν ένα pc και την επόμενη το επέστρεψαν θρυμματισμένο. Είναι προφανές πως ο σκοπός δεν ήταν η κλοπή. Όλα αυτά, ανεξαρτήτως από ποιόν γίνονται, έχουν σκοπό τη συκοφάντηση του αγώνα των φοιτητών. Ανεξαρτήτων αν είναι βαλτοί ή βλάκες το αποτέλεσμα είναι η δυσφήμιση και το κέρδος το καρπώνεται το μπλοκ της μαυρίλας, του Υπουργείου, της αντικατάληψης, κλπ (δε συνεχίζω γιατί θα παραβώ τους κανόνες). Η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένω είναι υπόθεση όλων και όχι μόνο των καταληψιών.

Αν τώρα βγουν και αναλάβουν την ευθύνη επώνυμα κάποιοι φοιτητές, ή μια παράταξη, ή ο σύλλογος, ή το συντονιστικό ή κλπ μετά χαράς θα τους άκουγα με πολύ προσοχή και με καμία προακτάληψη απέναντι τους αντίθετα με το πως προκαταλμβάνονται μερικοί από εδω μέσα υπέρ του Βασίλη Βασσάλου. ...Που μπορώ να μάθω τι μέρος του λόγου είναι και να ποστάρω. Αλλά καλύτερα ας μας πει κάποιος που τον έχει καθηγητή.

Με λίγα λόγια, μην κάνουμε και τον Νίκο Δήμου άγιο. Τη δουλειά του κάνει και μάλιστα με πειθαρχημένα στρατευμένο τρόπο. Κομματικά στρατευμένο τρόπο......

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω:

Κατέστρεψε φοιτητής ξένη περιουσία?ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!

Έδειρε κωλόμπατσος αθώο φοιτητή που δεν έκανε τίποτα,αλλά απλά συμμετείχε σε διαδήλωση?ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!

Συμπληρώνω:

Είναι κάποιος καθηγητής μ......ο και ξεσπάει στους φοιτητές του???Ένα γερό χέρι ξύλο να του δώσουν,κι εγώ μαζί τους!!!Οι εργασίες όμως των φοιτητών που μπορεί να χάθηκαν μετά τη κλοπή του σκληρού του δίσκου από το pc του,τι τους έφταιγαν???

Δεν έφταιγε ο καθηγητής και υπήρξε θύμα κάποιων τραμπούκων φοιτητών που αμαυρώνουν των παραγματικό αγώνα των άλλων??Να τους καταδώσουν οι συμφοιτητές τους και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει και όχι να λένε αόριστα "ότι κάποια μεμονωμένα άτομα ευθύνονται και όχι όλη η επιτροπή" όπως έγινε στο εν λόγω παράδειγμα.Αλλά στην Ελλάδα του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας ποιος τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο....

Γιαυτό ξαναλέω:ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.

Από εκεί και πέρα ό,τι και να λέμε είναι άσκοπο....

Δημοσ.
Εγώ πάλι δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις "καφρίλες":

Αν τώρα βγουν και αναλάβουν την ευθύνη επώνυμα κάποιοι φοιτητές' date=' ή μια παράταξη, ή ο σύλλογος, ή το συντονιστικό ή κλπ μετά χαράς θα τους άκουγα με πολύ προσοχή και με καμία προακτάληψη απέναντι τους αντίθετα με το πως προκαταλμβάνονται μερικοί από εδω μέσα υπέρ του Βασίλη Βασσάλου. ...Που μπορώ να μάθω τι μέρος του λόγου είναι και να ποστάρω. Αλλά καλύτερα ας μας πει κάποιος που τον έχει καθηγητή.

[/quote']

Να έχεις πρόβλημα με τις καφρίλες γιατί αυτές αμαυρώνουν την εικόνα του πανεπιστημίου ανεξάρτητα απο ποιους γίνονται..

Ποτέ δεν θα βγεί καμία παράταξη ή σύλλογος ή το συντονιστικό να αναλάβει την ευθύνη για αυτά τα πράγματα για τον απλούστατο λόγο , πως η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και ο πρόεδρος + τους παρατρεχάμενούς του που δεν έχουν βάλει συναγερμούς καλούς , που δεν έχουν πείσει την πρυτανεία να τοποθετήσει περισσότερους φύλακες στο πανεπιστήμιο , να αυξήσει το φωτισμό σε όλο το χώρο του πανεπιστημίου , να περιφράξει τις περιοχές εκείνες που υπάρχει υψηλής αξίας μηχανημάτων κ.λ.π. , οπότε καμία ευθύνη στις παρατάξεις και στους συλλόγους. Ο μόνος υπέυθυνος είναι η εξουσία είτε λέγεται πρυτανεία , είτε κυβέρνηση , είτε Γιαννάκου , είτε ΕΣΥΠ!

Δημοσ.
δεν έχουν πείσει την πρυτανεία να τοποθετήσει περισσότερους φύλακες στο πανεπιστήμιο , να περιφράξει τις περιοχές εκείνες που υπάρχει υψηλής αξίας μηχανημάτων κ.λ.π.

Ώπα για περίμενε λίγο....Σε τέτοιες ενέργειες αντιδρούν οι ίδιοι οι φοιτητές επειδή το θεωρούν παραβίαση του ασύλου...Η κυβέρνηση φταίει???:-| :-| :-|

Δημοσ.

@g1annis:

1) Είσαι τόσο σίγουρος ότι οι πλειοψηφία των καθηγητών είχε αποφασίσει να γίνει η εξεταστική; Και εν πάση περιπτώση, και να μην ακολουθούν τα της Συνέλευσης και να κάνουν τα δικά τους, οι ενέργειες των φοιτητών είναι ενάντια στο πνεύμα της δημοκρατίας. Υπάρχει σαφέστατα έλλειψη παιδείας και στοιχειώδους ευγένειας.

2) Είσαι στο τμήμα; Όντως ο κος Βασσάλος έχει κάνει τέτοιες κινήσεις; Υπάρχουν αποδείξεις - ή έστω κάποιος - που να αναφέρουν συγκεκριμένη συμπεριφορά από τον κον. καθηγητή; Από το βιογραφικό του φαίνεται πάντως άνθρωπος που α) δουλεύει και β) δουλεύουν και οι φοιτητές του. Αν ενοχλεί αυτό τους άλλους, τότε δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο.

3) Το σώμα των καταληψιών δεν τους απομακρύνει. Εφόσον οι καταληψίες δέχονται τέτοια άτομα - και γνωστά είναι και εύκολο να απομακρυνθούν - και αυτά τα άτομα είναι το απόστημα της κοινωνίας (και το θέτω πολύ ευγενικά), τότε τι να πιστέψω για τους καταληψίες;

4) Χωρίς επίσημα στοιχεία, ο καθένας μπορεί να εικάζει ότι θέλει. Γεγονός είναι ότι α) οι φοιτητές δεν είναι ικανοί ούτε υπεύθυνοι να διελευκάνουν ποιος κατέστρεψε το γραφείο του κο. Βασσάλου. Για αυτό είναι η ΕΛΑΣ, είτε μας αρέσει είτε όχι, όπως είναι σε όλο τον κόσμο. β) Το κείμενο είναι απολύτως αντικειμενικό, αφού παρουσιάζει γεγονότα. Αν τα γεγονότα στενοχωρούν, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι και μεροληπτικά. γ) Η συγκεκριμένη κίνηση συνιστά τρομοκρατία και δεν εμπίπτει στα πλαίσια της δημοκρατίας, και όποιος λέει το αντίθετο μάλλον έχει μια διαστρεβλωμένη άποψη περί αυτής.

Τέλος, αν και δεν συμφωνώ πάντα με τον κο. Δήμου, εδώ απλώς αναπαράγει ένα κείμενο που λογοκρίθηκε. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει, ούτε την θρησκεία που ακολουθεί ούτε τι πίνει τα βράδια πριν κοιμηθεί. Δεν τον έκανε κανείς άγιο, κάτι που δημοσίευσε στο blog του αναπαρήγαγε ο paredwse. Σταμάτα να διαστρεβλώνεις την αλήθεια.

Δημοσ.

Βασικά δε νομίζω να χρειάζεται να λέω τίποτα. Το κείμενο του σκύλου και κυρίως τα λεγόμενα του giannis με επιβεβαιώνουν μέχρι τελείας.

Δημοσ.

Τη δουλειά του κάνει και μάλιστα με πειθαρχημένα στρατευμένο τρόπο. Κομματικά στρατευμένο τρόπο......

Ο Ν.Δήμου αυτο. Εσύ απο την άλλη ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ οτι κάνεις το ίδιο πράγμα...(και μάλιστα χειρότερα).

Α και για δείξε μου ενα κείμενο που ο Δήμου λέει οτι ειναι συντηρητικός και δεξιός και φασίστας και οτι άλλο λένε τα κιτάπια σας εκεί....

Η καλύτερη απόδειξη οτι κάποιος "συλλογάται καλά" είναι οτι κανείς απο τους "στρατευμένους" δεν τα έχει καλά μαζί του. Οι δεξιοί λένε τον Δήμου ανθέλληνα και αριστερό (γιατι κράζει την Εκκλησία και την Ελληνική νοοτροπία) και οι αριστεροί συντηρητικό και κομματικά στρατευμένο γιατί δεν υπερασπίζεται τις καφρίλες.

Το ελληνικό μυαλό ειναι πολύ μικρό για να χωρέσει οτι υπάρχουν και άνθρωποι που ανήκουν στον εαυτό τους και μόνο. Το πιο εύκολο ειναι να βάζεις μια ταμπέλα και να κρίνεις με βάση αυτή. Αν αυριο λοιπον ο Μαραντόνα πεί "Μην παίρνεται ναρκωτικά , κάνουν κακό", εμείς θα πουμε οτι δεν ακούμε πρεζάκια.

Υ.Γ Δεν είμαι συνήγορος του Ν. Δήμου. Απλώς η συγκεκριμένη ταμπελοποίηση είναι εντελώς ηλίθια. Άντε τον Καρατζαφέρη τον λές δεξιό. Τον άλλο πως τον λές δεξιό; Όταν τα μισά βιβλία που έχει γράψει κράζουν με τον χειρότερο τρόπο την Δεξια Νοοτροπία και Αντίληψη? (Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας π.χ). Πώς λες οτι κάνει την δουλειά του όταν έχει παραιτηθεί απο αρκετές εφημερίδες (και μάλιστα δεξιές) επειδή δεν έγραφε αυτό που ήθελαν?

Δημοσ.

Απόδειξη αυτού που λέει ο bandito είναι ότι εγώ τον Δήμου το θεωρώ καραγκιόζη ολκής (όχι για αυτά που γράφει, αλλά επειδή τον κατατάσω στους τύπους που γκρινιάζουν μόνο και μόνο για να γκρινιάζουν, και επειδή είναι ο εύκολος τρόπος να πλασαριστούν. Κοινώς πουλάει πνεύμα σε target group που τον παίρνει να το πουλάει). Ε και δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά εγώ δεν είμαι και τόσο αριστερός

Δημοσ.
Απόδειξη αυτού που λέει ο bandito είναι ότι εγώ τον Δήμου το θεωρώ καραγκιόζη ολκής (όχι για αυτά που γράφει, αλλά επειδή τον κατατάσω στους τύπους που γκρινιάζουν μόνο και μόνο για να γκρινιάζουν, και επειδή είναι ο εύκολος τρόπος να πλασαριστούν. Κοινώς πουλάει πνεύμα σε target group που τον παίρνει να το πουλάει). Ε και δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά εγώ δεν είμαι και τόσο αριστερός

Εννοείς οτι είσαι στρατευμένος; :P :P :P

Δημοσ.

Sorry που διακόπτω τη ροή, αλλά στο TUC χάθηκε το 6μηνο λόγω των καταλήψεων.Σήμερα συνεδρίασαν οι καθηγητές και τους μόνους που προσπάθησαν να σώσουν ήταν τους επί πτυχίω.

Αλλά ελλείψει νομικής κάλυψης, δεν κατέστη δυνατό κάτι τέτοιο.Επομένως άτομα με ένα μάθημα ζυγού ας πούμε,περιμένουν του χρόνου τον Ιούνιο.

Και το γελοίο ξέρετε ποιο είναι........το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί.

Δημοσ.

στρατεύσιμος είμαι, όπως όλοι μας άλλωστε μέχρι κάπου τα 45 (αν θυμάμαι καλά) :P

πλάκα πλάκα bandito κάποια στιγμή θα κάνω ένα autobiography topic με παραθέσεις όλων των χαρακτηρισμών που έχω τσιμπήσει στο insomnia

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...