Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν εχω παρει αποψη στο θεμα γιατι εχει ξεφυγει απο το πραγματικο θεμα,ομως δε καταλαβαινω τι θες να πεις με αυτο το ποστ.Δε περνω το μερος κανενος αλλα απο το τροπο που γραφει η κυρια φαινεται οτι η κριση της δεν ειναι αμερολυπτη.

Κάθε άλλο. Για να καταλάβεις οι αγωνιστές έχουν μια περίεργη αίσθηση για την αντικειμενικότητα. Όποιος τα λέει όπως τους συμφέρει είναι σωστός. Όποιος τα λέει αντίθετα είναι συνήθως κομματόσκυλο και υποκινείται απο σκοτεινά συμφέροντα...

Για παράδειγμα τώρα οι δημοσιογράφοι είναι σωστοί και πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτά που λένε

Σε κάθε άλλη περίπτωση το "Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι" θα πρέπει να δονεί την ατμόσφαιρα.

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να μπουν φυλακή οι ταραξίες που έσπασαν τη Νομική και αυτοί από τα ΜΑΤ που βάρεσαν αδίκως αθώους ανθρώπους.Με λίγα λόγια να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους...Αυτή είναι η απάντησή μου...ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ???
Μου κάνει.
Δημοσ.

Για παράδειγμα τώρα οι δημοσιογράφοι είναι σωστοί και πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτά που λένε

Σε κάθε άλλη περίπτωση το "Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι" θα πρέπει να δονεί την ατμόσφαιρα.

Ε καλά,όσον αφορά αυτό ούτε συζήτηση.....

Δημοσ.

Οι δημοσιγράφοι είναι άνθρωποι. Και ως τέτοιοι είναι άλλοι αλήτες και ρουφιάνοι, και άλλοι μάγκες και τίμιοι. Μπορεί να είναι πληρωμένοι για να γράψουν, και μπορεί να είναι και αντικειμενικοί. Και μη το συγκρίνει κανείς με τους μπάτσους: γιατί στους δημοσιογράφους υπάρχει η υποκειμενικότητα (μπορεί κάποιος να είναι αριστερός, δεξιός, αναρχικός, απολίτικος κλπ) αλλά κάνουν τη δουλειά του δηλαδη γράφουν με βάση τις απόψεις τους.

Αντίθετα στους μπάτσους, αυτό δεν παίζει. Πέρα από το ότι είναι σχεδόν όλοι αμόρφωτοι, ακόμα και ιδεολόγος να είναι κάποιος, η εντολή του είναι να χτυπήσει.

Η Ελευθεροτυπία κατά τη γνώμη μου (και πιστεύω και όλων) είναι εφημερίδα της αντιπολίτευσης τα τελευταία 5-6 χρόνια. Και μάλιστα σκληρά κομματικά τοποθετημένη (δε χρειάζεται να επεκταθώ). Οπότε δεν την παραθέτω ως αντικειμενική. Τα ίδια σκατά είναι. Αλλά δεν υπάρχει ούτε μια εφημερίδα που να μην έκανε εκτενή αναφορά στα επισόδεια, και που να μην κατέκρινε τους τραμπούκους.

Μόνο μερικοί αντιδραστικοί σε κανα φόρουμ.

Δημοσ.

@admin.iekep

Ώρες ώρες πιστεύω ότι κάποιοι θα ήθελαν να είναι υπουργοί στην θέση του υπουργού... Σοβαρά ρε φίλε πιστεύεις ότι η λύση είναι αυτή που αναφέρεις ; Μήπως ξεχνάς την έννοια και την χρησιμότητα του ΚΡΑΤΟΥΣ ; Τα ΜΑΤ έχουν ως σκοπό να διατηρούν την τάξη και να αποτρέπουν την δημιουργία καταστροφών και όχι να βαράνε αλύπητα και να ψεκάζουν χημικά. Τι σκατά είναι αρματωμένοι σαν αστακοί, έχουν ασπίδες, κράνη κτλ , αν δεν έχουν ως σκοπό να απωθήσουν τις επιθέσεις των αναρχικών ;;;;; Μήπως ο ρόλος του είναι να οργανώνει και να διατηρεί την τάξη ; Μήπως σκοπός του είναι η διατήρηση της ηρεμίας και ΟΧΙ η πρόκληση πανικού και καταστροφών ; Λέω μήπως...

Πήγα στις δύο πρώτες φοιτητικές πορείες και ένα πράγμα έχω να παρατηρήσω : ΚΑΝΕΝΑΣ φοιτητής και ΚΑΝΕΝΑΣ αναρχικός δεν έσπασε ούτε κλαδί απο δέντρο μέχρι την στιγμή που οι μπάτσοι άρχισαν να μας πλακώνουν στα χημικά και τα pepper...

Και για να μην ακούσω δικαολογίες του τύπου : "Ναι όμως αυτοί που ήταν στην πορεία προκάλεσαν πρώτοι τα ΜΑΤ..." , μην ξεχνάμε το εξής :

Η αρχή της σύγκρουσης, τουλάχιστον στην δέυτερη πορεία έγινε όταν η κεφαλή της πορείας θέλησε να πάει προς το υπουργείο Παιδείας. Εκεί, τα αμίλητα και ακούνητα στρατιωτάκια σύμφωνα με τον Πολύδωρα, είχαν φράξει τον δρόμο και είχαν παραταχθεί μπροστά και δεξιά. Όπως είναι λογικό η πορεία ήθελε να περάσει. Οι καλοί μας ΜΑΤΑτζήδες θεώρησαν ότι ο καλύτερος τρόπος να ανακόψουν την πορεία ήταν τα χημικά ! Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να διαδηλώνει και κανένας μπάτσος δεν μπορεί να του το αφαιρέσει. Είχαμε κάθε δικαίωμα να πάμε στο υπουργείο και να παραδώσουμε τα ψηφίσματα μας. ΑΝ εκεί στο υπουργείο κάναμε κατάληψη ή οτιδήποτε άλλο παραβατικό,τότε ναι, οι μπάτσοι θα είχαν δικαίωμα να μας ξαναφέρουν στην τάξη και ΟΧΙ να μας μπαγλαρώσουν στο ξύλο ή να μας πνίξουν με ληγμένα χημικά...

Άρα όπως καταλαβαίνεις, οι αναρχικοί δεν επιδιώκουν να κάνουν επεισόδια. Τρανό παράδειγμα είναι η πρώτη πορεία κατά την οποία δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι... Τώρα αν θεωρείτε καταστροφές το σπάσιμο μιας τζαμαρίας από μια ΤΡΑΠΕΖΑ, τότε συγχωρέστε με, αλλά έχετε βαθύτατο έλλειμα ανθρωπισμού και κοινής λογικής. Απλά σκεφτείτε πόσο "επιζήμιο" είναι για αυτές τις επιχειρήσεις που κλέβουνε κόσμο το σπάσιμο της βιτρίνας.

Οποιοσδήποτε ήταν στις πορείες μπορεί να επιβεβαιώσει τα παραπάνω..

Οι γνωστοί-άγνωστοι που λες φίλε μου ήταν άτομα με τα οποία περπατούσα μαζί τους στην πορεία. Ήταν άτομα τα οποία έφαγαν αναίτια χημικά στην μάπα. Και σε ρωτάω : Όταν βλέπεις ότι ο άλλος θέλει να σε *αμήσει, εσύ τι θα κάνεις ; Θα του πάρεις και *ίπα ;;; Όχι φίλε μου. ΑΝ έχεις έστω και ελάχιστο εγωισμό, έστω και ελάχιστή αυτοεκτίμηση, θα αντισταθείς. Θα αντισταθεις με ότι βρεις. Πέτρες, σφεντόνες, οδοφράγματα,οτιδήποτε μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι ο άλλος δεν θα σε πατήσει κάτω απλά και μόνο επειδή έχει την εξουσία. Αλήθεια, τους χρυσαυγίτες που ήταν δίπλα στα ΜΑΤ και πετούσαν πέτρες σε εμας που ήμασταν μέσα στο Πολυτεχνείο τους κατηγόρησε κανείς ; Συνέλαβαν τα ΜΑΤ κανέναν τέτοιο... Όχι απ'οτι ξέρω... Χμμμ,λίγο περίεργο δεν είναι ;;;;

Και τελειώνοντας φίλε μου, για πες μου, αν βρισκόταν η "αθώα" κοπέλα σου ή κόρη σου σε "ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ , ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟ" , τότε θα έλεγες πάλι "ας πρόσεχε" ; Μάλλον όχι...

Το θέμα δεν είναι να σκεφτόμαστε μόνο τον κώλο μας και να επαναπαυόμαστε στην γαλήνη του μικρόκοσμου μας... Το θέμα δεν είναι να δεχόμαστε όσους μας εξουσιάζουν απλά και μόνο επειδή έτυχε να ήταν πιο βολεμένοι ή πιο κωλόφαρδοι από εμας...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΑΡ*ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ "ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; "

Μπορείς φίλε μου να κάνεις πολλά. Μπορείς να ξεκολλήσεις από την τηλεόραση, να διαβάσεις καμιά εφημερίδα,να κάνεις καμιά σοβαρή κουβέντα (το Μουντιάλ δεν είναι μέσα σ'αυτές...)...

Αρκεί να το θες βέβαια. Γιατί αν η λύση που προτείνεις για την αντιμετώπιση των αναρχικών είναι να τους κάνουν σάντουιτς οι μπάτσοι και να του πλακώσουν στο ξύλο, τότε πλανάσαι πλάνην οικτρά.... Η λύση βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην λογική,στην κατανόηση,στην ελευθερία,στον σεβασμό (του άλλου,των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του),στον διάλογο και σε πολλές άλλες λεξούλες εξίσου δύσχρηστες και παρερμηνεύσιμες....

Συγνώμη για το μεγάλο post, άλλα ήθελα να παρουσιάσω και κάποια από τις πλευρές των φοιτητών...

χχχ

Τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Δημοσ.
Πέρα από το ότι είναι σχεδόν όλοι αμόρφωτοι, ακόμα και ιδεολόγος να είναι κάποιος, η εντολή του είναι να χτυπήσει.

Φαντάζομαι έχεις υπόψη σου τις βάσεις για τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. έτσι;

Η αρχή της σύγκρουσης, τουλάχιστον στην δέυτερη πορεία έγινε όταν η κεφαλή της πορείας θέλησε να πάει προς το υπουργείο Παιδείας. Εκεί, τα αμίλητα και ακούνητα στρατιωτάκια σύμφωνα με τον Πολύδωρα, είχαν φράξει τον δρόμο και είχαν παραταχθεί μπροστά και δεξιά. Όπως είναι λογικό η πορεία ήθελε να περάσει.

-"Δε μπορείτε να περάσετε απαγορεύεται"

-"Μα είμαστε πορεία και θέλουμε να περάσουμε"

-"Ε αν είστε πορεία και θέλετε να περάσετε το πράγμα αλλάζει. Περάστε"

Ρε πάτε καλά;

Δημοσ.

Αμόρφωτοι είπε, όχι ανεκπαίδευτοι.

Δημοσ.

Ναι οκ κλασική απάντηση...

Εφόσον τότε (και απο ότι φαντάζομαι) δεν τους έχει πιάσει την κουβέντα για το αν έχουν διαβάσει Durkheim και Kant, υποθέτω ότι πιθανολογεί ότι είναι αμόρφωτοι. Με την ίδια λογική μπορεί κάποιος να πει ότι και οι φοιτητές που βγαίνουν στον ποδαρόδρομο είναι αντιστοίχως αμόρφωτοι που τους έχει τσιμπήσει το κόμμα κτλ κτλ κτλ. Κοινώς απο κει και πέρα αρχίζει η παπαρολογία.

Ο ένας τα έχει με το μορφωτικό επίπεδο των αστυνομικών

Ο άλλος είναι τσαντισμένος επειδή δεν παραβίασαν εντολές οι αστυνομικοί και δεν τους άφησαν να περάσουν

Την επόμενη φορά να τους ζητήσετε να σας πάρουν με τις κλούβες απο τα προπύλαια και να σας πάνε κατευθείαν στο υπουργείο παιδείας.

Bonus tip: Μέσα στην κλούβα αντί για Μπουγά θα παίζει Βιβάλντι και θα υπάρχει και παρουσίαση βιβλίου. Έτσι για να δείξουν τα ΜΑΤ ότι έχουν και ένα επίπεδο...

Με λίγα λόγια, κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες...

Δημοσ.

-"Δε μπορείτε να περάσετε απαγορεύεται"

-"Μα είμαστε πορεία και θέλουμε να περάσουμε"

-"Ε αν είστε πορεία και θέλετε να περάσετε το πράγμα αλλάζει. Περάστε"

Ρε πάτε καλά;

Πάμε πολύ καλά ! Ποιος σου απαγορεύει να διαδηλώσεις ; Ποιός σου απαγορεύει να περάσει η πορεία σου από όποιους δρόμους θέλεις ; Ποιος σου λέει ότι θα διαδηλώσεις "από εδώ μέχρι εδώ" και αν πας παραδίπλα θα σου σπάσω το κεφάλι ;;; Είναι δυνατόν να συμβιβάζεσαι με αυτα που λέει κάποιος απλα και μόνο επειδή έτσι γουστάρει ; Κανείς δεν ήθελε να πλακωθεί στο ξύλο,ούτε ήθελε να βάλει φωτιά στο υπουργείο παιδείας. Το μόνο που θέλαμε ήταν να παραδώσουεμ τα ψηφίσματα των γενικών συνελέυσεων.

Πίστεψε με πάμε πολύ καλα...

Δημοσ.
Κανείς δεν ήθελε να πλακωθεί στο ξύλο' date='ούτε ήθελε να βάλει φωτιά στο υπουργείο παιδείας. Το μόνο που θέλαμε ήταν να παραδώσουεμ τα ψηφίσματα των γενικών συνελέυσεων.

[/quote']

Θα μου επιτρέψεις να μην είμαι και τόσο βέβαιος αν τελικά γινόταν μόνο αυτό που λες ή αν θα χρειαζόταν να επισκευαστούν καμμιά δεκαριά τζάμια στο Υπουργείο Παιδείας την άλλη μέρα...Δεν απευθύνομαι σε σένα προσωπικά έτσι?

Δημοσ.
Αμόρφωτοι είπε, όχι ανεκπαίδευτοι.

+1... kai oso για το "Απαγορευεται να διαδηλώσετε ως το Πολυτεχνειο"

δεν τοπ συζητάω ffs :P

xwris na pernw to meroc tou enos i k tu allou panta :-D

Δημοσ.
Με λίγα λόγια, κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες...

Κοντής και λεπτής.

Όσο για το μορφωτικό επίπεδο, οι σοβαροί αστυνομικοί (ελάχιστοι οκ), σε ότι αφορά το χαρακτήρα (μορφή/μόρφωση) με αυτά που ζούν καθημερίνα είναι αιώνες μπροστά σε σχέση με τους περισσότερους που βρίζουν τους μπάτσους.

Δημοσ.

Αν με κατακλέβει η επιχείρηση του καθενός έχω δικαίωμα να την σπάω; Ενδιαφέρον, να αρχίσω να το κάνω και εγώ.

Εκτός από τις τράπεζες, έσπασαν και καταστήματα μικρά που με κόπο κάποιοι τα συντηρούν, αυτοκίνητα που απλοί πολίτες τα αγόρασαν. Είναι και αυτοί σκληροί καπιταλιστές ναι;

Και το παλικάρι με το πιστόλι φωτοβολίδων είναι αγωνιστής; Να τον γνωρίσουμε όλοι να καταλάβουμε ακριβώς τι προσπαθεί να πετύχει με το πιστόλι.

Να συλληφθούν και να δικαστούν όσοι από τα ΜΑΤ φέρθηκαν βάναυσα - αλλά επίσης να συλληφθεί και να περάσει μερικές μέρες μέσα και η κοπέλα που έσπαγε τα μάρμαρα, και ο μάγκας με τις φωτοβολίδες και όλοι όσοι προξένησαν ζημίες. Νομίζω είναι δίκαιο αίτημα.

@sotirakis.net: έχετε δοκιμάσει να πάτε να καταθέσετε το ψήφισμα ένα πρωινό, όχι σαν μπουλούκι, αλλά σαν σωστοί πολίτες: ένας-δύο είναι αρκετοί - περισσότεροι χρειάζονται μόνον αν έχετε κάτι άλλο υπόψην σας. Προσωπικά σπίτι μου θα άφηνα μέχρι 5 άτομα να μου φέρουν κάποιο ψήφισμα, όχι όλο το συφερτό.

Όσο για το παιδί μου, αν θέλει να μπλεχτεί με τα πίτουρα και να παίρνει μέρος σε τέτοιες μη αποτελεσματικές κινήσεις-διαμαρτυρίες, τότε θα το φάνε οι κότες δυστυχώς.

Δημοσ.
Αν με κατακλέβει η επιχείρηση του καθενός έχω δικαίωμα να την σπάω; Ενδιαφέρον' date=' να αρχίσω να το κάνω και εγώ.

[/quote']

Και εγώ μαζί σου!!!πλάκα θα έχει....:mrgreen:

Εκτός από τις τράπεζες' date=' έσπασαν και καταστήματα μικρά που με κόπο κάποιοι τα συντηρούν, αυτοκίνητα που απλοί πολίτες τα αγόρασαν. Είναι και αυτοί σκληροί καπιταλιστές ναι;

[/quote']

Μπορεί τα αυτοκίνητα που έσπασαν να ήταν γαλάζια ή μπλε....:mrgreen: :mrgreen:

Και το παλικάρι με το πιστόλι φωτοβολίδων είναι αγωνιστής; Να τον γνωρίσουμε όλοι να καταλάβουμε ακριβώς τι προσπαθεί να πετύχει με το πιστόλι.

Μπορεί να χάθηκε και να την είχε για να τον εντοπίσουν...:mrgreen:

Να συλληφθούν και να δικαστούν όσοι από τα ΜΑΤ φέρθηκαν βάναυσα - αλλά επίσης να συλληφθεί και να περάσει μερικές μέρες μέσα και η κοπέλα που έσπαγε τα μάρμαρα' date=' και ο μάγκας με τις φωτοβολίδες και όλοι όσοι προξένησαν ζημίες. Νομίζω είναι δίκαιο αίτημα.

[/quote']

Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ νωρίτερα...:-|

Όσο για το παιδί μου' date=' αν θέλει να μπλεχτεί με τα πίτουρα και να παίρνει μέρος σε τέτοιες μη αποτελεσματικές κινήσεις-διαμαρτυρίες, τότε θα το φάνε οι κότες δυστυχώς.[/quote']

Αναπόφευκτο όντως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...