g1annis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Αδυνατώ να καταλάβω το πως η διαδήλωση υπέρ της μη υιοθέτησης του ονόματος "Μακεδονία" από την FYROM πριν μία 15ετία+ οδήγησε το "κακό" ελληνικό κεφάλαιο στην εκμετάλευση της FYROM. Εκτός αν λες κάτι για να το πεις.Αδερφέ βγαίνουμε εντελώς off topic αλλά έστω: το 1992 έπαιζαν στο Κυβερνητικό σχήμα 2 γραμμές: Η μία tanks και η άλλη banks. Επικράτησε η banks του Μ και ο Σ έφυγε από την Κυβέρνιση μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Μιλόσεβιτς όπου ο δεύτερος έφυγε στραβωμένος γιατί ήταν κι αυτός της γραμμής tanks. Από το Φλεβάρη του 1994 έως τον Οκτώβρη του 1995 η Ελλάδα κάνει εμπάργκο στη Μακεδονία. Η γείτονες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μιας και τους έχει πατάξει έξω και η άλλη γειτόνισσα η Σερβία. Το εμπάργκο δυσαρέστησε αρχικά τους έλληνες επιχειρηματίες, αλλά σε βάθος χρόνου τους έφερε σε ευνοϊκή θέση, γιατί μόλις έπεσε το εμπάργκο το δυνατό ελληνικό κεφάλαιο ξεχύθηκε στο νεαρό κράτος. Έτσι λοιπόν φίλε μου έπαιξε ρόλο "η διαδήλωση υπέρ της μη υιοθέτησης του ονόματος "Μακεδονία" από την FYROM πριν μία 15ετία" (δικά σου λόγια). Υπήρχε άλλωστε ανοιχτό και το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής στη Μακεδονία-FYROM. Για να δεις το άγριο ψέμμα που μάσησε ο ελληνικός λαός συμπεριλμβανομένων μερικών που βρίσκονται ανάμσά μας διάβασε φίλε dop το παρακάτω άρθρο. Πιστεύω πως αυτά που λέει τα αγνοεί η συντριπτική ολειοψηφία του Ελληνικού λαού και νομίζω κι εσύ. Το λέω με κάθε καλοπροέραιτη διάθεση απέναντί σου. Επλίζω να το διαβάσεις και να δεις την άλλη όψη της αληθινής "πραμγατικότητας". Τον ρόλο που έπαιξε "η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή". Μετά το διάβασμα του, περιμένω τη γνώμη σου πάνω στο ζήτημα. Διάβασε το άρθρο
g1annis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Φίλε nmtray2 δε ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν το εχω ψάξει ζήτημα που λες. edit: Στο παραπάνω link που παρέθεσα κάντε και ένα scroll προς τα κάτω να δείτε και τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύεματα της περιόδου.
nmtray2 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Φίλε nmtray2 δε ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν το εχω ψάξει ζήτημα που λες. http://www.maknews.com/forum/viewtopic.php?t=335&highlight=cretans Εδω ειναι μια "προσπαθεια" να "αποδειχτει" οτι πολλες γλωσσες προερχονται απο την "πρωτοσλαβικη" (??????) http://public.kubsu.ru/~usr02898/slavonic.htm Καλη συνεχεια και γραψε κατι για το τι πιστευεις οτι πρεπει καποιος να σκεφτει γι'αυτα...
dop Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Το άρθρο αναφέρεται σε κάποιους εθελοντές - που φυσικά δεν έχουν σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Το τι κάνει ο κάθε "εθελοντής"-μισθοφόρος είναι εκτός των ενδιαφερόντων μου - τα ίδια έκαναν και οι εταιρίες πολέμου των ΗΠΑ. Τι σχέση έχει αυτό με τα προηγούμενα; Καμία απολύτως. Επιπλέον, το άρθρο είναι αρκετά μεροληπτικό και δεν συνιστά για εμένα αξιόπιστη πηγή - δεν γνωρίζω για τα ΕΕΦ και το άρθρο το μόνον που θα κάνει είναι να μου δώσει μια μονομερή άποψη. Επιπλέον, η σβάστικα που έχουν σε μια φωτό δεν είναι απαραίτητα η ναζιστική: στο http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika μπορεί κανείς να μάθει για την ιστορία της και πως έγινε στην Δύση ένα θέμα ταμπού. Μάλλον στο indymedia δεν έκαναν καλά το μάθημά τους. Η Ελλάδα είναι οικονομική δύναμη στα Βαλκάνια με παρουσίαση σε Αλβανία, FYROM, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και πολλές άλλες. Δεν χρειάζεται εμπάργκο για να κάνει οτιδήποτε. Αν επιπλέον ιδρυθούν και ιδιωτικά πανεπιστήμια, πολλοί από τις ανωτέρω χώρες πιθανώς να σκεφτούν να έρθουν στην χώρα μας για σπουδές, με ευεργετικές συνέπειες. Το πόσο φασιστικό (και καταναγκαστικό) μέτρο είναι η κατάληψη, μάλλον περνά στο βρόντο. Απαντάς μόνον σε όσα θέλεις. Δικαίωμά σου, αλλά δεν συνεχίζω τον διάλογο αν είναι να πηγαίνουμε αλλού.
sotirakis.net Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ τα λες φιλε μου για της ιδεες που εχεις αλλα διαφωνω με τις δικιες μου ιδεες. ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΑΝ Π.Χ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΑΚΟΜΑ Η ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ Η ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ θα σου αρεσε να το καψουν αυτοι που ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ και αυτοι που βγαινουν στα ΚΑΝΑΛΙΑ ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ γιατι δεν παιρνουν ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ. και προτεινω το εξης πραγμα ως λυση σε αυτα που λες οτι ειμαι ακραιος : απο εδω και περα θα κανετε οσες πορειες-διαδηλωσεις θελετε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ αλλα θα ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ' date=' ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ , ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για οτι ΣΠΑΣΕΙ , ΚΑΕΙ ΚΤΛ. συμφωνεις με αυτο? ΚΑΝΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ αυτο πειτε το αν θελετε και στους υπευθυνους των καταληψεων να δουμε αν συμφωνουν γιατι ωραια αυτα που λες φιλε μου ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ. για αυτο μην μου λες για αθωους γιατι μπροστα ημουν στην πορεια των 20.000 φοιτητων που λες και ηθελα να παω στο σπιτι μου και δεν μπορουσα μια απο τα χημικα της αστυνομιας και μια απο την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ που πεταγαν οτι εβρισκαν οι ΑΘΩΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Συμφωνεις με την ιδεα που σου προτεινω? οτι απο εδω και περα στα συλλαλητηρια - πορειες των φοιτητων δεν ειναι απαραιτητη η παρουσια της αστυνομιας (γιατι προκαλει) και την ευθυνη για επεισοδια τυχον ζημιες την εχουν οι φοιτητες+καθηγητες. τι λες? περιμενω την απαντηση σου. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και για το ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ.[/quote'] Το ξαναλέω για να το εμπεδώσουμε : Στην πρώτη πορεία, όπου δεν υπήρχαν μπάτσοι,δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι !!! Δεν έσπασε ούτε ένα αμάξι !!! Στην δεύτερη όπου και έγιναν τα επεισόδια, αυτοί που πρώτοι,κατά γενική ομολογία, ξεκίνησαν το νταβαντούρι ήταν οι μπάτσοι που πλάκωσαν τον κόσμο στα χημικά. ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα μαζί σου. Ας γίνονται οι πορείες χωρίς μπάτσους να είνια στημένοι σε κάθε γωνιά και τότε, οποιαδήποτε ζημιά γίνεται να την πληρώνουν οι φοιτητές. Χθες το βράδυ (τελευταίο βράδυ της κατάληψής μας... ) μιλούσα με ένα παιδί και άκουσα ότι στην πρώτη πορεία για το Πολυτεχνείο το '81 με πολλές χιλιάδες κόσμο να διαδηλώνει και χωρίς την παρουσία αστυνομίας, δεν έγιναν καθόλου επεισόδια. Αντιθέτως, την επόμενη χρονιά που υπήρχαν ΜΑΤ έγιναν και επεισόδια.... Ξαναθέτω λοιπόν το ερώτημα : Ποιος πραγματικά φταίει που γίνονται επεισόδια στις πορείες ; Κάπου αναφέρεις ότι δεν μπορούσες να πας σπίτι από τους φοιτητές που διαδήλωναν. Μα καλά,αυτοί ήταν το πρόβλημα ;;; Σε ξαναρωτάω, ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια με τις ενέργειες του ; Οι φοιτητές οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια, σχεδόν όλοι (αν εξαιρέσεις μια κοπέλα από την Ιατρική Αθήνας που έχω ακούσει) είναι καρεκλοκεύνταυροι που ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί-βουλευτές ή πιστέυουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο φορώντας την μπλούζα του Che... Για τους "συνάδελφους" ΔΑΠίτες που βγαίνουν στα κανάλια δεν λέω τίποτα γιατί θα μας το κλειδώσουν το topic ώς μπινελικομηχανή.... @LL_NEO Κανείς δεν είπε ότι οι φοιτητές γίνονται Judge Dredd. Αλλά σκέψου το εξής : Όταν οι μπάτσοι λειτουργούν ως Judge Dredd εσύ θα είσαι η κοκκινοσκουφίτσα ; Όταν οι μπάτσοι πλακώνουν και κανείς δεν τους βάζει χέρι, εσύ θα πας και θα τους πεις "Κακέ αστυνόμε γιατί με χτυπάς, γιατί είσαι τόσο σκληρός μαζί μου ;;;" Χμ....ενδιαφέρουσα προσέγγιση..... Σου απαγορεύει να διαδηλώσεις για τους Χ λόγους ασφαλείας ας πούμε αυτός που το εκλογικό σώμα έφερε στην εξουσία. Αν δεν το ξέρεις να σε πληροφορήσω ότι ο κάθε ΜΑΤατζής σίγουρα θα προτιμούσε να είναι σε καμια παραλία και να ακούει Τσαικόφσκι (για να γίνει συμβατός με τα μορφωτικά στάνταρ του φίλου giannis) παρά να κάθεται σαν το μαλάκα μέσα στη ζέστη. Κάθεται εκεί για δυο λόγους: α) Είναι η δουλειά του β) Κάποιος τον διέταξε να το κάνει. Ακολουθώντας την ιεραρχία αγαπητέ αυτός ο κάποιος είναι αιρετός και επομένως εμείς τον τοποθετήσαμε εκεί και του δώσαμε συγκεκριμένες εξουσίες. Παρόλα αυτά αν κάνει υπέρβαση εξουσίας ή αν κάνει κάτι παράνομο, πάλι εσύ δε μπορείς να πάρεις το νόμο στα χέρια σου καθώς υπάρχουν οι προβλεπόμενες απο το νόμο διαδικασίες. Όταν εσύ τις παρακάμπτεις γίνεσαι παράνομος και εσύ και οι αστυνομικοί θα σου συμπεριφερθούν σαν τέτοιον. Λοιπόν έχουμε και λέμε : Οι μπάτσοι θα ήθελαν να είναι στις παραλίες. Το ίδιο και οι φοιτητές στις καταλήψεις! Συμφώνούμε σ'αυτό. Ο μπάτσος κάθεται εκεί γιατί είναι η δουλειά του και κάποιος τον διέταξε να το κάνει. Εδώ κάπου χάνουμε το point.... Ο μπάτσος κάθεται εκεί γιατί είναι η δουλειά του αλλά κανείς δεν τον διέταξε να βαράει αλύπητα. Αντιθέτως, τον διέταξε να εμποδίσει την δημιουργία επεισοδίων. Πως είναι δυνατόν να εμποδίσεις τα επεισόδια όταν εξαγριώνεις τον κόσμο και τον διαλύεις με χημικά ; Απ'τη στιγμή που σε πολλές πορείες δεν έχουν γίνει καθόλου επεισόδια, αυτό λογικά σημαίνει ότι κάποιος τα ξεκινάει είτε ηθελημμένα είτε λόγω βλακείας. Αν σκεφτούμε και το γεγονός ότι οι αναρχικοί θα μπορούσαν πολύ εύκολα να χωθούν σε κάθε πορεία και να κάνουν επεισόδια (πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει όμως...) προκύπτει ένα ερώτημα : Μήπως τελικά οι μπάτσοι τους βολεύει να γίνονται επεισόδια για να έχουν δικαιολογία να ελέγχουν και να περιορίζουν τον κόσμο; Μήπως τελικά όλα αυτά είναι υποκινούμενα από όλους αυτούς που θέλουν να μας έχουν άβουλα όντα μπροστά στο Μουντιάλ και στο Fame Story ;;;
nmtray2 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δλδ, θες να πεις οτι οι "αναρχικοι" δεν θεωρουν τα ΜΑΤ εχθρους τους και οτι αντιδραν στο πολεμο που ξεκιναν οι μπατσοι? Θα σε παραπεμψω στα "Η καταργηση και η εξολοθρευση του κρατους" Μπερνερι-Μαλατεστα (εκδ.Κατσανος) "Στο δρομο για την αναρχια" Μαλατεστα (εκδ.Κατσανος) "Νομος και εξουσια" Κροποτκιν (Κατσανος). Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι αυτοι οι "αναρχικοι" ειναι οι πραγματικοι εχθροι της αναρχιας.
admin.iekep Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 δεν το σχολιαζω παραπερα φιλε μου γιατι απλα οπως σου ειπα ημουν ΠΑΡΩΝ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ποιοι ξεκινησαν τον χαμο με τις μολωτοφ , τα δακρυγονα , τις πετρες και τα καδρονια. οντως η πρωτη πορεια ηταν αγνη στην δευτερη πορεια ειδα με τα ματια μου τους φοιτητες και αναρχικους να κανουν ΝΤΟΥ στα ΜΑΤ με αποτελεσμα οι τελευταιοι να ΡΙΞΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ (ξερεις απο τα ληγμενα) και να γινει ο χαμος. παντως την ευθυνη για ολες τις πορειες-διαδηλωσεις τα σπασιματα και τις φωτιες την ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ εχει την ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΙΕΣ. αυτα κατα την προσωπικη μου αποψη. Υ.Σ δεν τα λεω γιατι τα ειδα στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ φιλε μου και ειδα ποιοι τα κανανε τα επεισοδια δεν ηταν μονο με "κουκουλές" η "κρανη" αλλα υπηρχαν και φοιτητες κανονικοι αναμεσα τους φαινοτανε καθαρα το προσωπο τους αλλα πεταγαν και μολωτοφ και πετρες.
LL_NEO Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Ο μπάτσος κάθεται εκεί γιατί είναι η δουλειά του και κάποιος τον διέταξε να το κάνει. Εδώ κάπου χάνουμε το point....Ο μπάτσος κάθεται εκεί γιατί είναι η δουλειά του αλλά κανείς δεν τον διέταξε να βαράει αλύπητα. Αντιθέτως, τον διέταξε να εμποδίσει την δημιουργία επεισοδίων. Πως είναι δυνατόν να εμποδίσεις τα επεισόδια όταν εξαγριώνεις τον κόσμο και τον διαλύεις με χημικά ; Φίλε μου εννοώ ότι δε βγήκε ο Χ Υπαστυνόμος Α επικεφαλής διμοιρίας και του καρφώθηκε να μη σας αφήσει να πάτε στο Υπουργείο Παιδείας. Κάποιος του έδωσε την εντολή και αυτή την εντολή έχει στην τελική ορκιστεί να την υπηρετεί. Φαντάζομαι (δεν ξέρω αλλά μπορώ να το ρωτήσω) ότι και στην Αστυνομία ισχύει ότι και στο Στρατό. Πρώτα εκτελείς και μετά διαφωνείς. Επιπλέον στο κείμενο που παρέθεσε ο giannis ( που πολύ διασκεδάζω που κάνει την πάπια btw) αν είδες αναφέρει ότι πριν αρχίσουν οι συγκρούσεις είχε προηγηθεί βροχή απο πέτρες. Ε δε νομίζω τα ΜΑΤ να έριξαν τις πέτρες, έχουν άλλο εξοπλισμό. Α και το judge dredd εμφανώς πήγαινε στα των τραπεζών και των Mersedes
Jimmy_BlinD Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2006 Ρε παιδιά , χαλαρώστε λίγο ... είναι λογικό μετά απο τέτοια μεγαλειώδη πορεία να υπάρχουν αντιδράσεις και καυγάδες. Είδατε τι έγινε στον 3ο όροφο μέσα στη νομική ... οπότε δε βγαίνει έυκολα άκρη. Τέλωςπάντων... για να ανακουφίσουμε λίγο την κατάσταση , μπορεί κάποιος να μου βρεί ένα αφισάκι , ένα γραφικό με το ελικόπτερο και το σύνθημα που υπήρχε σε διάφορε κωλόνες εκεί στο πανεπιστήμιο? Μιλάμε ήταν φοβερό... το θέλω σε γραφικό για το pc. Όποιος μπορεί να κάνει κάτι ...
g1annis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 στο κείμενο που παρέθεσε ο giannis ( που πολύ διασκεδάζω που κάνει την πάπια btw)Βρε ανόητε, έλειπα 3 μέρες. Πρόσεχε λίγο πως μιλάς. Σου μίλησε κανένας έτσι εδώ μέσα?
LL_NEO Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 α) Έφυγες στις 29 και μέχρι τότε ότι έλεγα το πέρναγες στο ντούκου, οπότε άστο β) και για το ποιος μιλάει πως πολύ απλά βαριέμαι να φτιάξω ποστ σεντόνι με quotes
nontasg Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Τελικά θα γίνει εξεταστική σε μερικά πανεπιστήμια....
dop Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2006 Ελπίζω να μην είναι αυτά στα οποία έχουν γίνει <3/4 των διαλέξεων, μια και θα αρχίσω να αμφιβάλλω πολύ σοβαρά για την επιστημονική επάρκεια των αποφοίτων τους.
john1987 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2006 Τελικά θα γίνει εξεταστική σε μερικά πανεπιστήμια.... Ναι ενας φιλος μου που ειναι στην Παντειο θα κανει εξεταστικη...Εγω προσωπικα,θεωρω απαραδεκτο να γινει τωρα εξεταστικη...Πρωτα μας αποδιοργανωσανε (αντε να διαβασεις τωρα) κ οποιος χρωσταει κ κανα μαθημα δε θα κανει διακοπες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.