Προς το περιεχόμενο

Καταλήψεις

drdoomgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) υπερψήφισε με 1389 ψήφους το "Ενωτικό Πλαίσιο Κατάληψης" (στηρίχθηκε από ΠΑΣΠ - ΑΡΕΝΑ - ΡΑΣ - Ανεξάρτητοι).

Η ΠΚΣ κατέβασε το δικό της πλαίσιο.

Η ΔΑΠ ήταν ενάντια στην κατάληψη...στα πλαίσια δε της ακραιφνούς δημοκρατικότητάς, δέχθηκαν αυγά και γιαούρτια, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν.

Λίγη ενημέρωση από το μέτωπο...

• Απαντ. 915
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Φοβάμαι ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί. Αν δεν υποχωρήσει το υπουργείο και περάσει ο νόμος νύχτα στο Θερινό Τμήμα, τι θα γίνει;

δυστυχως μαλλον ρεαλιστικα

θα εχουμε χασει ολοι φοιτητες και μη διοτι μετα τη ψηφιση του δυσκολα θα αποσυρθει,για αυτο και πρεπει να γινουν τωρα μαζικοτατες κινητοποιησεις πριν να ειναι αργα.

παντως πιστευω οτι θα τα καταφερουμε μεχρι τοτε

Δημοσ.

Σήμερα η ΠΚΣ ήρθε επισήμως στο διασυντονιστικό των συλλόγων υπο κατάληψη, και δήλωσε πως επιθυμεί να συνεργαστεί. Αν θέλετε να το κουβεντιάσουμε τα λέμε αύριο γιατί μόλις σχόλασα από τη δουλειά.

Το ζήτημα έχει αρκετό "ψωμί" αλλά είμαι πτώμα. Αν έχετε γνώμη γράψτε.

Δημοσ.
Σήμερα η ΠΚΣ ήρθε επισήμως στο διασυντονιστικό των συλλόγων υπο κατάληψη' date=' και δήλωσε πως επιθυμεί να συνεργαστεί. Αν θέλετε να το κουβεντιάσουμε τα λέμε αύριο γιατί μόλις σχόλασα από τη δουλειά.

Το ζήτημα έχει αρκετό "ψωμί" αλλά είμαι πτώμα. Αν έχετε γνώμη γράψτε.[/quote']

Xαχα ... Και σε μας ακριβώς το ΙΔΙΟ (στη Γενική συνέλευση συλλόγου όμως). Επειδή ήταν η τελευταία στην τοποθέτηση , πρότεινε να κατεβάσουμε "ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ" ... δλδ , είπαν , εμείς θα ξεκινήσουμε με τις προτάσεις του συντονιστικού αλλά όποιος θέλει μπορεί να έρθει εδώ και να τα συζητήσουμε. Η ΠΑΣΠ , είπε ... αν βγάλεις το ΠΑΣΟΚ απο την καταγγελία (του πλαισίου του συντονιστικού δλδ) είμαστε μέσα...

ΟΠΩΣ καταλαβαίνετε ... κανείς ΔΕΝ δέχτηκε και έτσι αναγκάστηκε να κατέβει για άλλη μια φορά με το πλαίσιο του συντονιστικού.

Εύγε για τη μεγάλη ανατροπή .... ! :P

Και μερικα συνθήματα των κινητοποιήσεων:

http://www.alfavita.gr/typos/typos1467.htm

Δημοσ.

Όταν εξαφανιστούν οι παρατάξεις απ τις σχόλες τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βημα για καλύτερες συνθήκες στις σχολές.

Δημοσ.

301+συνεχιζουμε για να γουσταρουμε+++

+++πριν λιγο επεσε και το χαροκοπειο-αθηνα(μεχρι τριτη και τοτε ξαναβλεπουμε)

+++και η στεφ του τει λαμιας(για μια ημερα παρασκευη ξαναεχει γ.σ. για τη συνεχιση)

Δημοσ.

πωπω, τι κρίμα

1. να πρέπει να τελειώσει κανείς τη σχολή στα 6 χρόνια

2. να μην δίνει το μάθημα 6-7 φορές να το περάσει

3. να μην πουλάνε οι καθηγητές το δικό τους σύγγραμμα

4. να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας ανταγωνιστικά στον κόσμο προσφέροντας έργο

5. να μην μπορούν να τα σπάνε οι κάφροι μέσα στα πανεπιστήμια κ να τους τιμωρεί κανείς (αυτό λέγεται άσυλο)

Η κατάσταση είναι δράμα... όλοι στις επάλξεις του αγώνα για τους αιώνιους φοιτητές, τη λούφα κ την παραλαγή, τις οικογένειες των καθηγητών μέσα στα πανεπιστήμια...

Και σκέψου κάποια στιγμή ότι συνδικαλίστηκα κ ήμουν πρόεδρος τμήματος... κρίμα...

Δημοσ.
Και σκέψου κάποια στιγμή ότι συνδικαλίστηκα κ ήμουν πρόεδρος τμήματος... κρίμα...
Πράγματι. Πολύ κρίμα.
Δημοσ.
πωπω' date=' τι κρίμα

1. να πρέπει να τελειώσει κανείς τη σχολή στα 6 χρόνια

2. να μην δίνει το μάθημα 6-7 φορές να το περάσει

3. να μην πουλάνε οι καθηγητές το δικό τους σύγγραμμα

4. να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας ανταγωνιστικά στον κόσμο προσφέροντας έργο

5. να μην μπορούν να τα σπάνε οι κάφροι μέσα στα πανεπιστήμια κ να τους τιμωρεί κανείς (αυτό λέγεται άσυλο)

Η κατάσταση είναι δράμα... όλοι στις επάλξεις του αγώνα για τους αιώνιους φοιτητές, τη λούφα κ την παραλαγή, τις οικογένειες των καθηγητών μέσα στα πανεπιστήμια...

Και σκέψου κάποια στιγμή ότι συνδικαλίστηκα κ ήμουν πρόεδρος τμήματος... κρίμα...[/quote']

1. aφου δεν επιβαρυνεις καποιον μετα τα 6 χρονια, ποιο το προβλημα?

2.σε αυτο δεν φταινε οι φοιτητες, αλλα κυριως οι καθηγητες. αυτο γιατι ορισμενες φορες(εως πολλες..)βαζουν θεματα εξωπραγματικα. αν ηξερες οτι αυτα που κανει θα σου βαλεις κιολας, τοτε α)δεν θα πηγαινες να το δωσεις ετσι β)ΚΑΝΕΙς δεν θα ειχε προβλημα με αυτο το μετρο.

3. αυτο φυσικα και ειναι αρκετα κακη συνηθεια. θα μπορουσαμε να ειχαμε κλασεις ανωτερα βιβλια.

4. μπορουν να γινουν και ετσι οπως ειναι τωρα με 3 απλα πραγματα:

-χρηματοδοτηση των παν/μιων(πολυ παραπανω απ οσο ειναι τωρα.

-ελεγχος των εξοδων

-αξιολογηση καθηγητων (απο φοιτητες για παραδειγμα-συζητησιμο βεβαια)

5. το ασυλο εχει ως σκοπο την ελευθεροι διακινηση ιδεων μεσα σε αυτους τους χωρους. κατι πολυ σημαντικο. μπορει να μην φαινεται οτι χρειαζεται τωρα, αλλα χρειαζεται. ειναι κατι εντελως ανουσιο για συζητηση ενω τα παν/μια εχουν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Δημοσ.

Χαχαχα! Αστείος ο φίλος κ_antoni. Επειδή εσύ φίλε μου "συνδικαλίστηκες" για να φας την θέση κάποιου άλλου και τώρα κυκλοφορείς με γραβάτες στα clubakia και με το κάμπριο επειδή σε βόλεψαν και σου βούλωσαν το στόμα με ένα κομμάτι ψωμί και μία τηλεκατευθυνόμενη ζωή δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς οι φοιτητές 313 (αυτή τη στιγμή) σχολών που αντιδρούμε έχουμε τον ίδιο παρτακισμό με εσένα.

Άντε αγωνίσου και εσύ με τις ψήφους σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και άσε εμάς τους "ρομαντικούς" να θέλουμε να ζήσουμε την ζωή μας με αξιοπρέπεια και με την συνείδηση μας καθαρή όταν θα έρθει η ώρα να αποχαιρετίσουμε αυτόν τον κόσμο. Θέλω να κοιτάω τους συναθρώπους μου στα μάτια και όχι στις ταμπέλες που θέτουν οι "έχων συμφέροντα" για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.

-----

Χθές έκλεισαν στην θεσσαλονίκη και οι 2 τελευταίες σχολες Κτηνιατρική και ΤΕΦΑΑ (διατηρώ μια επιφύλαξη).

Στην κτηνιατρική που είμουν παρόν το πλαίσιο του συντονιστικού κατάληψης πήρε 274 ψήφους ενώ το "πλαίσιο φάντασμα" της Δ.Α.Π. (Δεν Αγωνίζομαι Ποτέ) πήρε 206 ψήφους παρά την προπαγάνδα μιας ολόκληρης βδομάδας και την ενεργοποίηση από μέρους τον Μπλε Ζώων κάθε θεμιτού ή αθέμιτου μέσου.

Με χαρά λοιπόν σας λέω ότι ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Θεσσαλονίκη τελεί υπό κατάληψη.

Δημοσ.

Αστείος Τον χαρακτηρισμό στον επιστρέφω πολύ φιλικά!

εμάς τους "ρομαντικούς" να θέλουμε να ζήσουμε την ζωή μας με αξιοπρέπεια και με την συνείδηση μας καθαρή όταν θα έρθει η ώρα να αποχαιρετίσουμε αυτόν τον κόσμο Οι "ρομαντικοί" της σειράς μου κάπνιζαν lucky strike, μιλούσαν με κινητά motorola και μοίραζαν τον ριζοσπάστη. Κ μόλις τελειώσαμε το πανεπιστήμιο, άλλοι ήταν υπότροφοι του ΙΚΥ, άλλοι συμμετείχαν σε φωτογραφικές προκυρήξεις θέσεων στα πανεπιστήμια και άλλοι πήγαν σε γραφεία της ΝΔ κ του ΠΑΣΟΚ. Προβλέπεται λαμπρό το μέλλον σας...

Αν είχα κάμπριο κ ήμουν βολεμένος, σιγά μην ασχολούμουν μ'αυτή τη συζήτηση. Με ενοχλούν πολύ όμως οι ΓΡΑΜΜΕΣ... και γι'αυτό γράφω...

Δημοσ.

Βασικά σε ενοχλούν αυτές οι γραμμές και όχι οι γραμμές γενικά (γιατί αν σε ενοχλούσαν οι γραμμές γενικώς, δεν θα ήσουν "πρόεδρος") ..

320 σχολές τελούν υπό κατάληψη, με κίνδυνο να χάσουν την εξεταστική.. Κάτι που δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει.. Κάτι δείχνει αυτό.. Τα Πανεπιστήμια, όσο κι αν δεν θέλεις/θέλουν να το παραδεχτούν είναι γεμάτα ζωή.. Δεν είναι 20 καταληψίες απλά, αλλά περνάει πάρα πολύς κόσμος από τις καταλήψεις..

Όσο για το τι κάπνιζαν, που μιλούσαν, και τι μοίραζαν, αν αυτή είναι η κριτική σου οκ.. Απλά είναι τόσο παιδική που δεν μπαίνει καν στην κουβέντα..

Κι όσο για το άσυλο.. ΝΑΙ, γι'αυτό το χρειαζόμαστε! Για να κάνουμε καταλήψεις, να προετοιμάζουμε πορείες και να διεκδικούμε αυτά που μας πρέπουν, κι αυτά που πρέπουν σε μια καλύτερη κοινωνία..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...