ClouD Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Ναι' date=' αλλά δεν είναι κόρη μας. Πολύ ανθρωπιστική και συλλογικά ευαισθητοποιημένη η προσέγγισή σου, αλλά αν σκεφτόμασταν για όλα τα σκατά του κόσμου την λύση τους επειδή θα μπορούσαν να συμβούν στην κόρη μας, τότε δεν παίζει να είχαμε χρόνο για την κόρη μας από τη σκέψη. Και μη χέσω τώρα, δεν συμβαίνει σε κάθε οικογένεια αυτό έτσι? Το περιβάλλον, τα ερεθίσματα, η νοημοσύνη και η καλλιέργεια, το εν γένει μορφωτικό επίπεδο που σε περιβάλλει κτλ είναι καταλυτικοί παράγοντες. Εγώ αν ήμουν κοπέλα γιατί δεν θα το έκανα? Η αδερφή μου γιατί δεν το έκανε? Η ξαδέρφη σου? Έλεος, to each his own. Με μεγάλη ευκολία μπορούμε να ζούμε στον ευαίσθητο και τρομαγμένο κόσμο της Υπόθεσης και να κάνουμε ανθρωπιστικούς παραλληλισμούς, αλλά κάποιοι είμαστε περισσότερο άνθρωποι από άλλους.[/quote'] Καλά τα πες μάστορα, με πρόλαβες. Εγώ πάντως επειδή έχω λίγο ευαίσθητο στομάχι (δεν το εκπαιδεύω με πολύ σαβουροφαγητό :Ρ), είπα ότι ενοχλούμαι αισθητικά από κάτι τέτοια. Κάπως όταν βλέπω μια άσχημη φάτσα, κάτι τέτοιο. paredwse Μιλάς για κινδυνολογία και για αυθαίρετο συμπέρασμα. Αλήθεια, πιστεύεις ότι το "τι γουστάρουν" (που δεν αρνούμαι ότι είναι παρόν σε οποιαδήποτε φάση της ζωής ενός ανθρώπου σε ότι αφορά τις σεξουαλικές ενορμήσεις του) είναι ξεκαθαρισμένο από το "τι θα δούν" οι γύρω σε τέτοιες ηλικίες ; Και ότι αυτό είναι το συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτές τις ηλικίες (δηλαδή η επιλογή λόγω συναίσθησης της ορμής και αδιαφορίας του περιγύρου; ); Γιατί στον κόσμο που εγώ μεγάλωσα, νομίζω ότι το τι θα δει ο άλλος είναι κατα μεγάλο βαθμό κριτήριο, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, εκτός από μερικές λαμπρές εξαιρέσεις. Και στο κάτω κάτω, η επιδίωξη αποδοχής μέσω επίδειξης, γίνεται φανερή και σε μεγαλύτερες ηλικίες, αναρωτιέμαι, γιατί την απορρίπτεις τόσο εύκολα σε μία τόσο μικρή ηλικία; Ποιος γίνεται ισοπεδωτικός; Διευκρινίζω, δεν τάσσομαι υπερ της άποψης του Kadinsky, για τον λόγο που έγραψε, έκανα quote και συμφώνησα με τον Lucifer.
Kandinsky Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Συμφωνώ σε ένα πράγμα.Πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Η προγιαγιά μου τον έπαιρνε απο τα 14 της και στα 17 είχε τρια παιδιά' date=' χωρίς να το θέλει. Η γιαγιά μου είχε τρία παιδιά στα 25 της χωρίς να το θελει (τον έπαιρνε απο τα 20 μάλλον). Που πάει αυτή η κοινωνία; Είναι δυνατόν να κάνουν οι 16άρες αυτό που θέλουν; Που οδεύομεν κύριοι;[/quote'] Άσχετο το ένα παράδειγμα με το άλλο όπως σου λέει και ο φίλος από κάτω. Η προγιαγιά σου και η γιαγιά σου έκαναν μικρές παιδιά ακριβώς επειδή ήταν υποκείμενες στους σκληρούς κοινωνικούς κανόνες της εποχής που επέβαλλαν το πρότυπο της γυναίκας/μάνας/νοικοκυράς αμέσως μόλις φύγει απ' τη φούστα της μάνας της, κάτι ανάλογο με ότι συμβαίνει στους τσιγγάνους δλδ. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο λοιπόν εκτός απ' το ότι θεωρώ και τα δύο κατακριτέα. Ούτε με το βούρδουλα διότι το άτομο πρέπει να έχει την ελευθερία να αποφασίσει το ίδιο για το μέλλον του και τις πράξεις του αλλά ούτε και πλήρης ελευθεριότητα διότι η ελεύθερη αυτή απόφαση του ατόμου υπόκειται στους κοινωνικούς και μη νόμους και κυρίως σταματάει εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου.
Sadead Neth Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 paredwse αναφέρεις και πάλι την ζήλεια και αυτό μου φαίνεται πολύ γελοίο και υποτιμητικό. Τι έχω να ζηλέψω από αυτό το σκηνικό; Μια ερώτηση για να καταλάβω κάτι. Δηλαδή εσείς δεν θα είχατε πρόβλημα να ήσασταν στη θέση του αγοριού; Γιατί αν ναι, μου φαίνεται πως εσείς είστε οι στερημένοι που σε κάθε ευκαιρία για ένα πεοθηλασμό θα ήσασταν θετικοί ανεξαρτήτως χώρου, ηλικίας του κοριτσιού, ατόμων που βρίσκονται δίπλα σας και του αν το κορίτσι το κάνει αυτό γιατί γουστάρει εσάς ή απλά για αυτοπροβολή.
Kandinsky Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Αφού έγραψα το προηγούμενό μου μήνυμα, έριξα έναν ωραίο υπνάκο, έφτιαξα δερματάκι [έτοιμος να βγω να 'χτυπήσω' 16χρονη γκόμενα'] και επανέρχομαι. "Το Λευτέρη λέει, τονε βάλαν φυλακή, αποπλάνησε είπαν 16χρονη μικρή....":-D Ειλικρινά λυπάμαι που διαβάζω την παραπάνω περικοπή. Δηλαδή, αγαπητέ μου Kandinsky, τι έπρεπε να κάνει η κοπέλα; :? Προφανώς ήθελε και το έκανε, βλέπεις να την αναγκάζει κανένας; Και μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με... οτιδήποτε άλλο, τα πιτσιρίκια στο "Kids" δεν ξέρουν τι κάνουν και όσα ξέρουν, το κάνουν για τη δόση τους ή εξ αυτής. Εδώ η κοπελιά ξέρει τι κάνει και το κάνει γιατί έτσι γουστάρει. Πού είναι το κακό; Πώς αποδεικνύεται ότι τα πιτσιρίκια στο "Kids" δεν κάνουν ότι θέλουν? Στο βαθμό που αυτά πιστεύουν ότι ειναι ελεύθερα, είναι και η μικρή. Αυτό το "ήθελε και το έκανε" θα το συζητήσουμε και παρακάτω. Δεν διαφωνώ στην ουσία όσων γράφεις αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχουν με την προκειμένη περίπτωση. Ποιός προσπαθεί να ξεχωρίσει; Η κοπελίτσα, με τον πεοθηλασμό; Από πού προκύπτει το συμπέρασμα αυτό; Γιατί βρε παιδί μου τα ισοπεδώνεις όλα; Όταν δηλαδή χάιδευες το προειρησθέν κωλαράκι ή έριχνες ένα χαμούρεμα στις τουαλέτες, το έκανες για να ξεχωρίσεις; Το έκανες γιατί το γούσταρες. Και εσύ και αυτή. Ε, το ίδιο κάνουν και τώρα: γιατί γουστάρουν. Όχι για να ξεχωρίσουν (αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα το'χεις βγάλει μόνος σου και το επαναλαμβάνεις λες κι είναι δεδομένο!) αλλά γιατί γου-στά-ρουν. Λοιπόν. Αυτό το "έτσι ήθελε, έτσι γούσταρε, έτσι έκανε" σημαίνει ότι ήθελε να κάνει τσιμπούκι εκείνη την ώρα. Άρα, προφανώς είτε α. είχε ερεθιστεί τόσο πολύ η κοπέλα που δεν κρατιόταν, είτε β. το είδε σαν challenge. Νομίζω είναι προσβολή στη νοημοσύνη μας να υποστηρίξει κάποιος ότι ισχύει το (α). Το ότι το είδε σαν challenge είναι γνωστό νομίζω απ' τα όσα έχουν διαρρεύσει αλλά και την κοινή λογική διότι ποιός θα επιδιδόταν σε τσιμπούκια απλώς και μόνο για πλάκα? Aν υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αυτομάτως, χάριν της πλάκας και της δικής μας αίσθησης του χιούμορ, επιτρέπονται τα πάντα παντού και πάντοτε, πράγμα που δεν ισχύει και είναι σίγουρα κατακριτέο διότι διαφορετικά, ακυρώνεται κάθε έννοια ηθικής και νόμου. Και μη μου πεις τώρα ότι οι λέξεις "ηθική" και "νόμος" σε σοκάρουν διότι αν είναι να μην υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, να το κλείσουμε το μαγαζί, να βγαίνει ο καθένας μας έξω και να κάνει ότι του αρέσει. Το να ακολουθώ δε, μόνον όσους νόμους μου αρέσουν δεν συνιστά ανθρώπινη κοινωνία, όχι τουλάχιστον κάποια που να θέλει να λέγεται εξελιγμένη. Το "να ξεχωρίσουν" λοιπόν που λέω, δεν είναι αυθαίρετο. Το να δεχτώ εγώ μια πρόκληση έστω και υπό μορφή παιχνιδιού, σημαίνει ότι θέλω να αποδείξω στους υπόλοιπους ότι δεν πτοούμαι απ' την πρόκληση τους, άρα είμαι ο/η cool, ο/η έξυπνος/η, ότι αξίζω την αποδοχή τους και ενίοτε την παραδοχή τους ότι είμαι ανώτερος/η απ' αυτούς και πρέπει να με κοιτούν με δέος αν αυτό που έκανα ήταν κάτι εξεζητημένο. Σημαίνει άραγε κάτι άλλο? Μπορούμε να μεταφράσουμε αλλιώς το ότι μια κοπελίτσα επειδή έπαιζε θάρρος/αλήθεια προτίμησε να τσιμπουκωθεί? Πραγματικά αυθαίρετη και πλήρως ισοπεδωτική είναι η δική σου πρόταση που εξομοιώνει τα χάδια -ή και το πήδημα στις τουαλέτες ακόμα- με αυτό που έγινε, τα οποία τα τοποθετείς και τα δύο κάτω από την ταμπέλα "και στη μία και στην άλλη περίπτωση έτσι γούσταρες" και καθάρισες! Εκτός αν, όπως προείπε ο ^BOOMBOOM, είναι θέμα ζήλειας: γιατί εγώ περιοριζόμουν στο χαμούρεμα (κι όταν πήγαινα να αγγίξω απαγορευμένες ζώνες άκουγα το κλασσικό "δεν είμαι εγώ τέτοια κοπέλα" κλπ) κι αυτά τα σκατόπαιδα βγάζουν τα μάτια τους; Έτσι είναι. Eκτός από ανέραστος πουριτανός αγάμητος, πάντα το είχα μαράζι να μου πάρουν ένα τσιμπούκι μπροστά σε όλους τους συμμαθητές. Και το χειρότερο όλων είναι ότι επειδή όχι μόνον δεν μου έκαναν αυτό αλλά δεν μου πήραν ούτε και στην 5ήμερη, μου έμεινε από τότε ψυχολογικό τραύμα. Στη μετέπειτα δε ζωή μου, έπαθα το ίδιο : Δεν γεύτηκα ποτέ αυτή τη χαρά του έρωτα και τώρα, 16 χρόνια μετά το σχολείο, βγήκε όλη αυτή η καταπίεση με τη μορφή χολής προς το αθώο, άμεμπτο και άσπιλο αυτό κορίτσι. Αυτού του είδους η ψυχανάλυση του φίλου μου του boomboom είχε πολλή πλάκα αλλά δεν είδα καμμία απάντηση στα μετέπειτα ερωτήματα μου. Πολύ φτωχό σαν επιχείρημα λοιπόν, ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν είμαι απ' αυτούς που λένε ότι η νεολαία έχει μόνο κακά και λοιπές βλακείες, αντιθέτως, έχουν πολλά καλά στοιχεία και σε αρκετές περιπτώσεις καλύτερα απ' τα δικά μας. Έτσι πρέπει άλλωστε για να πάμε μπροστά αλλά καλό θα είναι να βλέπουμε και τα κακά στοιχεία και να μην νομίζουμε ότι το να κατακρίνεται κάτι λάθος σημαίνει αυτομάτως πως καταδικάζεται η νεολαία για όλα όσα πράττει άρα πρέπει να την υπερασπιστούμε. Λάθος θέμα για υπεράσπιση και λάθος τρόπος αντιμετώπισης. Αλήθεια, λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά μου θυμίζεις κάτι γέρους στα πάρκα που έλεγαν "αχ, με τον Φύρερ τουλάχιστον τα τραίνα έρχονταν στην ώρα τους"... Ανέπτυξα πλήρως το σκεπτικό μου νομίζω αλλά και πάλι είναι δικαίωμα του καθενός να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο αυθαίρετο να εκφράσεις τον λογικό προβληματισμό ότι αφού το 1980 το πιό ακραίο που βλέπαμε είναι το Α, το 2006 πήγαμε στο Β, άρα σε λίγα χρόνια και με δεδομένο ότι βαδίζουμε στα χνάρια των άλλων δυτικών κοινωνιών, είναι πιθανότατο να δούμε και το Γ. Πραγματικά η άκρατη κινδυνολογία στην οποία επιδίδεσαι δεν μπορεί να σχολιαστεί. No comment... Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορώ κι εγώ να πω ότι όλα τα λεγόμενα σου όπως και των υπολοίπων που συντάσσονται με την ίδια άποψη, αποτελούν υπέρλαμπρα μνημεία ελαφρότητας, επιπολαιότητας και αδιαφορίας. Όπως το πάρει κανείς λοιπόν... ΥΓ Όσο για ένα προηγούμενο παράδειγμα μου σχετικά με το ότι κάποτε μπορεί να θελήσει κάποιος να τον πετάξει στα μούτρα της καθηγήτριας, ποτέ δεν είπα ότι είναι σίγουρο πως δεν θα της αρέσει. Πες λοιπόν ότι γουστάρει αυτή, ανοίγει και το στόμα και όλη η τάξη είναι μάρτυρας, αυτό τί σου λέει? Ότι είναι και σωστό επειδή "έτσι ένιωθαν, έτσι γούσταραν, έτσι έκαναν"?
KaizerSoze Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Τελικα καποιος που ειδε το βιντεο μπορει να μας πει? Τα καταπιε ή τα εφτυσε?
ntountou Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 σαν αυτόπτης μάρτυρας πρέπει να ανακοινώσω ότι τα μοιράστηκε με τις φίλες της.. έτσι είναι βρε παιδιά, οι φίλες στα "δύσκολα" φαίνονται
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 @ Kandinsky: Είναι ηλίου φαεινότερον ότι διαφωνούμε ριζικά τόσο ως προς την εκτίμηση του συγκεκριμένου γεγονότος όσο και ως προς την αντιμετώπισή του. Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω διότι δεν βλέπω να μας βγάζει πουθενά η κουβέντα. Η άποψη αμφοτέρων εκφράστηκε, ουδείς πρόκειται να πείσει τον άλλο διαπιστώνεται πλήρης ασυμφωνία.
blueviper Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Έχω σοβαρότατες ενστάσεις αναφορικά με το video...η τεχνική της είναι κάκιστη, γεγονός που αφήνει να αιωρείται η υπόθεση πως τα παιδιά επιδίδονταν σε πρακτική στο μάθημα της σεξολογίας, οπότε συγχωρούνται όλα υπό το πλαίσιο της εξάσκησης και της σπουδής. Θα ρίχνω πάντως κλεφτές ματιές όταν θα επισκέπτομαι τον τσοντά της γειτονιάς, μια κι η μικρή έχει potential και σε 2 χρόνια που θα έχει ενηλικιωθεί θα μπορεί άνετα να πάρει και πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα αστέρι γεννιέται!
Lucifer Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν μπορεί να χαρακτηρίζεις (όχι εσύ) τον άλλο που ευαισθητοποείται ως πουριτανό, αγάμητο, ζηλιάρη και ότι άλλη παπαριά μπορεί να σκεφτεί κανείς επειδή δεν του άρεσε το θέαμα. Καλό είναι να υπάρχει κι ένα μέτρο. Μπα όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο. Άσε που σπανίως με ενδιαφέρουν τα κίνητρα για μια συμπεριφορά ή άποψη -ασχολούμαι κυρίως μόνο με τις τελευταίες. Δε λέω κάτι αντίθετο. Όπως και δεν συμβαίνει στην κάθε οικογένεια στην Αμερική να βγαίνει ο γιος με δίκαννο και να καθαρίζει κόσμο, όπως κάθε οικογένεια δεν έχει Δουρή, όπως κάθε οικογένεια δεν έχει serial killer συγγενή, κοκ. Το ότι όμως υπάρχουν τέτοια φαινόμενα καταδεικνύει τις τάσεις της κοινωνίας. Χμ εδώ δεν ξέρω αν θα συμφωνήσω. Είμαι από τους πρώτους που θα μιλήσουν απαξιωτικά για το κοινωνικό επίπεδο γύρω μας, αλλά δεν νομίζω πως οι πράξεις μεμονωμένων ατόμων γίνονται το πλειοψηφικό στατιστικό δείγμα. Είναι οξύμωρο. Εκτός αν εστιάζεις στην διαφοροποίηση από εποχή σε εποχή λέγοντας "ναι αλλά εμείς γιατί δεν τα κάναμε αυτά?". Η απάντηση μου είναι επειδή δεν είχατε κινητά και συνθήκες ελευθερίας παρόμοιες με τις σημερινές. Ανέκαθεν υπήρχαν π**τάνες που τις κάρφωνε η χαρά τους, τώρα απλά δεν χρειάζεται να κρύβονται. τα παιδιά, δεν τα μεγαλώνει ο καθένας μόνος του. Τα μεγαλώνει η κοινωνία. Τώρα αν εσείς θεωρείς ότι η κοινωνία ΔΕΝ κινδυνεύει να κάνει αποδεκτά αυτά τα πράγματα και μετά να έρχεται η κόρη σου και να σου λέει και πόσο μλκς είσαι που προσπαθείς να της πεις άλλα πράγματα (γιατί όταν το παιδί βρεθεί ανάμεσα σε δύο απόψεις, πρέπει να διαλέξει ποιός λέει την αλήθεια. Ο μπαμπάς της ή η κοινωνία. Και πίστεψε με, σπάνια επιλέγουν να λέει μπαρούφες η κοινωνία), τότε αυτό είναι άλλο ζήτημα. Αλλά κάποιοι ίσως ανησυχούμε. Χμ εμένα προσωπικά με μεγάλωσαν οι γονείς μου, η μεγαλύτερη επιρροή της κοινωνίας πάνω μου ήταν οι διαφημήσεις GiJoe, όχι η Εμμανουέλα Και Ο Γάιδαρος 4. Επίσης με ποιά μορφή θα εκφράσει η κοινωνία την άποψή της για να έρθει σε αντιπαράθεση με τους γονείς? Με το στόμα των συμμαθητών μου? Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει αυτό που λες. Και δεν λέω πως αποκλείεται να μου συμβεί αυτό κτλ, αν η κόρη μου πάρει απ' τα γονίδια του μπαμπά, θα σβήσει την Jenna Jameson (γτ είμαι κ όμορφος ο μπαγάσας!). Απλά πιστεύω πως η αυτοπειθαρχία και οι βασικές αξίες αλληλεπίδρασης και συμπεριφοράς είναι πράγματα που δημιουργούνται ΜΟΝΟ από το οικογενειακό περιβάλλον. Δεν αποκλείω να μου συμβεί κάτι τέτοιο, μην φτάνεις στο άλλο άκρο.
ClouD Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Και δεν λέω πως αποκλείεται να μου συμβεί αυτό κτλ, αν η κόρη μου πάρει απ' τα γονίδια του μπαμπά, θα σβήσει την Jenna Jameson (γτ είμαι κ όμορφος ο μπαγάσας!)[/b']. Απλά πιστεύω πως η αυτοπειθαρχία και οι βασικές αξίες αλληλεπίδρασης και συμπεριφοράς είναι πράγματα που δημιουργούνται ΜΟΝΟ από το οικογενειακό περιβάλλον. Τότε γιατί κρύβεσαι πίσω από την κουβέρτα ;
Sadead Neth Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δεν αποκλείω να μου συμβεί κάτι τέτοιο' date=' μην φτάνεις στο άλλο άκρο.[/quote'] Τουλάχιστον συμφωνείς πως η πράξη της κοπέλας είναι ακραία. Καλό είναι και αυτό.
Lucifer Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Φυσικά και την κρίνω ακραία έτσι όπως έγινε. Απλά δεν με νοιάζει. Τότε γιατί κρύβεσαι πίσω από την κουβέρτα ; Για τη χαρά της ανακάλυψης.
zazik Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Ρε παιδιά να το ανεβάσω σε κανα geocities:mrgreen: σας βλέπω όλους πολύ τρελαμμένους με το θέμα και φοβάμαι οτι οι περισσότεροι δεν το έχετε δει.... ... Όσο αναφορά αν τα κατάπιε η τα έφτυσε.....δεν δείχνει το βίντεο... πάντως τον γέμισε με σάλια....τον έκανε φιλντιμπίνι λέμε..... συμφωνώ ότι ένα νέο αστέρι γεννιέται ΥΓ: τελικά...παρόλο που το ζωώδες μας ένστικτο μας κάνει να μας αρέσουνε κάτι τέτοια,η ανθρώπινη φύση μας κάνει να αηδιάζουμε......
ClouD Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 κάτι τέτοια,η ανθρώπινη φύση μας κάνει να αηδιάζουμε...... Ανθρώπινη, ηθική , όπως έλεγε η Φοίβη, ποτάτο ποτέητο (το ίδιο πράγμα). ΑΧ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.