dkangel000039 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Πάμε πάλι:Δεν είπε κανείς ότι οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι θεσμοθετημένα όργανα. Από την άλλη το ότι είναι θεσμοθετημένα όργανα σημαίνει ακριβώς ότι έχουν ένα πλαίσιο αρμοδιοτήτων' date=' μέσα στο οποίο πρέπει να κινούνται. Τα πανεπιστήμια δεν ανήκουν στους φοιτητές, σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκουν σε όλους τους Έλληνες Πολίτες. Ως εκ τούτου η γενική συνέλευση (ασχέτως του αν είναι πλειοψηφία, μειοψηφία, παμψηφία, οτιδήποτε), δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίζει καταλήψεις. .[/quote'] φιλε εχεις λαθος. τα πανεπιστημια ανηκουν μεν σε ολο το λαο ομως για αυτα αποφασιζουν μονο οι φοιτητες τους. ΜΟΝΟ οι φοιτητες εχουν δικαιωμα ψηφου και συμμετοχης στη γ.σ. αν τα πανεπιστημια ανηκουν σε ολο το λαο τοτε γιατι ο λαος δεν εχει δικαιωμα ψηφου σε αυτα?
LL_NEO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένου;
apoikos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 φιλε κανει λαθος.τα πανεπιστημια ανοικουν σε ολο το λαο ομως για αυτααποφασιζουν μονο οι φοιτητες του. ΜΟΝΟ οι φοιτητες εχουν δικαιωμα ψηφου και συμμετοχης στη γ.σ. αν τα πανεπιστημια ανηκουν σε ολο το λαο τοτε γιατι ο λαος δεν εχει δικαιωμα ψηφου σε αυτα? Μήπως η Γ.Σ. έχει και δικαίωμα να αποφασίσει ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας; Διαβάζεις αυτά που γράφω ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Μου φαίνεται ότι είναι αδύνατον να συνενοηθούμε. Ως εκ τούτου, με το δικαίωμα που μου δίνουν τα «πεπραγμένα» των καταλήψεων, αύριο θα έρθω να κλείσω το δρόμο κάτω από το σπίτι σου και θα σε εμποδίσω με τη βία να πας σε αυτό, επειδή διαφωνώ με την πολιτική του τάδε δήμου. Γιατρέ, μήπως είμαι φασίστας; :-P
dkangel000039 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Σε αντίθεση με εσένα' date=' έχω καταθέσει τουλάχιστον 2 φορές στο παρόν θέμα τον συλλογισμό με τον οποίο οι καταλήψεις είναι παράνομες. Αν πρόκειται να συνεχίσεις να θεωρείς ότι είναι νόμιμες, εξήγησέ μου τον τρόπο με τον οποίο είναι νόμιμες, μπας και καταλάβω και εγώ. Για την ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο μια απλή πλειοψηφία σε συνέλευση των 200-300-400-500 ατόμων μπορεί να εμποδίσει (και δη με τη βία) 2000 άτομα να προσέλθουν σε [b']συνταγματικά κατοχυρωμένο ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες[/b] χώρο όπου έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να δουλέψουν/μορφωθούν/ανταλλάξουν απόψεις. Όσο για το ποιος είναι βολεμένος με τα λεφτά του μπαμπά κλπ, αφήστε το, γιατί δεν ξέρετε τι έχει κάνει ο καθένας στη ζωή του. Από μεγάλες κουβέντες, άλλο τίποτα. η απαντηση μου πιο πανω το ξαναλεω τα πανεπιστημια ενηκουν σε ολο το λαο ομως για αυτα αποφασιζουν μονο και μονο οι φοιτητες αφου μονο αυτοι εχουν δικαιωμα ψηφου στις γ.σ. αλλωστε οι φοιτητες δεν ειναι ολος ο λαος? εννοω οτι οι φοιτητες δεν αντιπροσωπευουν το λαο? κανενας δεν εμποδιζει τους φοιτητες να μπουν στις καταληψεις-αλλωστε αυτοι τις κανουν
BIAP Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Πρωτα απο ολα, τα πανεπιστημια στα οποια αναφερομαι ειναι δημοσια, αλλα οχι δωρεαν. Δεν ειναι ιδιωτικα. Δευτερον, εχω αρχισει στα σοβαρα να αμφιβαλλω για τον τροπο που μπηκες πανεπιστημιο και πως σκατα περνας μαθηματα, οταν δεν μπορεις στοιχειωδως να κατανοησεις μια παραγραφο γραμμενη με τον απλουστερο τροπο.
john1987 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Για την ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο μια απλή πλειοψηφία σε συνέλευση των 200-300-400-500 ατόμων μπορεί να εμποδίσει (και δη με τη βία) 2000 άτομα να προσέλθουν σε συνταγματικά κατοχυρωμένο ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες χώρο όπου έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να δουλέψουν/μορφωθούν/ανταλλάξουν απόψεις. Well said! Συμφωνω απολυτα...
dkangel000039 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Μήπως η Γ.Σ. έχει και δικαίωμα να αποφασίσει ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας; Διαβάζεις αυτά που γράφω ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Μου φαίνεται ότι είναι αδύνατον να συνενοηθούμε. Ως εκ τούτου' date=' με το δικαίωμα που μου δίνουν τα «πεπραγμένα» των καταλήψεων, αύριο θα έρθω να κλείσω το δρόμο κάτω από το σπίτι σου και θα σε εμποδίσω με τη βία να πας σε αυτό, επειδή διαφωνώ με την πολιτική του τάδε δήμου. Γιατρέ, μήπως είμαι φασίστας; :-P[/quote'] εσυ διαβαζεις αυτα που γραφω? που ειπα οτι οι φοιτητες μεσω των γ.σ. αποφασιζουν με νομιμο τροπο αν θα κλεισουν ενα δρομο η οχι? ποιος ειπε οτι οι γ.σ. αποφασιζουν για το δημο κτλ? γιατρε μηπως εισαι λιγο δημοσιοκαφρος?:-P τι παραπληροφορηση ειναι αυτη? ειπα οτι οι φοιτητες αποφασιζουν μεσω των γ.σ. νομιμα για τις σχολες τους μονο και μονο για αυτες. το ποιοι ειναι μοναρχοφασιστακια εδω μεσα ας το αφησουμε καλυτερα.
LL_NEO Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Όχι ας μην το αφήσουμε αν θες. Πχ εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να χαρακτηριστώ βασιλοχουντικός. Στην τελική στα παπάρια μου κιόλας για τέτοιους χαρακτηρισμούς. Το θέμα είναι ότι κάθε προοδευτικάρες σαν και του λόγου σας κάνουν τύπους σαν και μένα να φαίνονται δημοκρατικότεροι και απο τον Αριστείδη το Δίκαιο ή τον Περικλή. Και πάμε άλλη μια. Συλλαβή συλλαβή μπας και το πάρεις γραμμή: ΟΙ ΚΑ ΤΑ ΛΗ ΨΕΙΣ ΕΙ ΝΑΙ ΠΡΑ ΞΗ ΠΑ ΡΑ ΝΟ ΜΗ ΚΑΙ Α ΡΑ ΔΕ ΜΠΟ ΡΕΙΣ ΝΑ Ε ΠΙ ΚΑ ΛΕΙ ΣΑΙ ΔΗ ΜΟ ΚΡΑ ΤΙ ΚΕΣ ΔΙΑ ΔΙ ΚΑ ΣΙ ΕΣ
dkangel000039 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Όχι ας μην το αφήσουμε αν θες.Πχ εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να χαρακτηριστώ βασιλοχουντικός. Στην τελική στα παπάρια μου κιόλας για τέτοιους χαρακτηρισμούς. Το θέμα είναι ότι κάθε προοδευτικάρες σαν και του λόγου σας κάνουν τύπους σαν και μένα να φαίνονται δημοκρατικότεροι και απο τον Αριστείδη το Δίκαιο ή τον Περικλή. Και πάμε άλλη μια. Συλλαβή συλλαβή μπας και το πάρεις γραμμή: ΟΙ ΚΑ ΤΑ ΛΗ ΨΕΙΣ ΕΙ ΝΑΙ ΠΡΑ ΞΗ ΠΑ ΡΑ ΝΟ ΜΗ ΚΑΙ Α ΡΑ ΔΕ ΜΠΟ ΡΕΙΣ ΝΑ Ε ΠΙ ΚΑ ΛΕΙ ΣΑΙ ΔΗ ΜΟ ΚΡΑ ΤΙ ΚΕΣ ΔΙΑ ΔΙ ΚΑ ΣΙ ΕΣ ο καθε **********(οπως ο ιδιος αποκαλεσες τον εαυτο σου) λογικο ειναι να θεωρει τις καταληψεις παρανομια αλλα και εμεις οταν προκειται για τετοια ατομα ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Παρακαλώ να λείψουν οι όποιοι χαρακτηρισμοί. Άμεσα. :evil:
aliaser Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟΣ. Τι βάζεις στο δέρμα σου?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 [...]αλλωστε οι φοιτητες δεν ειναι ολος ο λαος? Όχι. εννοω οτι οι φοιτητες δεν αντιπροσωπευουν το λαο? Τι λες τώρα; :-o ΦΥΣΙΚΑ και όχι. Ψήφισα ή επέλεξα κάποιον φοιτητή να με αντιπροσωπεύει; Εδώ με το ζόρι με αντιπροσωπεύουν αυτοί που ψήφισα' date=' θα [i']παραχωρήσω[/i] δημοκρατική νομιμοποίηση σ' ένα τσούρμο 20χρονων; Οι μισοί εκ των οποίων δεν ξέρουν τι ψηφίζουν αλλά τι τους λένε να ψηφίσουν; Ελπίζω να αστειεύεσαι...
dkangel000039 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Όχι. Τι λες τώρα; :-o ΦΥΣΙΚΑ και όχι. Ψήφισα ή επέλεξα κάποιον φοιτητή να με αντιπροσωπεύει; Εδώ με το ζόρι με αντιπροσωπεύουν αυτοί που ψήφισα' date=' θα [i']παραχωρήσω[/i] δημοκρατική νομιμοποίηση σ' ένα τσούρμο 20χρονων; Οι μισοί εκ των οποίων δεν ξέρουν τι ψηφίζουν αλλά τι τους λένε να ψηφίσουν; Ελπίζω να αστειεύεσαι... δεν το εννουσα κυριολεκτικα δε ειπα να τους κανουμε και βουλευτες εννουσα οτι εν μερει αντιπροσωπευουν τις κοινωνικες διαθεσεις. με τη τελευταια σου δηλωση απαξιωνεις πολυ κοσμο και δε νομιζω οτι το πιστευεις στα αληθεια αλλα γιατι καθομαι και τσακωνομαι με τους αλλους απο πανω αφου εισαι εδω πες μας,αφου εχεις και τις γνωσεις που εμεις δεν εχουμε,οι καταληψεις με αποφασαη γενικων συνελευσεων και σφραγιδες διοικητικων συμβουλιων ειναι παρανομες? η οχι? για να τελειωνει εδω το θεμα ας μας πει ο paredwse
g1annis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Επειδή το καλαμπουράκι με τη νομιμότητα πρέπει να λήξει, πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση: Είναι άλλο πραμα η αστική νομιμότητα, δηλαδή η νομιμότητα της αστικής δημοκρατίας και άλλο το τι θεωρεί ο κόσμος νόμιμο. Η αστική νομιμότητα καθορίζεται από τους νόμους μιας αστικής δημοκρατίας, το Σύνταγμα της κλπ. Βέβαια σε ένα κατασταλτικό έκτρωμα όπως όλες οι σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες (διαφωνεί κάποιος?) το ίδιο το κράτος καταπατά τα ίδια τα κεκτημένα της αστικής δημοκρατίας: * για πρώτη φορά ισχύει στην ιστορία της Ελλάδας το "ένοχος ποιεί ένοχο" το 2002 * για πρώτη φορά "είναι όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου" πάλι το 2002 και άλλα πολλά ζητήματα όπου το κράτος καταπατά αυτά που το ίδιο έχει κατακτήσει. Το κράτος είναι μηχανισμός φτιαχμένος από τους κυρίαρχους αυτής της κοινωνίας, και άρα στην υπηρεσία τους. Με λίγα λογια νόμος στο σήμερα είναι η ατιμία του βιομήχανου. Νόμος είναι η ατιμία της αστικής τάξης Εν πάσει περιπτώσει ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. 1) Η λειτουργία των συνελεύσεων των συλλόγων καθορίζεται από το Καταστατικό τους, 2) το Καταστατικό έχει γίνει αποδεκτό από πλειοψηφία 6/7 (συνήθως) του συλλόγου (τεράστια πλειοψηφία λοιπόν) 3) έχει επικυρωθεί από Πρωτοδικίο 4) Πουθενά σε κανένα Καταστατικό δεν υπάρχει κάτι που να καταδικάζει τις καταλήψεις. 5) σε κανένα νόμο του κράτους επίσης η κατάληψη (εκτός αν μιλάμε δια ιδιωτική ιδιοκτησία) δεν είναι παράνομη 6) Δεν υπήρχε ούτε καν επί χούντας παρόμοια ρύθμιση Η σημερινή κυβέρνηση λοιπόν, αυτό πάει να περάσει. Την ποινικοποίηση της παρακόλλησης της λειτουργίας του Παν/μιου. Ωραία λογάκια. Παρ' όλα αυτά φίλε μου, εγώ την έχω γραμμένη την αστική νομιμότητά σου. Είμαι παράνομος και θα είμαι, γιατί αυτό το μπουρδέλο που ζω δε γίνεται να το διορθώσω με τους νόμους σου. Θα το γκρεμίσουμε όχι με νόμους και διατάξεις αλλά με τη βία. Τι σημαίνει αυτό? Όσο κι αν χαλάει τα αυτάκια ορισμένων εδω μέσα, λαϊκή νομιμοποίηση σημαίνει ότι θεωρώ νόμο ότι είναι δίκαιο για το λαό. Σε αντίθεση με το ΣΗΜΕΡΑ που ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΙΑΣ ΧΟΥΦΤΑΣ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ" εγώ θεωρώ πως ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. * Θεωρώ πως η απεργοσπασία είναι παράνομη. Οι απεργοί καλά κάνουν και απαγορεύουν στους απεργοσπάστες να δουλέψουν. * Θεωρώ παράνομη την Αστυνομία. Κι όταν υπάρχει διάθεση για σύγκρουση από όλον τον κόσμο (πχ ΑΣΕΠ Πάτρα) είναι νόμιμο να τους καίμε... * Θεωρώ παράνομη την ιδιοκτησία μέσων παραγωγής. Καλά κάνουν και οι καταληψίες σε 360 εργοστάσια της Αργεντινής και τα έκλεψαν από τους 360 κλέφτες που τα είχαν. * Θεωρώ παράνομες τις παρακρατικές/κρατικές φασιστικές οργανώσεις τύπου Χρυση Αυγή. Όταν τους σφάξει ο λαός, θα είναι απόλυτα δίκαιο. Όπως καταλαβαίνετε, σε μια ΑΔΙΚΗ κοινωνία, δεν υπάρχει ένα και μοναδικό ΔΙΚΑΙΟ, δίκαιο για όλους. Δίκιο είναι το συμφέρον του ισχυρού. Αυτό που λέτε για τις παράνομες ψηφισμένες καταλήψεις, είναι τηρουμένων των αναλογιών, αυτό που λέει η Αμερική για παράνομες ψηφισμένες Κυβερνίσεις.
dkangel000039 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2006 και στην τελικη αν θελουν να περιορισουν καποιο ασυλο ας ξεκινησουν απο το βουλευτικο. @g1annis υπερκαλυψες το θεμα και χαρα στο κουραγιο σου. αλλα περιμενω και την επισημη θεση του paredwse(δεν ειρωνευομαι)απλα με ενδιαφερει να ξερω αν ολη η χωρα ειναι στη παρανομια(εστω και νομοτυπικα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.