Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα επαναλάβω.

Steven και apoikos μου δίνετε την εντύπωση ότι είστε ισοπεδωτικοί. Δεν είναι όλοι το ίδιο.

Θα πω ένα απλό πράγμα, σήμερα αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη σε ένα τμήμα εδώ και από όσους (σχεδόν όλοι) ψηφίσαν "υπέρ", μόνο 2-3 άτομα γνωρίζαν το κείμενο με τις προτάσεις της επιτροπής. Αρκεί αυτό για να δικαιολογήσω και να νιώθω αντίστοιχη αηδία για τους "επαναστάτες" με αυτήν του apoikos αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο.

Δημοσ.

οποτε κοιτα την παρτι σου και ασε τους αλλους να κανουν οτι νομιζουν. αφου γραφεις στα @@ σου την νεα γενια, τοτε τι να πω...επισης αφου εχεις τοσο μεγαλα @@, τοτε ασε εμας τους ποταπους εδω στην μιζερια μας.οσο δεν εχεις ιδεα τι γινεται στα ελληνικα πανεπιστημια, μην μιλας. εδω δεν σε παιρνουν απο το χερακι να σε μαθουν, αλλα αυτο εξαρταται απο τον καθενα ξεχωριστα.μια ερωτηση: στο υπερπανεπιστημιο που εισαι, ποσα χρονια ειναι και ποσα μαθηματα εχεις?και μην μου πεις οτι εκει μαθαινεις και ιστοριες. ειναι θεμα ανθρωπου αν θα μαθει η οχι οτι και να πεις. αλλα ξεχασα, ολα εδω στην Ελλαδα ειναι σκατα. ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥς ΕΧΩ ΣΥΧΑΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. οποτε κοιτα την παρτι σου να τελειωνουμε και μην μας ζαλιζεις τα @@ με την Γερμανια.

οποιος ειναι εξω απο τον χωρο μιλαει ευκολα γιατι δεν ξερει. αφου δεν σας αρεσει τοσο πολυ η Ελλαδα παρατηστε την στην ησυχια της και μας μαζι γιατι απο πολλους εξυπνακηδες αλλο τπτ.

Δημοσ.
Θα επαναλάβω.

Steven και apoikos μου δίνετε την εντύπωση ότι είστε ισοπεδωτικοί. Δεν είναι όλοι το ίδιο.

Θα πω ένα απλό πράγμα' date=' σήμερα αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη σε ένα τμήμα εδώ και από όσους (σχεδόν όλοι) ψηφίσαν "υπέρ", μόνο 2-3 άτομα γνωρίζαν το κείμενο με τις προτάσεις της επιτροπής. Αρκεί αυτό για να δικαιολογήσω και να νιώθω αντίστοιχη αηδία για τους "επαναστάτες" με αυτήν του apoikos αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο.[/quote']

Μα γι' αυτό ακριβώς βάζω τους «αριστερούς» σε εισαγωγικά, εννοώντας αυτούς που απλά πιπιλάνε έναν ξύλινο λόγο και τίποτα παραπάνω. Ναι, προφανώς και δημιουργούν προβλήματα κάποια από τα μετρά που (μπορεί να) ληφθούν. Προφανώς και υπάρχει λογική επιχειρηματολογία εναντίον τους, όμως δυστυχώς δεν είναι αυτή που ακούγεται στα αμφιθέατρα.

Δε θέλω να είμαι ισοπεδωτικός, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο μέσω της υπερβολής κάνεις σαφή τη θέση σου ;-).

Δημοσ.
ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥς ΕΧΩ ΣΥΧΑΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Να κάνουμε δουλειά ξέρουμε;

@Lucifer: Βερολίνο, ο έρωτας μιας ζωής :-)

Δημοσ.
αφου γραφεις στα @@ σου την νεα γενια, τοτε τι να πω...

Όχι τη νέα γενιά, την υποχρέωση γράφω.. Είναι ξεκάθαρο νομίζω...

στο υπερπανεπιστημιο που εισαι, ποσα χρονια ειναι και ποσα μαθηματα εχεις?

Δεν είπα ποτέ ότι είναι υπερπανεπιστήμιο.. Έχουμε και εδώ πολλά φρούτα.. Έτσι κι αλλιώς περισσότερο αναφέρομαι στο σύστημα που υπάρχει εδώ και λιγότερο στο πανεπιστήμιο...

5 χρόνια με Master... τα μαθήματα είναι σίγουρα λιγότερα από την Ελλάδα.. ακριβή αριθμό δεν μπορώ να σου πω, είμαι 2ο εξάμηνο ακόμα... Τα λιγότερα μαθήματα αντικαθίστανται απαρκώς όμως από τις συνθήκες που σε βάζουν να σπουδάσεις και την πίεση...

εδω δεν σε παιρνουν απο το χερακι να σε μαθουν, αλλα αυτο εξαρταται απο τον καθενα ξεχωριστα

Άν υπονοείς ότι αυτό συμβαίνει εδώ είσαι πολύ λάθος... πάρα πολύ βασικά.. Σίγουρα σου δίνουν περισσότερες βοήθειες και είναι πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να σε ακούσουν και να σε βοηθήσουν αλλά μόνο άμα ψάξεις μόνος σου θα μπορέσεις να τις εκμεταλευτείς...

Μπορεί να μην είμαι μέσα στο χωρό ολόκληρος, αλλά όπως έχω ξαναπεί μάτια και μυαλό έχω.. όπως και πολλούς φίλους Έλληνες φοιτητές, οπότε κάτι ξέρω και εγώ.. Το αν είμαι εγώ εξυπνάκιας ή αν η Ελλάδα είναι χάλια δεν χρειάζεται να στο αποδείξω εγώ... Υπάρχουν άπειρες έρευνες αλλά και χειροπιαστές αποδείξεις που μπορείς να ανατρέξεις...και μέσα σε αυτές δεν βρίσκονται τα ελληνικά πανεπιστήμια στην κορυφή... Το μόνο που ξεχωρίζει λίγο είναι το ΕΜΠ, αλλά νομίζω είναι πολύ αφελές να κρίνουμε την Ελλάδα από το ΕΜΠ... Το σύνολο και ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλός...

Δημοσ.

Ή όχι ;-). Δεν εννοώ να δουλεύουμε 8ωρο, εννοώ να κάνουμε δουλειά, ήτοι να παράγουμε έργο... Ένα δραματικά μεγάλο ποσοστό των φοιτητών πάντως σίγουρα παίρνει πτυχίο χωρίς να ιδρώσει ούτε μια φορά.

Δημοσ.

@Apoikos, Lucifer Αν και πρωτεύουσα ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα... Μου φάνηκε κρύα κατά κάποιο τρόπο όταν είχα πάει και δεν με τράβηξε... Ελπίζω να έχετε δει το Μόναχο.. Η πιο ωραία πόλη από τις Βερολίνο, Αμβούργο, Κονσταντς, Λειψία που έχω επισκευτεί...

Αν όχι σας προσκαλώ να δουμε το παγκόσμιο....σε Leinwand βέβαια...εισιτήρια γιόκ... ;) :D Έτσι κι αλλιώς εμείς εδώ στο Μόναχο δεν είμαστε Γερμανοί, είμαστε Βαυαροί!! Άλλη χώρα! Άλλο φρούτο, άλλη εμπειρία ;)

Δημοσ.

apoikos

Προσπάθησα να δείξω κάτι στο προηγούμενο τόπικ. Στο οποίο υποθέτω από τον τρόπο που απάντησες ότι δεν διαφωνείς. Μέσα σε αυτά αναφέρθηκα στα βιβλία, τα οποία είναι μάλλον το πιο μικρό σημείο από όλα όσα διαφωνώ στην πρόταση, αλλά αρκεί για να φανούν αρκετά πράγματα. Προσοχή, όταν λέω διαφωνώ, δεν εννοώ συνολικά, αλλά μέσα στο πλαίσιο από το οποίο τα βλέπω τώρα.

Εννοώ δηλαδή, πως δεν γίνεται να μου μιλάς για κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων τη στιγμή που δεν έχουν στις περισσότερες σχολές βιβλιοθήκες. Σε περίπτωση που θα υπάρχουν βιβλιοθήκες που να είναι ανοιχτές και οργανωμένες αρκετές ώρες, το συζητάω, μη σου πω το δέχομαι, αλλά μέχρι τότε όχι.

Με χαρακτήρισες, όπως και τους υπόλοιπους φοιτητές των περιφερειακών πανεπιστημιών "παράπλευρες απώλειες". Το κρίνω λάθος χαρακτηρισμό αυτό. Γιατί, ναι, δέχομαι ότι τα περισσότερα περιφερειακά πανεπιστήμια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν (ιδιαίτερα τα εξαιρετικά νεοσύστατα όπως το δικό μου), αλλά εφόσον υπάρχουν και σε αυτά βρίσκονται αρκετές χιλιάδες φοιτητές που το μέλλον τους στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που σπουδάζουν, το να χαρακτηρίσεις τις αρνητικές επιπτώσεις "προοδευτικών" αλλαγών "παράπλευρες απώλειες" είναι τουλάχιστον απάνθρωπο.

Συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και σε ένα πλαίσιο που να προσεγγίσει τις χώρες που αναφέρετε. Είμαι υπέρ της αξιοκρατίας. Αλλά η αλλάγη πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην θίγονται οι χιλιάδες φοιτητές που δεν φταίνε σε τίποτα. Γιατί μπορεί να λες ότι πάνε απλά για να "περάσουνε σε μία σχολή", αλλά θα σου πω κάτι πολύ απλό (και όπως η δική μου περίπτωση υπάρχουν αρκετές) : έχω διαβάσει πριν επιλέξω σχολές και τα προγράμματα σπουδών και για τους καθηγητές έψαξα και στην προκειμένη που ήταν και τελευταία επιλογή μου και το Προεδρικό διάταγμα που καθόριζε το πως θα φτάσει να λειτουργεί ομαλά (όταν μπήκα ήταν το 2ο έτος που θα λειτουργούσε). Επίσης διάλλεξα ένα αντικείμενο που με ενδιαφέρει. Επειδή λοιπόν δεν έγραψα καλά ιστορία (που διατηρώ τις αμφιβολίες μου σ' αυτό) και δεν κατέληξα σε μία μεγάλη πόλη, πρέπει να θεωρηθώ "παράπλευρες απώλειες;".

Όχι, είναι άδικο και όπως εσύ είσαι πολίτης αυτού του κράτους και έχεις δικαιώμα στην παιδεία, έτσι έχω και εγώ. Και έτσι όπως θα σε επηρεάσει εσένα μια αλλάγη, πρέπει να με επηρεάσει και εμένα. Δεν δέχομαι, επειδή κάποιες σχολές έχουν καλύτερες υποδομές από άλλες, να περάσουν αλλαγές που εμένα θα με καταστρέψουν και άλλους θα τους βοηθήσουν.

Δέχομαι, ασχολούμαι και είμαι διατεθιμένος να συζητήσω και να υποστηρίξω αλλαγές των οποίων η μετάβαση θα γίνει ομαλά, ώστε να μην αδικηθεί κανείς.

Οπότε, επανερχόμενος, είμαι υπερ της αλλάγης, αλλά οι προϋποθέσεις που εμφανίζονται σε πολλά σημεία στην πρόταση που κατατέθηκε, δεν υπάρχουν και μέσα σε 2 μήνες που θα προσπαθήσουν να το περάσουν αυτό, δεν πρόκειται να δημιουργηθούν.

Δυσπιστώ στο πόσο θα πιεστούν να το κάνουν αυτό στη συνέχεια, αν δεν το φροντίσουν εκ των προτέρων (πριν ψηφιστεί κάποια αλλαγή ουσιαστική), γιατί σου είπα ότι δεν υπάρχει πολιτική συνείδηση και το ζήτημα θα περάσει στα αζήτητα σε λίγο καιρό.

Πιστεύω ότι αν είναι να γίνουν τέτοιες αλλαγές, πρέπει να γίνουν σε ένα πλάνο πολλών ετών, όχι έτσι ξαφνικά, απλώς για να συνάδει το μοντέλο παιδείας μας (στους τύπους) με αυτά του εξωτερικού. Σε αρκετά έτη λέω, εννοώντας, ότι πρώτα θα πρέπει να φροντίσουν να βελτιωθεί (αναιρεθεί; ) η κατάσταση εκεί που οι σχολές μειωνεκτούν και μετά να προωθηθούν αλλαγές. Και να γίνει αυτό ρεαλιστικά, με κατάλληλα χρηματικά ποσά εκεί που χρειάζονται (έλεος πια με την υποχρηματοδότηση στην παιδεία) και με πλάνο, όχι κοιτάζοντας δύο μήνες μετά μέχρι να περάσει το επόμενο νομοσχέδιο, ή μέχρι να γίνει η επόμενη σύνοδος των Ευρωπαϊκών κρατών. Έλεος με τις βραχυπρόθεσμα, απροετοίμαστες, εκτός πραγματικότητας πολιτικές κινήσεις.

Η Ελλάδα έχει συγκεκριμένο παρόν και για να έχει λειτουργικό μέλλον σε αυτόν τον τομέα, πρέπει το παρόν να ληφθεί καλά υπ' όψιν, πράγμα που δεν νομίζω ότι γίνεται με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Διαφωνείς;

Δημοσ.

Έχω δει το Μόναχο, έχω κάνει και 2 μήνες στο Ανόβερο και 20 μέρες στη Στουτγάρδη. Στο Βερολίνο έχω πάει 4 φορές. Το Μόναχο είναι όντως πανέμορφο (θυμάμαι ακόμα κάτι μπύρες που κατέβαζα στον Englischer Garten), αλλά δεν είναι η ομορφιά που με ελκύει στο Βερολίνο. Είναι η ατμόσφαιρα, ο αέρας, η ζωή της πόλης. Δεν έχει καμία σχέση με καμία άλλη πόλη στην Ευρώπη ;-)

Δημοσ.

το καποδιστριακο ειναι καπου στην 30κατι θεση παγκοσμιως.

δηλαδη εσυ για να σπουδασεις θες καποιον μπαμπουλα? αν ναι, δικαιωμα σου. το συστημα εδω μπορει να εχει προβληματα, αλλα οι λυσεις που δινουν ειναι απο αλλο πλανητη. πρωτα ξεκινας απο την βαση και οχι απο την κορυφη οπως τωρα. οπως εχω ξαναπει: γιατι τα τελευταια χρονια μειωνονται τα λεφτα που δινονται στα πανεπιστημια???πολυ τυχαιο βρε παιδι μου. μηπως δινοντας κατι παραπανω και ελεγχοντας τα, θα ειχαμε απο τα καλυτερα στον κοσμο? μηπως? υποδομες απο αποψη καθηγητων υπαρχει(ναι υπαρχουν και πολλοι ασχετοι), γνωσεις υπαρχουν, αλλα εντελως τυχαια για την παιδεια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.

Δημοσ.
Ή όχι ;-). Δεν εννοώ να δουλεύουμε 8ωρο, εννοώ να κάνουμε δουλειά, ήτοι να παράγουμε έργο... Ένα δραματικά μεγάλο ποσοστό των φοιτητών πάντως σίγουρα παίρνει πτυχίο χωρίς να ιδρώσει ούτε μια φορά.

σε ποιες σχολες?? γιατι στο φυσικο η κ@λ@τρυπ7δα μου κοντευει να αποκτησει διαστολη πεντοχιλιαρου.:-P

Δημοσ.
@Apoikos, Lucifer Αν και πρωτεύουσα ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα... Μου φάνηκε κρύα κατά κάποιο τρόπο όταν είχα πάει και δεν με τράβηξε... Ελπίζω να έχετε δει το Μόναχο.. Η πιο ωραία πόλη από τις Βερολίνο, Αμβούργο, Κονσταντς, Λειψία που έχω επισκευτεί...

Το καλοκαιράκι αυτό. Αμβούργο, Μόναχο και Νυρεμβέργη.

Αλλά το Βερολίνο. Η Friedrichstraβe και η Unter den Linden.

Το γωνιακό καφέ και το Berliner Dome, και η κάβα με τα αψέντια και η συνοικία με τους πάνκηδες.

Αχ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...