Προς το περιεχόμενο

Ελληνικό Στρατιωτικό Φόρουμ

chvet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Physics Rulez δεν μιλάω με Νέο Δήμοκράτες. :P

Τώρα για όσους προσπαθούν να πείσουν για την "αθωότητα" του συγκεκριμένου φόρουμ τι να πώ.

Τι σχέση έχει η ορθοδοξία με τον στρατό; Αλλά θα μου πεις σε αυτήν την χώρα γενιέσαι και σε βαφτίζουν από 2 μηνών' date=' τον πρόεδρο σου τον ορκίζει ο κάθε Χριστόδουλος (δεν πα να είσαι μουσουλμάνος, βουδιστής, άθεος κ.τ.λ. Έλληνας...), η παιδεία σου υποχρεώνει να διδάσκεσαι θρησκευτικά (προπαγάνδα δηλαδή της Ορθοδοξίας...), στο στρατό έχει εκκλησίες (εκεί που "κοινωνάς" με χρυσά κουτάλια και ο συνάθρωπος σου δεν έχει να φάει), στην σημαία σου υπάρχει ο σταυρός, το χρυσάφι και τα διαμάντια στα στέμματα (ποιοι φοράνε στέμματα θυμίστε μου;;;) των "κληρικών" κοστίζουν όσο ο προυπολογισμός των κρατών της Αφρικής που πεινάει, το 90% μισεί τους Τούρκους και τους Αλβανούς και το κάθε ξένο επειδή έτσι τους έμαθαν στην ιστορία (χαχαχχαχαχαχαχαχα) που διδάσκονται στο λύκειο κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Μόνο για στρατιωτικά θέματα δεν μιλάει το συγκέκριμένο φόρουμ εκτός και αν οι δηλώσεις του Βορίδη και του Καρατζαφέρη καθώς και τα δημοσιεύματα εφημερίδων τύπου Espresso αντικατοπτρίζουν τον στρατό της χώρας μας....

υ.γ. Όχι φίλοι μου δεν ανήκω ούτε στο ΚΚΕ ούτε στην ΝΔ ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στον Συνασπισμό ούτε στις ταμπέλες που βάζετε στους ανθρώπους. Έχω μυαλό και διαμορφώνω μόνος την συνείδηση μου χωρίς να χρειάζομαι καθοδήγηση από καμιά παράταξη - κόμμα.[/quote']

Καλά ήθελα να ήξερα υπάρχει κάτι που δεν σε ενοχλεί ; Τα έβαλες με όλα και όλους, τι τα κουτάλια σε πείραξαν, τι οι εκκλησίες, τι ο Σταυρός, τι τα κόμματα, τι οι εφημερίδες. Πάλι καλά που δεν μας είπες, ότι και οι μύγες που πετάνε ότι δεν σε ενοχλούν. Δεν είναι όλα μαύρα όπως τα βλέπεις, υπάρχει και η καλή πλευρά της ζωής. Τι να κάνουμε τώρα που μερικοί μεγαλώσαμε με κάποια ιδανικά που εσύ δεν τα πιστεύεις; Εσύ που πιστεύεις σε άλλο Θεό και σε άλλες ιδέες να μπαίνεις σε άλλα φόρουμ. Κάποιοι που έχουμε άλλες απόψεις θα μπαίνουμε σε αυτό το φόρουμ. Απλά πράγματα.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι να μην πάει σε άλλο forum,

chvet, η σημασία του forum είναι ακριβώς αυτή. Άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες ανταλλάσσουν απόψεις. Ακραίες και μη.

Δημοσ.
Όχι να μην πάει σε άλλο forum' date='

[b']chvet[/b], η σημασία του forum είναι ακριβώς αυτή. Άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες ανταλλάσσουν απόψεις. Ακραίες και μη.

Πολύ σωστή η άποψή σου, αλλά αυτό να ισχύει για όλους όμως και όλοι να δεχόμαστε τις διαφορετικές απόψεις, όταν εξ' αρχής βρίσκεις ένα σωρό προβλήματα και δεν δέχεσαι την διαφορετική άποψη όπως καλά λες, απλά δεν συμμετέχεις και μένεις ήσυχος.

Δημοσ.

ΜΜΜΜμμμμμ... έχεις δίκιο.

Από τη στιγμή που δεν γίνεται καν διάλογος δεν έχει νόημα. Ο PaNtErAz είναι ο ορισμός της επιθετικής ισοπέδωσης.

Δημοσ.

μια απλη ερωτηση: μπορειτε να βρειτε ενα λαθος στους ισχυρισμους του PaNtErAz , οσον αφορα την μεγαλη παραγραφο που εγραψε?

δε μιλαω για το σχολιο του για το φορουμ σας,αυτο με αφηνει αδιαφορο.

μιλαω για οσα "καταλογιζει" στην προπαγανδιστικη πολιτικη της ορθοδοξης εκκλησιας,του ελληνικου κρατους,και το πως αντιλαμβανεται η εκκλησια τον ορο: "ανακατανομη πλουτου"!

Δημοσ.

Ούτε εγώ τρέφω συμπάθειες για την εκκλησία, αλλά μερικά σωστά πρέπει να λέγονται.

ο PaNtErAz

Senior Member

Περιοχή: Xanthi - Thessaloniki, θα έπρεπε πχ. να γνωρίζει πως σε περιοχές του νομού Ξάνθης η εκκλησία προσφέρει ακόμα και επιδόματα τύπου 200 ευρώ το μήνα σε πολύτεκνες οικογένειες.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με την προπαγάνδα πχ στο οτι τα θρησκευτικά πρέπει ή να αλλάξουν ύλη σαν σχολικό μάθημα (να περιλαμβάνουν όλες τις θρησκείες), ή αλλιώς να καταργηθούν τελείως, οπως επίσης η προσευχή πριν της είσοδο στις σχολικές αίθουσες είναι κατά τη γνώμη μου επιεικώς απαράδεκτη μόνο και μόνο σαν θέαμα.

Δεν μπορείς να τα ισοπεδώνεις όλα.

**edit** Επειδή ποστάρουμε εδώ δεν σημαίνει οτι έιναι forum μας...

Δημοσ.

οχι οχι,δε μιλουσα για το συγκεκριμενο νημα,αλλα για το στρατιωτικο τοπικ που εφτιαξαν καποια παιδια.

μιλωντας για την επισημη εκκλησια, του κυριου παρασκευαιδη ομως,θα ηθελα να υπενθυμισω στους εχοντες ασθενη μνημη, οτι στο σεισμο του 99, ο μεγαλοκαρδος εδωσε 100 κουβερτες! κατι τετοια κανει,κ αντε μετα να πω κακη κουβεντα εγω!!!

το οτι υπαρχουν καποιοι πνευματικοι ανθρωποι ακομα μεσα στην εκκλησια,υπαρχουν,δεν το αμφισβητω. ολα τα υπολοιπα αμφισβητω,και ειδικα σε οσα ειπε ο χρηστης PaNtErAz στο τελευταιο του μηνυμα,ειχε δικιο... δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα,και ας θεωρειτε ισοπεδωτικο! (ξεφυγα λιγο οφ τοπικ,σορυ)!

Δημοσ.
θα έπρεπε πχ. να γνωρίζει πως σε περιοχές του νομού Ξάνθης η εκκλησία προσφέρει ακόμα και επιδόματα τύπου 200 ευρώ το μήνα σε πολύτεκνες οικογένειες.

Ναι ρε παιδια τα παιρνει απο τουσ ετοιμοθανατους με "στημενες" διαθηκες και απο τους αμοιρους τους πιστους τα βγαζουν ομως, οσα δεν πανε στις "Mercedes" των ανωτερων κληρικων τα μοιραζουνε σε 100-200 οικογενειες.

Οσο για την σχεση του στρατου με την ορθοδοξια(ορθοδοξη εκλησια μαλον) δυστυχως οσοι εχουν υπηρετησει γνωριζουν την επιροη που ασκει ο "κληρος" στους στρατιωτικους....

Δημοσ.
Τι σχέση έχει η ορθοδοξία με τον στρατό; Αλλά θα μου πεις σε αυτήν την χώρα γενιέσαι και σε βαφτίζουν από 2 μηνών' date=' τον πρόεδρο σου τον ορκίζει ο κάθε Χριστόδουλος (δεν πα να είσαι μουσουλμάνος, βουδιστής, άθεος κ.τ.λ. Έλληνας...), η παιδεία σου υποχρεώνει να διδάσκεσαι θρησκευτικά (προπαγάνδα δηλαδή της Ορθοδοξίας...), στο στρατό έχει εκκλησίες (εκεί που "κοινωνάς" με χρυσά κουτάλια και ο συνάθρωπος σου δεν έχει να φάει), στην σημαία σου υπάρχει ο σταυρός, το χρυσάφι και τα διαμάντια στα στέμματα (ποιοι φοράνε στέμματα θυμίστε μου;;;) των "κληρικών" κοστίζουν όσο ο προυπολογισμός των κρατών της Αφρικής που πεινάει, το 90% μισεί τους Τούρκους και τους Αλβανούς και το κάθε ξένο επειδή έτσι τους έμαθαν στην ιστορία (χαχαχχαχαχαχαχαχα) που διδάσκονται στο λύκειο κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ.

Μόνο για στρατιωτικά θέματα δεν μιλάει το συγκέκριμένο φόρουμ εκτός και αν οι δηλώσεις του Βορίδη και του Καρατζαφέρη καθώς και τα δημοσιεύματα εφημερίδων τύπου Espresso αντικατοπτρίζουν τον στρατό της χώρας μας....

[/quote']

Οσο για την σχεση του στρατου με την ορθοδοξια(ορθοδοξη εκλησια μαλον) δυστυχως οσοι εχουν υπηρετησει γνωριζουν την επιροη που ασκει ο "κληρος" στους στρατιωτικους....

ακούω εκκλησία και βγάζω σπυριά , αλλά ας μην υπερβάλλουμε σε κάποια πράγματα όσον αφορά τον στρατό.Πότε κανείς στην θητεία μου δεν με υποχρέωσε να πάω εκκλησία , ποτε κανείς δεν μου την είπε ή με "έχωσε" επειδή δεν πήγα , κανείς δεν μας στραβοκοίταγε καν όταν ενας λόχος 8 υλικοπόλεμων μπροστά στον ταξίαρχο ποτέ δεν έκανε τον σταυρό του στις μηνιαίες αναφορές της ταξιαρχίας που γινόταν και εκκλησιασμός (κατι τετοιο τέλος παντων :P ) , κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν 3 άτομα που γνωρίζω προσωπικά που είχαν δηλώσει άθεοι στα χαρτιά τους (τους κάναν και λοχίες) , επίσης κανένα όταν σειρούλα μου φόραγε μπλουζάκια με τον Che στις εξόδους του , κανένα όταν με βρίσκαν στην σκοπιά να διαβάζω Τρίτο Μάτι , κανενα όταν έπιανα συζητήσεις με τπτ καραβανάδες που ήταν πατρις-θρησκεία και τους έλεγα τις διαφωνίες μου κτλ κτλ κτλ

φαντάζομαι πάντα υπήρχε η περίπτωση να πέσω σε κανάν υπερκολλημένο μ@λ@κα , αλλά από την εντύπωση που έχω αν σου δημιουργούσε κανείς ιστορία για τέτοιο θέμα θα έτρωγε τα μούτρα του από τους ανώτερους του.

τώρα αν το υπόλοιπο 70%(τυχαίο ποσοστό) την έβρισκε μια χαρά με τις εκκλησίες ,τα βυζάντια κτλ κτλ μέσα στον στρατό δικαίωμα τους ,δεν με αφορά και δεν με ενοχλεί από την στιγμή που σε εμένα δεν μου επιβαλλόταν τπτ

Δημοσ.
ακούω εκκλησία και βγάζω σπυριά ' date=' αλλά ας μην υπερβάλλουμε σε κάποια πράγματα όσον αφορά τον στρατό.Πότε κανείς στην θητεία μου δεν με υποχρέωσε να πάω εκκλησία , ποτε κανείς δεν μου την είπε ή με "έχωσε" επειδή δεν πήγα , κανείς δεν μας στραβοκοίταγε καν όταν ενας λόχος 8 υλικοπόλεμων μπροστά στον ταξίαρχο ποτέ δεν έκανε τον σταυρό του στις μηνιαίες αναφορές της ταξιαρχίας που γινόταν και εκκλησιασμός (κατι τετοιο τέλος παντων :P ) , κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν 3 άτομα που γνωρίζω προσωπικά που είχαν δηλώσει άθεοι στα χαρτιά τους (τους κάναν και λοχίες) , επίσης κανένα όταν σειρούλα μου φόραγε μπλουζάκια με τον Che στις εξόδους του , κανένα όταν με βρίσκαν στην σκοπιά να διαβάζω Τρίτο Μάτι , κανενα όταν έπιανα συζητήσεις με τπτ καραβανάδες που ήταν πατρις-θρησκεία και τους έλεγα τις διαφωνίες μου κτλ κτλ κτλ

φαντάζομαι πάντα υπήρχε η περίπτωση να πέσω σε κανάν υπερκολλημένο μ@λ@κα , αλλά από την εντύπωση που έχω αν σου δημιουργούσε κανείς ιστορία για τέτοιο θέμα θα έτρωγε τα μούτρα του από τους ανώτερους του.

τώρα αν το υπόλοιπο 70%(τυχαίο ποσοστό) την έβρισκε μια χαρά με τις εκκλησίες ,τα βυζάντια κτλ κτλ μέσα στον στρατό δικαίωμα τους ,δεν με αφορά και δεν με ενοχλεί από την στιγμή που σε εμένα δεν μου επιβαλλόταν τπτ[/quote']

Ναι ρε δεν ενοουσα αυτο ακριβως....

Κ εγω δεν πιστευω(ευτυχως οι γονεις μου προνοησαν κ δεν με βαπτησαν χριστιανικα).Υπερκολημενοι ειναι πολοι μην το πσαχνεις....

Απλα γενικα η εκλησια εχει μεγαλη "δυναμη" στον στρατο οσο κ αν λεμε,ειχα θεση Κεπικ στο διοικητηριο του στρατοπεδου κ τα εβλεπα ακουγα ολα :mrgreen:

ΥΓ: οι (ΥΠ) ειστε μεγα παρταλια μην συγκρινεις :mrgreen: Ειμουν (ΜΧ) κ σας κσερω καλα...:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...