Προς το περιεχόμενο

Ποια η βασικη διαφορα αναμεσα στα 2 UPS?


Sebu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

 

Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 ups:

 

(α) APC BackUPS RS 1000VA AVR

και

(β) APC Smart-UPS 750VA SU Line Interactive

 

Εκτος απο τη μικρη διαφορα στην τιμη,το οτι το 1000αρι υποστηριζει περισσοτερα Watt αλλα εχει ανεμιστηρα ποια ειναι η σημαντικη διαφορα αυτων των 2???

 

Και τα 2 απο οσο εψαξα ειναι Line Interactive.Τα Line Interactive απο οσο γνωριζω τραβανε ρευμα απο τη γραμμη και τροφοδοτουν τις συσκευες ενω συγχρονως φορτιζουν την μπαταρια.Σε περιπτωση διακοπης γυριζουν στην μπαταρια για να κρατησουν το συστημα ανοικτο.

Στα Online οι συσκευες δεν τροφοδοτουνται απευθειας απο την γραμμη αλλα απο την μπαταρια η οποια με τη σειρα της τραβαει ρευμα απο την γραμμη για να φορτιζεται και να μπορει να κραταει το συστημα.

 

Με δεδομενο λοιπον οτι το Smart-UPS 750 δεν ειναι Online αξιζει τα λεφτα του ή ειναι παραπλήσιων δυνατοτητων με το 800αρι Line Interactive της APC???

Δημοσ.
Καλησπερα

 

Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 ups:

 

(α) APC BackUPS RS 1000VA AVR

και

(β) APC Smart-UPS 750VA SU Line Interactive

 

 

 

Καλησπερα

 

Μην το σκέφτεσαι πολύ

 

Πάρε το APC BackUPS RS 1000VA AVR

 

Η διαφορά σε € είναι μικρή αλλά ο χρόνος εργασίας σε`ενα blackout είναι που μετραει

 

Υ.Γ ο ανεμιστήρας κάνει λιγάκι θόρυβο

Δημοσ.

Δηλαδη το Smart 750 δεν προσφερει κατι διαφορετικο σε τεχνολογία???

 

Αν οχι τοτε το μετρο συγκρισης θα ειναι σαφως τα Watt που σηκωνει max.

 

Ο ανεμιστηρας του δουλευει συνεχεια ή μονο σε περιπτωση διακοπής-φορτισης της μπαταριας που το UPS "ζοριζεται" για να το κραταει δροσερο???

Δημοσ.

Για Online UPS καλύτερα ξέχνα το αφού μιλάμε για υλοποιήσεις αρκετών εκατοντάδων ευρώ...

 

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα Watt προτίμησε αυτό που δεν έχει ανεμ. γιατί ο θόρυβος θα είναι ενοχλητικός.

Δημοσ.

Αρα στην ουσια μου λετε οτι το Smart με το απλο Line Interactive δεν εχει καμια ουσιαστική διαφορα εκτος απο το χρωμα ;)

 

Αρχικα ηθελα το 1200 της MGE που βγαζει γυρω στα 45 λεπτα αλλα μολις διαβασα εδω μεσα για τα προβληματα που παρουσιαζει στις αποτομες αυξομειωσεις-βυθισεις της τασης( δεν προλαβαινει να γυρισει απο ρευμα-μπαταρια-ρευμα) και το συστημα σβηνει ή κανει ρεσταρτ κατεληξα σε APC.

Δημοσ.
Αρα στην ουσια μου λετε οτι το Smart με το απλο Line Interactive δεν εχει καμια ουσιαστική διαφορα εκτος απο το χρωμα ;)

 

Αρχικα ηθελα το 1200 της MGE που βγαζει γυρω στα 45 λεπτα αλλα μολις διαβασα εδω μεσα για τα προβληματα που παρουσιαζει στις αποτομες αυξομειωσεις-βυθισεις της τασης( δεν προλαβαινει να γυρισει απο ρευμα-μπαταρια-ρευμα) και το συστημα σβηνει ή κανει ρεσταρτ κατεληξα σε APC.

 

 

Όπα φίλε...

Από ότι κατάλαβα αρχικά ΚΑΙ τα δύο είναι line interactive... Σωστά;;;;;;

Δεν υπάρχει απλό και σύνθετο Line interactive.

 

ΑΝ το ένα είναι backup και το άλλο line interactive ΤΟΤΕ είναι διαφορετικά στον τρόπο λειτουργίας τους και σίγουρα το δεύτερο είναι καλύτερο από το πρώτο.

 

Αν είναι και τα δύο το ίδιο τότε μάλλον η διαφορά είναι στα watt.

Δημοσ.

Οχι και τα 2 Line ειναι. Απλα δεν καταλαβαινω γιατι το μεν το βαφτισαν Smart αφου δεν ειναι Online!!!

 

Κανονικα θα επρεπε κατ'εμε να λεγεται Smart μονο η σειρα Online η οποια εχει διαφορετικη τεχνολογια και χαρακτηριστικα.

 

Με το να βαφτιζεται Smart ενα UPS το οποιο ειναι και αυτο Line οπως και τα προηγουμενα της εταιρειας μπορει να μπερδεψει τον υποψηφιο αγοραστη σχετικα με τα χαρακτηριστικα του.

 

Ευχαριστω παντως.

Δημοσ.

Ξερω ενα παιδι που εχει το πρωτο.Ειναι πολυ καλο, αφου το συστημα της υπογραφης μου αντεχει ''ακουσον-ακουσον'' 20 λεπτα με το UPS!

 

Ομως, εχει ανεμιστηρακι και σε πρηζει ο θορυβος.

Δημοσ.

Η μεγαλυτερη διαφορα (που την βρισκεις σε ολα τα Smart UPS) ειναι οτι εχει υποδοχη Smartslot για να βαλεις management card, monitoring card και τετοια. Επισης στα ψιλα τα γραμματα εχει καλυτερο φιλτρο και προστσια απο υπερταση καθως και μικροτερο χρονο φορτισεις των μπαταριων υστερα απο καποιο black out. Συγκεκριμενα το SUA θελει 3 ωρες ενω το BR 15 ωρες!!! Εχει λιγο πιο advanced προσανατολισμο γιααυτο και μονο στο BR θα βρεις 2 χαρακτηριστικα που δεν εχει το SUA. 1) Dataline protection, ξερεις ο κλασσικος rj45 connector για τις αναλογες συσκευες και 2) η εγγυηση περι προστασιας εξοπλισμου σε περιπτωση κακης λειτουργιας του UPS (δινουν χρημα οι τυποι αν σου καει κατι λογο δυσλειτουργιας του UPS).

 

Αυτιαα...

Δημοσ.

Aplws etsi gia na voh8hsw :mrgreen: exw to MGE Nova 1100 AVR(battery backup)to opoio den einai k tipota to spoudaio alla kratei mia xara to pc k thn o8onh mou gia 17 lepta (enw to exw ry8mhsei na kanei shutdown sto 30% ths mpatarias dld antexei k ligo akoma) k epishs krataei k 2o pc mazi alla 9-10 lepta me to idio configuration.Epikoinwnei me to pc mesw serial k to programmataki(den htan sthn syskeusia anagasthka na to katevasw apo to site ths etaireias)einai arketa aplo k euxrhsto.

Den eixa kanena provlhma mexri stigmhs.To anemhsthraki kanei poly ligotero 8oryvo apo to pc mou :-? an k einai anoixto synexeia.

 

P.s : Ena tip: Na syndeseis k to router sou(an exeis vevaia :-D )etsi wste na mhn trws ksenera opws epa8a egw thn prwth fora pou den to eixa skeftei!!

Δημοσ.

Βασικά εμένα αυτό που με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από το να έχω το pc με κομμένο ρεύμα για 3 μέρες και 5 ώρες, είναι να μείνει ανοιχτό κι ατάραχο σε ότι κι αν συμβεί στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τι να το κάνω το UPS άμα μου κρατάει 45 λεπτά, αλλά την στιγμή που θα πέσει ένας κεραυνός πχ να κάνει restart το pc και να χάσω την δουλειά που έκανα την τελευταία ώρα?

Δημοσ.

@ S2Katana: To anemistiri douleuei sunexeia opws sto MGE Nova h mono otan fortizei tin mpataria????

 

Symfwnw me ton giakyr, kapoia UPS se diakopi douleuoun alla se apotomi auksomeiwsi tis tasis den pernoun mpros kai to sustima kanei restart.

Δημοσ.

Για να ειμαι ακριβης, εχω το MGE Nova 1100AVR αλλα ξερω ενα παιδι που εχει το APC.Aπο οτι μου εχει πει, δουλευει συνεχεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...