Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί τους λες αλήτες; Όσο φασιστικό είναι να απαγορεύεις ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ στον άλλο να μπει στο Πανεπιστήμιο, άλλο τόσο φασιστικό είναι να δοκιμάζεις την αντοχή σιδερολοστών στην πλάτη του κάθε καταληψία. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη διαφορά. Ή μάλλον όχι την καταλαβαίνω.

Ανάλογα απο ποια πλευρά είσαι βλέπεις το όλο θέμα είτε ως φασισμό είτε ως αγώνα μπλα μπλα μπλα μπλα.

Χέστε με ρε guyz. Αν πραγματικά οι κινητοποιήσεις είναι τόσο μαζικές τότε γιατί οι καταλήψεις; Θέλω να πω, ότι αν όντως τόσοι πολλοί φοιτητές ήταν αντίθετοι, ακόμα και την Jenna Jameson να είχαν μέσα στο αμφιθέατρο, έτοιμη, υγρή και πρόθυμη κανείς δε θα έμπαινε μέσα να την κάνει άλογο. Έτσι δεν είναι;

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οι καταληψεις ΕΙΝΑΙ κινητοποιηση αν δεν το καταλαβες.

δεν απαγορευεις σε καποιον να μην μπει μεσα γιατι ετσι σου ηρθε. πηρες αποφαση απο γενικη συνελευση της σχολης. οποιος ηθηλε ερχοταν να ψηφησει και οπως ξερουμε απο τα αρχαια χρονια, οποιος παιρνει περισσοτερους ψηφους κανει τα αντιστοιχα. (και μην ακουσω ατακες του στυλ:"και τι?αμα ελεγε το ταδε και το ταδε και το ταδε, εσυ θα το εκανες?", ειμαστε μεγαλα παιδια)

Δημοσ.

Επειδή εκεί έχουμε να κάνουμε όχι απλά με τραμπούκους όπως καταλάβατε και ίσως ξέρετε καλά' date=' αλλά με φασίστες (κι ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός μιας και οι ίδιοι το λένε), ....

Τη θέση σας παρακαλώ πάνω στο ζήτημα.[/quote']

Ωραία, μαζί σου, συμφωνώ απόλυτα, η Χρυσή Αυγή έχει παράδοση στις δημοκρατικές και μετριοπαθείς μεθόδους επίλυσης διαφορών :-P. Πάμε παραπέρα τώρα. Εμένα αυτοί που εμφανίστηκαν μπροστά μου κρατώντας ένα στυλιάρι (έμμεσα υποδηλώνοντας ότι δε θα διστάσουν να το χρησιμοποιήσουν, αλλά και άμεσα, εκτοξεύοντας απειλές κατά του εξοπλισμού του εργαστηρίου), την προηγούμενη βδομάδα, επειδή «τολμήσαμε» με άλλους 3 να σετάρουμε κάτι *NIX μηχανάκια για ένα cluster, ήταν «αριστεροί» καταληψίες. Τι μας λέει αυτό; Ότι ο τραμπουκο-φασίστας είναι universal είδος, χωρίς χρώμα και αυστηρή θέση στον πολιτικό χάρτη. Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τους αγώνες (συμφωνώ με κάποιες διατάξεις του πορίσματος και διαφωνώ με άλλες) αλλά το ζήτημα είναι πότε επιτέλους θα καταλάβουν κάποιοι ότι:

• Τα κτίρια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είναι περιουσία του Ελληνικού Κράτους και ως εκ τούτου η Γενική Συνέλευση των φοιτητών δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα επάνω τους. Η Γενική Συνέλευση Τμήματος (μαζί με το προεδρείο, τα μέλη ΔΕΠ και τους εργαζομένους δηλαδή) είναι αυτή που έχει δικαίωμα να αναστείλει τη λειτουργία της σχολής.

• Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης για αυτά τα θέματα είναι άκυρες και δε δεσμεύουν κανέναν. Αποτελούν καθαρή υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών και ως εκ τούτου είναι αποφάσεις τις οποίες μπορώ να επιλέξω να σεβαστώ ή να μην τις σεβαστώ, αλλά αυτό είναι καθαρά δική μου υπόθεση. Με άλλα λόγια, αναδιατυπώνοντας το παραπάνω επιχείρημα, όσο δικαίωμα έχει το συντονιστικό της κατάληψης να κάνει κατάληψη, άλλο τόσο δικαίωμα έχω να πάω εγώ με άλλους 2, 3 λεπτά πιο πριν, και να πούμε ότι κάνουμε εμείς κατάληψη. Το προφανές βέβαια είναι, ότι όσο δικαίωμα έχουν οι καταληψίες να βάζουν λουκέτα, άλλο τόσο δικαίωμα έχει ο οποιοσδήποτε να μπει μέσα και να κάνει τη δουλειά του (ακόμα και παραβιάζοντας τα λουκέτα). Αν είναι μάγκες, αντί να εκφοβίζουν*, ας πείσουν τον κόσμο ότι έχουν δίκιο και ότι δεν πρέπει να πάει να κάνει τη δουλειά του.

• Καμία απόφαση καμίας γενικής συνέλευσης δε δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να απειλεί τη σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε και να απειλεί φθορές σε εξοπλισμό που δεν του ανήκει («Φύγετε τώρα αλλιώς θα πάθουν τίποτα οι υπολογιστές σας», είπαν...**). Αυτές οι πρακτικές είναι άκρως φασιστικές και τραμπουκικές. Κατά τ' άλλα όμως, αυτός είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε το ακαδημαϊκό άσυλο, διότι τα στυλάρια και οι λοστοί επικοινωνούν ιδέες, ε; Την επόμενη φορά δηλαδή, να έχω και εγώ το κράνος και το δερμάτινο, μαζί με ένα δυναμόκλειδο των 60 εκ. που θα γράφει πάνω με μεγάλα γράμματα «ΙΔΕΕΣ / ΑΠΟΨΕΙΣ» για να συμμετάσχω και εγώ σε αυτήν την ανταλλαγή απόψεων; Θα επωφεληθεί τα μέγιστα νομίζω το ακαδημαϊκό σύστημα και η δημοκρατία αν καταλήξουμε όλοι στα νοσοκομεία...

Δυστυχώς, καθ' όλη τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής μου, το μόνο που διαπίστωσα ότι απουσιάζει από όλες τις παρατάξεις είναι η μετριοπάθεια. Δεν είδα ούτε μια παράταξη να ασχολείται με ζητήματα της σχολής, δεν είδα ούτε έναν να κάνει το παραμικρό για το ένα τρίτο της ευθύνης του επιπέδου σπουδών, το οποίο ανήκει στους φοιτητές. Όλοι επιδίδονταν σε ένα φανατισμένο, ανελέητο κυνηγητό, βλέποντας εχθρούς, φασίστες και αναρχοκουμμουνιστές παντού, σπέρνοντας τη διχόνοια μέσα στις σχολές και απλά προκαλώντας τεράστια αηδία στη συντριπτική πλειοψηφία των σκεπτόμενων φοιτητών.

Ευλογημένη θα είναι η μέρα που η τελευταία παράταξη θα εκλείψει από τα Πανεπιστήμια... Και μην ακούσω καμία αηδία για συλλογικότητα και τη σχέση της με τις παρατάξεις, γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι η συλλογικότητα στα Πανεπιστήμια ξεκινά και τελειώνει σε μια χούφτα εκλέκτορες....

[*] «Όσα αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα εδώ, θα βάφονται...» (προειδοποίηση σε τοίχο στο ΕΜΠ).

[**] Η άλλη απειλή ήταν ότι θα ρίξουν το γενικό, διακόπτοντας φυσικά την εκτέλεση αρκετών πειραμάτων και υπολογισμών και κάνοντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο κύρος της συγκεκριμένης εγκατάστασης, αφού το cluster που τρέχει εκεί είναι μέρος ενός μεγάλου, πανευρωπαϊκού grid.

Δημοσ.

Μα τι να σου πω, όταν μου βάζεις μανδύα νομιμότητας σε μια πράξη η οποία είναι παράνομη. Εκτός και αν έχεις την εντύπωση ότι ο "θεσμός" της κατάληψης προστατεύεται απο κάποιο νόμο...

Δημοσ.
Μα τι να σου πω, όταν μου βάζεις μανδύα νομιμότητας σε μια πράξη η οποία είναι παράνομη. Εκτός και αν έχεις την εντύπωση ότι ο "θεσμός" της κατάληψης προστατεύεται απο κάποιο νόμο...

Κάποιες φορές οι αγώνες πρέπει να είναι - όντως - υπεράνω νομιμότητας. Όχι όμως και 5 φορές το εξάμηνο ;-)

Δημοσ.

Κοιτά εσύ το γελάς, όμως εγώ τον κόβω στεγνά ότι όλο και κάποιος θα σκάσει μύτη με κανα παρεμφερές του "Νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη"

Δημοσ.
Κάποιες φορές οι αγώνες πρέπει να είναι - όντως - υπεράνω νομιμότητας. Όχι όμως και 5 φορές το εξάμηνο ;-)

το χεσες λιγο...

Δημοσ.
το χεσες λιγο...

Σε ποιο σημείο ακριβώς διαφωνείς; Μέσα σε 5 χρόνια έδωσα εξεταστική μόνο δύο φορές στην ώρα της, αν αυτό σου λέει κάτι.

Δημοσ.

apoike δεν έχεις καθόλου άδικο, και αυτό το λέω με θλίψη. Και δεν το λέω με τη θλίψη του παρατηρητή. Είμαι ενεργό μέρος αυτού του "πράγματος" που σου την έχει σπάσει αλλά και από την άλλη που έχει καταφέρει ότι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Στη σχολή μου υπήρχαν άνρθωποι που υπερασπίζονταν πως πρέπει να απαγορευτεί εντελώς στους μεταπτυχιακούς να μπάινουν μέσα (και στο χημικό πλήθος πειραμάτων βασίζεται σε ζώσα ύλη, που σημαίνει ότι αν κάποιος δεν έμπαινε μέσα να ταΐσει τη μουχλίτσα του μπορεί να πήγαινε στράφι δουλειά 1 έτους ή περισσότερο). Τα παιδιά κατάλαβαν ότι αυτό ήταν λάθος.

Επίσης, μεγάλο λάθος γίνεται με ευθύνη της παράταξης της οποίας είμαι μέλος: αυτό που είπες ο ίδιος "να αποφασίζει το Συντονιστικό". Ή ακόμα και να προτείνει πλαίσιο απόφασης το Συντονιστικό. Στη σχολή μου το Συντονιστικό έχει αποκλειστικό ρόλο, να υπηρετήσει με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο την απόφαση της συνέλευσης.

Το άλλο ζήτημα σχετικά με τις καταλήψεις είναι κι αυτό υπό συζήτηση. Κατά τη γνώμη μου, η κατάληψη είναι προωθημένη μορφή αγώνα, και είναι μια μορφή βίας απέναντι στη βία των "άλλων". Πχ στην επιχειρηματική βία που γαμεί τα προγράμματα σπουδών, ή στη βία της "αν-αξιολόγησης" που προορίζεται να κλείσει τα "αντιπαραγωγικά" ιδρύματα σαν να ήταν επιχειρήσεις, ή στη βία του Υπουργείου να πετάξει όξω τους φοιτητές που 6 χρόνια τώρα ακουμπάνε εκατοντάδες ευρώ για να σπουδάσουν. Γι αυτό και θα πρέπει οι καταλήψεις να γίνονται με μέτρο. Όπως γνωρίζουμε ότι κάποτε μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιήσει ο λαός τα όπλα και να τα στρέψει εναντίον εκείνων που τόσα χρόνια μας έχουν με το πιστόλι στον κρόταφο, αλλά δεν παίρνει ο καθένας το κουμπούρι του και να βγει να πυροβολεί με το παραμικρό.

Προσωπικά, και άλλοι άνθρωποι που έχουμε παρόμοια γνώμη, θα προσπαθούμε να μην εκφυλίζεται η κατάσταση. Ούτε να καταστρέψουμε τους μεταπτυχιακούς, ούτε να ξεφτιλίζουμε τις μορφές του αγώνα κλπ. Και σε αυτό έχουν όλοι τον λόγο, αν πιστεύουν ότι τεχνικά προβλήματα τέτοιου τύπου λύνονται στα πλαίσια του υγειούς διαλόγου.

Ωστόσο σίγουρα δε μπορεί κάποιος να μιλήσει σήμερα για εκφυλισμό της μορφής, όταν τα μέτρα της ΝΔ είναι από τα αντιδραστικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι μόνο εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια, και όταν έχεις 350-400 σχολές κατειλημένες.

Σχετικά με το αρχικό κείμενο που παρέθεσα, οφείλουμε να κάνουμε μια διάκριση. Είναι άλλο ο βλαξ που τα ισωπεδώνει όλα και φτάνει ο ανόητος να απειλεί με καδρόνι κάποιον που είναι ούτως ή άλλως φυσικός του σύμμαχος (δηλ τον μεταπτυχιακό) και άλλο ο μπράβος που όχι από βλακεία αλλά από αντίληψη σηκώνει το καδρόνι στον συμφοιτητή του.

Και αν δεν καταλαβαίνεις LL_NEO γιατί λέω αυτούς αλήτες και όχι τους καταληψίες, μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ότι άλλη νομιμοποίηση έχει μια πλειοψηφία 900 στους 1200, και άλλη νομιμοποίηση τα 7 άτομα που αποφάσισαν μόνα τους χωρίς καν αντίλογο (7 στους 7 της ίδιας παράταξης). Και μάλιστα οι 7 εκπρόσωποι υποτίθεται του συλλόγου, να αποφασίζουν κόντρα στη βούληση του συλλόγου.

Νομίζω θέλει λίγο τα ίσια του το ζήτημα. Από τη μία οι φοιτητές (με τα λάθη αλλά και τα δίκια τους, με την αγνή πρόθεση αλλά και την μαλακία τους, με τις διαστρεβλώσεις τους) κι από την άλλη δηλωμένοι τραμπούκοι και (γιατί όχι?) δολοφόνοι. Μήπως ο Καλαμπόκας ήθελε να γίνει δολοφόνος? Να παίξει ξύλο ήθελε και να σπάσει την κατάληψη προκαλόντας τρόμο στους καταληψίες.

Αν δεν καταδικάσουμε τέτοιες πρακτικές, ο επόμενος Καλαμπόκας θα είναι ένας από αυτούς... και ο επόμενος Τεμπονέρας ένας από εμάς.

Με λίγα λόγια, δε μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις.

Δημοσ.

στη θεσσαλονικη ολα κυλησαν πολυ καλα...αρκετοσ κοσμοσ,κυριωσ ανενταχτοσ...ειδα ατομα που δε περιμενα να δω...ειρηνικα και ωραια καταληξαμε στο υπουργειο μακ.-θρακ. οπου ολα ηταν πολυ ησυχα...απο αποψη κοσμου ηταν περιπου στα ιδια επιπεδα με τη προηγουμενη πεμπτη,απλα το μπλοκ του παμακ ηταν αρκετα πιο μεγαλο...

Δημοσ.
Είναι άλλο ο βλαξ που τα ισωπεδώνει όλα και φτάνει ο ανόητος να απειλεί με καδρόνι κάποιον που είναι ούτως ή άλλως φυσικός του σύμμαχος .....

...Αν δεν καταδικάσουμε τέτοιες πρακτικές' date=' ο επόμενος Καλαμπόκας θα είναι ένας από αυτούς... και ο επόμενος Τεμπονέρας ένας από εμάς.

[/quote']

Αμα αρκούμαστε να αποκαλούμε απλά βλαξ και ανόητο κάποιον που συμπεριφέρεται φασιστικά επειδή δηλώνει αριστερός και όχι φασίστας δεν νομίζω ότι καταδικάζουμε τπτ στην ουσία , και μπορεί μια μέρα ο νέος τεμπονέρας και ο νέος καλαμπόκας να είναι κάποιοι που είναι φυσικοί σύμμαχοι όπως ανέφερες,και όχι ο μεν απο τους εδώ και ο άλλος απο τους εκεί.

Π.χ αυτά που γίναν πέρσι μεταξύ Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και Αναρχικής Αρχειοθήκης Θεσσαλονίκης μόνο ανόητα και βλακείες δεν φαντάζουν όταν κατέληξαν μέχρι και στο σημείο "κάποιοι" να εισβάλουν στο δωμάτιο "κάποιου" και με ξύλο να τον ανακρίνουν και να του ζητάν να δώσει ονόματα συντρόφων του,κρατώντας τον όμηρο για ώρες!

H' όταν τον φλεβάρη κάποιοι από το "πανκ" στέκι του ΑΠΘ έστειλαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματία φοιτητή του αριστερού σχήματος El Condor Passa επειδή δεν τους επέτρεψε να "απαλλοτριώσουν" μερικά PC..

Οπότε ας κοιτάξουν κάποιοι τα δικά τους χάλια (δεν αναφέρομαι σε σένα) γιατί από τους φασίστες ξέρουμε τι σκατά να περιμένουμε,από μερικούς άλλους που φωνάζουν για ελευθερία κτλ άλλα περιμένουμε και άλλα θα πάθουμε...

Και όπως λέει και ένα ειρωνικό σύνθημα

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ;p

Δημοσ.
Και αν δεν καταλαβαίνεις LL_NEO γιατί λέω αυτούς αλήτες και όχι τους καταληψίες, μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ότι άλλη νομιμοποίηση έχει μια πλειοψηφία 900 στους 1200, και άλλη νομιμοποίηση τα 7 άτομα που αποφάσισαν μόνα τους χωρίς καν αντίλογο (7 στους 7 της ίδιας παράταξης). Και μάλιστα οι 7 εκπρόσωποι υποτίθεται του συλλόγου, να αποφασίζουν κόντρα στη βούληση του συλλόγου.

Συγνώμη αδερφέ αλλά στη δική μου λογική παράνομοι είναι και οι δυο. Οπότε φροντίσεις να τους μαζέψεις και τους μεν και τους δε κάπου, έχεις κρατήσει κλεισμένα τα ΜΑΤ σε ένα δωμάτιο 2x2 για κανα 12ώρο για να γίνουν τα νεύρα τους τσαντάλια και ύστερα τους αμολάς μέσα στο Πανεπιστήμιο για θέρισμα.

Ναι ξέρω σου φαίνεται σκληρό, αλλά κοινοί παράνομοι οι μεν, κοινοί παράνομοι οι δε.

Δημοσ.
Συγνώμη αδερφέ αλλά στη δική μου λογική παράνομοι είναι και οι δυο. Οπότε φροντίσεις να τους μαζέψεις και τους μεν και τους δε κάπου' date=' έχεις κρατήσει κλεισμένα τα ΜΑΤ σε ένα δωμάτιο 2x2 για κανα 12ώρο για να γίνουν τα νεύρα τους τσαντάλια και ύστερα τους αμολάς μέσα στο Πανεπιστήμιο για θέρισμα.

Ναι ξέρω σου φαίνεται σκληρό, αλλά κοινοί παράνομοι οι μεν, κοινοί παράνομοι οι δε.[/quote']

και ο γαιδαρος πεταει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...