tktommytk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 από πότε έγινα τελεία (dot); Σόρρυ αλλά μπερδεύτηκα... Αν δεν έχεις τα φράγκα, να ξεσκιστείς στο διάβασμα να πας στο δημόσιο. Αυτοί όμως που τα έχουν, γιατί να φεύγουν; Και επιπλέον, αυτοί που δεν τα έχουν αλλά θέλουν να πάνε σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, γιατί να μην πάνε; Και στο κάτω-κάτω σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) ιδιωτικά υπάρχουν και πολλά μάλιστα. Γιατί να μην υπάρχει και πανεπιστήμιο; Ποιον θίγει και γιατί; Δεν είπαμε να γίνουν τα δημόσια ιδιωτικά, αλλά να γίνουν καινούρια πανεπιστήμια. Εγώ μπαίνω στο δημόσιο, μετά ποιος μου εγγυάται ότι θα είμαι ισάξιος του άλλοθ από το ιδιωτικό. Μην με κοροϊδεύεις τώρα το ίδιο γίνεται και με τα σχολεία και με τα πτυχία (ξένων γλωσσών κτλ.) κ.ο.κ. Και γιατί ο άλλος που για να πάει σε ιδιωτικό καθόταν και ξυνόταν και δεν κατάφερε να κάνει τίποτα να έχει ανώτερο πτυχίο από εμένα μετα;; Δεν τρώω καθόλου ότι μου δίνουν, έχω μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πως πρέπει να γίνουν κάποια πράματα. Αντιθέτως όλοι "έφαγαν" το στερεότυπο του κακού αστυνομικού που δέρνει φοιτητές: ξέχασαν τους "αγωνιστές" του ΠΑΜΕ που κάθε φορά τους βαράν με τα κοντάρια από τις κόκκινες σημαίες. Τα ΜΑΤ δεν είναι άνθρωποι; Οδηγίες δεν ακολουθούν; Την δουλειά τους δεν κάνουν; Γιατί πρέπει να γυρνούν σπίτι τους με επιδέσμους επειδή το κάθε απροσάρμοστο δεν έχει τι να κάνει και αποφασίζει να τους προκαλέσει; Τα είπα και παραπάνω, μάλλον δεν έχεις συναναστραφεί ποτέ σου με ΜΑΤάδες... Η υπογραφή σου είναι προσβολή για όλους: αν θέλουμε κάποια στιγμή όντως να πάμε μπροστά πρέπει να λείψει η εμπάθεια και η μισαλλοδοξία. Επιπλέον είναι και αντίθετη στους κανόνες του forum - και οι κανόνες δεν υπάρχουν για να παραβιάζονται. Δε νομίζω να προσέβαλλε κανέναν που δεν φταίει... Άμα αντιτίθεται με τους κανόνες να μου το πει κάποιος υπέυθυνος και να μην σβήνεται έτσι. Και μάλλον εσύ είσαι κομματικοποιημένος επειδή μόλις έθιξες το ΠΑΜΕ και θίχτηκες που αναφέρθηκα σε γαλάζιους και στη .... ΥΓ. Επειδή μ'άρεσε αυτό που είπε ο laokratwr το διαμόρφωσα...
g1annis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Οι μπάτσοι είναι παιδιά του Ελληνικού λαού. Με ποιό δικαίωμα τα χτυπάνε? ...έλεγε ο Πλύδωρας πριν από μια εβδομάδα. Κι επειδή το άκουσα κι εδώ μέσα, και με χάλασε θα ήθελα να πω τη γνώμη μου: Οι μπάτσοι παίρνουν εντολές ΟΚ. Αυτό δε δικαιολογεί τίποτα. Σε μια κοινωνία με κυρίαρχους και κυριαρχούμενους (εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους) όλες τις μορφές εξουσίας τις έχουν οι κυρίαρχοι. Και πάντα τις βάζουν στην υπηρεσία τους. Οι νομοθέτες νομοθετούν με γνώμονα το αφεντικό τους, οι δικαστές δικάζουν με γνώμονα το δίκιο του αφεντικού τους, και οι μπάτσοι εκτελούν υπό τις διαταγές του αφεντικού τους. Ο κακός δικαστής, ο κακός νομοθέτης, ο κακός μπάτσος, ο κακός υπουργός, είναι το κουτόχορτο που δίνουν στον κόσμο για να δικαιολογήσουν την επίφαση πως υπάρχουν και καλοί από δαύτους. Αλλά που? Θέλω να μου πείτε πόσες φορές δικάστηκε βιομήχανος ή εφοπλιστής για εργατικό ατύχημα, ή για ναυάγιο, ή για περιβαλλοντική καταστροφή. Πάντα έφταιγε ο μ@λάκας ο εργάτης που κάτι δεν έκανε καλά. Θέλω να μου θυμίσετε μια φορά που οι μπάτσοι συνέλλαβαν, κυνήγησαν, χτύπησαν έναν βιομήχανο, καναλάρχη, τσιφλικά κλπ, και μια εργατική υπόθεση που εκδίκασε διακαστήριο προς όφελος του εργάτη, σε χώρους ανυπαρξίας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Δε θα βρείτε, γιατί το κράτος έχει αφεντικό. Ένας σπουδαίος φιλόσοφος, επιστήμονας και μεγάλος επαναστάτης ονόματι Καρλ Μαρξ χαρακτήρισε το "κράτος" ως "το κόμμα της αστικής τάξης". Η δουλειά του μπάτσου λοιπόν, για να έρθουμε στο θέμα μιας και γι' αυτόυς μιλάμε, δεν είναι να προστατεύσει την κοινωνία. Αυτό το κάνει στο μέτρο της προφύλλαξης της αναπαραγωγής της εγατικής δύναμης του εργάτη (με λίγα λόγια στο μέτρο του να μπορεί αύριο ο εργαζόμενος λαός να ξαναπάει για δουλειά). Το υπόλοιπο είναι κουτόχορτο. Απλά και ξάστερα: ο ρόλος της αστυνομίας (και όχι μόνο αυτής) σε αυτή την κοινωνία, είναι η υπεράπιση των συμφερόντων των αφεντικών (αφού αυτοί την φτιάξανε, και αυτή τη διαχειρίζονται). Οι μπάτσοι λοιπόν, ΝΑΙ, είναι παιδιά του λαού ...μόνο που δουλεύουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του (είτε το ξέρουν είτε όχι). Και αργά ή γρήγορα, το σύστημα θα τους αναγκάσει να χτυπήσουν τον λαό από όπου προέρχονται: τον συμπολίτη, τον γείτονα, τον αδερφό, σε λίγο τον πατέρα συνταξιούχο.
tktommytk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Οι μπάτσοι είναι παιδιά του Ελληνικού λαού. Με ποιό δικαίωμα τα χτυπάνε? ...έλεγε ο Πλύδωρας πριν από μια εβδομάδα. Κι επειδή το άκουσα κι εδώ μέσα' date=' και με χάλασε θα ήθελα να πω τη γνώμη μου: Οι μπάτσοι παίρνουν εντολές ΟΚ. Αυτό δε δικαιολογεί τίποτα. Σε μια κοινωνία με κυρίαρχους και κυριαρχούμενους (εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους) όλες τις μορφές εξουσίας τις έχουν οι κυρίαρχοι. Και πάντα τις βάζουν στην υπηρεσία τους. Οι νομοθέτες νομοθετούν με γνώμονα το αφεντικό τους, οι δικαστές δικάζουν με γνώμονα το δίκιο του αφεντικού τους, και οι μπάτσοι εκτελούν υπό τις διαταγές του αφεντικού τους. Ο κακός δικαστής, ο κακός νομοθέτης, ο κακός μπάτσος, ο κακός υπουργός, είναι το κουτόχορτο που δίνουν στον κόσμο για να δικαιολογήσουν την επίφαση πως υπάρχουν και καλοί από δαύτους. Αλλά που? Θέλω να μου πείτε πόσες φορές δικάστηκε βιομήχανος ή εφοπλιστής για εργατικό ατύχημα, ή για ναυάγιο, ή για περιβαλλοντική καταστροφή. Πάντα έφταιγε ο μ@λάκας ο εργάτης που κάτι δεν έκανε καλά. Θέλω να μου θυμίσετε μια φορά που οι μπάτσοι συνέλλαβαν, κυνήγησαν, χτύπησαν έναν βιομήχανο, καναλάρχη, τσιφλικά κλπ, και μια εργατική υπόθεση που εκδίκασε διακαστήριο προς όφελος του εργάτη, σε χώρους ανυπαρξίας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Δε θα βρείτε, γιατί το κράτος έχει αφεντικό. Ένας σπουδαίος φιλόσοφος, επιστήμονας και μεγάλος επαναστάτης ονόματι Καρλ Μαρξ χαρακτήρισε το "κράτος" ως "το κόμμα της αστικής τάξης". Η δουλειά του μπάτσου λοιπόν, για να έρθουμε στο θέμα μιας και γι' αυτόυς μιλάμε, δεν είναι να προστατεύσει την κοινωνία. Αυτό το κάνει στο μέτρο της προφύλλαξης της αναπαραγωγής της εγατικής δύναμης του εργάτη (με λίγα λόγια στο μέτρο του να μπορεί αύριο ο εργαζόμενος λαός να ξαναπάει για δουλειά). Το υπόλοιπο είναι κουτόχορτο. Απλά και ξάστερα: ο ρόλος της αστυνομίας (και όχι μόνο αυτής) σε αυτή την κοινωνία, είναι η υπεράπιση των συμφερόντων των αφεντικών (αφού αυτοί την φτιάξανε, και αυτή τη διαχειρίζονται). Οι μπάτσοι λοιπόν, ΝΑΙ, είναι παιδιά του λαού ...μόνο που δουλεύουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του (είτε το ξέρουν είτε όχι). Και αργά ή γρήγορα, το σύστημα θα τους αναγκάσει να χτυπήσουν τον λαό από όπου προέρχονται: τον συμπολίτη, τον γείτονα, τον αδερφό, σε λίγο τον πατέρα συνταξιούχο.[/quote'] Πέστα επειδή κάποιοι εδώ μέσα συνεχίζουν να μην καταλαιβαίνουν... Ας ξυπνήσουμε λίγο να πάρουμε μπρος να δούμε τι γίνεται πια....
antreaslam Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 μη...μη βαρατε τους αλλους κυριε ματατζη...μη βαρατε τους φταιχτες... να εμενα βαρεστε,που τολμω να αντιδρω.... μπορειτε να σταματησετε να βαρατε συνταξιουχους,φανταστικε μου ματατζη? θα μου ριξετε μια με το κλομπ να τη νιωσω καλα καλα,ε κυριε φανταστικε ματατζη?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 [...]Άμα αντιτίθεται με τους κανόνες να μου το πει κάποιος υπέυθυνος και να μην σβήνεται έτσι. [...] Μέρος της υπογραφής σου αφαιρείται γιατί αντιβαίνει προς την απαγόρευση δημοσίευσης πολιτικών μηνυμάτων.
bandito Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 .... Οι μπάτσοι λοιπόν' date=' ΝΑΙ, είναι παιδιά του λαού ...μόνο που δουλεύουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του (είτε το ξέρουν είτε όχι). Και αργά ή γρήγορα, το σύστημα θα τους αναγκάσει να χτυπήσουν τον λαό από όπου προέρχονται: τον συμπολίτη, τον γείτονα, τον αδερφό, σε λίγο τον πατέρα συνταξιούχο.[/quote'] Με συνοπτικές διαδικασίες, ξεχάσαμε τα της παιδείας και το γυρίσαμε στους μπάτσους. Πριν απο αυτό , για να μην δείξουμε σεβασμό στους συνομιλητές μας και πάθουμε και τίποτα, τους χαρακτηρίσαμε όλους ηλίθιους και κοιμισμένους. Keep walking...
dop Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Επειδή ήταν του ΠΑΜΕ αυτοί στην πορεία (ως συνήθως). Δεν έχω δει κανέναν με πράσινη ή γαλάζια σημαία να χτυπά αστυνομικούς - και αν το να χτυπάς έναν υπάλληλο είναι μαγκιά τότε τι να πω. Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένεια, υποχρεώσεις και είναι κανονικοί άνθρωποι με αισθήματα. Έτυχε να κάνουν αυτή τη δουλειά - πρέπει να τρων και ξύλο από πάνω; Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Το ίδιο θα με ενοχλούσε για οποιοδήποτε κόμμα. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί, τότε σου λείπει μέρος της παιδείας σου. Στο θέμα μας: όλα τα πανεπιστήμια έχουν ισότιμα πτυχία, όπως επίσης και το ΕΑΠ. Κάποια από αυτά στην αγορά και στο εξωτερικό μετράνε σαν καλύτερα και κάποια σαν χειρότερα. Την διαφορά όμως την κάνει ο φοιτητής. Και ο απόφοιτος που θα έρθει από Αγγλία και είναι από πανεπιστήμιο έχει τα ίδια δικαιώματα με σένα που τελείωσες από εδώ. Αυτή τη στιγμή τα "βλαστάρια" του ελληνικού λαού καταστρέφουν τα μάρμαρα της Νομικής για να τα πετάξουν στα ΜΑΤ (πριν λίγο πέταξαν μολότωφ). Οποία γελοιότης, ακαδημαϊκοί πολίτες να φέρονται έτσι και να τους προστατεύει το άσυλο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα παιδιά αυτά και τους γονείς που τα χαίρονται. Προς τους αριστερούς της Ελλάδας: το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να αντιδράς στα πάντα, να επιστρατεύεις συνέχεια την λέξη "λαός", "εργάτης" κλπ. Όταν θα κοιτάξετε τι καταφέρνουν αριστεροί έξω όχι επειδή συμβιβάζονται, αλλά επειδή έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι πως ένα κράτος δεν επιβιώνει κλεισμένο στο καβούκι του (βλ. ΕΣΣΔ)...
tktommytk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Με συνοπτικές διαδικασίες' date=' ξεχάσαμε τα της παιδείας και το γυρίσαμε στους μπάτσους.Πριν απο αυτό , για να μην δείξουμε σεβασμό στους συνομιλητές μας και πάθουμε και τίποτα, τους χαρακτηρίσαμε όλους ηλίθιους και κοιμισμένους. Keep walking...[/quote'] άκυρο Μέρος της υπογραφής σου αφαιρείται γιατί αντιβαίνει προς την απαγόρευση δημοσίευσης πολιτικών μηνυμάτων. οκ then
nontasg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Εν τω μεταξύ άλλο ένα συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη.... Αυτή τη φορά μάλλον θα πρέπει να το χαρακτηρίσουμε "το συλλαλητήριο του μαρμάρου"...Ξηλώνονται και μερικά μάρμαρα από,τι άκουσα... :shock: Πωπω πρέπει να το γυρίσουμε ταινία αυτό το συλλαλητήριο...Ναι,ξέρω τι θα μου πείτε...οι φοιτητές δεν κάνουν τίποτα,όλα οι βαλτοί οι εξωσχολικοί τα κάνουν για να αμαυρώσουν τον ένδοξο αγώνα των φοιτητών...Τώρα βέβαια γιατί δεν άκουσα έστω μια φορά ότι οι τάδε φοιτητές απέτρεψαν τους ταραξίες από την καταστροφή δημόσιας περιουσίας???Αλλά μάλλον φοβούνται μην φάνε ξύλο τα παιδάκια,μεγάλωσαν με αρχές που δεν τους επιτρέπουν να μπλέκουν σε καυγάδες..... Αλλά βέβαια...τι αξία έχουν "μερικές" υλικές ζημιές μπροστά στον ένδοξο αγώνα των φοιτητών???:evil: :evil: :evil: Κάθε πόλεμος έχει και αναπόφευκτες απώλειες,σωστά??? Δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ....Όλη η Ευρώπη θα γελάει με τα χάλια μας όταν βλέπουν τέτοιες σκηνές...Άντε παιδιά τελευταίο συλλαλητήριο για την κανονική περίοδο και μετά καλά μπάνια...Ελπίζω μόνο να μην πάμε σε παράταση.... :mrgreen:
bandito Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 άκυρο Πέστα επειδή κάποιοι εδώ μέσα συνεχίζουν να μην καταλαιβαίνουν... Ας ξυπνήσουμε λίγο να πάρουμε μπρος να δούμε τι γίνεται πια.... Και δεν καταλαβαίνω ' date=' και [b']κοιμάμαι[/b]. Δεν θα μπώ στον κόπο να γράψω για τα άκυρα που ειπε ο g1annis. Η συζητήση μου θυμίζει βουλή. Κανείς δεν ακούει τι λεει ο άλλος, ο καθένας περιμένει την σειρά του να πετάξει την μ@λ@κία του. So keep walking...
tktommytk Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Επειδή ήταν του ΠΑΜΕ αυτοί στην πορεία (ως συνήθως). Δεν έχω δει κανέναν με πράσινη ή γαλάζια σημαία να χτυπά αστυνομικούς - και αν το να χτυπάς έναν υπάλληλο είναι μαγκιά τότε τι να πω. Πολλοί από αυτούς έχουν οικογένεια, υποχρεώσεις και είναι κανονικοί άνθρωποι με αισθήματα. Έτυχε να κάνουν αυτή τη δουλειά - πρέπει να τρων και ξύλο από πάνω; Φυσικά αφού δικοί τους είναι τι να βαρέσουν, μάλλον δεν κατάλαβες την υπογραφή μου φίλε... Εκτελούν διαταγές κατά των πολιτών άμα το πήρες είδηση όταν το έλεγε g1annis.... Στο θέμα μας: όλα τα πανεπιστήμια έχουν ισότιμα πτυχία, όπως επίσης και το ΕΑΠ. Κάποια από αυτά στην αγορά και στο εξωτερικό μετράνε σαν καλύτερα και κάποια σαν χειρότερα. Την διαφορά όμως την κάνει ο φοιτητής. Και ο απόφοιτος που θα έρθει από Αγγλία και είναι από πανεπιστήμιο έχει τα ίδια δικαιώματα με σένα που τελείωσες από εδώ. Δηλαδή εγώ ψάχνω για δουλειά και έχω τελιώσει δημόσιο θα προτιμήσουν εμένα ή αυτόν που έχει τελειώσει το harvard ????
nontasg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δηλαδή εγώ ψάχνω για δουλειά και έχω τελειώσει δημόσιο θα προτιμήσουν εμένα ή αυτόν που έχει τελειώσει το harvard ???? Δηλαδή αν εσύ κάνεις 20 χρόνια να τελειώσεις το πανεπιστήμιο(λέμε τώρα)θα περιμένουν να σου δώσουν τη θέση???Αααααα δεν πάμε καλά......
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Παρακαλώ άπαντες να σταματήσουμε τις αναφορές σε πολιτικές παρατάξεις και κόμματα. Οι διαφωνίες είναι θεμιτές και οι συγκρούσεις αναπόφευκτες. Αλλά ας μην κομματικοποιούμε μία ήδη πολιτική συζήτηση. Νομίζω ότι όλοι οι συμμετέχοντες εδώ έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συζητάμε και να διαφωνούμε χωρίς να ρίχνουμε το επίπεδο σε πλαίσια κομματικής αντιπαράθεσης.
nontasg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2006 Νομίζω ότι όλοι οι συμμετέχοντες εδώ έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συζητάμε και να διαφωνούμε χωρίς να ρίχνουμε το επίπεδο σε πλαίσια κομματικής αντιπαράθεσης. Χμμ...Είσαι σίγουρος γι'αυτό που λες???....Άλλα βλέπω εγώ μέεεερες τώρα...:evil: :evil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.