Προς το περιεχόμενο

Που οδέυομεν κύριοι?

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αλλα καποια στιγμη χανεις το μετρο και απο κει και περα καποια πραγματα χανουν την αξια τους.

Και αυτό παραμένει δικό τους πρόβλημα και δεν μας αφορά.

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
"[..]η οικογενεια μετεθεσε πολλες απο τις λειτουργιες της σε αλλα ιδρυματα--την εκπαιδευση στο σχολειο' date=' τη φροντιδα των αρρωστων στα νοσοκομεια κλπ. Αυτη η προοδευτικη μετατώπιση των λειτουργιων της οικογενειακης μοναδας συνοδευτικε απο την ανθιση της ρομαντικης αγαπης.

Ενα ατομο του Πρωτου Κυματος που εψαχνε για συντροφο κανονικα θα επρεπε να αναρωτιετε [i']"Ειναι αραγε καλη στη δουλεια; Ειναι καλη γιατρισσα; Ειναι καλη δασκαλα για τα παιδια που θα γεννηθουν; Μπορουμε να δουλεψουμε αρμονικα μαζι;"[/i] Οι αγροτικες οικογενεις ρωτουσαν ανοικτα: "Ειναι δυνατη, αντεχει στα βαρη ή ειναι ασθενικη και αδυναμη;"

Καθως οι λειτουργιες της οικογενειας μεταφερονταν αλλου στη διαρκεια της περιοδου του Δευτερου Κυματος, τα ερωτηματα αυτα αλλαξαν. Η οικογενεια δεν ηταν πια ενας συνδυασμος παραγωγικης μοναδας, σχολειου, νοσοκομειου και νοσηλευτηριου. Ο γαμος υποτιθεται πως επρεπε να προσφερει συντροφικοτητα, σεξ, ζεστασια, πραγμα που σημαινε πως οι ψυχολογικες λειτουργιες αποκτουσαν μεγαλυτερη σημασια. Γρηγορα αυτη η αλλαγη στις λειτουργιες της οικογενειας επεδρασε και στα κριτηρια για την επιλογη συντροφου. Συνοψιστηκαν στη λεξη Αγαπη. Και η λαικη κουλτουρα μας διαβεβαιωσε πως η αγαπη ηταν εκεινη που κινουσε τον κοσμο.

Φυσικα η πραγματικοτητα σπανια ταυτιστηκε με τη ρομαντικη φαντασια. Η ταξη, το κοινωνικο στατους και το εισοδημα εξακολουθησαν να παιζουν ρολο στην επιλογη του συντροφου. Αλλα ολοι αυτοι οι υπολογισμοι υποτιθεται πως βρισκονταν σε δευτερευουσα θεση μπροστα στην Αγαπη με το 'Α' κεφαλαιο."

Αλβιν Τοφλερ, Το Τριτο Κυμα

κοινως η εννοια αγαπη δεν αποτελει σταθερα, σημερα ειναι αυτα τα κριτηρια ή νομιζουμε οτι ειναι αυτα. χθες ηταν αλλα, αυριο κατι αλλο.

Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση, τί είναι αγάπη κλπ κλπ. Νομίζω ετονίσθη σαφώς ότι την έχουμε γραμμένη στ' αρκίδια μας την αγάπη : ακόμα και για σεξ είναι χονδροειδέστατη η φάση.

Εκτός κι αν η κοπελιά επιδόθηκε σε επιλογή συζύγου : Deep throat άπαντες ώστε να δούμε ποιός έχει το κατάλληλο μέγεθος για το λάρυγγα μας. Άτοπον βέβαια διότι σημαντικότερο είναι το μέγεθος για τον πάτο μας...:mrgreen:

Δημοσ.

Για να σου απαντήσω και σε μια πρόταση σου' date=' αύριο μεθαύριο μπορεί ο φιλαράκος να πάει στην έδρα και να τον αμολήσει στα μούτρα της καθηγήτριας. Έτσι έχει μάθει, έτσι ένιωσε, το έκανε. Θα τον κατηγορήσουμε?[/quote']

Με τι διαφορα βεβαιως βεβαιως οτι δεν νομιζω ο "πιπωμενος" να ενιωσε ασχημα οπως ενδεχομενως να νιωσεη η καθηγητρια,ετσι?

Αλλα ας παμε παρακατω,αυτο ρωταω...αν παει που λες και τον δειξει στην καθηγητρια,θα μας πειραξει αν το βιντεοσκοπησει ή η πραξη?Επιπλεον,δεν εστιασα σε αυτο ακριβως

Εγω αυτο που ειπα ειναι οτι εχεις καποια 16χρονα που θελουν να κανουν κατι που δεν προσβαλλει κανενα ετσι?Απλα δηλαδη το τραβηξαν με κινητο.Για μενα θαταν το ιδιο αν καποιος βιντεοσκοπουσε το χεσιμο του ξερω γω

Δημοσ.
Ανοίγεις μεγάλη συζήτηση' date=' τί είναι αγάπη κλπ κλπ. Νομίζω ετονίσθη σαφώς ότι την έχουμε γραμμένη στ' αρκίδια μας την αγάπη : ακόμα και για σεξ είναι χονδροειδέστατη η φάση.

Εκτός κι αν η κοπελιά επιδόθηκε σε επιλογή συζύγου : Deep throat άπαντες ώστε να δούμε ποιός έχει το κατάλληλο μέγεθος για το λάρυγγα μας. Άτοπον βέβαια διότι σημαντικότερο είναι το μέγεθος για τον πάτο μας...:mrgreen:[/quote']

το πηγα λιγο μακρια για να δωσω μια εμμεση απαντηση στον paredwse οτι αυτα που αναφερει δεν ειναι κατακριταια γιατι εσυ και ο/η αλλη/ος με το Ε9 Αγαπιεστε;)

απο εχω καταλαβει η αντιρρηση ολων ειναι ο χωρος

και οτι παρεβρισκονταν θαμωνες που ισως να μην ηθελαν να αντιμετωπισουν ενα τετοιο θεαμα (αυτο δεν το ξερουμε 100% μπορει να ηταν μονο ενδιαφερομενοι)

και η ηλικια

Δημοσ.

οχι μονο. γιατι η συμπεριφορα τους θα επιρρεασει και σενα και μενα ισως. οταν δεν σεβεσαι ενα χωρο οπως το σχολειο, τοτε τι να πουμε πια?τεσπα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν μπόρεσα να διαβάσω όλο το θέμα. Λέγονται πολλά πράγματα. Θα πω μόνο το εξής και συγγνώμη αν ξαναναφέρθηκε:

Το ότι συμβαίνουν κάποια πράγματα και τα ανεχόμαστε, αυτό δε μας υποχρεώνει να τα δεχτούμε και ως φυσιολογικά. Εμένα αυτό που με εκνευρίζει σε όλα αυτά, είναι ότι δεν προσπαθούν να κρύψουν ότι κάνουν, αλλά το πασάρουν και ως φιλοσοφία. Και με ανησυχεί αυτό, γιατί τα παιδιά μου σε μια τέτοια κοινωνία θα μεγαλώσουν. Ναι, και εμείς πίναμε μπύρες ας πούμε στα 12 μας, αλλά το κάναμε κρυφά. Και είχα και συμμαθητές που κάπνιζαν (στα 12 πάλι), αλλά πηγαίναν πίσω από το σχολείο. Και κάποιοι μπορεί να επηδιόσαντο, αλλά και πάλι όχι μες στα μούτρα μας. Και δεν είναι καθόλου υποκριτικό να τους την λες όταν το κάνουν ("λες και δεν το ήξερες" που λένε μερικοί). Γιατί αν δεν τους την πεις τώρα, μετά αυτά τα πράγματα θα γίνουν κοινωνικά αποδεκτά. Βέβαια, όπως έχω αντιληφθεί, ήδη κάποιοι τα θεωρούν αποδεκτά (εννοώ το να μαγνητοσκοπούν τους εαυτούς τους να κάνουν σεξ και να τα δείχνουν μετά αλλού), αλλά εμένα η άποψη μου είναι ότι δεν είναι, γι'αυτό και θα αντιδρώ πάντα όταν γίνεται κάτι τέτοιο (όπως και οι γέροι αντιδρούν όταν βλέπουν μινι-φούστα). Η γνώμη μου και η δημόσια αισθητική μου είναι αυτή που είναι και δε θα την αλλάξω γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να με πούνε συντηρητικό ή κομπλεξάρα ή άνθρωπο με ταμπού. Και η συμβουλή μου είναι, πάντα να λέτε αυτά που σας ενοχλούν, γιατί όταν θα γίνουν καθεστώς, δε θα ξέρετε από που να κρυφτείτε.

Δημοσ.

Μαλλον τα κατάπιε....:D

ρε σεις...ο λόγος που άνοιξα το τόπικ δεν έιναι να καταδικάσουμε την πράξη...

αλλά τον τόπο , την ηλικία ίσως , και σίγουρα την πρόθεση.

όλοι θα θέλαμε να είμαστε στην θέση του πιπώμενου μην λέμε ψέματα....

Αλλά νταξ, και μεις κάναμε χοντρες μαλακίες,αλλα ρε γμτ.....τις κάναμε κρυφά...

Και αυτό ήτανε αυτό που το έκανε και γαμάτο.

Όλοι καπνίσαμε κανα χασισάκι φεροιπίν,αλλά το κάναμε για την πάρτη μας,

με καλή παρέα και στην ζούλα, και γουστάραμε....ΔΕΝ το φουντόσαμε

μέσα στην τάξη , δεν το βιντεοσκοπήσαμε , και πανω από όλα.....δεν το μάθαινε η μισή κοινωνία.ΔΕΝ πιστεύαμε οτι κάνουμε κάτι....πειραματιζόμασταν σε πολλά πράγματα......και γουστάραμε.....

Λυπάμαι που το λέω,αλλά όσοι νομίζανε οτι κάνανε κάτι,και ότι είναι σπουδαίοι,

και διατυμπανήζανε οτι κάνουνε μπάφους....καταντήσανε πρεζόνια...

Επίσης κοπέλες που ήτανε γκομενάρες στα 16-17....και φημιζότανε για τις πίπες τους...τώρα είναι για να τις λυπάσαι.

Απλά,αυτό που θέλω να πώ....δεν έχει τόσο σημασία η πράξη....αλλά η πρόθεση πίσω απο την πράξη.....και δυστυχώς...με τα μυαλά που έχουνε οι συμμετέχοντες στο βίντεο....θα καταντήσουνε καμμένα και τελειωμένα άτομα.

Δημοσ.

Λοιπον,σε μαθηματικη μορφη

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΝ εχω κανενα προβλημα

-> Με το να παρει μια 16χρονη πιπα απο 1,2,μια ποδοσφαιρικη ομαδα.Ειναι θεμα γονιου,οχι δικο μου.Αν ο γονιος θεωρει πως η κορη του στα 16 μπορει να εχει οτι σεξουαλικη ζωη θελει,δικαιωμα του.Επισης δεν εχουμε βιασμο ή γενικοτερα καμια ενδειξη οτι τα εμπλεκομενα μερη δεν επιθυμουν να γινει το σκηνικο(να η διαφορα με το ανωτερω παραδειγμα καποιου περι επιδειξης γεννητικων οργανων στην καθηγητρια)

-> να τραβηχτει σε κινητο.Ο καθενας γαμ.... οπως νομιζει

-> να το δειξουν σε οποιον θελουν.Αμ θες μην το βλεπεις.Το αν θα δημοσιευσουν τις "προσωπικες τους"(@@ προσωπικες,λεω εγω) στιγμες δεν με αφορα.Στο φιναλε μην το δειτε

-> Με το μερος.Ειλικρινα δεν καταλαβα γιατι καποιος μπορει να .... την γραμματεα του στο γραφειο που δουλευει,που εργαζεται,που παραγει εργο,που ισως επιτελει λειτουργημα αλλα ειναι κακο να γινει κατι τετοιο σε ενα σχολειο απο μαθητες που φοιτουν.εκτος αν υπαρχουν ειδικα μερη που επιτρεπεται το σεξ,οπως το καπνισμα.

ΕΧΩ προβλημα

-> με το να ειναι αλλοι μαθητες παροντες.Αν εγω θελω να κατσω στο θρανιο μου,δεν μπορεις να με αναγασεις να σε βλεπω.Αν το σκηνικο εγινε στην τουαλετα,κανενα προβλημα

-> Με τις οποιεσδηποτε εκπομπες το δημοσιευσαν.Πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω ΤΙ οφελος μπορει να προκυψει αο την πανελληνια εκθεση του συμβαντος που δεν μπορει να προκυψει μονο απο το συμβουλιο των καθηγητων/συλλογο γονεων/γονεις των παιδιων κτλ

Δημοσ.

Θυμάμαι ότι όταν εγώ ήμουν 16,στα διαλείμματα ασχολούμασταν με άλλες μπάλες....Εκείνες τις μεγάλες με το πορτοκαλί και το άσπρο χρώμα:-P

Αλλά προφανώς έχουν αλλάξει τα πρότυπα των εφήβων από τότε.

Εννοείται είμαι κάθετα αντίθετη ως προς το θέμα του χώρου,αλλά σ'αυτό συμφωνούν όλοι απ'ό,τι κατάλαβα.Το θέμα είναι η κοπελίτσα πως θα το αντιμετωπίσει.Γιατί πολύ φοβάμαι ότι βάσει της επικρατούσας νοοτροπίας,ο πιτσιρικάς ίσως και να ακούσει "Μπράβο,εύγε,ΑΞΙΟΣ!!".Στην κοπελιά αντιθέτως θα κολλήσει η ταμπέλα,όλοι θα την κοιτάζουν στο σχολείο με μισό μάτι,οι γονείς και οι θείες και οι θείοι θα την κοιτάζουν με μισό μάτι,στη γειτονιά το ίδιο, και από δω και πέρα θα είναι δακτυλοδεικτούμενη.Και αν ήταν συνειδητοποιημένη και με πηγμένο κεφάλι ώστε να υποστηρίξει την αγάπη της για πίπες,δεν θα υπήρχε πρόβλημα.Αλλά τώρα,δυστυχώς,θα ναι δύσκολο να σηκώσει όλο αυτό το βάρος...της ρετσινιάς,της απογοήτευσης που πιθανώς να προκάλεσε στους δικούς της και όλα αυτά για μια πλάκα.

Δημοσ.

Όποιος/α έχει το μυαλό για πίπες, πρέπει να έχει και το μυαλό να αναλογιστεί τις συνέπειες. Απλά πράγματα νομίζω. Δεν είναι να πεις ότι την τσάκωσαν στην τουαλέτα και την πήραν με κρυφή κάμερα. Public place με κινητά ανά χείρας, πρέπει να είσαι μεγάλο βλήμα για να μην καταλάβεις τί θα επακολουθήσει.

Όπως εστρώσας, κοιμηθήσας. Αρίμπα μουτσάτσος.

Πιάσε ένα Da Pipa απ' την κάβα του Τζίγγερ...

Δημοσ.
Όποιος/α έχει το μυαλό για πίπες' date=' πρέπει να έχει και το μυαλό να αναλογιστεί τις συνέπειες. Απλά πράγματα νομίζω. Δεν είναι να πεις ότι την τσάκωσαν στην τουαλέτα και την πήραν με κρυφή κάμερα. Public place με κινητά ανά χείρας, πρέπει να είσαι μεγάλο βλήμα για να μην καταλάβεις τί θα επακολουθήσει.

Όπως εστρώσας, κοιμηθήσας. Αρίμπα μουτσάτσος.

Πιάσε ένα Da Pipa απ' την κάβα του Τζίγγερ...[/quote']

ok εχεις δικιο σε αυτο! αλλα ολοι κανουμε λαθη! ανεξαρτητως κινητρων!

αλλωστε τα χειροτερα πραγματα εχουν γινει με τις καλυτερες προθεσεις!

Δημοσ.

Διαφωνώ. Δεν είναι δικό τους πρόβλημα.

Είναι και δικό μου πρόβλημα, γιατί παρότι μου αρέσει η κοπέλα να γ@μιέται και να το κάνει γιατί το απολαμβάνει, δεν μου αρέσουν οι κοπέλες που γ@μιούνται ασυνείδητα. Δύο απλά παραδείγματα.

1) Κοπέλα αντίστοιχης νοοτροπίας, που ενώ είναι πανέμορφο πλάσμα, εκεί που γ@μιόσαστε σπάει και αρχίζει τα "κανείς δεν με αγαπάει" και βάζει τα κλάμματα. Ρε χέστηκα για το ότι κλαίει, χέστηκα για το ότι λέει αυτές τις λαλακίες, είναι δικό της θέμα να έχει οποιουδήποτε τύπου συγχυση μέσα στη γκλάβα της, αλλά δεν δέχομαι να μου χαλάει την ίδια την πράξη.

2) Δεν μπορώ να δεχθώ να μου αρνηθεί μία κοπέλα τη βιντεοσκόπηση κάποιων στιγμών που βρίσκω εξαιρετικά όμορφες επειδή η βιντεοσκόπηση συνδέεται με φόβους που δημιουργούν τέτοια περιστατικά και άλλες ανώριμες πρακτικές. Γιατί να πρέπει να προσπεράσω ένα σωρό εμπόδια και φραγμούς που δημιουργεί η "δήθεν σεξουαλική απελευθέρωση" για να απολαύσω την κοπέλα με την οποία ασχολούμαι στο έπακρο και αυτή εμένα; Αρκετά τραβάμε με όλους τους ανέραστους που αναλαμβάνουν ρόλο κατίνας με την πρώτη ευκαιρία.

Σαφώς και με επηρεάζει. Χέστηκα για το τι κάνει και πως. Ζωή της είναι και δεν είμαι μεσίας. Αλλά όσο αυτά τα πράγματα παίρνουν έκταση, τα συναντώ θέλοντας και μη μπροστά μου ως εμπόδια. Και αυτό, αν και δεν με στεναχωρεί, προσβάλει τουλάχιστον την αισθητική μου. Τουλάχιστον σε αυτό το βαθμό είναι και δικό μου πρόβλημα.

Κατα συνέπεια είμαι σαφώς αντίθετος με τέτοιες πρακτικές όπως αυτή που περιγράφεται, στα σημεία της δημοσιότητας, στο ότι δίνει λαβές για εξευτελισμό (σαφώς και δεν είναι μόνο το ότι έγινε δημόσια αφορμή με τους υποκριτικές/πουριτανούς που υπάρχουν γύρω μας, αλλά σίγουρα η δημοσιότητα, ο τρόπος και ο τόπος είναι έγκυρη λαβή για εξευτελιστικά σχόλια και αντιμετωπίσεις) και δημιουργία "συνδέσεων" πραγμάτων που είναι όμορφα με κακά αποτελέσματα (προς αποφυγήν από τους πράττοντες). Είμαι τρομερά αντίθετος με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το όλο θέμα.

Σαφέστατα και θα ήθελα να είμαι συμμετέχων σε τέτοιου είδους πράξεις, αλλά όχι σε τέτοιο πλαίσιο.

Στην τελική, υποθέτω ότι υπάρχει και μία Α νομοθεσία που να σχετίζεται με τη δημόσια αιδώ, για κάποιον λόγο.

Στην τελική, αν εξαιρέσει κανείς τα παραπάνω, ο καθένας ζει τη ζωή του και είτε είναι σε θέση να κάνει κάτι συνειδητά ή όχι, θα το βρει μπροστά του, θα το μετανιώσει ή θα το αγαπήσει, θα διαμορφωθεί με τον α ή β τρόπο, δεν είναι θέση μου να τον "προστατέψω" από το πως θα ζήσει τη ζωή του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...