Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Forensick: Για να γίνω αντιληπτός:

Έστω και ένας να υπάρχει που να θέλει να ασκήσει το αυτονόητο (ας αφήσουμε το συνταγματικό κλπ στην άκρη) δικαίωμά του να πάει να δουλέψει/κάνει μάθημα/διαβάσει/οτιδήποτε, είναι αρκετό για να καταστεί η κατάληψη τραμπουκισμός. Και δεν είναι μόνο ένας στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, είναι πολλοί. Για το ότι δεν έρχονται στις συνελεύσεις σαφώς και φταίνε οι ίδιοι, φταίει όμως και το κλίμα που επικρατεί στις συνελεύσεις. Τέλος εμείς (σ.σ. μεταπτυχιακοί) που μας κλείνουν τα εργαστήρια, δεν έχουμε δικαίωμα να ψηφίσουμε στη Γ.Σ. των προπτυχιακών που είναι αυτή που κλείνει τα κτίρια...

Να χαρώ το όραμά σας για έναν καλύτερο, «δημοκρατικότερο» κόσμο.

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτο με το "εστω και ενας να υπαρχει", δεν μου φαινεται οτι ισχυει στο πολιτευμα που υπαρχει, γι αυτο καλυτερα να αφησουμε τις ουτοπικες προσεγγισεις. τα παντα λειτουργουν με την πλειοψηφια. συμφωνω με αυτο που λες(με αυτον τον εναν), αλλα απο την αλλη και γω χανω μαθηματα και εργαστηρια οπως επισης και εξετασεις. αυτο μου φαινεται δεν το βλεπει η αλλη μερια. οπως επισης το οτι φταει η μορφη της γεν. συνελευσης δεν το δεχομαι. αν σε ενοχλει(προφανως δεν αναφερομαι σε σενα!:))τοτε κανε κατι γι αυτο. και δεν μπορω να ακουω το ετσι ειναι, δεν μπορω να κανω κατι...εχει σκεφτει κανεις ποσες αλλαγες στην κοινωνια της Ελλαδας εχουν γινει τα τελευταια 50 χρονια? ξερεις τι θα γινεται σε 10 χρονια απο τωρα? αλλα η απαντηση μας στο αν θα υπαρχει δικομματισμος σε 10 χρονια απο τωρα( παραδειγμα ειναι), ειναι στανταρ αν και αν δεις την ιστορια τα παντα ειναι στον αερα. λοιπον, δεν μπορω να δεχτω οτι φταιει η συνελευση, αλλα οτι φταινε οι ιδιοι οι φοιτητες που τους ενοχλει και δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ, παρα να παραπονιουνται ΜΟΝΟ.

για μεταπτυχιακους: δυστυχως μπορω να σε καταλαβω, αλλα δεν γινεται να κανεις εναν αγωνα και μην εχεις απωλειες. τι φταις εσυ? σε τιποτα! αυτο ειναι το κακο. μακαρι να γινοταν και κατι για σας. οσο για την συνελευση, προφανως και δεν γινεται να συμμετασχετε(οσο κακο και να ειναι για σας) γιατι ο καθενας ειναι σε αλλη φαση, με αλλα συμφεροντα και κυριως δεν υπαρχει κοινο εδαφος.

οσο για το οραμα "ΜΑΣ" το αφηνω ασχολιαστο. αν θες να συζητησουμε για τα υπολοιπα οκ, αλλα το "ΜΑΣ" δειχνει οτι δεν σε απασχολουν και πολλα πραγματα...

Δημοσ.

Ναι, οκ, το «σας» ήταν μάλλον άστοχο :-P. Σε κάθε περίπτωση δεν απευθυνόταν σε εσένα ούτε σε ενέταξα σε κάποια ομάδα. Απλά ήταν μια ρητορική έκκληση να σκεφτούν κάποιοι τι πραγματικά θέλουν. Όσο για το αν με απασχολούν πολλά ή όχι, αυτό άσε να το κρίνω εγώ και αυτοί που με ξέρουν ;-)

Όσο για το πολίτευμα, ναι, ισχύει: απ' τη στιγμή που το Σύνταγμα προστατεύει την εργασία, το να εμποδίσεις οποιονδήποτε από το να εργαστεί είναι παράνομο, έστω και αν είναι 1000 και εμποδίζουν 1. Η δημοκρατία δε σημαίνει ότι de faco ισχύει η άποψη της πλειοψηφίας, αλλά ότι υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας, εφ' όσον αυτή δεν αντιβαίνει στα συμφέροντα οποιασδήποτε μειοψηφίας. Τόσο απλά :-)

Ειδάλλως: αφαιρούμε το δικαίωμα ψήφου στις συνελεύσεις από τους μαύρους (με πλειοψηφία, αφού οι μαύροι είναι 2 στους 300). Μετά απαγορεύουμε στους μαύρους την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Δημοκρατία;

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Όσο για το πολίτευμα' date=' ναι, ισχύει: απ' τη στιγμή που το Σύνταγμα προστατεύει την εργασία, το να εμποδίσεις οποιονδήποτε από το να εργαστεί είναι παράνομο, έστω και αν είναι 1000 και εμποδίζουν 1. Η δημοκρατία δε σημαίνει ότι de faco ισχύει η άποψη της πλειοψηφίας, αλλά ότι υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας, εφ' όσον αυτή δεν αντιβαίνει στα συμφέροντα οποιασδήποτε μειοψηφίας. Τόσο απλά :-)[/quote']

Εδώ υπάρχει ένα μικρό θεματάκι: Το Σύνταγμα προστατεύει την εργασία (άρθρο 22) αλλά προστατεύει και το δικαίωμα απεργίας (άρθρο 23). Η οποία απεργία κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφεις: η πλειοψηφία εμποδίζει την μειοψηφία να εργαστεί... ;)

Δημοσ.
Εδώ υπάρχει ένα μικρό θεματάκι: Το Σύνταγμα προστατεύει την εργασία (άρθρο 22) αλλά προστατεύει και το δικαίωμα απεργίας (άρθρο 23). Η οποία απεργία κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφεις: η πλειοψηφία εμποδίζει την μειοψηφία να εργαστεί... ;)

σωστος.παρολαυτα, δεν εχεις απαντησει (apoikos) στα κυριως θεματα του ποστ μου.

Δημοσ.
Η οποία απεργία κάνει ακριβώς αυτό που περιγράφεις: η πλειοψηφία εμποδίζει την μειοψηφία να εργαστεί...

Ξέρω ότι εδώ παίζω στην έδρα σου, αλλά μήπως είσαι λίγο λάθος; Προστατεύεται η απεργία αλλά απο την άλλη δε νομίζω να ποινικοποιούνται μέσω του Συντάγματος οι απεργοσπάστες. Όπερ και σημαίνει ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία (και όχι ένα κωλοχανείο όπως εδώ), όποιος θέλει να απεργήσει απεργεί, όποιος θέλει να δουλέψει, δουλεύει. Σωστός;

Δημοσ.
σωστος, αλλα αν τον αφησουν οι αλλοι.

my point exactly. Αλλά με ποια επίφαση νομιμότητας ακριβώς να τον εμποδίσουν;

δεν βλεπω κανεις να ακουμπαει το ποστ μου....

Ποιο ποστ; Αυτό με τις κωλοτρυπίδες; Σόρρυ αλλη συνηθίζω να ακουμπάω κωλοτρυπίδες μόνο όταν είναι τις πηδήξω. Φαντάζομαι ότι δε θα σου άρεσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δημοσ.

ε τι να μου μείνει; να κάτσω να ξαναπροσπαθήσω να βγάλω απο τον πολτό που ονομάζετε εγκέφαλο την ηλίθια ιδέα ότι η πλειοψηφία μπορεί να αγιάσει παράνομες πράξεις; Λυπάμαι ρε έχοντα κάργα ζωή, αλλά σόρρυ θα στο χαλάσω. Οι συνελεύσεις σας δεν έχουν νομοθετικό ρόλο (ευτυχώς) στην ελληνική πολιτική ζωή και άρα δε μπορούν να τροποποίησουν κατά το δοκούν νόμους.

Πως στο διάολο μπήκαν πανεπιστήμιο γμ την τρέλα μου;

Δημοσ.

Ο,τι να ναι....ΟΤΙ να ναι. πολτο αντι για εγκεφαλο καποιος αλλος εχει. μαλλον δεν ξερεις χριστο για το τι γινεται γυρω σου. και αν αυτη ειναι η απαντηση σου, τοτε μαλλον δεν εχεις ΚΑΘΟΛΟΥ επιχειρηματα. επιχειρηματα? τι ειν' τουτο?

edit: η απαντηση σου δειχνει επισης, οτι δεν διαβασες τπτ απο το ποστ μου. επισης εχεις ξεχασει οτι μιλας με καποιον που δεν ανηκει σε φοιτητικες παραταξεις. αν και αυτο δεν σου λεει τπτ, μεγια τα μυαλα.

Δημοσ.
Λυπάμαι ρε έχοντα κάργα ζωή' date=' αλλά σόρρυ θα στο χαλάσω. Οι συνελεύσεις σας δεν έχουν νομοθετικό ρόλο (ευτυχώς) στην ελληνική πολιτική ζωή και άρα δε μπορούν να τροποποίησουν κατά το δοκούν νόμους.

Πως στο διάολο μπήκαν πανεπιστήμιο γμ την τρέλα μου;[/quote']

ποιος ειπε οτι οι συνελευσεις εχουν νομοθετικο ρολο? οτι να ναι....

πως μπηκαμε? απο την πορτα.οπως ολοι :twisted:

Δημοσ.
αυτα να τα πειτε τωρα που θα αποχαιρετησετε την εξεταστικη σας και τις διακοπες...α....ξεχασα οι σωστοι φοιτητες θα τρεχουν γιατι αυτοι των παραθυριων των Μ.Μ.Ε θα πανε και για καφε (φραπεδια) και στην μυκονο για διακοπες εσεις θα πηξετε απο τον καυσωνα οχι αυτοι.

ετσι ειναι οι καταληψεις και οι κινητοποιησεις θελουν θυσιες.

ελπιζω μονο να αξιζε τον κοπο ρε παιδια μην τα κανετε ολα τσαμπα γιατι τον νομο θα τον περασουν οκτωβριο-νοεμβριο 100% και χωρις αντιρρησεις.

φιλε

1)ισως λογω αγνοιας ισως λογω του οτι ποτε δεν συμετειχες σε τετοια γεγονοτα επειμενεις να λες οτι η εξεταστικη χαθηκε/θα χαθει κτλ.

θα στο χαλασω λοιπον λεγοντας σου οτι ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ και συμφωνα με αποφαση που εχει παρθει στη πλειοψηφια των σχολων οταν τελειωσουν οι καταληψεις η γ.σ. της καθε σχολης θα ορισει(μετα απο συλλογη υπογραφων σε ποσοστο αναλογα με το καταστατικο της καθε σχολης εμας πχ πανω απο 4/7) το ποτε θα μεταφερθουν ολα τα εξεταστεα μαθηματα που χαθηκαν και ΟΛΑ τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ που δεν δοθηκαν.

2)αν νομιζεις οτι ειναι τοσο χαριτωμενο το να καθεσαι 2-3 βδομαδες μεσα σε μια σχολη να μην εχεις παει πουθενα αλλου παρα μονο οταν γινονται πορειες και λιγες ωρες σπιτι εισαι γελασμενος

βεβαια καποιοι οταν γινονται οι καταληψεις αντι να καθησουν εκει που πρεπει και να μην χαθει το νοημα ολου αυτου πανε για καφεδακι και διακοπουλες ενα μηνα νωριτερα γραφοντας απο τα laptop οτι οι καταληψεις και ολα αυτα ειναι μαλακιες και ειρωνευονται.

3)οσο για σεπτεβριο μακαρι να το πανε τοτε το θεμα γιατι την εχουμε κερδισει σιγουρα τη μαχη.

πολυ απλα θα κατεβουν και τα σχολεια σε καταληψεις και θα εχουμε ενα δευτερο αρσενη και μια ατακτη φυγη της κυβερνησης για να αποφυγει το προφανως τεραστιο πολιτικο κοστος.

@apoikos

οι μεταπτυχιακοι ειναι οντως ενα προβλημα γιατι σε γενικες γραμμες δεν νοιαζονται και δεν ενδιαφερονται για τιποτα αφου αυτοι "περασαν" και κοιτουν μονο και μονο το πως να ξεμπερδεψουν και πισω ας μεινει το χαος...φυσικα και δεν σας πεταω ολους στο ιδιο καζανι αλλα η πλειοψηφια τους...

ισως αν ειχατε ασχοληθει λιγακι με το θεμα να ειχατε βρει μια συμβιβαστικη λυση

βεβαια το πραγματικο προβλημα ειναι οι επι πτυχιο αλλα και για αυτους στις περισσοτερες σχολες οπου ενδιαφερθηκαν και οι ιδιοι βρεθηκε λυση πχ τη προηγουμενη εβδομαδα στο χαροκοπειο δε θυμαμαι ποια μερα εγραψαν ενω υπηρχε καταληψη.

edit:οσο για τους φοιτητες των μμε που λες ειναι γνωστο οτι απο τη πλειοψηφια της φοιτητικης κοινοτητας ειναι επικυρηγμενοι τηλεοπτικοι μαιντανοι

Δημοσ.
οταν λοιπον το συνολο των φοιτητων το αποφασιζει αυτο

στα παπάρια μας διότι...

τοτε που ειναι το προβλημα?

ακριβώς όπως σου είπα πριν το συνολό των φοιτητών a.k.a. Γενική Συνέλευση δε νομιμοποιήται να παραβιάζει νόμους του κράτους. Με το να λες το αποφάσισε η Γενική Συνέλευση και άρα είναι ΟΚ είναι σαν να λες ότι η Γενική Συνέλευση έβγαλε νόμο, ergo έχει νομοθετικό χαρακτήρα. Αλλά προφανώς όλα αυτά προυποθέτουν να έχεις ξεπεράσει το επίπεδο της πλαστελίνης και να έχεις αρχίσει να παίζεις με ξυλομπογιές για να τα πάρεις πρέφα. Οι αποφάσεις της (ακριβώς επειδή δεν έχουν νομοθετικό χαρακτήρα) δε μπορούν ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ να παραβιάζουν το κράτος.

Btw οι λεγόμενοι ανένταχτοι βρίσκουν προνομιακό χώρο αναγραφής πάνω στα @@ μου μαζί με τους ενταγμένους. Οπότε μην αγχώνεσαι να μου επιδείξεις ότι είσαι/δεν είσαι ανένταχτος.

edit: Α ναι ξέχασα έχεις δίκιο απο την πόρτα. Το θέμα τελικά είναι πως και αν θα βγείτε...

Δημοσ.

οταν ο ανρθωπος εχει προβλημα...μαλλον κομπεξ εχεις. δεν ξερεις τι σου γινεται και μιλας και απο πανω. οταν βγεις απο τον μπελουτσοπλανητη, τοτε ισως και να μπορεσεις να μιλησεις με ανθρωπους. τα λεμε μεγαλε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...